bir insanlık sorgulaması ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben tane tane konuyu anlatmak istiyorum çünkü içimi birilerine dökmeye ihtiyacım var.
4 yıl önce eşimle severek kısa sürede evlendik. tanışmamızın üstünden 1 yıl geçtiginde evlendik. ikimizde güzel yerlerde çalışan durumu iyi olan insanlarız. ben çalışırken başka şehirdeydim evlenince hem memleketime hem de eşimin ailesinin yaşadıgı sehirde yasamaya çalışmaya başladık.eşim hep memleketimizdeydi.

başlarda eşimin ailesi ile ilgili bi sıkıntı yaşamadım. ta ki dügünümüze artık böyle 2-3 hafta kalana kadar.
Eşimin ailesi 2 cocuguna da ev düşünmüş. ama evin kredisi devam ediyordu ve eşimin babasının üstüneydi. beni istemeye geldiklerinde böyle dedi babam da bizim için fark etmez benim damadım illa güzel yerde calışmak zorunda degil. sadece namazını kılsın kılmıyorsa da o yöne meyilli olsun haram lokma getirmesin dedi. biz ev istemiyoruz dedi
bunlar ısrarla o evde oturmamızı böyle karar verdiklerini ve yapacaklarının sadece düğünde takı takmak oldugunu gerisini ogullarının yapacagını söyledi . babamda kız tarafı ne yaprsa hepsini yaparız ekstradan beyaz aiesya da alırız dedi.

benim eşim ailesiyle yasadıgı için ve zamanında hic birikim yapmadıgı için düğün eşyalarını gelinligi filan birlikte aldık bizde bende birikmiş vardı. ben ekstradan mutfak eşyası elektrikli ev aletlerimsüpürge ütü herseyi aldım. babamda yatak odası takımı camasır makinesi filan aldı. böylelikle biz eşimle borca girdik baya. evimizde bizim olacagı için herseyi eve göre aldık.

buraya kadar sıkıntı yok.
düğünden bir gün sonra eşim ailesi 4 milyar harcamış düğün günü neye harcandı inanın bilmiyorum o kadar para , halasından borc almışlar o borcu bizim üzerimize takılan nakitlerden ödeyeceklermiş eşim ve babası böyle konuşmuş. bana fikrimi soran yok. ve bu olay öncesinden de dügün gününden bir güm önce babası bana iş yerimden yüklü nir ikramiye yattı cocuklar ihrtiyacınız olursa söyleyin demişti. 2 günde birden ne degişti .
o an düğünüm ertesğ günü balayına cıkıcaz bu arada balayını ben ayarlamıştım . 3800 e falan
kızdım eşime bana sormdan böyle karar veremezsin bunlar ikimizin takısı .ama tatsızlık olmasın diye balayına gitmedenmgittik verdik parayı halasıgile

sonra hersey yolunda geldik balayından haftada bir eşimin ailesine gidiyorız. kv im rüyalarında eşimi gördügünü uyanınca hasretinden agladıgını söylüyor.ben gene ses etmiyorum
ardından 3 ay gecti biz eşimle 3 ay bıyunca borclarımızı ödedik .
o ara eşimin arabası vardı kendi aldıgı ama zamanında anneannesinden borc alarak almış onu da bilmiyordım. anneannesi borcunu istiyormış.
babası bize söyledi altınları satıp borcı ödememizi istediler. bende olmaz dedim arabayı sat borcunu öde kalan parayla da ufak tefek borclarımızı öderiz.
zaten araba bekar zamanından kaldı diye sürekli arabayı bizden istiyorlardı. daha 2 haftalık evliyken bile istediler. onda da borc varmış ondan öyle yapıyorlarmış. bu sürecte ben eşime kızdım ztn ailesinden daha cok onun sucu var. benden bunları gizledigi için.

neyse arabayı da sattık oh kafa rahat etti en azından bizden bişi istemiyorlar kafamıza göre takılıyorız.

sonra bunların durumu yokmuş . ki kv im dügünümden önce bir odaya 4 milyarlık perde yaptırdı. ve salon takımı aldı kendine . dügündn sınra onlara verilen takılarla bielzik yapmış kendine.
kurban kesmeyeceklermıs. bizde kesecektik . ben ztn eti sevmem yapmasını da bilmem. kurban sabahı keser kesmez onlara gittik kurban etleiryle cogunu bıraktık birlşkte yeriz diye.

bunun üzerine kv im kurban da hastalandı tansiyonları düştü hastaneye götürdük eşimle ben. kp ve kaynım gelmedi . özel hastanede herseyimyaptırdık.

ertesi gün benim ailemin yanına gittik. dönüş yolunca kv eşimi arayıp senin düm annenin tansiyonu düştü sen nedne beni aramadın bugün sabah sen git eşinin annenin babasına anne baba de dedi .

ve olaydan sonra biz evde yokken evimizin kapı eşigine gönderdigimiz kurban etlerini ve hastanede ödedigimiz para miktarını koyup kaynım gitmiş.

bu olayın üzerine ben ameliyat oldum benim ameliyatıma gelmedi aramadı bile.

sonra neyse iyileştim ben eşimi yine onlra götürdüm borclarımız bitti diye babası ben bu evin kredisini ödüyorum bana her ay para yardımı yapım yoksa evimden cıkın dedi.

