Bir kayınvalide vakası da benden

Bende unuturm böyle seyleri valla ne yalan sölim bazende işime gelmez es geçerim, takılmasınlar böyle seylere onlar da çocuk gibi napalm yani...

kayyum annenizin dogum gununu kutlamak zorunda olmaniz, iliskinizin saygi ve sevgi seviyesi ile alakalidir ancak her durumda benim gelinim

boşveerr yaşlandığını mı kutluyosun,takılma bunlara diye gülerek geçiştirdim

boyle bir cumle kursa, kendisinin hadsiz oldugunu dusunurdum.

Ya ışte böyle şeyler kişiden kişiye çok değişiyor. Ben kendi doğum günümü bile hatırlamam, kutlamam, kutlansinda istemem. Böyle gün kutlamak bana hep saçma gelir hiç bi zaman da hediye beklemem. Ama benim kv de aynı böyle. Herşeyi kutlar, merasime dönüştürür. Ama kalbini kırmaya değecek bi konu değil. Arayıp laf soksa bile takilmam, kutlar geçerim. :KK16:

Ya ışte böyle şeyler kişiden kişiye çok değişiyor. Ben kendi doğum günümü bile hatırlamam, kutlamam, kutlansinda istemem. Böyle gün kutlamak bana hep saçma gelir hiç bi zaman da hediye beklemem. Ama benim kv de aynı böyle. Herşeyi kutlar, merasime dönüştürür. Ama kalbini kırmaya değecek bi konu değil. Arayıp laf soksa bile takilmam, kutlar geçerim. :KK16:
Aslında laf sokmak için yapmadım,sitemli sitemli azarlayınca ne diyeceğimi şaşırdım bi anda ve olayı espriye vurdum vahim hale getirmemek için. Sonunda telefonu kapatırken de doğum günün kutlu olsun sağlıklı yaşların olsun dedim ama suçlu ve biseyleri telafi etmeye çalışır tarzda yapmadım.:KK53:

Eşiniz de mi söylemedi annemin doğum günü bugün diye,o da bilmiyor mu? Arasanız Mutlu olurdu kadın

Eşiniz de mi söylemedi annemin doğum günü bugün diye,o da bilmiyor mu? Arasanız Mutlu olurdu kadın

Söylemedi unutmuş. E ben de bilmiyorum doğum tarihini bilinçli bi unutkanlık olmadı yani.Ama bunun için azarlanmak da pek hoş olmadı.

Kvalidenizin araması hoşuma gitmedi ancak sizin de verdiğiniz tepki ve yorumunuz için aynı duyguyu hissettim. Sonuçta o insan sizin eşinizi dünyaya getirdi. Emek verdi, uykusuz kaldı, hastayken başında bekledi. Bir de bu açıdan bakın lütfen..

Kvalidenizin araması hoşuma gitmedi ancak sizin de verdiğiniz tepki ve yorumunuz için aynı duyguyu hissettim. Sonuçta o insan sizin eşinizi dünyaya getirdi. Emek verdi, uykusuz kaldı, hastayken başında bekledi. Bir de bu açıdan bakın lütfen..

İlginç bir yorum olmuş.O'nun eşimin annesi olduğunu,emek verdiğini vs. vs.inkar edip O'na kötü muamele yapmadım hiçbir zaman ya da eşime anneni unut artık benimsin gibi bir tavrım da olmadı.Bu örnekleri verdim çünkü bu yorumunuz ancak bu tür davranışlarda kabul edilebilir. Doğum tarihini bilmedigimi söylememe rağmen sitem etse,azarlasa kim olsa aynı davranışı gösterebilirdim, kayınvalidem diye yapmadım yani.Amacım sadece durumu vahim hale getirmemekti. Umarım anlatabilmisimdir..

Biz annemin dogumgununu kutlarız, pasta, hediyeler... İnsanın bitane annesi var, kv si var... Bence kutlanmalı, benım dogumgunumu de onlar kutlarlar :)

Kayınvalidem aradı az önce..Sitem üstüne sitem.Doğum günüymüş kutlamamışız, vay efendim niye kutlamamışmışız.Unutulurmuymuş annenin doğum günü.Ben de boşveerr yaşlandığını mı kutluyosun,takılma bunlara diye gülerek geçiştirdim. Kayınvalidemin doğum gününü bilmiyorum ki kutlayayım ve acaba ne zamam doğdu diye de merak etmedim hiç.

Kabalık mı yaptım acabaa??

