Duygusal kadin zaten yalniz olamaz:
Hayatimda bu kadar katilmadigim bir cumle daha olamaz, aksine duygusal kadinlar yalniz oluyor, ben de onlardan biriyim. Sevmedigim, bir sey hissetmedegim biriyle olmaktansa, alelade sirf yalniz kalmamak icin bir iliski yasamaktansa yalniz olmayi tercih ediyorum. Duygusallikla alakasi olmayan insanlar, ille de ask olsun cekim olsun demeyen insanlar daha kolay sevgili buluyor.
Kariyerli kadin , duygusuz kadin demek degildir hanimefendi. Ben muhendisim, yakinda doktora mezunu olucam, simdi bunlar benim duygusal olmama, aska ozlem duymama engel mi? Egitimle ask hayati arasinda hicbir iliski yok, insanin kariyeri baska, ozel hayati baska. Kimse sevgilisine isyerindeki arkadaslarina davrandigi gibi davranmaz zaten. Insanin hem guzel bir isi, hem de guzel bir duygusal hayati olmali bence, ikisi birbirine engel degildir. Onemli olan aradaki dengeyi kurmak. Hem basarili, hem mutlu olalim istiyoruz, coskulu, guzel bir hayat yasamak istiyoruz, bunda ne kotuluk var? Hayat denen dans, birey olmakla ait olmanin dengesi bence, burdaki kilit kelime denge. Insani kimseye ait olmamak, cok ozgur olmak da uzer; cok ait olup, birey olamamak da hiclestirir, kimliksizlestirir.
Kadinin kadina yaptigini kimse kimseye yapmiyor maalesef. Su cumlenize bakin:
çünkü erkek yöneticiler şaşırtıcı derecedee kadın yöneticiden daha anlayışlı olabiliyor bazen
Bunu kadin yonetci altinda calismak istemeyen, b.k atan bir erkek calisan yazsa bir noktaya kadar anlayabilriim ama baska bir kadin yazinca gercekten uzuldum, kendiniz calismaktan hazzetmiyor olabilirsiniz ama binbir emekle olduklari yere gelen insanlari bu kadar cabuk karalamayin lutfen. Bir yonetici kotu bir yoneticiyse , kimse cikip hakkinda "erkek iste, yonetmeyi bilmez" demiyor, ama bir kadin basarisiz olunca "kadin iste cuvalladi" demek icin herkes one atiliyor. Daha once kotu kadin yoneticiniz olmus olabilir, ama etrafiniza bakin, hic mi cuvallayan, proje batiran, holding batiran erkek yonetici yok, onlar hakkinda da boyle seyler yaziyor musunuz?
Yazdiklariniz nefret dolu mu desem, onyargili mi desem, cahilce mi desem bilemedim, dusuncelerinize uygun sifat su anda bulamadim. Tanimadiginiz, hayatlarini bilmediginiz insanlar hakkinda bu kadar keskin yargilarda bulunmanizi cok garip buldum.