ben cıkmayalım ipler tamamen kopar flaan dedim ama meger haberim yokmuş bizim adama babası ztn kac aydır diyormış bana yardımcı olmayacaksanız cıkın evimden.

babamın yanında babası sey demiş . benim asabımı bozmasınlar , evimden cıkarırım onları satarım parasını yerim. ben bunu duyunca artık cıkalım dedim.
neyse biz ev tuttuk tasındık evin içinde azıcık esyamız vardı. ertesi gün onalrı da alıp anahtarı verecekti eşim. kaynım gelmiş kapının anahtarını cilingir ile degiştirip gitmiş.

ardından bi süre görüşmedik 1 yıl kadar .
eşimi annesi dogum günü için aradı . ben istedim telefonu akşam size gelecegiz anne dedim. eşimi akşamına götürdüm. barıştık. eşimin askeew gitcegini söyledik.

hersey normal telefonla seviyeli şekilde görüşüyorduk. eşimin askere gidecegi zamanı biliyorlardı. askere gitmeden önce 1 gün önce eşimin annesi ve kardeşi gldi. babası gelmedi. neymiş işe gitmiş.
olur mu öyle sey o zaman biz akşam siz gidince ugrarız dedim.o gün eşim artık dedi gitmicem benn babama napmışım askere gidiyorım gelmiyor falan akşam gitmedik.
ertesi gün oldu eşim askere gidecek sabah annesi aradı bagırmış dün bekledik baban siz geleceksniz diye dondurma aldı gelmediniz.

sonra neyse ben yine bişi demedim. asker ugurluyoruz otogarda eşimin arkadasları var. benim annem babam var.
eşimin sadece annesi geldi. kardesi bile gelmedi.

6 ay eşim askerdeyken . ne eşimi ne beni aramadı ailesi. ben o sürecte hep calıştım. tabi bunlar olurken de psikolojimi bozdukları için tedavi flaan gördüm ilaçla.
neyse eşim askerden geldi .biz yine konuşmadık. bu süre sonunda eşimde bende calıştıgımız için ev ve araba aldık.
benim annem babamda bu sürecte bir kere dünürlerini arayıp dünür neden böyle yapıyorsunuz demedi.
ama hep yanımızda oldılar ev alırken babam 25 milyar kredi cekti bizim için.

hersey yolundaydı biz onlarsız mıtlı mesut yasıyorduk ki. eşimin kanser oldugunu ögrendik.
cocuk olup olmayacagını etkileyecek bi kanser türü ve ben yıkıldım.
cnkü bu zamana kadar bunları yasadık diye cocuk istemedim. o hep istedi.

neyse ben yine dedim ölüm kalım var annenlere ara söyle. neyse söyledik eşim ameliyat oldu bin şükür iyi huylumyayılım olmayan türmüş.
ama bizim normal sartlardan cocuk sahibi olamayacagımız ortaya cıktı.

bunu ailesi de benim ailemde biliyordu. neyse biz onun ailesine söylemeden eşim iyileşince hemen tedavi gördük.

allahıma şükğrler olsun ilk denemede nasip oldu. 7nci haftadan beri kanamalarım oldu annemlerde hep yattım . annem baktı . ailesine de söylemeyecektim daha eşim dedi işe gitmiyorsun ortak tanıdıklardan duyarlar . biz söyleyelim 9 haftaşıkkrn söyledik.
ama dedik de riskli yatıyorım düşük tehlikesi var . tedaviyle oldu. her gün igne vurulıyorum allahtan hersey beklicez diye.

kv im beni arayıp işte seni de öpuyorum bebegi de . işte baban hayal kuruyor büyünce siz dügüne gidince bizde kalır . biz bakarız ona . önce sizin cocugınız sonra bizim cocugımız falan dedi.

ben daha cocugum ile ilgili hayal kurmuyordum. ilk 3 ay riskliydi ztn tüp bebek.
neyse ben gene ssabır. agzımı acmadım

sonra detaylımultrasomda sıkıntı cıktı . eşim ailesine anlattımpahalı bi test var onu yaptırcaz aldırmayı düşünmüyrz ama kendimizi hazırlamak istiyorız diye. annesi babası 2-3 h
fta boyunca bizi hic aramadı.
oglum kızım tedaviyi nasıl uaptınız onca borc ödüyorsunuz o test için paranız var mı demediler.

annemlere söyledik annemlere parayı biz verelim yaptırın dediler. korkmasınlar diye söylemedik aslında biz kan testini yollamıştık bile

neyse o da iyi geldi . cok şükür.
ama arayan soran yok.
son zamanda eşim bir kere konuşmaya gitti . bak bunları bunlaromyapıyorsunuz eşim üzülüyor artık kendinize gelin demeye .
o konuşmada iyi geçmiş . annesi babası suclımoldugını kabul etmiş dikkt edicez tabi sizin evladınız falan.

ama bunun üzerinden 4 hafta geçti . ne beni ne onu arıyorlar. bende artık bıktım. eşime dedim hep sen konu olunca götürdüm.
benim için aile kavramı önemlydi hep gecinmeye calıştım. ama artık bitti.
35 haftadayım belki dogurdım neden aramıyorlar yani dedim.

