• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Kaynana Konusu daha

Uzun süre idare etmiş kız, annem sınır tanımıyor. Zaman geçtikçe de birikmiş belli ki.
Şimdi aşkım birikmiş de çözümü yok bu kadın değişecek olsa bu yaşa kadar değişirdi zaten yani tek çözüm mesafe koycak konuşmicak ama iyi anlaşıyolarsa madem tek seçenek bu gibi

Benim bu forumda gördüğüm de şu yaşıma kadar öğrendiğim de şu ki erkekler annelerine kıyamıyor, kabak gelinlerin başına patlıyor. Kardeşim sınır çiziyor demişsiniz ama hem o sınırları esnetmiş hem de sınırı yanlış yerden çizmiş. Kardeşiniz karıma müdahale edemezsin diyip annenizi durdurmalı. Yoksa bir gün o gelinin de sabrı taşabilir.

Ne aldığım fiyatı söylerim ne de kazandığım parayı. Çözüm bu kadar basit.
Doğrusu bu ama bunu gel de annemin paşa oğluna anlat işte. Adam bu durumun anormal olduğunu düşünmüyor ki. Biz bekarken bizim evin normali buydu. Kızlar evlenince kendi evinde kendi normalini buluyor ama erkekler nedense ailenin normalden devam ediyor. Çoğu da böyle.

Kardeşinizin bu konuda bilgi vermeyi kesmesi lazım anca böyle çözülür. Hakkımızda bilgi verdikçe aslında sınırlarımızı açarak karşıya yorum yapma hakkı vermiş oluyoruz. Annenizi siz değiştiremezsiniz bence ama yorum yapacak konu olmazsa yorum da olmaz en kısa çözüm.

Artik alinmis bir ev icin hala laf yapmasi bosuna zaten
Almislar oturuyorlar
Para onlarin
Kime ne
Bence kardesinize soylenin
Her halti anama yetistirme diyin
Annesine danismis mi ev alirken? Yoo
Ee o zaman niye hesap dokumu yapiyor kadina
Elime az bi para gecti ev aldik desin gecsin
Yok arabayi yenilicem bilmemne
Kardesinizde var bosbogazlik
(Anama laf etmeyin dedin kardesine saydirdim bende) sfjskmd
İyi yaptınız🤣 Yılanın başı kardeşim çünkü. Yok adam çenemi tutayım demiyor. Annem sorar, irdeler, o da dökülür. Benim koca böyle olsa yolarım mesela ama geline yol diyemiyorum. Araları bozulur da adımız görümce olur🤣

Ya seveyim seni tatlı görümce🫠 canım anana selamlar kardeşinin etini büküver tenhalarda boş boş konuşmasın ananızı da karıştırmasın😊🌷
İyi bir bükeceğim galiba. Bakalım ne kadar anlayacak.

Nur topu gibi kaynana problemiyle geldim. Bu kıymetli kaynana benim canım anam olur.

Bu gün kardeşimin eşi benden akıl istedi, bendeki akıl da anca bana yetiyor o yüzden kendisinden de izin alarak size sormak istedim. Ben de konuya evlat ve görümce gözüyle değil, gelin gözüyle bakınca bana yapılsa tepki gösteririm diyorum.

Annem parayı, yatırım yapmayı seven, harcamaya çok gönlü olmayan biri, cimri değildir ama kendince gereksiz harcamaya karşıdır. Yıllardır bu böyleydi. Sadece kendi kazandıkları parayı değil fırsat bulursa çocuklarının kazancını da yönetmek istediğini söyleyebilirim. Sadece oğluna değil biz kızlarına da aynı ama biz elinde büyüdüğümüz için bazen tavrı normal geliyor, bazen de yav he he deyip geçiyoruz. Zaten damatlardan da yüz bulamadığı için bize fazla cızırtı yapamıyor. Erkek kardeşim de annemizin normali bu olduğu için durumu garipsemiyor.

