Bir kayınvalide sorunu:(Siz olsanız ne yaparsınız??

arkadaşım anladım ben seni.haklısın.kocası dururken eşin niye versin üstelik aç değil açıkta değilmiş.:sm_confused:benneyaptımkişimdi sizin masraflarda artacak,baksana kadın müsrifmiş kayınpederin ondan vermiyo para ayrıca eşinde bunları görmüyormu hala idrak edemiyormu

ay çok kızıyorum böle şeylere
ne anlayışsız insanlar var ya
aç değilsin açıkta değilsin
herkesin bi ailesi geleceği var
bıraksana artık yakalarını
bu yaşına kadar yemiştir zaten yiyeceğini

Maşallah ne güzel. Benim kayınvalidemde sizinki gibi istemese vallahi durum daha farklı olurdu. çoğu zaman ben bile verdim kayınnvalideme dert yandığında. ama böyle mecbur bırakıpta oğlumdan almıycamda kimden alıcam demesi beni üzüyor valla:( Bekarken zaten annesinin evinin pek çok eksiğini eşim almış. ama biz evlenirken hiç yardım etmediler. Herşeyi eşimle biz yaptık. çünkü eşimin bütün parasını harcadığı için hiç para biriktirememiş. Evlenirim köşseye koyayım diyememiş:( Ne bileyim bu durumlarıda düşününce kayınvalidemin mecbur bırakması benim sinirime dokunuyo. Keşke dediğiniz gibi olsa. ınşallah Allah bizede verirde bizde yapabiliriz daha fazlasını...

bakma guzelim bazi arkadaslarin ne var 200 ytl vermesinde demesine

cunku insan kendinden kisarken,kendisine özel hic birsey yapmazken almazken

evinin ve cocugunun rizkinin keyfi yere gitmesi insani hayli sinir eder

aynisini bende yasiyorum senide cok iyi anliyorum

benim kaynanada iki oguldan paralari alir 3 kere koca degistiren kizina(hemde ailenin hic haberi yokken yaptiigi eylemler bunlar) herbiseyi alir goturur(esyasindan tut yiyecek giyecegine kadar),her hatasina okey verilir ama gelinler yapsa vah ki vah

ki burasi yurtdisi ,kendi kizi cocuk parasiyla beraber bizden daha cok para aliyor

hele ki kayinpederin varken ,durumuda iyiyken, bebegi dunyaya gelecek insandan para istenmez

ben ailemden böyle gordum,aileler cocuklarina destek olur köstek degil

Son düzenleme:
Maddi durumunuz nasıl, yani eliniz çok mu sıkışık bu yüzden mi kısıtlama yapıyorsunuz, yoksa para biriktirmek için mi yapıyorsunuz?

Maddi durumunuz nasıl, yani eliniz çok mu sıkışık bu yüzden mi kısıtlama yapıyorsunuz, yoksa para biriktirmek için mi yapıyorsunuz?

Elimizin sıkışık olduğu zamanlar çok oldu. özelliklede yeni evlendiğimiz zamanlarda. yol parasını bile hesap etmek zorunda kalıyodum. annemlere gitmiyodum. düşününce altı üstü bir akbil parası. ama olmayınca malesef düşünmek zorunda kalıyosun. Borçlarımız olduğu için kısmak zorunda kalıyorum. geleceğimizide düşünüyorum. kimseden hayır yok çünkü.

Hadi annesi dul olur...hasta olur...veya anne babasi cok yasli olur maddi hicbir imkanlari olmaz...o zaman burda kalkipta 200 liranin hesabini yapma arkadasim ayip derim...:delphin:

Lakin kocasi basinda, ac degil acikta degil.....sirf keyfine oglundan sürekli para beklemesini cok ama cok yanlis buluyorum kayinvalidenin......kocamdan alamiyorum o zaman oglumdan alirim zihniyeti bu.....olmaz....

Vallaha tepkini koy güzelim, neticede sende kendini ve dogacak cocugnu düsünmek zorundasin....sen heryerden kisiyor yol parasi bile bulamiyorken annesi hanimda bir zahmet kocasinin verdigi ile yetinsin...:delphin:

Durumu iyi oldugu halde baktim büyütüm simdi sira sende diyen anneleri babalari anlayamiyorum.....nasil insan mecbur kalmadik sürece evladini zor durumda birakmak ister?

Bu konularda empati yapmak lazım sizin anneniz sizden böyle bir talepte bulunsa ne dersiniz Anne veremem mi ? Eşinizi anlamaya çalışın

Bu konularda empati yapmak lazım sizin anneniz sizden böyle bir talepte bulunsa ne dersiniz Anne veremem mi ? Eşinizi anlamaya çalışın

Iste isin püf noktasi EMPATI...cok dogru söylemisiniz.....fakat empati yapan tararfin konu sahibimiz degilde kayinvalide olmasi gerekmiyormu?

