Bir kapı kapanıp diğer kapı açılır mı?

Munevvergul

Guru
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2012
895
243
Merhaba arkadaşlar. Ben boşanmış bir bayanım. Fakat geleceğe dair hiç ümidim yok. Sizce bir kapı kapanıp diğeri açılır mı? Ben ve benim gibi kalbi kırık olanlar için düşüncelerinizi paylaşarak ışık olur musunuz?

Bosanmis bir bayan oldugunuz icin mi gelecekten ümidiniz yok yoksa baska sorunlarda mi var?

İşin gücün evin var mı ailen yanında mı? Bunlar varsa gerisini boşver. O boşluk duygusu zamanla kaybolur.

Merhaba arkadaşlar. Ben boşanmış bir bayanım. Fakat geleceğe dair hiç ümidim yok. Sizce bir kapı kapanıp diğeri açılır mı? Ben ve benim gibi kalbi kırık olanlar için düşüncelerinizi paylaşarak ışık olur musunuz?

Bazen kapandı diye üzüldüğümüz kapılar gerçekten güzel kapıların açılmasına vesile olur.
Sen umudunu yitirme, gerçekten herşeyin bir anlamı olduğunu göreceksin.
Kalbin kırıldıkça, büyürsün,sıkıntı çektikçe tecrübe kazanır olgunlaşırsın.
Bunun başka yolu yok malesef.
Uzun lafın kısası, yeni bir sayfa açıldı demek sana...

Bu dalga geçilecek bir durum değil. Hiç evlenmemeyi tercih ederdim :KK43:
Yok burda kimse dalga geçmiyor seninle durumun hassas biraz espri yapmaya çalıştık. Evlilik kısmet işii bazıları evlenir çok mutlu olur bazıları evlenir mutsuz bazıları da evlenemez herkes başka şekilde sınanıyor. Hayat böyle işte. Üzülmemen gerek çünkü birisi çıkacak çok mutlu olacaksın belki ya da çıkmayacak ama hayat devam ediyor tek konu da evlilik ya da birisi olması degil.

O kapı neden kapandi? Mesela tekrar sevebilecek misiniz? Guvenebilecek misiniz? Bunlar onemli aslinda.
biraz daha detay verirseniz belki daha faydali yorumlar alirsiniz..

Baska bir kapi mutlaka acilir yeter ki sen o kapinin kapanmasina izin ver, kapidan uzaklas hatta o kapinin varlığını bile unut.

Aslında başka bir kapı derken sadece evliliği kastetmedim. Beni mutlu edecek başka bir şeyde olabilir. Belkide evlilik nasipte değil. Belki iş anlamında daha güzel bir kapı çıkar. Belki başka bir şey. Ben yarı yolda bırakıldığım için çok üzülüyorum. Ciğeri beş para etmez insanlar için çektiklerime...

Boşanmış olmanızı bir "anormallik" olarak mı görüyorsunuz? Tam anlayamadım.

Bu arada özür dileyerek: kullanıcı adınızı görür görmez
"MUNEvvergul" aaaa yoksa Mune Mune hanımın adı da mı Münevver.0-O diye bir aydınlanma yaşadım

Her seyin bir sonu var diye dusunuyorum. Mutluluk hemen bitecekmis gibi gelir, mutsuzluk hic bitmeyecek gibi. Ancak her sey ust uste geldiginde bile bazen raylar oyle yerine oturuyor ki, bir bakiyoruz zamaninda uzuldugumuz seylere simdi sukrediyoruz. Ne diyordum? Evet her seyin bir suresi var bence. Kötü gibi görünen günlerin de.

İsyan etmeden, sizlanmadan, sikayet etmeden gogusleyince bu gunleri, Allah beterinden sakliyor ve cekilen acı yıllarca degil de aylarca suruyor dusuncesindeyim.

Hamile olan bir tanidigim bebegini dusurmustu. Onun icin edilen duada soyle demislerdi : "Allah'im bir aldin iki ver.". Veeee ikiz bebekleri oldu.

Demek ki Allah alır ve daha hayirlisini verirmis.

Demek ki bir kapi kapanirsa digeri acilirmis.

Amaa bunun icin elimizden geleni yapip gerisini Allah a birakmaliyiz.

Ve gereginden fazla uzuluyorsak bir seylere, bunu azaltmanin bir yolunu bulacagiz. İnsallah her sey hayirli bir guzellikte olur senin icin. Sabir ve dua ile...

X