Şimdi söyle birşey dedemin annesi doğumda öldüğünden dedemin eline güç tapu falan geçmemiş. Ancak tahminimiz ve öğrendiklerimiz ışığında şuan halen dededim teyzesinin torunlarının çocukları falan kullanıyor.Cok karsik bir konu peki bu tarlalalri sizin haberiniz yokken kim kullanmis?
Tapuda bisey yokmu.
Tabi ki hakkımızı arayacağız ve sabredeceğiz. Ancak benim öğrenmek istediğim konu ilk olarak bu zeynep, hüseyin ve emine kardeşlerin anne veya babasına ait eski tapu kayıtlarına ulaşabilirmiyiz. Devlet arşivlerinde eski nufus kayıtları ve eski tapu kayıtları bulunur mu. En azından şuan o arazilerin ilk olarak zeynep nene nın ana babasına ait olduğunu kanıtlarsak dava alabileceğimizi düşünüyorumÖncelikle bu işin arkasını aramayı düşünüyorsanız çok sabırlı olmalısınız. Tapu kayıtları sorunsuz olan taşınmazlar da bile davalar seneler sürüyor. Sizin durum biraz daha çetrefilli. Hakkınız varsa aramalısınız. Ölüm hak miras helal demişler. Kolay gelsin diyorum.
Her tür bilgiyi vermişsiniz. Nasıl rahat soyadlarına kadar burda paylaşıyorsunuz? Ya kötü niyetli insanlar bu bilgilerle kötü şeyler yapsa?
Vallahi biz bile bu bilgilerle birşey yapamıyoruz, sanmıyorum ki birileri yapabilsin. Ayrıca bulunduğu köylerle ilgili bilgi vermedimHer tür bilgiyi vermişsiniz. Nasıl rahat soyadlarına kadar burda paylaşıyorsunuz? Ya kötü niyetli insanlar bu bilgilerle kötü şeyler yapsa?
Ne kadar yakın zaman da bir bilginiz var miKöylerde tapular yakın zamanda verildi. Kim nereyi ana babadan alıp yillarca ekip bicmisse orası onun sayıldı. Evi olan yerlerde kim yapmışsa ona tapulandi..
O zamanlar haksız yere üstüne tarla yazan da çok olmuş tabi. Annaannemin erkek kardeşi bile kadın olduğu için onun mallarını kendi üstüne geçirmiş. Düşünün orda bizim bile hakkımız var yani. Eskiden kadın evlenip gittiği için ona mal verilmezmis zaten. Sizin ki daha da eski zamanlarda olmuş sanmıyorum ispatlayip alabileceginizi.
Hak hukuk bilen insanlar olsalardı burada tarlaniz var gelin bölelim derlerdi zaten. Ya da aradığınız anda biz sizin hissenizi bolduk gelin verelim derlerdi.
Bir de şu var. Köyde toprağın vardır ortak kimsenin umurunda olmaz. Ama sen oraya gidip satacağım ya da ev yapacağım dersen herkes ayak bağı olur. İki kuruşluk yer pek kiymetlenir.
Çok mu zor? Soyadı şu olan bir kişi, köyde önceden muhtar olan kişi. Şimdi google a ad soyad yazıyorsun köy çıkıyor ya hu. Dolandırıcılardan bahsediyorum. Tabi siz bilirsiniz. Ama temkinli olun diyorum.Vallahi biz bile bu bilgilerle birşey yapamıyoruz, sanmıyorum ki birileri yapabilsin. Ayrıca bulunduğu köylerle ilgili bilgi vermedim
Yok muhtarın soyadını vermedim, soyadi sahibi alakasız bir kişi bu bahsettiğim isimlerde 1900 lerin basında yaşayan insanlar zaten. O yüzden hedef olabileceklerini dusunmuyorumÇok mu zor? Soyadı şu olan bir kişi, köyde önceden muhtar olan kişi. Şimdi google a ad soyad yazıyorsun köy çıkıyor ya hu. Dolandırıcılardan bahsediyorum. Tabi siz bilirsiniz. Ama temkinli olun diyorum.
Tam sene olarak bilmiyorum. Yukarıda arkadaş 9 sene önce demis. Bizim de o zamanlardır belki birkaç daha önce net olarak bilemiyorum. Önceden nasıl bir sistemle hak sahipleri yerlerini belirliyordu onu da bilmiyorum.Ne kadar yakın zaman da bir bilginiz var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?