bir karar vermek istiyorum artık=((

Aşkın bitmiş,şimdi bu gerekçeyi göstererek ayrılma yoluna gidiyorsun.
Burda da bu konuda destekçi bekliyorsun tabi,rahatlama bakımından...
Bunu gerçekten sorun görseydin zamanında sorgulardın bu durumu.
5 ay değil ki,5 yıl...
Hiç mi düşünemedin sanki.

Ben açık konuşucam yorumum ağır olursada kusuruma bakma artık. Biraz kendini beğenmişsin sanki? Bunu kötülük olsun diye demiyorum samimiyetime inan. Ama o çocuk anlattığına göre seni deli divane seviyo. Bir okul, bir diploma mı sence aradaki herşeyi değiştireck? Evet senin için değiştirecek belliki. O çocuk senin bu söylediklerini duysa emin ol senden soğur, uzaklaşır sevgisi biter. Bu nasıl bir düşünce? Sen sevmiyorsun bu çocuğu. Çocuta seni elinde tutmak için ev alıcam diyomuş baksana? Ben çok üzüldüm o çocuğa, şuan sanada tabii. Okumuşsun, üniversite mezunusun ama kelimelerin diom diye oluyor nedense? Sence kültürün artmış mı?

valla benim de dikkatimi çekti kırpılmış kelimeler. yapıom ediomlardan hiç haz etmedim zaten.

şunu söyleyebilirim ki ben lise eşim de ilkokul mezunu.
ama ne bir kere bunu sorun ettim ne de onu rencide edecek şekilde orda burda konuştum. şimdi bu konuyu okurken geldi aklıma benim lise onun ilkokul mezunu olduğu.
5 yıllık evliyim. aşık oldum evlendim ve hala da aşığım.
birbirimizden çok şey öğreniyoruz. o da benden bişeyler alıyor bazen, ben de ondan. evet arada sohbet ederken, tartışırken çok nadir de olsa aradaki farkı hissediyorum ama bu hiç problem değil. gerçekten temiz duygular varsa arada bu bi çok sorunla başa çıkmak için en önemli dayanak noktası oluyor.
sen baştan sahaya 1-0 galip çıktığını düşünüyosun. açığı kapatmak için çabalamak yerine sitem etmeyi tercih ettiğine göre bu iş yaş arkadaşım.

arkadaslar yorumlarınız ıcın tesekkurler.sımdı cvplara gelıyım.5 yıl kadar cıktık ama cok ayrıldık cok barıstık lıse donemlerımde evlenmek gıbı bı dusuncem olmadıgı ıcın bunu hıc sorun etmedım ama evlılık cok baska bısey.kendısıne acık lıseyı okumasını soledım soz verdı ama araya bsyler gırdı tutmadı.askere gıdınceye kadar evlenmeyı hıc dusunmedım.gıtmeden soledı.kafamın karısıklıgı surda sevgı acısından tam evlenılecek bırı cunku benım ıcın herseyı yapıo buda benı mutlu eder dıe dusunmustum.ama evlılık ıcın rahmetlı annem derdı kı parasızlık bacadan gırdımı ask kapıdan kacar...buda cok dogru.benım sevıp sevmedıgıme gelınce dusundugume gore sevıyorum tabı.ama hataları bazen o sevgımı tas kalbe cevırebılıyor.ayrıca kararsız kaldıgım ıcın sızlere anlattım.

eleştiriler neden bu kadar sert anlayamadım... her neyse...

sen bence bu insanla evlenmek istemiyorsun. şimdiye kadar bir alışkanlık olarak devam etmiş. ama iş ciddiye binince sanırım seni düşündürmeye başlamış. sen bu saatten sonra ona açık lise falan okutamazsın bence. çünkü içinde olsaydı zaten kendisi yapardı,kendi için yapardı,senin için değil.

aradaki eğitim farkı her zaman her ilişkide sorun olmuyor. ama genelde yaşanan bir durum. sevgiliyken belki rahatsız etmiyor o kadar ama evlendikten sonra erkek bizzat bundan rahatsız olmaya başlayabilir. karım benden çok kazanıyor diye bunu gurur meselesi yapan çok erkek var. iyi düşünmek lazım. biz ne desek boş ilişkiyi yaşayan sensin. neler yaşayacağınızı da az çok tahmin ediyorsundur bence.