Anne baba olmak kusursuz hatasiz olmak degildir arkadasim....sirf Anne diye her dedigne ammennah her yaptigna eyvallah demek ne kadar dogru?

Ben adim gibi eminimki biz kadinlarin cogu Annelerimizin Ailelerimizin ihtiyaci yokken bizlerden sürekli emirvaki gibi para beklemelerine tepkisiz kalmayiz.....Nedenmi?

Cünkü karsimizdakiler Annemiz Babamizda olsa biz öncelikle kendi ailemizin esimizin coluk cocugmuzun gecimini huzurunu düsünmek zorunda kaliriz.....ayricada bu tür maddi beklentiler yüzde 99 hep erkek ailesinden gelir...kiz annesi ac kalir yinede kizini zor durumda birakmamak icin talebte bulunmaz.....:delphin:

Tabikide bizleri bu yasa getiren büyüten bakan Annelerimize babalarimiza elimizden geldigi kadar her konuda yardimci olmamiz gerek....lakin isin icine art niyet girdigi zaman isler degisiyor arkadasim.....Anne babada olsa Dur, buraya kadar demeli....:kahve:

Burda olay malesef kayınvalidenizde bitiyora.s
Bende olsam isteyemem dediğiniz gibi biraz alışkanlık..
Benim babaannemde babamdan istermiş,evlendiğinde hemde annem anlatırdı ki
Dedemlerin bir sorunları yok kendilerinden hariç 3 daireleri var..
Köyde 3 tanede tarla varmış siz düşünün artık:delphin:

Asıl onun ki tam bir müsriflikmiş yaniiyasakkelime
Verenide varken haybeden para istiyormuş:delphin:

Eşiniz veremem diyemiyor anlaıyorum anneciği sonuçta bende benim annem
O şekilde istese hayır diyemezdim yaptığı yanlış bile olsa söyleyemezdim:1no2:
Ya zaten birazcık mantıklı düşünen bir insan,öyle birşey yapmazki:kızgın:

Benim annem hayatta böyle birşey talep etmez...Ben eşime birşey diyemiyorum ki zaten. o da zor durumda kalıyor. her zaman yardım ediyordu. hiç bir şey demedim. beni kızdıran bunun hesap açılıpta düzenli bir şekilde bizden talep edilmesi:( sizin çocuğunuz olacak hastane masrafınız var, daha bir sürü masrafınız olacak gibi konuların ve bizim düşünülmememiz:(

Benim annem hayatta böyle birşey talep etmez...Ben eşime birşey diyemiyorum ki zaten. o da zor durumda kalıyor. her zaman yardım ediyordu. hiç bir şey demedim. beni kızdıran bunun hesap açılıpta düzenli bir şekilde bizden talep edilmesi:( sizin çocuğunuz olacak hastane masrafınız var, daha bir sürü masrafınız olacak gibi konuların ve bizim düşünülmememiz:(

Bence Cok haklisin güzelim tepkinde.....:delphin:

Ayrica talebte bulunan senin annen olsa esinin ve esinin ailesinin tutumu ne olurda acaba cok merak ediyorum...:kahve:

Tabiki karicim hic sorun degil verelimmi derdi acaca?

Ben de gerçekten bazı arkadaşların ne olmuş annesine 200 lira çokmu diyerek yaklaşmalarına şaşırdım.

Kayınvalidesinin durumu kötü değilmiş bunu arkadaş defalarca dile getirmiş.belki kendisi bile ayda 200 lira kendine harcamıyor niye versin kaynanasına.

Bende anneyim 2 tanede erkek oğlum var.düşünüyorum böyle bir şeyi zaten benim vicanım rahat etmez o parayı yerken.tabi Allah kimseye muhtaç etmesin o zaman ne oluruz büyük söylememek lazım.ama rahatım yerindeyken eşim başımdayken para alamam çocuklarımdan.

Ne yani şimdi çocuklarımıza yetiştirip büyütüyoruz diye karşılıkmı alıcaz onlar yuva kurup çoluk çocuk sahibi olduklarında?

Iste isin püf noktasi EMPATI...cok dogru söylemisiniz.....fakat empati yapan tararfin konu sahibimiz degilde kayinvalide olmasi gerekmiyormu?

Anne baba olmak kusursuz hatasiz olmak degildir arkadasim....sirf Anne diye her dedigne ammennah her yaptigna eyvallah demek ne kadar dogru?

Ben adim gibi eminimki biz kadinlarin cogu Annelerimizin Ailelerimizin ihtiyaci yokken bizlerden sürekli emirvaki gibi para beklemelerine tepkisiz kalmayiz.....Nedenmi?