ben hep yaranmaya calıştım hiç bisey söylemedim.eşim de ilk evlendigimiz zamanlarda sucluydı benden sürekli bişeyler gizledigi icin ama artık ona da suc bulmuyorum

bundan sonra tamamen bitti dedim eşime.
eşim bende istemiyorum onların yükünü taşımayı dedi. bu saatten sınra ne dogumumu haber etmeyi ne cocugumu göstermeyi düşünüyorım.
allah katında ve vicdanen cok rahatım.
sadece sunu merak ediyorum .
neden?
bir insan neden bunları düşünür ve yapar söyler .
etrafınzda böyle insanlar var mı? siz buna benzer seyler yasadınız mı.
hamile halimle içimi dökmek istedim
Ya kusura bakmayın ama suç sizde adam bile kendi ailesi ile görüşmek istememiş siz yine ısrarla götürmüşsünüz ne gerek var? Ne diye müdahil oluyorsunuz ki boşverin gitsin. Kendi ana babanız iyi işte ne güzel. Hiçbir şey beklemeyin onlardan olursa ne ala olmazsa da umursamayın. Sallayın gitsin.
 
Yahu güzel bacım, tamam anladım düşmüşsün açıkacağız diye mıçmaya korkan insanların arasına lakin vallahi içim şişti.

Yarın kaz gelecek diye bugünkü tavuğu kışkışlamayın. Az kalmiş doğuma çekirdek ailenle musmutlu olasın bacım. Kendi tavuğun kendi yumurtan hepinize yeter
 
neye uymamış?her seye ıyduk ya .
dügünden sonra ogluna demişler takılardan borc ödücez verdik.
arabanın borcu var öde . arabayı satıp ödedik.
zamanla unutulacak olsa her yıl bi olay cıkarmazlardı ya.
bemde artık kendi cekirdek ailemle huzurlu olmak istiyorum.sürekli hayatıma karışılıp bişeylerin dikte edilmesini istemiyırum
Tabiki hepisine hakkınız var...eşiniz size bir çok konuda olayların tam olarak nasıl olduğubu anlatmadığı için uyup uyulmadığınıda billemezsiniz diye düşünüyorum...bellirli bir saaten sonra evet artık huzursuzluk çoğaldıktan sonra yollar ayrılmış..ama başlarda olanlardan dolayı tribe girilmiş sanırım..yani sizin anlattıklarınızdan bunu çıkartıyorum. Zaten eşinizde ailesiyle pek bir diyalog isteği içersinde değil...ee onlarda arayıp sormuyor..çekirdek ailenizde artık huzuru bulabilirsiniz..anlaşılan aileside geride duruyor artık
 
Yahu güzel bacım, tamam anladım düşmüşsün açıkacağız diye mıçmaya korkan insanların arasına lakin vallahi içim şişti.

Yarın kaz gelecek diye bugünkü tavuğu kışkışlamayın. Az kalmiş doğuma çekirdek ailenle musmutlu olasın bacım. Kendi tavuğun kendi yumurtan hepinize yeter
kız onlardan kaz da gelmez :)
agzından bal damladı heee
 
Tabiki hepisine hakkınız var...eşiniz size bir çok konuda olayların tam olarak nasıl olduğubu anlatmadığı için uyup uyulmadığınıda billemezsiniz diye düşünüyorum...bellirli bir saaten sonra evet artık huzursuzluk çoğaldıktan sonra yollar ayrılmış..ama başlarda olanlardan dolayı tribe girilmiş sanırım..yani sizin anlattıklarınızdan bunu çıkartıyorum. Zaten eşinizde ailesiyle pek bir diyalog isteği içersinde değil...ee onlarda arayıp sormuyor..çekirdek ailenizde artık huzuru bulabilirsiniz..anlaşılan aileside geride duruyor artık
bu eşimin bazı seyleri gizleme konusu bi sizin dikkatinizi cekti ve bakış açınız cok hoşuma gitti:KK66:
olgun bi bakış açısı oldu teşekkür ederim🙏🙈
 
Ben tane tane konuyu anlatmak istiyorum çünkü içimi birilerine dökmeye ihtiyacım var.
4 yıl önce eşimle severek kısa sürede evlendik. tanışmamızın üstünden 1 yıl geçtiginde evlendik. ikimizde güzel yerlerde çalışan durumu iyi olan insanlarız. ben çalışırken başka şehirdeydim evlenince hem memleketime hem de eşimin ailesinin yaşadıgı sehirde yasamaya çalışmaya başladık.eşim hep memleketimizdeydi.

başlarda eşimin ailesi ile ilgili bi sıkıntı yaşamadım. ta ki dügünümüze artık böyle 2-3 hafta kalana kadar.
Eşimin ailesi 2 cocuguna da ev düşünmüş. ama evin kredisi devam ediyordu ve eşimin babasının üstüneydi. beni istemeye geldiklerinde böyle dedi babam da bizim için fark etmez benim damadım illa güzel yerde calışmak zorunda degil. sadece namazını kılsın kılmıyorsa da o yöne meyilli olsun haram lokma getirmesin dedi. biz ev istemiyoruz dedi
bunlar ısrarla o evde oturmamızı böyle karar verdiklerini ve yapacaklarının sadece düğünde takı takmak oldugunu gerisini ogullarının yapacagını söyledi . babamda kız tarafı ne yaprsa hepsini yaparız ekstradan beyaz aiesya da alırız dedi.