Mevzuya geliyorum. Kardeşim bir kaç sene önce ticarete başladı. Yıllardır verdiği emeğin karşılığında eline yüklü bir miktar geçmiş. Sembolik olarak 5 lira diyeceğim. Anneme, 3 lirasına ev aldık, 2 liranın bir kısmına arabayı değiştiririm kalanını da ne yapacağımı düşüneceğim demiş. Annem iki gün sonra gelini aramış. Kızım iki buçuğa da ev vardı o paraya iki tane alırdınız, arabanız da vardı, yenilemeye ne gerek var gibi şeyler söylemiş. Gelin de iş yerlerimize yakın, muhit güzel, site içi vs diye açıklama yapmış kapatmışlar. Annem kapatır mı hiç, kadın mesai harcayıp araştırmış, iki gün sonra tekrar aramış, o muhitte 2 liralık evler de var niye bu eve bu kadar ödediniz demiş. Sadece bu mevzu değil tabi. Her parasal konuda aynı şeyi yapması zamanla kızı bunaltmış.

Kardeşim sınır koysa bile annem her sınıra saygı duyar ama mevzu para olunca sınır tanımıyor kadın. Bir süre ilişmiyor sonra yine devam ediyor. Kardeşimin hatası boş boğazlı olup ne kazandığını anneme anlatması. Söyledik yine aynı.

Şimdi sorum şu. Annemle gelini arasında başka bir sorun yok. İyi de anlaşırlar. O yüzden kötü olmak da istemiyor ama bunalmış. Sizce ben bu kıza nasıl akıl vereyim ya da annemi nasıl zaptedeyim ya da kardeşime iki çift laf mı edeyim. Yoksa aman bana ne mi diyeyim.

Yorum yaparken kaynananın canım anam olduğunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
Canımız o evi almak istedi paramızda vardı aldık bitti. Bu kadar.

Kayınvalide konusu diyince başka bir şey bekledim. Büyütülecek bir konu değil, onu beğendik daha yeni vs diyebilir. Ben de kalan parayı istedi zannettim.
Konu tek başına basit ama her parasal konuda aynı olunca kız dolmuş artık. Anneme ne cevap verirsen ver vazgeçmez. Onu beğendik desen, başka yerde aynı ev daha ucuz diye hep bir argümanla gidecek. Tek çözümü sana ne kaynana demek ama onu da gelin yapmak istemiyor.

He 3 lirasına ev aldık diye annene anlatmis
Bütün sorun orada zaten. O anlatmasa annem nereden bilecek ama biliyorum annem darlamıştır. Kaça aldın, kredi çektin mi, hangi bankadan çektin, falan bankada faiz oranları daha düşük diye. Bir ara ablam altın birikimi yapıyordu, kızı arayıp altın düşecekmiş bankadan bozdur da faize yatır falan demiş. Yatırım yapmak kadının hobisi gibi🤣

Bu kadar detaya ne gerek var? Benim kaynanam olsa hayırli olsun der geçerdi
Yok benim anneciğim hayırlı olsun der ama geçmez. Icığını cıcığını sormuştur. Kadın evi barınak olarak görmüyor ki ona göre yatırım aracı.

Annende kötülük için dememiş , diğer evide kiraya verirler pasif gelirleri olur diye düşünmüş. Biz bu evi beğendik buna karar verdik desinler. Kardeşinde bu kadar detay anlatmasin
Annemin tam da böyle düşündüğüne eminim. Böyle yapsanız daha karlı olurdu diye fikir belirtmesinde de sıkıntı yok ama sürekli darlaması doğru değil. Onlar kazandı, onlar harcayacak. Yiyip içip gezseler bile uyarır çekilirsin ama annemde yatırım hastalık olmuş.

1.cevap ; anne oğlun aldı git ona sor,
2. cevap ; anne ben 5liralık evlere layığım da iyi günüme denk geldi 3 e tamam dedim ( okkalıı kahkaha eeşliğinde)
Annem oğluna da soruyor, onu da darlamıştır eminim ama gelini de darlamadan duramaz. Kardeşimize laf geçireceğimiz bilse bizi bile darlar, bir şey söyleyin diye🤣 Kadın yatırımı seviyor, para kendinin olsun olmasın.

Bu konuda ki herkes acayip mi tatlı bana mı öyle geldi🥰
Anneniz kötü niyetli değil ama işte sürekli müdahil olması bunaltır ister istemez.Böyle gelmiş böyle gider bence.Ne kardeşin değişir ne de annen.Gelin he deyip geçecek başka yolu yok gibi.

