Bir kadinin kendi isini kurmasi ve basarili olmasi cok mu zor?

Seraa0606

Güzeldim ben o yazlar kadar zamanında...
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2015
4.919
6.182
158
Merhaba hanimlar,
Ben universite mezunu 25 yasinda bir bayanim.
Simdiye kadar hic is tecrubem olmadi.
Yaza evleniyorum. Nisanlimin isleri dolayisiyla is sezonu kapanana kadar doguda diger zamanlardada batida yasayacagiz. Maddi durumumuz iyi calismasamda hayatimi idame ettirebilirim. Fakat kendi isimi kurmak hep hayalimdi.
Doguda bir kres acsam ne derece mantikli olur? Tum yiyecekler organik olsun istiyorum. Kaliteli, guvenli bir yuva hayal ediyorum ama bununda gideri yuksek olur.
Ozellikle orda yasayan memurlarin cocuklarini gonul rahatligiyla emanet edecegi bir yer olsun istiyorum.
Bu dusuncem hayal olarak kalmali mi yoksa bir adim atmali miyim?
Yorumlarinizi bekliyorum.

Yazları Batı'ya geçtiğinizde kreşi kime emanet edeceksiniz? Her şeyi ince eleyip sık dokumak lazım. Özellikle kreş işi büyük sorumluluk.

Yazları Batı'ya geçtiğinizde kreşi kime emanet edeceksiniz? Her şeyi ince eleyip sık dokumak lazım. Özellikle kreş işi büyüm sorumluluk.
Duzeni oturtana kadar batiya gidemicem sanirim. Sonrasinda guvenilir bir yetkili bulup ona emanet etmek istiyorum.

Yer değişikliği olacak o yüzden mantıklı değil bence. Kafadaki planlarla gerçek tecrübeler arasında uçurum olabiliyor bazen.
Bence önce biraz iş hayatına atılın.
Cvp: Kadının kendi işini kurması çok zor değil

Duzeni oturtana kadar batiya gidemicem sanirim. Sonrasinda guvenilir bir yetkili bulup ona emanet etmek istiyorum.
Bu işler biraz arz talep meselesi. İyice bir araştırıp bu konuda talep var mı öğrenin. İnşallah olur. Allah gönlünüze göre versin.

Güzel fikir lakin en zoru çocuklar ile uğraşmak sabır ve sebat gerektirir bunun yanında veliler gelir gider temizliği yemeği izinleri sizi zorlamaz ise kendinize güvenirseniz ve size tam destek verecek biri varsa yanınızda neden olmasın tabiki olabilir..

Tüm yiyecekler organik ve kaliteli bir kreş kurabilirsiniz elbette.
Öncesinde girişimcilik ile ilgili kurslara ya da toplantılara bir katılmanızı öneririm.

Kağıt üzerinde herşeyi planlayarak hareket ederseniz riski minimalize etmiş olursunuz.

Hedef kitleniz bana biraz düşündürücü geldi. Oradaki memurlar demişsiniz, ama kitlenin sosyoekonomik durumunu göz önüne aldığınız zaman sizin maliyetini karşılayacak tutarı ödemeyi tercih edenlerin sayısı az olacaktır.
Özellikle de başka kreşler varsa.

Sizin aylık 1000 istediğiniz çocuk için başka kreş 500 isteyecek.
Doğuda çalışan kişi sizce bunu vermeye gönüllü olur mu?

Ordaki kresler 400 tl civarinda ucret istiyorlarmis bende en fazla 600 tl bir ucret belirlerim.
Benimde annem memur ben kucukken kres imkani yoktu o yuzden zorluklarla buyudum. Bu nedenle hedef kitlemi bu yonde belirledim fakat o sehirde yasayan her cocuga kapim acik tabiki.

Nisanlimda bosuna kendini yorma gerek yok diyor o yuzden endiselerim var kolay bir is degil.
Ama ordaki kres sahipleri esnaf adamlar. Bu yonde egitimleri olmadigi halde talep var. Onlar yapiyorsa bende basarili olabilirim diye dusundum.

Banada cocuklarla ugrasmaktansa velilerle ugrasmak onlari memnun etmek daha zor gibi geliyor.

Ayy benim hayalimi yazmışsın ama hayatım boyunca gerçekleştiremem sadece hayal işte Kreş açmak çok zor, meb onayı da gerekiyor çalışacak personeller,temizliğe yemeğe bakacak kişiler, kreş yeri filan genel anlamda bakıldığında büyük sorumluluk.

Gayet güzel bir fikir. Başarılı olabilir bir kadın tabi ki. Bundan daha doğal ne var ki? İyice araştırma yapmanız lazım. Kendinize güveniyorsanız, titizlikle işimi yaparım stres yönetimim iyidir hesabını kalem kalem tutan bir insanım diyorsanız bence olur.

Neden hayal olarak kalsın ki gerçekleştirebilirsiniz ama sizinde önce bir iş tecrübesi yaşamanız işleyişin nasıl gittiğini öğrenmeniz gerekiyor.

Nisanlimda bosuna kendini yorma gerek yok diyor o yuzden endiselerim var kolay bir is degil.
Ama ordaki kres sahipleri esnaf adamlar. Bu yonde egitimleri olmadigi halde talep var. Onlar yapiyorsa bende basarili olabilirim diye dusundum.
İstediğinde yapılamayacak hiçbirşey yoktur. Önemli olan girişken olmak, denemek yılmamak. Yaparsın tabi ama tam herşey rayına oturduğunda mecbur devretmek zorunda kalırsın. İş veren olarak uzaktan işler yürümez. Mutlaka kendin işin başında olmalısın.

Adım at hiç düşünme doğuda bekar memurların ne kalabileceği eşyalı ufak konutlar ne de evlilerin çocuklarının rahat edeceği kreşler var

Adım at hiç düşünme doğuda bekar memurların ne kalabileceği eşyalı ufak konutlar ne de evlilerin çocuklarının rahat edeceği kreşler var
Bencede guvenilir bir yer yok.
Ben psikoloji mezunuyum. Oranin yerlisi, egitimsiz insanlarin actigi krese cocuklari emanet etmektense bir psikologa emanet etmek daha mantikli.
Umarim orda yasayanlarda boyle dusunur.

Neden hayal olarak kalsın ki gerçekleştirebilirsiniz ama sizinde önce bir iş tecrübesi yaşamanız işleyişin nasıl gittiğini öğrenmeniz gerekiyor.
Umarim gerceklesir desteginiz icin tesekkurler.

Neden zor olsun ki? İyice araştır, planla. Git Kosgeb'e başvur. Benim bir tanıdığım kadın 30 bin hibe 70 bin kredi aldı. Öyle herkese verilmiyor. Bir projen olmalı. İkna etmelisin vs. Ama alabilirsen süper olur senin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…