• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir kadın yalnız da mutlu olamaz mı?

Ben de evlendim yalniz yasiyorum esim yurtdisinda. Mezun olduktan sonra evlenmeyip ailemin yaninda ise gidip gelseydim depresyonlardan cikamazdim kisitlamalardan. Simdi evli kadinsin yani. Onceden nerde gorulmus bekar kuzin tek kaldigi.
Bende boşanmış bir kadın olarak ailemin yanına dönse idim düşünemiyorum durumu.
Şükür ki tek başıma ayaktayım.

Bende boşanmış bir kadın olarak ailemin yanına dönse idim düşünemiyorum durumu.
Şükür ki tek başıma ayaktayım.

Tahmin edebiliyorum neler hissettigini.

Babam evlenirken cok kati bir konusma yapmisti bana. Babama sadece erkek arkadasim oldugunu soylemek istedim. Ve maddi olarak toparlaninca evlilik dusundgmuzu.

Eminsen hemen evlen yok bilmiyorum diyosan hemen ayril. Evlendin. Geri gelirsen kavga ettik bilmem ne diye bi daha bu evden cikamazsin barismana da musade etmem baskasiyla da evlendirtmem dedi. Cocuk oyuncagi degil dedi.

Ay hatirladikca sinirlerim bozuldu. Doktorasi devam eden muhendisim. Muhtac degilim kimseye. Ama mantiklari bile sinirimi bozmaya yetiyor. Sanki bosansam senin o huzursuz evine donucem uyuz adam.

Tahmin edebiliyorum neler hissettigini.

Babam evlenirken cok kati bir konusma yapmisti bana. Babama sadece erkek arkadasim oldugunu soylemek istedim. Ve maddi olarak toparlaninca evlilik dusundgmuzu.

Eminsen hemen evlen yok bilmiyorum diyosan hemen ayril. Evlendin. Geri gelirsen kavga ettik bilmem ne diye bi daha bu evden cikamazsin barismana da musade etmem baskasiyla da evlendirtmem dedi. Cocuk oyuncagi degil dedi.

Ay hatirladikca sinirlerim bozuldu. Doktorasi devam eden muhendisim. Muhtac degilim kimseye. Ama mantiklari bile sinirimi bozmaya yetiyor. Sanki bosansam senin o huzursuz evine donucem uyuz adam.

Ay o nasıl babaymış ya.
Ben evleneceğimi ablama o anneme o da babama söylemişti, bizde böyle şeyler babayla konuşulmaz da..
Ama evlenirken bana babam hiç öyle şeyler demedi hatta eski eşim bana kredi çektirmişti ödemedi kayıplara karıştı ve babam kendisini bu krediyi kapatmayı teklif etti. Önce kabul etmedim ama baktım moralim bozuluyor o taksitleri ödedikçe babacığım kapadı krediyi ve bu konuda tek bir laf bile etmedi. Canım babacığım benim... Eski eşimin de yanına bırakmayacağım o ayrı, icra takibi başlattım şimdi..

Biz büyürken çok cahilce çok sorumsuzca davrandı, anneme bize çok çektirdi ama iyi ki varmış o başımda.
Bizimkiler zaten şehir dışındalar, baba evi dediğim abimle yaşadığımız babamın evi idi ama abim babamdan beter olurdu. Yarım ağızla istersen gel bende kal yine kira ödemezsin dedi ama yok ev üzerine ev olmazdı. Onların da benim de huzurum olmazdı, eşyalarımda vardı evim de. Gitmedim bir daha başka yere. Allah büyük ekmeğimi kazanıyorum işte kendi yağımla da kavrulup gidiyorum.
Çok huzurlu çok mutluyum, evlenmeden önce bu kadar özgür değildim ya, o zaman yalnız yaşasam oh gezer gezer dururdum hiç eve girmezdim derdim ama şimdi resmen işten eve, evden işe :D

Size katılıyorum,yani niye evlenmek için sırf evleniyorlar kadınlar bilmem.
Takıyorum sırtıma sırt çantasını,geziyorum,yalnızlık da bazen güzel :KK14:
Ve bence aşk gelip bizi bulur,öylesine bir sevgi arıyorsan bir şey diyemem ama ben aşka inanıyorum,bence bir defa yaşanır ama ne zaman bizi gelip bulur bilemem.:KK59:
Hep erkeğe bağlı yaşamayı kabul eden zihniyetler bunlar..:KK76:

5 yil sonra sahip olduğum ikizlerime hamileyken insanliğini yitirmis bir sinir hastasiyla beraber olduğum icin boyle dusunuyorum.istediğim tek sey yavrularimla sağlikli huzurlu ve aakin bir hayata sahip olmak zor biliyorum ama olur diye umut ediyorum.

Yalniz kalmak da mutlu eder ama birileri desteğe ihtiyaç duyulur.
Yinede yalniz kalmak vardır su an lohusalik donemdeyim eşim yalniz kalmami izin vermiyor

hatta yalnız daha mutlu olur biliyormusun kedileri seviyorsun herhalde alırsın da iki tane pisicik mutlu mesut yaşarsın elin adamının kirli donlarını yıkamakla mutluluk olmuyor çocuk içinde artık bekar anneler için çok imkan var evlat edinebilirsin farklı yollar deneyebilirsin hani olmuyorsa olmuyor zorlamamak lazım.

Yaşınız kaç sorması ayıp?
Ben sahsen senın gıbıydım herkes dese de umrumda degıldı..Bıgun asık oldum ne evlılık ne cocuk dusunen ben avlenıp cocuk yaptım..sonra bosnadım.Ha pısman olmadım,cunkı mısler gıbı bı bebegım oldu.Ama sahsen bosanınca dısardan bı bakıyordun kı yılların gıtmıs ve o sure sankı hııc yasanmamıs gıbı bosa gecmıs..Evlılık oncesındekı bekar,çalısan,geyık ve komık,eglenıp gezen kızın yerını cocugumu tek nasıl buyutcem dıyen,kendı aıleısnın evınde mısafır gıbı yasayan,cok fazla susan,aasabı bır kadın aldı...
Kımsenın lafına bakma,herkese de cevabını ver.Ask senı gerektıgı anda ve zamanda bulur nasılsa,hayatını yasa.

Konu sahibi evlenmiştir belki konu bir yıl önce açılmış

Back
X