• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir kayip guven meselesi

semurcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
7.018
13.025
248
evveliyatla konumu okuyan ve yanitlayan herkese tesekkur ederim.

buraya esim ile alakali bir konu acacagim hic aklima gelmezdi. durust olmak gerekirse moralim cok bozuk.

bilenler vardir, bilmeyenler icin kendimi tanitayim; biri 6 bucuk yasinda, digeri de 6 bucuk aylik olmak uzere iki adet oglum var. esimin gorevi geregi yurt disindayiz. dogumum-oncesi-sonrasin tamamen yalnizdim. bu surecte bir de ev tasidim, hastaneden taburcu oldugum gece itibariyle. ve neredeyse anca yerlestim. buyuk oglum ilk okula basladi. kucugu uyku problemi yasiyor; hic uyumayan bir bebek. ve son iki aydir benim kucagim (gogsum) disinda hicbir yerde durmuyor. dolayisiyla mental ve fiziki olarak cok yorgun gunler geciriyorum.

hasili, bu surec icerisinde ust uste bazi seyler kaybetmeye basladim. ucaga binecekken pasaport sirasinda oturum kartlarini kaybetmemle basladi her sey. devaminda baska bir gun telefonumu takside unuttum. ve son olarak yilbasi alisverisine gittigim gun esimin maasinin 3de 1i oraninda para kaybettim. bunu esime soyleyemedim, annemden istedim. cunku son donemdeki yorgunluklarimiz dolayisiyla her ikimiz de asiri asabiyet sahibiyiz ve ben limitleri zorlayacak kadar esya kaybettigim icin esim beni yavas yavas sorumsuzlukla itham etmeye baslamisti hakli olarak. dolayisiyla esim duyarsa son donemdeki surece ek olarak aramiz iyice gerilecekti.

ben annemden parayi alip telafi edecegimi dusunurken, esimin telefonundan sosyal medya hesabima girip uzun zaman evvel bir arkadasima bu durum hakkinda bilgilendirmede bulunmustum. beraber bir programimiz vardi, iptal etmek icin olanlari yazmistim. kiz da bugun cevap yazmis ve cevap pop-up olarak ekranda belirmis. haliyle esim olaya vakif olmus.

Bana guvenini kaybettigini soyledi. guvenmedigi biriyle evli olmanin cok aci oldugunu.

muhakkak ki hak ettim ama cok uzuldum.

kirilan bir seyi eskisi gibi onarabilir miyim?

eşiniz alınmış ama güven kaybedecek bir durum yok ortada ..
telafi etmeye çalışmışsınız daha fazla gerginlik olmasın diye.. duyurmadan sorunu çözme yoluna gitmek güvensizlik yaratmamalı..
eşinizde sizinle beraber zorlu bir süreçten geçtiği için fazla büyük büyük konuşmuş bence..

Onca şeyi tek başına yaşayan bir bayan olarak bunları mazur görebilir bence. Yurt dışında tek başınıza doğum yapmışsınız. Çocuğunuzun biri yeni okula gidiyor, diğeri ise uyku problemi yaşıyor. Yeni doğum yaptığınız zaman evi taşıyorsunuz haliyle tek başınıza. Bence kendinize bu kadar haksızlık etmeyin.

Yine bir hatayi kendinde gorme vakasi diye dusunuyorum. Senin hatan yok ki. O kadar sey atlatmissin, iki cocuk bakiyorsun, unutma olaylarin o kadar normal ki. Ben 8 aylik bir tane cocukla kafayi yeme derecesine geliyorum (annemin yardimi oldugu halde). Esinin guven problemi yapmak yerine "acaba neden bu hale geldi" diye dusunup cozum uretmesi lazimdi.

Onca şeyi tek başına yaşayan bir bayan olarak bunları mazur görebilir bence. Yurt dışında tek başımıza doğum yapmışsınız. Çocuğunuzun biri yeni okula gidiyor, diğeri ise uyku problemi yaşıyor. Yeni doğum yaptığınız zaman evi taşıyorsunuz haliyle tek başınıza. Bence kendinize bu kadar haksızlık etmeyin.
tesekkur ederim.

Burada suç yuzde yuz sizin diyemem.

Bende havaalaninda pasaportu dusurmustum.

Arkadan biri uyardi.

Esim cok kizmisti.

Ama anlamadigi bir nokta vardi ben o gun uykusuzdum.

Hem bebegimi avuttum hem bavul topladim.

Keske bastan soyleseydiniz esinize.

Ama olan olmus.

Bence konusun esinizle. Son zamanlarda bedenen ve zihnen cok yorgun oldugunuz icin hata yapma olasiliginizin yukseldigini soyleyin. Anlayisa ihtiyaciniz oldugunu belirtin. Ayrica bu kadar yillik hic sarsilmamis guvenin bir hatayla yerlebir olmamasi gerektiginden bahsedin.

Size kizacagina anlamaya calissin. Iki cocugu yardimsiz buyutmek hicte kolay bir sey degil.

eşiniz alınmış ama güven kaybedecek bir durum yok ortada ..
telafi etmeye çalışmışsınız daha fazla gerginlik olmasın diye.. duyurmadan sorunu çözme yoluna gitmek güvensizlik yaratmamalı..
eşinizde sizinle beraber zorlu bir süreçten geçtiği için fazla büyük büyük konuşmuş bence..

ona fark ettirmeden duzelteyim derken yalan soylemis oldum. ama onun arkasindan is cevirme degildi, sadece daha fazla sorun olsun istemedim aramizda.

