• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir iş düşünün ..

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Bir iş görüşmesi yaptım . Lokasyon olarak.iki vesait ve tam bir saat sürüyor. ( +Yol parası verilecek) Trafik durumu olmaz trafik yaratmayan toplu taşıma ile.gidiliyor. ikinci görüşmeye de çağırıldim. Bizim sektörde cumartesi-pazar calisilmiyor genelde. Lakin burada cumartesi de tam gün. Orada yetiştirilmesi gereken elemanlar da var bu arada onalra da yardımcı olmam isteniyor sorumluluğu olan bir iş olacak kıdemli.olarak alınacağım.bu belli. Maaş cok iyi eski maasim 2500 ken komik.bir rakam benim.meslek için teklif ettiğim rakam 4 bin. Bu arada ofis içi düzenli değil pek baktım da daha düzenlenecek.edecek buralar tarzı laflar dönüyor. Bilindik bir firma lakin departman yeni oluşturulmuş oyle soyleyeyim. Aşırı kararsız kaldım. Beni beğenmişler dediklerine göre 4 kişi kalmış elediklerinden ikinci görüşme yapıldı yarın arayacak olumlu veya olumsuz net olun kabul.edecekseniz dedi. Tek tav olduğum maaş kısmı . Diğer şartlar şuan muallak. Siz olsanız napardiniz. Direk bir süre daha bekler baska iş.mi.bakardiniz yoksa tamam diyip bir ay filan deneyeyim kendimi diye mi düşünürdünz ?

Ben 6 gün çalışamam kendi adıma konuşuyorum. Bana cts pzr yetmiyor çoğu zaman. Şuan maaşım 6 bin civarı. Ama gel 10bin TL vercez fakat cts de çalışacaksın deseler kabul etmem. Benim için aileme kızıma ayıracağım zaman herşeyden değerli. Ama tabiki karar sizin.

Bir iş görüşmesi yaptım . Lokasyon olarak.iki vesait ve tam bir saat sürüyor. ( +Yol parası verilecek) Trafik durumu olmaz trafik yaratmayan toplu taşıma ile.gidiliyor. ikinci görüşmeye de çağırıldim. Bizim sektörde cumartesi-pazar calisilmiyor genelde. Lakin burada cumartesi de tam gün. Orada yetiştirilmesi gereken elemanlar da var bu arada onalra da yardımcı olmam isteniyor sorumluluğu olan bir iş olacak kıdemli.olarak alınacağım.bu belli. Maaş cok iyi eski maasim 2500 ken komik.bir rakam benim.meslek için teklif ettiğim rakam 4 bin. Bu arada ofis içi düzenli değil pek baktım da daha düzenlenecek.edecek buralar tarzı laflar dönüyor. Bilindik bir firma lakin departman yeni oluşturulmuş oyle soyleyeyim. Aşırı kararsız kaldım. Beni beğenmişler dediklerine göre 4 kişi kalmış elediklerinden ikinci görüşme yapıldı yarın arayacak olumlu veya olumsuz net olun kabul.edecekseniz dedi. Tek tav olduğum maaş kısmı . Diğer şartlar şuan muallak. Siz olsanız napardiniz. Direk bir süre daha bekler baska iş.mi.bakardiniz yoksa tamam diyip bir ay filan deneyeyim kendimi diye mi düşünürdünz ?
Maaş iyi o yüzden denerdim.

şartlarınıza bağlı. eğitiminiz ne?
kaç yıllık tecrübeniz var? mesleğiniz ne?
evli misiniz?
6 gün çalışmaya, yeni kurulacak departman yoğunluğuna, 4000 az bence 🙄
ama evli değilseniz, 5 yıldan az tecrübeniz varsa, 2500 ise eski maaşınız da kaçırmayın.