Ya canım bak evlenenlere herkesin hayatı güllük gülüstanlıkmı? Yok değil! Herkes ne sınavlardan geçti, ne şartları atlattı? Çoğunun maddi durumu iyi değil. Tamam annen çok doğru söylemiş ( Allah nur içinde yatırsın) ama düşün bi. Diyelim ayrıldın sevgilinden. Diyelim karşına üniversite mezunu sosyal statüsü baya iyi olan birisi çıktı. Sen seviyosun. Bağlanıyosun iyice. Ama o seni, senin istediğin gibi sevmiyor. Ve sen rtık eski erkek arkadaşını aramaya başlıyorsun. Hadi bunuda geç! Diyelim evlendiniz. Mutlu oldunu sanıyoırsun ama ya Allah korusun dayakcı birisi çıkarsa, annenden emdiğin sütü burnundan getirir, sen kırılma diye gözünün içine bakması lazımken o bunları yapmazsa.. Çok iyi düşün canım. Hiç bir şeyin garantisi yok şu hayatta. Ama bir söz vardır. Senin sevdiğinle değil, Seni seven ile evlen diye..

-Daha 22 yaşındasın.
-ılk tanıdığın erkek. Başka biriyle olmak nasıl birşey onu bile bilmiyorsun.
-Eğitim farkı var.
-Hatalar yapmış.
-Sevgi var mı yok mu tam emin değilsin.
-Ailenin karşı çıkacağı biri.

Ne evlenmesi?

Aşk evlilik için olmazsa olmaz, bu doğru. Çok şükür ki aşık olarak evlendim. Ama aşk yeter mi? Yetmez. Asla yetmez. Kimseyi küçümsemek için söylemiyorum, ama eğitim uçurumu olunca arada bir süre sonra sorunlar kaçınılmaz. Çok nadir farklı örnekler vardır. Kimse savunmaya geçmesin. Ama insanların birbirini anlaması için biraz da yaşanmışlıkların benzer olması gerek. Hem 6. sınıfta tanıştığın ilk aşkın bu. Ya başkalarında hayatı tatmayı dene bir de. Çünkü insan 12 yaşında çok farklı (ki 6. sınıf), 22 yaşında çok farklı ve inan bana 32 yaşında çok farklı olacaksın. Acelen ne? Hayatı tanımak için uzun zamanın var ve bence buna ihtiyacın da var. Asla şu koşullarda evlilik kararı alma.

arkadaslar benım 5 yıl suren bı ılıskım oldu cocukluk askı dıyebılırız 6.sınıfta tanısmıstık.tabı o zaman hıc bsy dusunmeden baslıosun sevgılı ne demek onu bıle bılmıodum.sımdı 22 yasındayım

6. sınıfa başladığında 17 yaşında mıydın ? bilmiyorumkismile
Yoksa bi yazım yanlışımı var cnm ?

6. sınıfa başladığında 17 yaşında mıydın ? bilmiyorumkismile
Yoksa bi yazım yanlışımı var cnm ?

Sanırım 6. sınıfta tanışmışlar ama ilişki beş yıldır sürüyormuş. Öncesi arkadaşlık, e öyle de olsun yani. Yani inşallah doğru anlamışımdır. 6. sınıf 12 yaş eder, 12 yaşında mı başlanıyor artık evliliğe giden ilişkilere? O kadar geniş insanımdır, beni bile aştı. :))

Sanırım 6. sınıfta tanışmışlar ama ilişki beş yıldır sürüyormuş. Öncesi arkadaşlık, e öyle de olsun yani. Yani inşallah doğru anlamışımdır. 6. sınıf 12 yaş eder, 12 yaşında mı başlanıyor artık evliliğe giden ilişkilere? O kadar geniş insanımdır, beni bile aştı. :))

Hımm öyle olabilir bi an aklım karıştı hihoyyyt

Yani eğitim farkı önemli tabi ama kişilerin karakterini mezuniyet derecesinle ölçmekte pek doğru gelmiyor bana..
5 yıl yürütmüşsünüz, bu süreç içinde neler yaşadığınızı bilemeyiz ama bence eğitimden kaynaklanan çok büyük bi uyumsuzluk olsaydı soğur, uzaklaşırdınız sevgilinizden..
Önemli olan diploma değil insanın kendisini geliştirmesidir..
Eğer kültürlü bir insansa ve kendini geliştirmek için çabalıyorsa,oturup uzun uzun tıkanmadan muhabbet edebiliyorsanız ve en önemlisi onunla mutluysanız bence diploma çok büyük bir sorun teşkil etmez diye düşünüyorum..

Tabiki her aile evladını iyi eğitimli kendine yakışan bi insanla görmek ister ama şu açıdan bakarsak ; Eğitimli olupta insanlıktan bi haber olan binlerce insan var..Düşünsene adam avukat fakat köydeki akrabasının kızına tecavüz ediyor ve söyleme diye tehdit ediyor..Bide bu insan hukuk insanı :kızgın:

Back
X