"sen kazan 2ye olan evi al anne biz kazandigimizla bunu aldik" desin, kisa kessin kapatsın telefonu daha da bir sure acmasin
anneniz camii hoparlöründen hala konusacak degil ya, telefonu kapatirsa daha da duymaz

Görümce olark cevaplıyorım sjsjsj anneniz illakkii size bu durumu anlatır bak şu kadara ev var gittiler araba aldılar falan diye. Siz annenizi dizginleyeceksiniz bu durumda.anne ben senin evladınım oğlun da evladın biz alışkınız ama gelinin bozulabilir onların muhasebesine çok müdahil olma..falan filan falan... Çünkü gelin senden yana böyle böyle şikayetçi derseniz geline tavır alır ama bu tamamen sizin fikrinizmiş gibi lanse etmeniz gerekr. Kardeşinizi de silkeleyin her şeyi anasına anlatmasın..karı kocanın geliri gideri onları ilgilendirir. Ben burada annenize değil kardeşinize sinir oldum. 💐
Gelinle konuştuğum aramızda kalır(burada herkese söyledim ama anneme demem🤣) böyle mevzular dallanır, budaklanır, iyilik yapayım derken sen kötü olursun.

Anneme karışma desem he tamam der ama kaldığı yerden devam eder. Para, yatırım deyince kadının gözü dönüyor. Yoksunluk çeken bağımlı gibi eli ayağı titriyor🤣

"sen kazan 2ye olan evi al anne biz kazandigimizla bunu aldik" desin, kisa kessin kapatsın telefonu daha da bir sure acmasin
anneniz camii hoparlöründen hala konusacak degil ya, telefonu kapatirsa daha da duymaz
Yok kız annem vazgeçmez. Her fırsatta beni dinleseydiniz diye konuşur. Biz küçükken dedem arsa almış, sonra da geri satmış. Zaman geçince arsanın olduğu yere imar gelmiş, üstünden neredeyse 30 sene geçmiş hâlâ baban o arsayı satmasaydı diye babamı bezdirir. Hastalık olmuş artık.

Yok kız annem vazgeçmez. Her fırsatta beni dinleseydiniz diye konuşur. Biz küçükken dedem arsa almış, sonra da geri satmış. Zaman geçince arsanın olduğu yere imar gelmiş, üstünden neredeyse 30 sene geçmiş hâlâ baban o arsayı satmasaydı diye babamı bezdirir. Hastalık olmuş artık.
e o zaman annen icindekileri icinde tutana kadar ayni ortama girmesinler. oglu da desin "anne kiz rahatsiz oluyor ömründe bir ev aldi onu da burnundab getirttin" diye
bjr süre yengen kaynanasina gitmesin, evine de davet etmesin. Elbet annen kendine cekiduzen verir

Annem oğluna da soruyor, onu da darlamıştır eminim ama gelini de darlamadan duramaz. Kardeşimize laf geçireceğimiz bilse bizi bile darlar, bir şey söyleyin diye🤣 Kadın yatırımı seviyor, para kendinin olsun olmasın.
o zaman gelin hanım da sizin gibi " o da böyle biri " diyip geçmeyi öğrenecek arada deliye de vursun içinde kalmasın😂

Gelinle konuştuğum aramızda kalır(burada herkese söyledim ama anneme demem🤣) böyle mevzular dallanır, budaklanır, iyilik yapayım derken sen kötü olursun.

Anneme karışma desem he tamam der ama kaldığı yerden devam eder. Para, yatırım deyince kadının gözü dönüyor. Yoksunluk çeken bağımlı gibi eli ayağı titriyor🤣
Nereden bildiğimi sormayın ama benimki de aynı ahahshs karışmadan duramıyor. Ben de birilerinin geliniyim. Bak bana yapılsa aşırı rahatsz olurum diyorum tamam diyor birinde yapmazsa ikincide yapar hashsh sizinki belki farklıdır diye söyleyeyim dedim ama hepsi aynı galiba 🤣 bu arada gelininiz aşırı tatlı biri ve siz de çok tatlı bir görümcesiniz 🌸

Back
X