Evli misiniz ve çocuğunuz var mı? Bence arada ciddi maas farkı var kabul edilebilir. Aradaki 1500 tl yaşam standardınızı baya etkiler. Ama eşiniz varsa ve maaşı iyiyse cumartesi çalışmaya değmez bence. Aynı şekilde çocuğunuz varsa ve çok ciddi borçlarınız yoksa ben cocugumla zaman geçirmeyi tercih ederdim.

Verdiğiniz bilgilere göre kabul edin ya da etmeyin demek zor. Maaş olarak sizi yukarı çekecek bir iş, bu açıdan kabul edin derim. Ama zaten iş bulması kolay bir alanda çalışıyorsanız, daha iyisini bulurum diye düşünüyorsanız, bu riske girecek kadar tuzunuz da kuruysa bekleyebilirsiniz. 6 gün için 4000 maaş az mı çok mu bilmiyorum, sektörünüz nedir, deneyiminiz nedir, bilmiyoruz çünkü. Ama maaşa tav olduğunuza göre, sektörünüzdeki rakamları az çok bildiğiniz için sizi tatmin etmiştir diye düşünüyorum. Evli ve çocukluysanız, şahsen haftada 6 gün asla çalışmam, çocuklarla, aileyle vakit geçirmek de hayati önem taşıyor bana göre. Ama böyle sorumluluklarınız yoksa, bir süre bu yorucu tempoya katlanılabilir. 1 saat yol demişsiniz. İstanbul'da yaşıyorsanız, 1 saatlik yol bu şehir için normal. Bu yolu nasıl çekeceğiniz de önemli. Otobüs, minibüsle o yol 5 gün yolculuk etmiş gibi haşatını çıkarabilir insanın. Metrobüs, kötünün iyisi. Metroysa, o kadar da korkutucu değil.

Verdiğiniz bilgilere göre kabul edin ya da etmeyin demek zor. Maaş olarak sizi yukarı çekecek bir iş, bu açıdan kabul edin derim. Ama zaten iş bulması kolay bir alanda çalışıyorsanız, daha iyisini bulurum diye düşünüyorsanız, bu riske girecek kadar tuzunuz da kuruysa bekleyebilirsiniz. 6 gün için 4000 maaş az mı çok mu bilmiyorum, sektörünüz nedir, deneyiminiz nedir, bilmiyoruz çünkü. Ama maaşa tav olduğunuza göre, sektörünüzdeki rakamları az çok bildiğiniz için sizi tatmin etmiştir diye düşünüyorum. Evli ve çocukluysanız, şahsen haftada 6 gün asla çalışmam, çocuklarla, aileyle vakit geçirmek de hayati önem taşıyor bana göre. Ama böyle sorumluluklarınız yoksa, bir süre bu yorucu tempoya katlanılabilir. 1 saat yol demişsiniz. İstanbul'da yaşıyorsanız, 1 saatlik yol bu şehir için normal. Bu yolu nasıl çekeceğiniz de önemli. Otobüs, minibüsle o yol 5 gün yolculuk etmiş gibi haşatını çıkarabilir insanın. Metrobüs, kötünün iyisi. Metroysa, o kadar da korkutucu değil.

Aslında sektör olarak maaşlar 4-5 normal.olmali. lakin önceki isyerimden aşırı yoğunluk mesailer yüzünden anksiyete atakları sebebiyle ayrıldım. 2500 veriyordu bize çocuk muamelesi yapıyordu. Şimdiki yerin 4 bunu kabul etmesi benim.icin büyük sıçrayış oluyor. Bu civarda başka yerde bulur muyum.hic bilmiyorm normalde bulurum.ama.ingilizcem yok henüz. Burası ne hikmetse turizm sektörü olmasına rağmen sorgulamadi ingilizcemi konsuuyorum sanmamistir diye düşünüyorum yani çok önem verse.sorardi özellikle . Sadece çok oturmuş gibi durmuyor içerisi yoğunluğu kestiremiyorum yani işleri görmeden.. cumartesi olayı can sıkıcı yarık.gun bile iyy derdim tam gün saçmalık geliyor

şartlarınıza bağlı. eğitiminiz ne?
kaç yıllık tecrübeniz var? mesleğiniz ne?
evli misiniz?
6 gün çalışmaya, yeni kurulacak departman yoğunluğuna, 4000 az bence 🙄
ama evli değilseniz, 5 yıldan az tecrübeniz varsa, 2500 ise eski maaşınız da kaçırmayın.