benim eşim ailesiyle yasadıgı için ve zamanında hic birikim yapmadıgı için düğün eşyalarını gelinligi filan birlikte aldık bizde bende birikmiş vardı. ben ekstradan mutfak eşyası elektrikli ev aletlerimsüpürge ütü herseyi aldım. babamda yatak odası takımı camasır makinesi filan aldı. böylelikle biz eşimle borca girdik baya. evimizde bizim olacagı için herseyi eve göre aldık.

buraya kadar sıkıntı yok.
düğünden bir gün sonra eşim ailesi 4 milyar harcamış düğün günü neye harcandı inanın bilmiyorum o kadar para , halasından borc almışlar o borcu bizim üzerimize takılan nakitlerden ödeyeceklermiş eşim ve babası böyle konuşmuş. bana fikrimi soran yok. ve bu olay öncesinden de dügün gününden bir güm önce babası bana iş yerimden yüklü nir ikramiye yattı cocuklar ihrtiyacınız olursa söyleyin demişti. 2 günde birden ne degişti .
o an düğünüm ertesğ günü balayına cıkıcaz bu arada balayını ben ayarlamıştım . 3800 e falan
kızdım eşime bana sormdan böyle karar veremezsin bunlar ikimizin takısı .ama tatsızlık olmasın diye balayına gitmedenmgittik verdik parayı halasıgile

sonra hersey yolunda geldik balayından haftada bir eşimin ailesine gidiyorız. kv im rüyalarında eşimi gördügünü uyanınca hasretinden agladıgını söylüyor.ben gene ses etmiyorum
ardından 3 ay gecti biz eşimle 3 ay bıyunca borclarımızı ödedik .
o ara eşimin arabası vardı kendi aldıgı ama zamanında anneannesinden borc alarak almış onu da bilmiyordım. anneannesi borcunu istiyormış.
babası bize söyledi altınları satıp borcı ödememizi istediler. bende olmaz dedim arabayı sat borcunu öde kalan parayla da ufak tefek borclarımızı öderiz.
zaten araba bekar zamanından kaldı diye sürekli arabayı bizden istiyorlardı. daha 2 haftalık evliyken bile istediler. onda da borc varmış ondan öyle yapıyorlarmış. bu sürecte ben eşime kızdım ztn ailesinden daha cok onun sucu var. benden bunları gizledigi için.

neyse arabayı da sattık oh kafa rahat etti en azından bizden bişi istemiyorlar kafamıza göre takılıyorız.

sonra bunların durumu yokmuş . ki kv im dügünümden önce bir odaya 4 milyarlık perde yaptırdı. ve salon takımı aldı kendine . dügündn sınra onlara verilen takılarla bielzik yapmış kendine.
kurban kesmeyeceklermıs. bizde kesecektik . ben ztn eti sevmem yapmasını da bilmem. kurban sabahı keser kesmez onlara gittik kurban etleiryle cogunu bıraktık birlşkte yeriz diye.

bunun üzerine kv im kurban da hastalandı tansiyonları düştü hastaneye götürdük eşimle ben. kp ve kaynım gelmedi . özel hastanede herseyimyaptırdık.

ertesi gün benim ailemin yanına gittik. dönüş yolunca kv eşimi arayıp senin düm annenin tansiyonu düştü sen nedne beni aramadın bugün sabah sen git eşinin annenin babasına anne baba de dedi .

ve olaydan sonra biz evde yokken evimizin kapı eşigine gönderdigimiz kurban etlerini ve hastanede ödedigimiz para miktarını koyup kaynım gitmiş.

bu olayın üzerine ben ameliyat oldum benim ameliyatıma gelmedi aramadı bile.

sonra neyse iyileştim ben eşimi yine onlra götürdüm borclarımız bitti diye babası ben bu evin kredisini ödüyorum bana her ay para yardımı yapım yoksa evimden cıkın dedi.

ben cıkmayalım ipler tamamen kopar flaan dedim ama meger haberim yokmuş bizim adama babası ztn kac aydır diyormış bana yardımcı olmayacaksanız cıkın evimden.

babamın yanında babası sey demiş . benim asabımı bozmasınlar , evimden cıkarırım onları satarım parasını yerim. ben bunu duyunca artık cıkalım dedim.
neyse biz ev tuttuk tasındık evin içinde azıcık esyamız vardı. ertesi gün onalrı da alıp anahtarı verecekti eşim. kaynım gelmiş kapının anahtarını cilingir ile degiştirip gitmiş.

ardından bi süre görüşmedik 1 yıl kadar .
eşimi annesi dogum günü için aradı . ben istedim telefonu akşam size gelecegiz anne dedim. eşimi akşamına götürdüm. barıştık. eşimin askeew gitcegini söyledik.

hersey normal telefonla seviyeli şekilde görüşüyorduk. eşimin askere gidecegi zamanı biliyorlardı. askere gitmeden önce 1 gün önce eşimin annesi ve kardeşi gldi. babası gelmedi. neymiş işe gitmiş.
olur mu öyle sey o zaman biz akşam siz gidince ugrarız dedim.o gün eşim artık dedi gitmicem benn babama napmışım askere gidiyorım gelmiyor falan akşam gitmedik.
ertesi gün oldu eşim askere gidecek sabah annesi aradı bagırmış dün bekledik baban siz geleceksniz diye dondurma aldı gelmediniz.

sonra neyse ben yine bişi demedim. asker ugurluyoruz otogarda eşimin arkadasları var. benim annem babam var.
eşimin sadece annesi geldi. kardesi bile gelmedi.

