Bana ne oldu böyle

Maya1996

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2018
43
-9
38
29
Herkesin bayramı mübarek olsun!

Arkadaşlar konuya direkt olarak giricem.
Ben kücüklüğümden beri hep ilgi odağı oldum. Kendimi övmek için olmasın ama çoook akılı, güzel ve çok başarılıydım.
Gurbetçiyim, annem babam ilk okul mezunu. Anne babası öğretmen, doktor olan fransızları bile okulda geçiyordum. Herkes bana çok heveslenirdi 5 sene öncesine kadar. Derslerimde başarım nedeniyle fazladan burs aldım. 5 sene önce öyle bir sivilcelendi yüzüm ki anlatamam. Böyle birden bire 17 yaşında. Herkes bana su çiçeği mi çıkartıyorsun hastalık mı ne oldu yüzene falan diye soruyordu. Yüzümün heryeri ama heryeri!!! Dermatolog'a gittim o bile çok şaşırdı bana zararlı bişey mi yedin bunlar normal ergenlik sivilce değil dedi. Zararlı bişey yememiştim, ve o sivilceler tam 8 ay kaldı yüzümde.
Ondan sonra o çok akılı kız gitti yerine başka salak beceriksiz biri geldi. O olaydan sonra yani o sivilcelerim çıktıktan sonra Derslerim bom bok oldu. En iyi üniversiteyi kazanan kız birden bire herşeyden bunalır oldu. Hiç bir şeyi beceremez oldu. En kolay şeyleri bile artık beceremiyorum,yapamıyorum. Fransızcam mükemmeldi artık geveliyorum, çoğu zaman kekeme gibi konuşuyorum.. 3 üniversite değiştirdim 3 yılım boşa gitti. Söylemeye utanıyorum ama Şimdi 22 yaşındayım hâla üni 1. Sınıftayım. Içime kapandım. Yemin ederim Türkiye ye gitmeye korkuyorum bana okul hakkında bir şey sorucaklar diye. 5 sene öncesineye kadar bana Türkiyede "maşAllah ne kadar güzel" diyen dayılarım arkadamdan ne kadar çirkinleştiğimi söylüyorlar. Çok kötüyüm. Bana ne oldu anlamıyorum. Dalga konusu oldum artık. Bana sen 30 yaşına kadar okursun sonra çocuklarınla beraber okula gidersin diyorlar...

Ne oldu bana... Ne ... çook üzülüyorum, anlamak istiyorum. Biri bana büyü mü yaptı ben mi birden değiştim.
Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız arkadaşlar? Allah rızası için bu mübarek günde bana bi yol gösterin

Kötü yazdıysam özür dilerim

İnsanların dediklerini bu kadar önemseme. İyi dediler ooo çok iyiyim şimdi kötü diyorlar çok kötüyüm diye bişey yok. Önceden yapıyordum yine yaparım deyip gerekirse psikologa gidip kendine geleceksin. Nerde koyverdiysen ordan yeniden başlayacaksın.

Sivilce nelere mâl olmuş. Benim yüzümde cok vardi sivilce bende bi ara depresyona girdim hemde üniversite döneminde. Ama öyle basarisiz olmadim. Sadecee aynaya bakarak agliyodum. Nasil olsa fondotenle kapatirim dierek kendimi teselli ediyodim ve dahada beter oldu. Simdi izler kaldi. Belkide sen büyüdükce olgunlastikca kendini begenmemeye baslamissindir

Sivilceler yüzünden özgüvenin gitmis. Toparla kendini kizz :) göster millete o akilli kizi

Konunuz "güvenme güzelliğine bir sivilce yeter" sözünü hatırlattı.

Bir destek alsanız çok iyi olur. Bir sivilcenin bu kadar hayatınızı tepetaklak etmesi beni düşündürdü. Öz güven probleminizi tek başınıza asla aşamazsınız zaman kaybetmeyin lütfen hayatınız için.

Bi baktım eski konularına; cahiller içinde cahillik vebası kapmış gibisin.
Arkadaşlarının niye fiziksel görüntün üzerine alay etmesine izin veriyorsun? Niye o insanları çevrende tutuyorsun?
Annen babana zaten diyecek laf bulamıyorum, normal erkek arkadaşıyla konuşman bile suçmuş, ne iğrenç hakaretler onlar; insan evladına, fhşe olsa bile fhşe demez ya.
Sivilcelerin de üzerine tuz biber.

