Bir kaçış yolu olarak sigara ...

Bayannhhickimse

Lalaland
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2017
577
612
23
26
Merhabalar... Lise sonda derslerimin yoğunluğu, aile içi problemler, gönül işleri vs hepsi üst üste gelince sigaraya başlamıştım. Şu an üniversite 2 yim ve hala kullanıyorum. Aynı şekilde alkolü de yakın bi zamanda denedim ve her ne kadar tadını sevmesem de bi zaman sonra ya bağlanırsam diye korkuyorum. Çok kolay bağımlı olan bi insanım böyle şeylere. Nasıl önüne geçebilirim bunun, bi kızın eline sigarayı hiçbi zaman yakıştırmadım ve bırakmak istiyorum artık. Aslında bi ay kadar falan hiç kullanmamıştım ama son zamanlarda kötü şeyler yaşadım ve tek kaçış yolum sigara vs oldu yine. Fikirlerinizi bekliyorum Aramızda daha önce kullanıp bırakanlar vardır muhakkak

Çok küçükken ilkokula bile gitmezken babamın sigaralarını çalıp çalıp içiyordum kağıt yakıp çektiğimi görüyormuş annemler şaka değil özentilikti benimkisi bıraktım gitti taaa o zamanlar

Ne diyelim ki şimdi :) Hamile kaldım bıraktım tekrar başlamayı düşünmüyorum, ama sen benim kadar gecikme :) Bir de seneler önce bırakmıştım 1 yıl kadar hiç içmemiştim, sonra bir kereden bir şey olmaz diyip yine başladım. Verebileceğim bilgi şu, nikotin bağımlılığı 72 saattir, sık dişini geçir o saatleri. Sonra aklına gelince film falan aç kısa sürede aklından geçiyor. En zoru içilen ortamlara girdiğinde oluyor, bir süre uzak kal. Çay kahve yanında çok istiyorsan çayı kahveyi azalt. En en en önemlisi asla bir kereden bir şey olmaz deme, oluyor. Bırakırsın ama tekrar başlamamak mühim. Alkole gelinceee, sosyal içici olmak ve alkolik olmak farklı şeyler. Eğer sosyal ortamlara çok sık katılıyor ve bu yüzden çok sık alkol tüketiyorsan, çok da sorun değil :) Mühim olan tek başına gün içerisinde ille de tüketme isteğinde olmaman.

Tam anlamıyla sarhoş oldum diyemem ama alkolün verdiği o rahatlama, hafifleme, kafanın iyi olması,bi şeyleri unutma hissini bi kez yaşadım ve artık canım sıkkın oldugunda aklıma alkol ya da sigaranın gelmesi rahatsız etmeye başladı. Gerçekten hiç iradeli bi insan değilim

Arkadaş çevremde içmeyen yok neredeyse. Öyle ortamlarda uzatılınca zaten hayır diyemiyorum. Beni asıl rahatsız eden bi derdim oldugunda dozun iyice artması. Bi kaç saat içinde bi paket bitirdiğim oldu şu son zamanlarda

Kaç kez aklımdan geçti de sigara sonra dur dedim kendime,marketin kapısından geri döndüm.Anlıyorum seni insan yaşadığı şeylere tepki göstermek istiyor.Acı çektiğini anlamadığı için kimse onu dışa vurası geliyor insanın.Ama sonra düşününce hiç biri sana çare olmuyor.Lütfen alkolde arama çareyi,sigara nasıl bırakılır bilmiyorum ama umarım üstesinden gelebilirsin.

E normal değil mi, dertlenince sigara tüketimi artar. Bende de öyleydi. Allen carr videosunu izle sigara bırakma ile ilgili. İzlerken kendini hazırla, beynini kafaı boşalt, bir kahve al bir sigara yak ve izle.

O "dur" deme kısmını ben de yapabilirim umarım Çol teşekkürler

Mantıklı bir kızsın belliki. Şöyle düşün bence sigara sana hiç bir şey katmıyor. Aksine senden sağlığını ve paranı alıyor. Psikolojik olarak kendini rahatlamış hissediyorsun ama aslında öyle bir şey yok. Az sonra daha fazla üzülüp bir tane daha içiyorsun. Sigarayı yıllarca bize lüks ve zenginlerin kullandığı güzel bir şey olarak lense ettiler ve hala daha öyle.
Bence kesinlikle profesyonel yardım al bu konuda gerek psikolojik gerekse ilaç(doktor önerisiyle tabiki.).
Ve kafanda bitir. Sana faydası olmayan bir şeyden kurtulduğunu düşün.

Sigarayı içesim değil yiyesim var .son bir aydır günde bir paket içiyorum bazen ikinciyi zorluyorum .

Bir sıkıntın olduğunda ,tak kulaklıkları deli gibi koş ..dinlen yine koş. .

Son zamanlarda beni çok rahatsız etmeye başladı. Hayatımda bi şeyler yolunda gitmiyor, ağlamaya başlıyorum ve ağlarken aynı zamanda deli gibi paket arıyorum evde. Bi şeye bağımlı olmak gerçekten acizlik... Baya kararlıyım bu sefer, tamamen bırakıcam

Sigarayı içesim değil yiyesim var .son bir aydır günde bir paket içiyorum bazen ikinciyi zorluyorum .

Bir sıkıntın olduğunda ,tak kulaklıkları deli gibi koş ..dinlen yine koş. .
"İçesim değil yiyesim var" cümlesi resmen beni anlatmış :) Koşmak güzel fikir

Birakmak aklinda kesin varsa Allen Carr kitabini tavsiye ederim. Ben 1.5 yil birakmistim kitapla. Ama benim yaptigim salakligi yapip, nasil olsa artik baslamam diye bir tane bile icme. Eskisine hizla donuyorsun yoksa.

Bende lisede tek tuk icip calismaya baslayinca paket alanlardanim ama hic gunde bir paket icmedim arkadasimla doktora gittik devletin ucretsiz verdigi ilaclar vardi onlardan verdi gercekten 2 haftada sigarayi birakiyorsun ama ilaci birakinca tekrar sigaraya dondum evlenince gizli gizli gunde 3 4 tane iciyordum simdi bende zor zamanlar geciriyorum ama kist icin dogum kontrol hapina basladiktan sonra feci sekilde mide bulantisindan sigara icemiyorum aklima bile gelmiyor cok canim isterse 2 gunde 1 tane iciyorum sanirim yakinda onuda icmiycem

İnşaallah

Alkolün yerine çikolata sigaranın yerine sakız koy. Mesela alkol kullanmıyorum ben de, eskiden kullanırdım arada canım çektiğinde aklıma şey geliyor, bu alkol çok kalorili, tadı da öyle şahane değil, bundan alacağım kaloriyi kocaman bir tatlıdan alırım daha mutlu olurum diye. Sigara için de bence en ağız oyalayıcı alternatif olan sakız işe yarayabilir.

Alkolün tadından nefret ediyorum zaten, toplasanız 3-4 kere kullanmışımdır. Verdiği his, rahatlama hissinin beni cezbetmesinden korkuyorum. Sigara zaten bambaşka bi dünya... Bırakmaya kesin bi şekilde karar verdim şu an günde 2 ya da 3 tane için izin veriyorum kendime. Birden yapamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…