Bence onarabilirsiniz. Buraya yazdığınız gibi eşinize çok farklı bir süreçten geçtiğinizi, bu sürecin sizi yıprattığını anlatmalısınız. Para konusunu da son zamanlarda fazlaca eşya kaybetmeniz nedeniyle utanmanıza bağlayabilirsiniz. İşin sırrı doğru kelimeleri seçmekte...

Eşiniz neden abartıyor bu kadar?

Eşiniz sizin kadar uykusuz kalabilir mi?
Hayır.
Eşiniz sizin kadar yorulabilir mi?
Hayır.
Eşiniz sizin yaşadığınız kadar stres yaşayabilir mi?
Hayır.
Yeteri kadar empati kurabilir mi?
Hayır.

Tabii ki dalgın olacaksınız.
Şu an evi yaksam biri dönüp bir şey demesin modundayım ben.
Kimse de anlayamaz, benden sağlıklı hareketler sağlıklı davranışlar da beklemesinler.

Çok normal durumunuz bu şartlar altında, bence anlaşılmaya ihtiyacınız var.

Yine bir hatayi kendinde gorme vakasi diye dusunuyorum. Senin hatan yok ki. O kadar sey atlatmissin, iki cocuk bakiyorsun, unutma olaylarin o kadar normal ki. Ben 8 aylik bir tane cocukla kafayi yeme derecesine geliyorum (annemin yardimi oldugu halde). Esinin guven problemi yapmak yerine "acaba neden bu hale geldi" diye dusunup cozum uretmesi lazimdi.
tamamiyle onu hayal kirikligina ugrattigim kanisinda. dogumdan sonraki surecle beraber.

Burada suç yuzde yuz sizin diyemem.

Bende havaalaninda pasaportu dusurmustum.

Arkadan biri uyardi.

Esim cok kizmisti.

Ama anlamadigi bir nokta vardi ben o gun uykusuzdum.

Hem bebegimi avuttum hem bavul topladim.

Keske bastan soyleseydiniz esinize.

Ama olan olmus.

Bence konusun esinizle. Son zamanlarda bedenen ve zihnen cok yorgun oldugunuz icin hata yapma olasiliginizin yukseldigini soyleyin. Anlayisa ihtiyaciniz oldugunu belirtin. Ayrica bu kadar yillik hic sarsilmamis guvenin bir hatayla yerlebir olmamasi gerektiginden bahsedin.

Size kizacagina anlamaya calissin. Iki cocugu yardimsiz buyutmek hicte kolay bir sey degil.

tesekkur ederim.

Bence onarabilirsiniz. Buraya yazdığınız gibi eşinize çok farklı bir süreçten geçtiğinizi, bu sürecin sizi yıprattığını anlatmalısınız. Para konusunu da son zamanlarda fazlaca eşya kaybetmeniz nedeniyle utanmanıza bağlayabilirsiniz. İşin sırrı doğru kelimeleri seçmekte...

ben saniyorum ki kelime ozurluyum.

Neden ondan saklama gereği duyduğunu hiç düşünmezler nedense. Bence aşılamayacak bir durum yok. Bu kadar yorgunlukla yaşadığınız durumlar da normal. Sadece pahada ağır şeyler olduğu için dikkat çekiyor. Biraz zamana bırakın, anlayacaktır inşallah.

Eşiniz neden abartıyor bu kadar?

Eşiniz sizin kadar uykusuz kalabilir mi?
Hayır.
Eşiniz sizin kadar yorulabilir mi?
Hayır.
Eşiniz sizin yaşadığınız kadar stres yaşayabilir mi?
Hayır.
Yeteri kadar empati kurabilir mi?
Hayır.

Tabii ki dalgın olacaksınız.
Şu an evi yaksam biri dönüp bir şey demesin modundayım ben.
Kimse de anlayamaz, benden sağlıklı hareketler sağlıklı davranışlar da beklemesinler.

Çok normal durumunuz bu şartlar altında, bence anlaşılmaya ihtiyacınız var.

cok tesekkur ederim desteginiz icin.

Neden ondan saklama gereği duyduğunu hiç düşünmezler nedense. Bence aşılamayacak bir durum yok. Bu kadar yorgunlukla yaşadığınız durumlar da normal. Sadece pahada ağır şeyler olduğu için dikkat çekiyor. Biraz zamana bırakın, anlayacaktır inşallah.

insallah, tesekkur ederim.

Burada kendinizi çok güzel ifade ediyorsunuz. Belki de yazmada daha iyisinizdir. Kendinizi eşinize de yazarak ifade edebilirsiniz. Belki bu şekilde duygularınızı daha güçlü ve doğru yansıtırsınız.
ben zaten ona hep yazarim, konusmak yerine. ancak bu durumda mail okuyacagini pek sanmiyorum. ben kendimi dolandirici gibi hissediyorum. o ne hissediyor bilmiyorum. bu aksam yaptigim yemegi yememek icin disarida yiyip gelmis. ki ben cig koysam, yanik koysam onune yemek yerdi. zaten salonda yatacak anladigim kadariyla bu gece.
cok derin bir utanmislik yasiyorum.

Back
X