Merhaba... Dört yıllık evli, 31 yaşını doldurmak üzere olan biri olarak bu güne kadar o kadar çok doktora gittim ki nevrim döndü diyebilirim... 20 yaşımdan beri ara kanama ile birlikte aşırı kanama sorunum vardı. Hafif sıkıntılar yaş ilerledikçe daha da ağırlaştı. Evlenene kadar bir çok doktora göründüm; rahimde perde, vajina yokluğu veya her şey normal akışına bırak gibi uç yorumlarla o kadar moralim bozulmuştu ki(yaş 23-24 iken) en sonunda ben de akışına bırakmıştım. Genel tabir "evlendiğinde alttan muayene olmalısın" şeklinde olduğu için evlenir evlenmez bir kadın doğum uzmanına koştum. Sonuç "her şey normal takma kafana" şeklinde yorumlardı. 2020 Mayıs ayında 40 gün kesilmeyen bir kanamam olunca tesadüfen rahimde polip olduğunu öğrendim(şaka gibi ama gerçekten tesadüfen) ve histeroskopi geçirdim. Sadece 2 ayda tekrar ara kanamam meydana geldi ve yıl dolmadan tekrar kesilmeyen kanama ila karşı karşıya kaldım. Yeni bir sonuç: polipler temizlenmemiş. Tabi ki bu arada gebe kalmaya çalışıyorum ve kanamalarıma rağmen doktorum aşılama yapmalıyız diye ısrarcıydı. Güvensizlik sonucu fakülde de bir hocaya gidince yeniden histeroskopi olmam gerekti ve ben yıl dolmadan 2. kez op. geçirdim. Şimdi bebek için ek tetkik yaptırırken tüplerimin kapalı olduğunu öğrendim ve ilginç olan bir önceki doktorum şüphelerime rağmen hiç incelemeden aşılamada ısrarcı ve umursamaz tavırdaydı. Velhasıl girdik bir yola. Çetin bir süreç beni bekliyor gibi geliyor ama eğer okuyan ve sıkıntı yaşayan genç kızlarımız var ise diyeceğim o ki bir doktorda bağlı kalmamalı insan. Evet akışına bırakmalı ancak emin ellerde.... Yakın zamanda tedavi prosedürüm belli olacak, yeni histeroskopi geçirdiğim için ilk temennim polip tekrarı olmaması.... Ben de sürecimi sizlerle paylaşarak en azından benim gibi sorun yaşayanlara fikir olmasını istiyorum... Tüp bebek sürecinde dikkat etmem gereken şeyler konusunda katkılarınıza açığım :)