Bir insan değişir mi eve nasil baglanir

omre_bedel

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
175
24
298
Denizli
Merhaba ben 13 yillik evliyim 3 çocuğum var.Eşim ilk zamanlar alkollu yerde calisir geç gelirdi.Biz de uyurduk.Simdi alkolsüz işyeri eve erken gelmiyor.Sonradan cok değişti.Barlara gazinolara gitmeye başladı.Hergun icki iciyor eve gec geliyor.Ben de cocuklari da gözünde yok.Ben camin önünde ne zaman gelecek diye beklemekten artik bunaldim.Gecen sene boşanma davasi actim geri baristirdilar.Degisen birsey olmadi bu yine ayni yolunda.Ben de doldum artik herseyi haykirasim geliyor.Tel ariyoruz açmıyor sonra yalanlar ben de dayanamiyorum msj yaziyorum bardasin o yüzden acmiyorsun diye.Geliyor o salonda ben yatak odasinda yatiyorum bazen konusmuyoruz.İşi düştüğünde geliyor yanima birlikte oluyor.Erken gelse de uyuyor erkenden salonda ben odamda yatiyorum.Ben ne yapacagimi bilemiyorum artik nasil davranacagimi.Bu adam hergün iciyor ve o barlara gidiyor.Soylesem de küssem de birşey degismiyor.Calismiyorum 3 cocugumla boşansam yapabilir miyim düşünüyorum. Kafama takmiyayim diyorum zoruma gidiyor cocuklar evde bekliyor babasi biryerlerde iciyor ne zaman gelecek diye soruyorlar.Bana yardim edin düşünmekten kafayi yemek üzereyim.Ben bir çözüm bulamiyorum ne bu adami ickiden barlardan kurtarabiliyorum ne de cocuklarimla gidebiliyorum..Onlar icin sabir ediyorum ama hata mi ediyorum.

Ben bir çözüm bulamiyorum ne bu adami ickiden barlardan kurtarabiliyorum ne de cocuklarimla gidebiliyorum..Onlar icin sabir ediyorum ama hata mi ediyorum
çocuklar için alkolik ve ilgisiz bir babaya nasıl sabrediyorsunuz. Çocukların baba gördükleri yok ki? Çocuklar için sabrediyorum bahanedir. Ha maddi durumum yok boşanamıyorum dersiniz okey ama çocukları öne sürmeyin. burada en çok zarar gören çocuklar.
bir de olmuş bitmiş ama yıllar içinde hep aynı olan adamı neden 3 kere baba yaptınız ? Belli ki adam hep böyleymiş

Yahu bar pavyon kapalı değil miydi korona yasaklarında? Kimle gidiyor sizce? Kopamadığı bir arkadaş çevresi mi var?
Boşanmak hala bir seçenek mi? Çünkü adam bu şekilde yaşamaktan vazgeçmeyi düşünmüyor gibi

Bosansaniz da degisen bir sey olmayacak nasilsa en azindan adam geldi mi gelecek mi beklentisi olmadan yaşar keyfinize bakarsiniz gerekirse ev duzenini bozmayin esiniz gitsin evden, size de uc çocuğuna da nafakanizi versin artı tazminat ihtimali varsa onu da isteyin.
Eve gelmeyen adamdan koca da baba da olmaz ki.
Bir insan degismez, cok gezen biriyse eve de bağlanmaz. Kendisinin istemesi ve cabalamasi lazim tek basina cabayla olmaz.

Ben böyle adamlara çok sinirleniyorum. Islak odunla dövmek istiyorum. Madem bekar hayatı yaşayacaksın, gününü gün edeceksin niye evlenip üstüne üç de çocuk yapıyorsun. Siz yolunuzu ayırmaya bakın bence bir an evvel. Bu sefer barıştırılmayın ama. İşin suyu çıkar öyle.

Ha bir de isi dustugunde gelip benle hallenecek, cani istemediginde disarda ona buna gidecek ve ben bunu kabul edicem?
Pardon???
Yakarim onu ustune benzin dokup, yine de kendime dokundurmam!
Azicik gurur olsun lutfen, eliniz ayaginiz tutuyor ise her sekilde bakilir o cocuklara!

Kaç yaşındasınız ? Keşke değişir diyebilsek ama maalesef . Ben altı yıl kızımın babasına değişir bugün yarın diyerek katlanmaya çalıştım hata etmişim . İlk anda yapsaydım cesaret etseydim yıpranmamış olucaktim psikolojik tedavi görüyor olmayacaktım . Bence bı yolunu bulun aileniz ile konuşun durumu anlatın

Bu adamı eve bağlayacağınıza dair umudunuz var mı cidden? Bu kadar polyannacılık fazla bence.

Değişmez, düzelmez, hiçbir halt olmaz bu adamdan. Boşanın, kafanız rahat etsin.

