Bir kaşık yağla bir kilo patates kızartıyor !!!

ekrkebkafk

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
703
4
643
Fransız bilim adamları sadece bir yemek kaşığı yağ kullanarak bir kilogram patatesi kızartabilen bir fritöz geliştirdi.
Fransız bilim adamları sadece bir yemek kaşığı yağ kullanarak bir kilogram patatesi kızartabilen bir fritöz geliştirdi.
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Fransız Tefal markası tarafından üretilen "ActiFry", içine yerleştirilen fandan gelen sıcak hava yoluyla yağı buharlaştırarak pateteslerin üzerine üflüyor. Bu sırada fritözün içerisindeki bir çarkla karıştırılan patatesler, üzerlerine üflenen yağın buharıyla 20-25 dakika içinde kızarıyor.
Uzmanlar, eski tip fritözlerle kızartılan 100 gram patatesin 245 kalori sağladığını, buna karşılık ActiFry'la kızartılan patateslerin 192 kalori içerdiğini söyledi.
ActiFry'ın İngiltere'de 150 sterline (390 YTL) satışa çıktığı kaydedildi.

süper bişey ya keşke t.r de olsa hemen alırım valla kilo kilo yağı kızartmaya harcamak baya külfetli oluyor

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Fransız Tefal markası tarafından üretilen "ActiFry", içine yerleştirilen fandan gelen sıcak hava yoluyla yağı buharlaştırarak pateteslerin üzerine üflüyor. Bu sırada fritözün içerisindeki bir çarkla karıştırılan patatesler, üzerlerine üflenen yağın buharıyla 20-25 dakika içinde kızarıyor.
Uzmanlar, eski tip fritözlerle kızartılan 100 gram patatesin 245 kalori sağladığını, buna karşılık ActiFry'la kızartılan patateslerin 192 kalori içerdiğini söyledi.
ActiFry'ın İngiltere'de 150 sterline (390 YTL) satışa çıktığı kaydedildi.

Evet süper bir ürünmüş hakkaten..Ama açıkçası ben kalori farkını daha fazla beklemiştim.245'ten 192'ye inmesi az olmuş benceCADIARZU
Paylaşım için teşekkürler tontişimŞeniz

ilginç yapar onlar bizde alırız ve kullanırız hele bi gelsin türkiyeye yanmış yağları dökerken acıyorum ziyan oluyor

Bayıldım.. Süper haber.. Adamlar hem sanatta, hem bilimde koşuyorlar.. Yakalayana aşk olsun..
Kilo alma korkusuyla patates kızartmasını yemeyeli yıl oldu neredeyse.. Şimdi de gecenin bu vaktinde, sayenizde canım çekti..
Şu fritöz Türkiye'ye gelsin bi' hele.. jeyyar

41xfm76h5olsl500aa280zm2.jpg

Benim var bir tane, patatesleri yarim saate pisirmese daha iyi olucak!-tatlicadiarzu-
Fransada yasayanlar bilirler, hazir dogranmis deri dondurucuda patatesler vardir, ya kizartmalik , yoksa firina veripde pisirebiliyorsun (patatess kizartmasi oluyor yani) iste o firina koyulan patateste ayni tadi veriyor makineyle. 190 euro para verdim, ilk çiktiginda almistim, ama pismanim.

burda var bunlardan,gecen gordum resmini gorunce hatirladim...ihtiyacim olmadigi icinde bakmadim,,,,demek bu ozellikleri varmis..........

tefalde gördüm süper ve sadece kızartma değil
irmik helvası bile yapıyo
çok sağlıklı ve süper bişey
tava hediyeli
450 liraydı
almak isterim açıkcası ama belki fiyatı düşer

Tefal mağazasında bugün dikkatimi çekti benimde. 450 YTL imiş. Zaman ayarlı ve içindeki bir parçası yardımı ile çevirerek kızartıyormuş. Güzel bir ürün ama benim yaptığım kızartma sayısını düşününce pahalı geldi bana.

aferin adamlara valla süper bişey yapmışlar burayada gelir umarım biran önce :)

Back
X