Nur topu gibi kaynana problemiyle geldim. Bu kıymetli kaynana benim canım anam olur.
Bu gün kardeşimin eşi benden akıl istedi, bendeki akıl da anca bana yetiyor o yüzden kendisinden de izin alarak size sormak istedim. Ben de konuya evlat ve görümce gözüyle değil, gelin gözüyle bakınca bana yapılsa tepki gösteririm diyorum.
Annem parayı, yatırım yapmayı seven, harcamaya çok gönlü olmayan biri, cimri değildir ama kendince gereksiz harcamaya karşıdır. Yıllardır bu böyleydi. Sadece kendi kazandıkları parayı değil fırsat bulursa çocuklarının kazancını da yönetmek istediğini söyleyebilirim. Sadece oğluna değil biz kızlarına da aynı ama biz elinde büyüdüğümüz için bazen tavrı normal geliyor, bazen de yav he he deyip geçiyoruz. Zaten damatlardan da yüz bulamadığı için bize fazla cızırtı yapamıyor. Erkek kardeşim de annemizin normali bu olduğu için durumu garipsemiyor.
Mevzuya geliyorum. Kardeşim bir kaç sene önce ticarete başladı. Yıllardır verdiği emeğin karşılığında eline yüklü bir miktar geçmiş. Sembolik olarak 5 lira diyeceğim. Anneme, 3 lirasına ev aldık, 2 liranın bir kısmına arabayı değiştiririm kalanını da ne yapacağımı düşüneceğim demiş. Annem iki gün sonra gelini aramış. Kızım iki buçuğa da ev vardı o paraya iki tane alırdınız, arabanız da vardı, yenilemeye ne gerek var gibi şeyler söylemiş. Gelin de iş yerlerimize yakın, muhit güzel, site içi vs diye açıklama yapmış kapatmışlar. Annem kapatır mı hiç, kadın mesai harcayıp araştırmış, iki gün sonra tekrar aramış, o muhitte 2 liralık evler de var niye bu eve bu kadar ödediniz demiş. Sadece bu mevzu değil tabi. Her parasal konuda aynı şeyi yapması zamanla kızı bunaltmış.
Kardeşim sınır koysa bile annem her sınıra saygı duyar ama mevzu para olunca sınır tanımıyor kadın. Bir süre ilişmiyor sonra yine devam ediyor. Kardeşimin hatası boş boğazlı olup ne kazandığını anneme anlatması. Söyledik yine aynı.
Şimdi sorum şu. Annemle gelini arasında başka bir sorun yok. İyi de anlaşırlar. O yüzden kötü olmak da istemiyor ama bunalmış. Sizce ben bu kıza nasıl akıl vereyim ya da annemi nasıl zaptedeyim ya da kardeşime iki çift laf mı edeyim. Yoksa aman bana ne mi diyeyim.
Yorum yaparken kaynananın canım anam olduğunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.