Şimdi barlara gidiyorsa muhakkak başka birliktelikleri de oluyordur. Ve sonra sizle de birliktelik yaşiyor. Ilk once buna izin vermeyin. Ikinci arkanizda duran biri yok mu? Yoksa cağir anasini babasini evlatlarinin durumunu anlat. Herkes bir yerde olunca. Boşanmaya gelince ben kimseye boşan dememeye karar verdim. Ama bu insanla yaşanir mi? Hayir. Yani koca olarak ne kocaliği var? Barlardan firsat bulup eve geldiğinde yemeyini karşisina koyan ve neslini devam ettiren birisin o evde şu an. Senin yemeklerine karnini doydurup başka işler peşinde. Boşandikda bir baba olarak nafaka odiycek evlatlarini okutucak parasini vericek. Boşanmak senin çocuklarla sokaklara dusmen anlamina gelmez. Babasi yine ayni. O yuzden yine de uzerine düşeni yapmali. Asgari ucretli bir iş bul. Giyim mağazalarinda mesela diploman yoksa. Inan sen o ayyaşin vereceği beş kuruşa muhtaç değilsin. O beş kuruşu yine soke soke alirsin. Ne guzel ya. Beyefendi içsin gezsin tozsun sen de geldiginde yatağina gir, karnini doyur. Emin ol onun senin varliğina daha çok ihtiyaci var.

Çocuklar için evliliği, ortada çok iyi, sorumluluk sahibi bir baba vardır da o şekilde devam edebilir miyim diye zorlayabilir insan.
Sizin ortada baba yok ki, çocuklar için sürdüresiniz. Eve gelmeyen, geldiğinde sürekli sarhoş olan baba için çocukları bahane etmeyin.
Boşuna zorluyorsunuz bu eşiniz düzelir ne evliliğiniz normal bir hale gelir.

Sabretmek öylece beklemek değildir konu sahibi..bizim coğrafyamızda sabır algısı yanlış empoze edilmiş.sabretmek bir taraftanda mücadele etmektir.bu adam size zulmediyor sen mağdursun ve zalimi besliyorsun..hersekilde sana yaptığı bu muameleyi hak gören bir adam var sen göz yumuyorsun ve buna sabrediyorum diyorsun.bu şekilde kabul etmeyeceğini söyle.en başta senin kendine değer vermen gerekli.bu adam senin üç çocukla biyere gidemeyeceginin farkında ve seni elinin altında biliyor.buna izin verme

napıcam dıyıp kendı hayatını da cocuklarınkını de rıske atıyosun. bı umursamaz 2 umursamaz. sarhos kafayla gelse dovse naapabılırsın?? boşan yok mu annen baban falan evınde bı kac ay kalabılecegın ? zaten bı ınsan bosanma kararı aldıysa caymamalı. hıc duzelenı duymadım. duzelmıs gıbı yapıp gene baslıyolar..

Surekli barlarda icip evine de bakabiliyorsa kazancı iyi demekki.
Malum millet disarida yemek yemeye korkuyorken adam hergun disarida eglenmeye para bulabiliyorsa zengin heralde. Cunku hergun disarida eglenmek icmek guzel para ister. Tek de eglenmiyordur arada yanindakileri hatta bence uzgunum ama kadinlarla da parasiyla egleniyordur.

Madem bu adamin durumu bunlara yetiyor, bosanirken guzel tazminat ve nafaka alirsiniz. Bence hem calissaniz hem de aldiklarinizla gayet gecinirsiniz.

Sadece maddi konusuyorum , manevi kismini konusmaya gerek yok. Cunku zaten simdi de siz kocasiz, cocuklar babasiz yasiyor. O yuzden olmazsa en azindan yoklugunu bilirsiniz, moraliniz bozulmaz.
Ben olsam boyle yapardim ama sizden emin olamadim. Basligi gorunce degisir mi derken yeni evlisiniz diye dusunmustum. Ama bi baktim 1-2 degil 13 seneden bahsediyorsunuz. Bunca zaman degismemis adamin degisecegini dusunup hayal dunyasinda yasiyorsunuz belliki. Hayal dunyasindan cikip gercek dunyaniz icin adimlar atin derim.

Deve sidiği ve kurbağa bacağını kaynatıp uyurken buharını solutuyor çorbasına 7 kere 7 damla koyuyorsunuz. 3 vakte kalmaz deliniz divaneniz oluyor.

Hasbünallah bu adam eve bağlanır mı ?

Çalışmıyorum 3 çocukla ne yaparım diyorsunuz. Bir şekilde o çocuklara çalışıp bakacaksınız. Babaları olacak da nafaka ödeyecek. Devletin kurumlarına başvurun. Az da olsa bir ödenek çıkartıyorlar. Kervan yolda dizilir misali siz yola çıkın da. Bir söz vardır. ''Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden güzel olmayacağını..?'' (şems)

Bir de işi düşünce geliyor yatıyor gidiyor demişşiniz. Gururunuzu bu kadar ayak altına almayın. Vallahi buna gerildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…