6 ay eşim askerdeyken . ne eşimi ne beni aramadı ailesi. ben o sürecte hep calıştım. tabi bunlar olurken de psikolojimi bozdukları için tedavi flaan gördüm ilaçla.
neyse eşim askerden geldi .biz yine konuşmadık. bu süre sonunda eşimde bende calıştıgımız için ev ve araba aldık.
benim annem babamda bu sürecte bir kere dünürlerini arayıp dünür neden böyle yapıyorsunuz demedi.
ama hep yanımızda oldılar ev alırken babam 25 milyar kredi cekti bizim için.

hersey yolundaydı biz onlarsız mıtlı mesut yasıyorduk ki. eşimin kanser oldugunu ögrendik.
cocuk olup olmayacagını etkileyecek bi kanser türü ve ben yıkıldım.
cnkü bu zamana kadar bunları yasadık diye cocuk istemedim. o hep istedi.

neyse ben yine dedim ölüm kalım var annenlere ara söyle. neyse söyledik eşim ameliyat oldu bin şükür iyi huylumyayılım olmayan türmüş.
ama bizim normal sartlardan cocuk sahibi olamayacagımız ortaya cıktı.

bunu ailesi de benim ailemde biliyordu. neyse biz onun ailesine söylemeden eşim iyileşince hemen tedavi gördük.

allahıma şükğrler olsun ilk denemede nasip oldu. 7nci haftadan beri kanamalarım oldu annemlerde hep yattım . annem baktı . ailesine de söylemeyecektim daha eşim dedi işe gitmiyorsun ortak tanıdıklardan duyarlar . biz söyleyelim 9 haftaşıkkrn söyledik.
ama dedik de riskli yatıyorım düşük tehlikesi var . tedaviyle oldu. her gün igne vurulıyorum allahtan hersey beklicez diye.

kv im beni arayıp işte seni de öpuyorum bebegi de . işte baban hayal kuruyor büyünce siz dügüne gidince bizde kalır . biz bakarız ona . önce sizin cocugınız sonra bizim cocugımız falan dedi.

ben daha cocugum ile ilgili hayal kurmuyordum. ilk 3 ay riskliydi ztn tüp bebek.
neyse ben gene ssabır. agzımı acmadım

sonra detaylımultrasomda sıkıntı cıktı . eşim ailesine anlattımpahalı bi test var onu yaptırcaz aldırmayı düşünmüyrz ama kendimizi hazırlamak istiyorız diye. annesi babası 2-3 h
fta boyunca bizi hic aramadı.
oglum kızım tedaviyi nasıl uaptınız onca borc ödüyorsunuz o test için paranız var mı demediler.

annemlere söyledik annemlere parayı biz verelim yaptırın dediler. korkmasınlar diye söylemedik aslında biz kan testini yollamıştık bile

neyse o da iyi geldi . cok şükür.
ama arayan soran yok.
son zamanda eşim bir kere konuşmaya gitti . bak bunları bunlaromyapıyorsunuz eşim üzülüyor artık kendinize gelin demeye .
o konuşmada iyi geçmiş . annesi babası suclımoldugını kabul etmiş dikkt edicez tabi sizin evladınız falan.

ama bunun üzerinden 4 hafta geçti . ne beni ne onu arıyorlar. bende artık bıktım. eşime dedim hep sen konu olunca götürdüm.
benim için aile kavramı önemlydi hep gecinmeye calıştım. ama artık bitti.
35 haftadayım belki dogurdım neden aramıyorlar yani dedim.

ben hep yaranmaya calıştım hiç bisey söylemedim.eşim de ilk evlendigimiz zamanlarda sucluydı benden sürekli bişeyler gizledigi icin ama artık ona da suc bulmuyorum

bundan sonra tamamen bitti dedim eşime.
eşim bende istemiyorum onların yükünü taşımayı dedi. bu saatten sınra ne dogumumu haber etmeyi ne cocugumu göstermeyi düşünüyorım.
allah katında ve vicdanen cok rahatım.
sadece sunu merak ediyorum .
neden?
bir insan neden bunları düşünür ve yapar söyler .
etrafınzda böyle insanlar var mı? siz buna benzer seyler yasadınız mı.
hamile halimle içimi dökmek istedim
1. Sizin konunuzda herkese söylüyorum. Insanlar size ne yaparsa fazlasını ister. Kimsedenbirsey beklemeden evlenin yasayin okuyun falan filan.

2. Esinizin duruşunu takdir ettim. Ezik sünepe bir tip degil.

3. Nedenini sorgulamayın. Hayatta vazi seyler nedensiz. Icinizdeki kavgayı durdurun. Allah yavrunuzu size bagislasin.
 
1. Sizin konunuzda herkese söylüyorum. Insanlar size ne yaparsa fazlasını ister. Kimsedenbirsey beklemeden evlenin yasayin okuyun falan filan.