Tasarimciym. Evli değilim bekarım ailemleyim. Tek sorun çok aşırı yoğun sıkıntılara gelebilir miyim bilmiyorum ortamı seversem belki .. çünkü önceki yerde ortamı sevmediğim ve aşırı yoğun olduğu için çıktım Anksiyete nöbetleri geçiriyordum . Buradaki maaş artışı etkiledi tabiki ama acaba içerisi nasil. Kadın pazartesi arayacağım.dedi ben hala napim diye düşünüyorum bu saat oldu :/ inanılmaz kararsisizm

Deneme süreniz olmuyor mu yani mesela kabul etsen bir-iki ay sonra yapamadığını görsen çıkamaz mısın, çünkü kabul etmezsen aklında kalacak gibi.
Benim fikrim cumartesileri de 'tam' gün çalıştırdıkları için olumsuz, ben katlanamazdım ki zaten yarım gününe bile katlanamayıp istifamı bastım.

Deneme süreniz olmuyor mu yani mesela kabul etsen bir-iki ay sonra yapamadığını görsen çıkamaz mısın, çünkü kabul etmezsen aklında kalacak gibi.
Benim fikrim cumartesileri de 'tam' gün çalıştırdıkları için olumsuz, ben katlanamazdım ki zaten yarım gününe bile katlanamayıp istifamı bastım.

Olabilir canım ama.onalra bunu soylemeli miyim acaba deneyelim karşılıklı gibisinden .. zaten hala aramadi bazı adaylar çalışıyor demişti akşam.aramisti geçen bakalım ne olcak

Parası iyiyse çalışırdım. Evliysenız 6 gün çalışmak zor olabilir ama değilseniz sıkıntı olmaz. Zaten işsizlik var malum şartlar da zor.

Anksiyate sorununuzdan bahsetmişsiniz, her şeyi geçelim bunu tamamen çözdünüz mü?
Keza daha fazla maaş daha fazla iş ve sorumluluk demek.
Şartlar da cts ve yol bakımından sıkıntılı.
Bekarsınız ki ben cts 12 ye kadar calısıyorum cıldırıyorum.
4000 tl ıle rahatsızlıgınız artadabılı, ortamı bılemezsınız sonucta.
Paraya odaklanmayın derım..

Maaşın 6 güne göre az ama bekarsan paraya ihtiyacın varsa mecburen girebilirsin

Eğer iş arıyorsanız ve bir an önce iş bulmak sizin için önemliyse, eksilerini düşünmeden başlayın derim. Bu aralar iş bulmak kolay değil. Yol ya da cumartesi günü çalışmaları alıştıktan sonra zor olmayacaktır(Bu şekilde 5 yıl çalıştım, 2 vesait + 20dk yürüme, çalışma saatleri 8.00-18.00 ve haftada 6 gündü ve 1 dk geç kalsam hesabı soruluyordu ancak mesleki anlamda en büyük doyumu yaşadığım yer bu iş yeri olmuştu). Sizin için önemli olan kriter anksiyete ataklarınız olmalı şimdilik ama onu da çalışmadan göremezsiniz. Denemenizde fayda olduğunu düşünüyorum. Bu arada başka işte bakarsınız. Olmuyorsa da bırakırsınız. Bir de en iyi işi çalışırken bulabilirsiniz. Çünkü bir süre işsiz kaldıktan sonra psikolojiniz kötü etkilenecektir ve bu da iş görüşmelerinize muhakkak yansıyacaktır.

6 tam gün çalışmaya 4 bin iyi mi sizce ? Ben haftasonu çalışmaya karşıyım. Yapamazdım.

Back
X