Bi psikolog, psikiyatr filan destek al gerekiyorsa, vura vura salak ederler ya insanı, seninki de o hesap olmuş.
Çalış çabala, bırakma kendini; paranı kazan, kurtar kendini o çevreden.

Yüzün iki peelingle cillop gibi olur takma kafana.
Ve kimsenin sana hakaret etmesine ne izin ver, ne otur dinle, ne de önemse.

Tamam sivilce dış görünüşünüzü etkilemiş ama okul başarınızı hatta yabancı dilinizi nasıl etkiledi? başarılı olan çalışmaya alışık azimli insan kolay kolay kendini bırakıp başarısız olmaz hele ki sivilceler yüzünden? hala üniversite 1 de olmanız hayli garip hala mı sivilceler var. beğenilip beğenilmemeyle mi orantılı ders başarınız? böyle gittiği sürece önceki başarılarınızın bir anlamı olmayacak

Sivilce nelere mâl olmuş. Benim yüzümde cok vardi sivilce bende bi ara depresyona girdim hemde üniversite döneminde. Ama öyle basarisiz olmadim. Sadecee aynaya bakarak agliyodum. Nasil olsa fondotenle kapatirim dierek kendimi teselli ediyodim ve dahada beter oldu. Simdi izler kaldi. Belkide sen büyüdükce olgunlastikca kendini begenmemeye baslamissindir
Yok sivilcelerim yüzünden değil. Evet morelim bozulmuştu onlar yüzünden ama onları o kadar dert etmiyordum. Şimdi çok az var hâla bende ki kötü şans gitmiyor

çok güzel olduğunu söyleyenlerin seni bu şekilde sevenlerin halt etmesi olmuş.
çocuklarımızı bile güzel kızım yakışıklı oğlum diye sevmeyi abartmamalıyız.
kendilerini fiziksel özellikleriyle bütünleştirmelerine izin vermemeliyiz.
sivilcelerin çıkınca kendini çirkin bulduğun için dengeni kaybetmişsin resmen.
domino etkisi yaratmış.

Tamam sivilce dış görünüşünüzü etkilemiş ama okul başarınızı hatta yabancı dilinizi nasıl etkiledi? başarılı olan çalışmaya alışık azimli insan kolay kolay kendini bırakıp başarısız olmaz hele ki sivilceler yüzünden? hala üniversite 1 de olmanız hayli garip hala mı sivilceler var. beğenilip beğenilmemeyle mi orantılı ders başarınız? böyle gittiği sürece önceki başarılarınızın bir anlamı olmayacak

Yok işte sivilceler yüzünden değil. Takmıyordum ki kafama. Sivilceler ve beceriksizlik birlikte bir den geldi. Ben de anlamıyorum işte nedenini. Ama başarısızlığım nedeni kesinlikle sivilcelerim değildi

Pardon ama eski konularınıza göre bu konuda tezatlık var. Bu konuda 17 yaşına kadar ilgi odağı olduğunuzu çok güzel olduğunuzu ama sonra sivilceler çıktığını söylemişsiniz ama başka konuda 10 yaşından sonra çirkinleştiğinizi hatta burun ameliyatı olduğunuzu ama hala çirin olduğunuzu kuzeninizi çok güzel olduğu için kıskandığınızı ve hiç.sevgiliniz olmadığını yazmışsınız hani ilgi odağıydınız?

tek sivilce değilmiş ki.derdi iz 10 yaşından beri böyleymiş..Güzellik takıntınız var tamam ama bu konuda 17 yaşına kadar çok güzeldim demeniz garip uyuşmuyor yani. Bu kadar takıntı yapmayın asıl sorununuz dış görünüşü kafaua takmanız bence bir uzmandan yardım alın her konunuz böyle!!

Ergenliğe girmişsiniz. Hayatınızda bazı değişimler olması normal. Okul hayatınızı düzeltmek istiyorsanız derslerinize çalışın. Emeksiz yemek olmaz. Diliniz de konuşmayla gelişir. Üstüne gidin biraz. Bana ne oldu demek yerine, kendimi toparlamalıyım deyin. Çevrenizdeki kişiler çok mu güzel, yakışıklı da size çirkin diyorlar? Size çirkin deme hakkını nereden buluyorlar? Hepimizin kusurları var. Mükemmel olmak da gerekmiyor. Bakın 22 yaşında üni. 1 diyorsunuz. Benim kardeşim sizinle aynı yaşta iken lise sınavına giriyordu. Utanacak, sıkılacak bir şey yok. Herkes kendi hayatına baksın. Gerekirse 30 - 40 da bitirin kime ne? Siz önünüze bakın.

Back
X