2. Esinizin duruşunu takdir ettim. Ezik sünepe bir tip degil.

3. Nedenini sorgulamayın. Hayatta vazi seyler nedensiz. Icinizdeki kavgayı durdurun. Allah yavrunuzu size bagislasin.
zaten okumasak meslegimiz paramız olmasa halimiz ne olurdı bilmiyorum .
adam bizi kapının önüne koyduktan sonra 2 sene kirada durup kendi evimizi aldık. eşim evlenene akdar cok savruktu onunda savurganlık huyunu törpüledim.

eşim ezik asla degil. o ev benimbunaltıyor burda huzur bulamıyorum diyordu meger
babası sıkıştırıyormuş. ama ailesine herseyi pat pat trip noktasına gelmelerinden önce konuşsa daha hasarsız hallederdik bazı şeyleri

içimde o kadar büyük kavga olmasının sebebi, asıl sebebi: zamanında eşimden önce görüştügüm kişiyi annem sırf memleklimiz degil anlaşamazsınız kültürümüz uymaz . demesi sebebiyle bırakmam. ben aileme önem verdim. eşimin ailesinin ; kendi ailemi ve beni benimsemesini isterdim . o yüzden bu kadar caba sarf ettim derinlerde olan asıl his buydu.

ama ömrü hayatımboyunca bir kız evlat istemeyen birinin gelini oldum. beni sevip benimsemesini beklemek benim salaklıgım.
içimdeki kavgayı durduruyorum.
saglıklı bir insan olmak için sonrada saglıklı anne , ebeveyn olmak için . onlara karşı içimde bu kin varken iyi davranmaya calışmak benim ruhumu hastalandırıyor.
 
bu eşimin bazı seyleri gizleme konusu bi sizin dikkatinizi cekti ve bakış açınız cok hoşuma gitti:KK66:
olgun bi bakış açısı oldu teşekkür ederim🙏🙈
Okuduğum konularda ellimden geldiği kadar empati yapmaya çalışırım konu muhatablarıyla..rica ederim. Konuyu anlatırken baş satırlarında eşinizin bazı şeyleri gizlemesinden bahsetiğin anda zaten olayların hangi noktalara varabileceğini tahmin ettim. Çok yakın çevremde buna benzer bir konu yaşadım..aile borç harç içinde düğün yaptı ev düzdü ama oğullarıyla anlaşmışlar düğünde takılanlar borca gider diye...ve yetmezse bi müddet bize yardımcı olursun ödemelerde diye. Gelinin hiç birşeyden haberi yok. İlk önce bir altın kavgası yaşadılar sonra kp giden para kavgası yapıldı. Herkez kendisine göre haklı..sadece damat bey eşine anlatmalıydı...belki tepki göreceğinden korktu ama yinede anlatmalıydı.
 
eşim askerdeyken de hamile olabilridim ?torun hayalimi.
torun hayali kurmadılar cocuk bizim cocugumuz dediler.
ben onlardanmyardımm beklemedim benim annemin babamıni durumu vardı onlar ettiler . bizde illa yardım edin demedik.
siz konuların hepsini okuyun bence .
torun hayali kuracak yüzleri olsaydı kurdurturduk.

Kendiniz yazmışsınız kayınvalideniz babam hayal kuruyor demiş ya size çocukla ilgili ona istinaden söyledim. Kendi yazdığınızı tekrar okuyun isterseniz. Konularınızın hepsini okumak mecburiyetim yok eğer eklenmesi gereken ayrıntılar varsa konunuza ekleyin. Oldu insanların hayal kurması da sizin izninize bağlı 😅

evladımı düşünecek bir cümle kursalar sizin gibi düşünürdüm.

karşıma gecmiş. siz şimdi bebek bezi de alırsınız.
benekmarabası da alırsınız.
ama sevmeye gelince önce sizin cıcugunuz sonra bizim cocugumuz derler.

ben tedavi görürken nerdeydiler. kayınpeederim eşimin hastalıgınınduyunca cocuk önemli degil dedi yüzüme bakıp.

şimdi tedavi ile hamile kalınca mı cocuk önemli oldu. hayalleri oldu cocuk.
ikinci ogluna nasıl ayrımcılık yapıyorsa onun evlenip cocuk yapmasını beklesin torum sevmek için.
bizi köpek gibi evinden atıp bir de eşyamızın olmasını bildigi halde anahtarımdegiştirip eşyamızı sonradan almamızı saglamıcaktı.
onun evini

E tamam sevmesinler o zaman çocuğunuzu keşke öyle daha mutlu olacak gibisiniz. İkinci oğluna ayrımcılık yapıyorsa bu eşinizin sorunu, onun tepki göstermesi gereken bir detay. Ortada evlat ayrımı varsa bu muhatabını ilgilendirir. Sizi evden atmışlar kendi ayağınızla gitmişsiniz eşinizi alıp. Kendinizi sorgulasanız mı acaba ben ne yaptım diye?
 