Şu doğum günü muhabbeti yüzünden ben konu açacaktım inan ki
Bizim unutma gibi bir durumumuzda yok eşim unutsa kardeşi arar söyler,gına geldi artık bu boş işlerden
Kv,kp görümce 3 doğum günü onlarda var zaten 2 de biz eeeee anneler günü babalar günü al sana bir sürü kutlanacak gün

Al pastayı, hediyeyi düş yollara koca koca insanlar mum üflesin sende alkışla fenalık geldi birde aldığımız hediyeler ya açılmaz yada beğenilmez gelde sinir olma

Haa onlar gelmiyor mu derseniz tabi ki geliyorlar( maalesef)biz başbaşa bir doğum günü kutlayamıyoruz
Ne dertliymişim pehhhhh :KK14:
Velhasıl kelam boş ver hem suç sende değil oğlunu arasın ona sitem etsin

Şu doğum günü muhabbeti yüzünden ben konu açacaktım inan ki
Bizim unutma gibi bir durumumuzda yok eşim unutsa kardeşi arar söyler,gına geldi artık bu boş işlerden
Kv,kp görümce 3 doğum günü onlarda var zaten 2 de biz eeeee anneler günü babalar günü al sana bir sürü kutlanacak gün

Al pastayı, hediyeyi düş yollara koca koca insanlar mum üflesin sende alkışla fenalık geldi birde aldığımız hediyeler ya açılmaz yada beğenilmez gelde sinir olma

Haa onlar gelmiyor mu derseniz tabi ki geliyorlar( maalesef)biz başbaşa bir doğum günü kutlayamıyoruz
Ne dertliymişim pehhhhh :KK14:
Velhasıl kelam boş ver hem suç sende değil oğlunu arasın ona sitem etsin

Dimi yaa..koca koca insanlar mum üfleyecek diye birsuru merasim.. İyiki doğdun laa laa laaa :KK9:

Dimi yaa..koca koca insanlar mum üfleyecek diye birsuru merasim.. İyiki doğdun laa laa laaa :KK9:

Aynen öyle
Benim doğum günümü de kutlamasınlar istiyorum kaç yaşına geldim oturuyorlar karşıma hadi mum üfle,alkışşş çocuk gibi çok saçma
Ben doğum günümü sadece eşim kutlasın istiyorum, maalesef olmuyor onların yüzünden biz bir gün önce kutluyoruz yani başbaşa yoksa kavga çıkıyo

Kayınvalidem aradı az önce..Sitem üstüne sitem.Doğum günüymüş kutlamamışız, vay efendim niye kutlamamışmışız.Unutulurmuymuş annenin doğum günü.Ben de boşveerr yaşlandığını mı kutluyosun,takılma bunlara diye gülerek geçiştirdim. Kayınvalidemin doğum gününü bilmiyorum ki kutlayayım ve acaba ne zamam doğdu diye de merak etmedim hiç.

Başlık yanlış gelin Vakkası. :KK53:

Bende kutlanması gerektiği kanaatindeyim ama kutlanmasada ooo büyük olay değil yani. Anne olarak hem oğul hemde gelin sahibi olarak bişeyler bekleyip üzüldüğüne eminim sadece o yüzden söylemesi normal.Ama bu konunun asıl muhattabı oğluydu bence o da ayrı konu :)))

Doğum tarihini bilmiyorsanız size söylenmesi yanlış.Bilseydiniz zaten kutlardınız diye tahmin ediyorum.Bence bu gibi durumlarda arayıp laf söylenmesi bile yanlış.Bir insan benim doğum günümü kutlamasa arayıp sitem etmem,kutlamamışsa kutlamamıştır yani,arayıp yüzsüz gibi niye kutlamadın diyemem.İlla birilerine söyleneceksede burada muhatap alması gereken kişi oğlu,siz değilsiniz.Sonuçta eşinizin annesi yani,sizin tarih bilme gibi bir zorunluluğunuz yok,daha kendi oğlu bilmiyor,siz nasıl bileceksiniz.

İnsan doğum gününde kendini özel ve önemliymiş gibi hissetmek ister. Yakınlarından da bu ilgiyi bekler.

Kimse kutlamadıysa ve nazı size geçiyorsa sitem etmiştir. Bence kutlasanız daha hoş olurdu. Yılda bir kez de olsa önemsendiğini, sevildiğini/sayıldığını hissetmek güzel bir şey.

Yoo espiriyle olayi kapatmissin akillica bence. Bikere kutlarsan artik hersene kutlamak zorunda kalicaksin unutursan ozaman sorun cikar iste. Eger heryil kutlamak istemiyorsan dogum tarihini hic ogrenme derim.

Back
X