Cünkü karsimizdakiler Annemiz Babamizda olsa biz öncelikle kendi ailemizin esimizin coluk cocugmuzun gecimini huzurunu düsünmek zorunda kaliriz.....ayricada bu tür maddi beklentiler yüzde 99 hep erkek ailesinden gelir...kiz annesi ac kalir yinede kizini zor durumda birakmamak icin talebte bulunmaz.....:delphin:

Tabikide bizleri bu yasa getiren büyüten bakan Annelerimize babalarimiza elimizden geldigi kadar her konuda yardimci olmamiz gerek....lakin isin icine art niyet girdigi zaman isler degisiyor arkadasim.....Anne babada olsa Dur, buraya kadar demeli....:kahve:

Ne güzel yazmışsın canım ama senin o dediğinden benim babam bu yaşına
kadar nasiplenmemiş ona göre evlatlar yiyici..
okut,büyüt sonra evlendir (yanii evlenip gitsinler ne hayırları dokundu):kızgın:

Malesef bizden çok halamıoğlu ve kardeşlerini düşünür..
Halamınoğlu bizim şirket içinde şirket kurdu..
İşyerine gelen telefonların çoğu onun işi için..Her arayana geri dönerdi
Ama ne işyerine nede telefonlara ortaktıı öyle işe can kurban değil mi?

Arada iş gelirdi eşyaları nakliye için hem elemalrı götürürdü
Hemde aracımızı kullanırdı peki babam bir kuruş alırmıydı HAYIR!!
Ve biz istesek babam ancak 2 yılda alırdıı bi gün bi baktım laptop elinde
Babam almış bizim koltuklarıda internetten takip ederim demişş yalana bak :kızgın:
En kötüsü şuan o laptop karısında ben birgün evime getirmedim onu
Karısı canı sıkılmasın diye bizim malımızla sefa sürüyor bizde cefasını çekiyoruz

Biz yük olduk babama kendi canından kanından olduğumuz haldesenağlama
Yaptığı masrafı hep söyledi..Söylesin birşey demem
Ama bizim rızkımızdan çalanları görmezden geldi..
Konuyu dağıttım belki,ama görünce dayanamadım kızlar hassas noktam bu çünkü
Bu anlattığım sadece bir tanesi..

Bu kişinin babasına evlendiğinde bakmış.
2 Amcamın çocuğunu babam hastaneden çıkarmış..:delphin:senağlama
UUFF!!

edıgnız gıbı bu alıskanlık olmus..
ve bebegınızde olcak bebek ıcın ve sızın ıcın
esınız kendısıne guvenıyo kı verıyo her ay..
sonucda yabancıyada vermıyo annesı..
emınım herkes annesıne bazen mı mıktar harclık vs verıyodur..

benım babam cok bakmıstır rahmetlı babaanneme
yanı harclık verırdı
babaannemde babamdan aldıgı parayı gerı anneme verırdı al kızım cocuklara bısey alırsın dıye :roflol:
cok gururlu kadınmıs annem oyle der kötülügü oldugu kadar ıyı yonlerıde vardı der hep

vala vermek ıcınden gelıo dusunmek ayrı bısey
ıstemek yardım yapmaya mecburmus gıbı dusunmek ayrı bısey :delphin:

konu sahıbı arkadasımı haklı görüyorum ben :teselli:

Eğerki kayınvalidenlerin ihtiyaçları varsa neden olmasınkii birgün kayınvalideme ben sordum anne harçlığınız varmı diye kadın ağladı ben sorduktan sonra bana gelinim soruyo sen nasıl birisin böyle diye. Hep ailenizmi size destek olcak birazda siz ona olun..

sizde çalıışıyorsunuz anladığım kadarıyla eşinize annene verecek kadar para buluyorsun madem sıkıntımız yok bende maaşımı vermiyceğim diye rest çekin .yada laf arasında ağzınızdan kaçırmış gibi durumu kayınpederinize çıtlatın borcumuz var bebeğe şunu alcaktık alamıcağız galiba vb. gibi

buı kadınlık duygusu ile ilgili galiba ihtiyacı olan tarafa yarıdım edilmeli bence ama kullanma durumunu anlıyorsan o zaman başka gerçek itiyaç varsa ses çıkaracağını düşünmüyorum yardım etmeye mecburdur eşin kız çocukları elin evinde hele birde çalışmıyorsa onlardan destek beklemez aileler yapamazlar zaten diye düşünceler oluşuyor ama erkek çocuğun eli ekmek tuttuğu için durum farklı allah eşine sağlık versinde sende onlar için fedakarlık yapmaktan kurtul sinir bozucu bir durum olduğunu tahmin ediyorum

a.s:hooray:alkisalkisalkis

Kayinbabaniz evin herseyini aliyormus bi kus sutunu eksik etmiyormus,
demek ki evin icine birsey almasi gerekmiyor kayinvalidenizin.
kira, fatura taksitleri vs de oduyordur sadece musrifligi icin para vermiyormus
yani demek ki kendine harciyor kayinvalideniz.
Ee bu her ay aldigi para nereye gidiyor, g
enc kiz/kadin da degildir ki
bakima, makyaj, kiyafet'e vs harciyor desek acikcasi cok merak ettim
bu kadin her ay 200 veyahut 400 lirayi nereye harciyor. :1shok:

Back
X