Okuduğum konularda ellimden geldiği kadar empati yapmaya çalışırım konu muhatablarıyla..rica ederim. Konuyu anlatırken baş satırlarında eşinizin bazı şeyleri gizlemesinden bahsetiğin anda zaten olayların hangi noktalara varabileceğini tahmin ettim. Çok yakın çevremde buna benzer bir konu yaşadım..aile borç harç içinde düğün yaptı ev düzdü ama oğullarıyla anlaşmışlar düğünde takılanlar borca gider diye...ve yetmezse bi müddet bize yardımcı olursun ödemelerde diye. Gelinin hiç birşeyden haberi yok. İlk önce bir altın kavgası yaşadılar sonra kp giden para kavgası yapıldı. Herkez kendisine göre haklı..sadece damat bey eşine anlatmalıydı...belki tepki göreceğinden korktu ama yinede anlatmalıydı.
diyorum ya bizde onlar sadexe bana dügün takısı taktı . ve 4 yıl gecmesine ragmen hala bilezik borcu ödüyormuş. taktıgı 5 bilezik .
o zaman 20 milyar tutmuştu. 4 senede 1 ev 1 araba aldık biz adam hala bunu yüzüme vuruyır.
hayır ev için bozdurmasam onlarında geri vericem .
söylenmez yani .
biz tüm eşyalarımızı kendimiz aldık. kv dem benim dügünümden 1 ay önce bir salon odasına 4 milyarlık perde yaptırdı. parası olmayan insanlar bunları yaptı kendine.

dügün günü 4 milyar neye harcandı bilmyrm . beni fe ilgilendirmiyordu. sırf dügünün ertesğ günü eşimle tatsızlık olmasın diye tamam dedim.
yoksa vermezsem vermezdim . kimse zorla alamazdı üzerime takılan paraları. cnkü eşimle mehir olarak konuşmuştuk takılarımızı.

burdaki zihniyet meselesi bi kp der 4 yıl sonra ben hla bilezik oarası ödüyorum diyemez. ödedgine ztn inanmıyorum. anlatabiliyorum ne demek istedigimi.
 
Kendiniz yazmışsınız kayınvalideniz babam hayal kuruyor demiş ya size çocukla ilgili ona istinaden söyledim. Kendi yazdığınızı tekrar okuyun isterseniz. Konularınızın hepsini okumak mecburiyetim yok eğer eklenmesi gereken ayrıntılar varsa konunuza ekleyin. Oldu insanların hayal kurması da sizin izninize bağlı 😅



E tamam sevmesinler o zaman çocuğunuzu keşke öyle daha mutlu olacak gibisiniz. İkinci oğluna ayrımcılık yapıyorsa bu eşinizin sorunu, onun tepki göstermesi gereken bir detay. Ortada evlat ayrımı varsa bu muhatabını ilgilendirir. Sizi evden atmışlar kendi ayağınızla gitmişsiniz eşinizi alıp. Kendinizi sorgulasanız mı acaba ben ne yaptım diye?
kendimi sorguladıgım cok acık degil mi?
 
Kendiniz yazmışsınız kayınvalideniz babam hayal kuruyor demiş ya size çocukla ilgili ona istinaden söyledim. Kendi yazdığınızı tekrar okuyun isterseniz. Konularınızın hepsini okumak mecburiyetim yok eğer eklenmesi gereken ayrıntılar varsa konunuza ekleyin. Oldu insanların hayal kurması da sizin izninize bağlı 😅



E tamam sevmesinler o zaman çocuğunuzu keşke öyle daha mutlu olacak gibisiniz. İkinci oğluna ayrımcılık yapıyorsa bu eşinizin sorunu, onun tepki göstermesi gereken bir detay. Ortada evlat ayrımı varsa bu muhatabını ilgilendirir. Sizi evden atmışlar kendi ayağınızla gitmişsiniz eşinizi alıp. Kendinizi sorgulasanız mı acaba ben ne yaptım diye?
hayal kurması benim iznime baglı olmasa da , düşük yapma ihtimali olan bir insana cocugu ile ilgili yorum yapılmaz . bunlara gelene kadar benim kv ve kp im insan olmadıkları için sorgulamasını yapıyorum başlık da bu.

kendi sorgulamam da cok acık.böyle insan olmayanlara insanlık göstermeye calışmak.
hamile oldugumu söylemem bile hataydı onlara . ki hayal kuramasınlar cok haklısınız. böylelikle herkesi kendi istedigim gibi yönlendirebilirdim🤔
 
Yoo değil. Daha çok vay ben neler yaptım kıymetim bilinmedi diye eş ailesine nefret kusuyor gibisiniz. Özeleştiri yaptığınızı mı sanıyorsunuz?
bence siz benle ugrasmayın . neler yazdıgım cok acık.kıymetim eşiö ve kendi ailem tarafından biliniyor.

kıymet bilecek olsalar kac defa iyilik yapmışım ilkinde bilirlerdi

kuymetimi bilmiyorlarsa da cocugumdan da uzak kalırlar. onların torunu olsun diye yapmadım sonucta.

diger cocuga yapılan ayrım da beni ilgilendiriyor. cnküüğ ben evlendikten sonra aynı konu üzerinden ortak bi şekilde eşimin borcunu ödedigimiz için :KK66:
 
hayal kurması benim iznime baglı olmasa da , düşük yapma ihtimali olan bir insana cocugu ile ilgili yorum yapılmaz . bunlara gelene kadar benim kv ve kp im insan olmadıkları için sorgulamasını yapıyorum başlık da bu.

kendi sorgulamam da cok acık.böyle insan olmayanlara insanlık göstermeye calışmak.
hamile oldugumu söylemem bile hataydı onlara . ki hayal kuramasınlar cok haklısınız. böylelikle herkesi kendi istedigim gibi yönlendirebilirdim🤔

Doğum yaptım, çevremde onlarca doğum var böyle bir yorumu hayatımda ilk kez duyuyorum. Ne alaka neden yorum yapılmasın? Herhangi bir rahatsızlığı olmasa bile her kadının düşük yapma riski var. Yasaklansın mı konuşmak? Eşinizle de mi hiç konuşmuyorsunuz yoksa bu kural sadece eş ailesi için mi geçerli? Siz eş ailesine kurulduğunuz için bahane arıyorsunuz bence.
 
Son düzenleme:
bence siz benle ugrasmayın . neler yazdıgım cok acık.kıymetim eşiö ve kendi ailem tarafından biliniyor.

kıymet bilecek olsalar kac defa iyilik yapmışım ilkinde bilirlerdi

kuymetimi bilmiyorlarsa da cocugumdan da uzak kalırlar. onların torunu olsun diye yapmadım sonucta.

diger cocuga yapılan ayrım da beni ilgilendiriyor. cnküüğ ben evlendikten sonra aynı konu üzerinden ortak bi şekilde eşimin borcunu ödedigimiz için :KK66:

Kendinizi bu kadar önemsemeyin bence, neden sizinle uğraştığımı düşündünüz anlamadım. Her konuya yorum yazma özgürlüğüm var bu da konu sahibinin şahsıyla uğraştığım anlamına gelmiyor. Eleştiri kaldırmayan konu sahiplerine alışkınım ama böyle bir ithamı ilk kez görüyorum. Çocuk sadece sizin şahsınıza ait değil. Ne olursa olsun eşinizin ailesi onlar, eşinizin kararı bu yöndeyse bir şey diyemem ama tek başınıza böyle bir karar verme haddiniz yok. Neyi ödediniz eşimin borcu derken anlamadım ama hiç açıklama zahmetine gitmeyin ona kafa yoracak vaktim yok. İyi forumlar size
 
Ailesi ile olan ilişki düzeyini bırakın eşiniz düzenlesin.
Size bu kadar kayıtsız kalan, üstüne kötülük de yapan insanlara nasıl yakın durmak istiyorsunuz çözemedim.

Eşimin kiz kardeşinin de geçmişte yok sayma, görmezden gelme, dış kapının dış mandalı gibi tavırları oldu eşime ve bana biz evlendikten sonr. Ben, beni pek de kabullenememiş olmasına bağladım, belki yanlişım bilmiyorum. Eşim de tavrın farkındaydı, zaman zaman konusuyorduk, cok anlam yukleme diyordu ama farkindaydi yani.
Ona hiç adım atmadık abartmaya baslayinca, hatta bir süre sonra esim geri cekildi iyice. Inceldiği yerden kopsun gibi bir durum oldu.
Bakti gordu, abisi kendinden uzaklasiti iyice, akli basına geldi. Iş isten gecti gerci. Gelirler simdi evimize, gorusuruz, sohbet ederiz, kaynanamda bir araya geldigimizde gayet guzel zaman geciririz, kirmayiz birbirimiz, tavir yapmaz falan ama tren kacti. Esim evine gitmez mesela ki 15 dk mesafedeyiz. eski yakinligi da hic gostermedi kiz kardesine. Umarim kendisi de ders cikarmıstir.
Ben de esimin tavri neyse, arkasinda duruyorum. Onun ailesidir. Diledigi gibi kursun iliskisini. Ben sadece uyum sagliyorum.
 
Son düzenleme:
diyorum ya bizde onlar sadexe bana dügün takısı taktı . ve 4 yıl gecmesine ragmen hala bilezik borcu ödüyormuş. taktıgı 5 bilezik .
o zaman 20 milyar tutmuştu. 4 senede 1 ev 1 araba aldık biz adam hala bunu yüzüme vuruyır.
hayır ev için bozdurmasam onlarında geri vericem .
söylenmez yani .
biz tüm eşyalarımızı kendimiz aldık. kv dem benim dügünümden 1 ay önce bir salon odasına 4 milyarlık perde yaptırdı. parası olmayan insanlar bunları yaptı kendine.

dügün günü 4 milyar neye harcandı bilmyrm . beni fe ilgilendirmiyordu. sırf dügünün ertesğ günü eşimle tatsızlık olmasın diye tamam dedim.
yoksa vermezsem vermezdim . kimse zorla alamazdı üzerime takılan paraları. cnkü eşimle mehir olarak konuşmuştuk takılarımızı.

burdaki zihniyet meselesi bi kp der 4 yıl sonra ben hla bilezik oarası ödüyorum diyemez. ödedgine ztn inanmıyorum. anlatabiliyorum ne demek istedigimi.
Anlıyorum...haksızlıklar var..ama buna rağmen görüşmeyi sürdürmek için çaba göstermişsin kötü olunmasın diye. Bazı şeyler olmuyorsa olmuyor. Çok şükür ciddi sağlık sorunları atlatılmış..bundan sonra bir daha yaşamazsınız inşallah en önemliside bu. Herşey gelir geçer ama sağlık ayrı bir konu. İyi niyetli olmak bazen su istimala uğrayabiliyor..keşke baştan bazı şeyleri görüp iyi niyeti sadece hak edenlere kullansak..hal böyle olunca hayal kırıklığı oluyor tabikide. Ellimden gelen herşeyi yaptım ona rağmen değeri billinmedi diyorsun anlıyorum. Bırakın en önemli olan eşin değerini bilsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X