Bir kedi meselesi

mugehatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
2.854
8.285
108
Selam kızlar yine ben :)
Bu sefer acaba Müge ne saçmalamış diye açtınız konumu dimii :) Yoooook bu sefer mevzu başka :)
Ben boşandıktan sonra kedi sahiplendim, annem çok titiz bir kadın - temizlik hastası derecesinde- olmasına rağmen kabul etti.Sağolsun. Günde iki kere ev süpürge yapıyorum ama düşünün halimi.
Yan komşumuz,bir abla, samimi sayılırız, kızı kapıda kalmış bize geldi. Kendisi kediden çok korkuyor ve ne zaman gelse verin şu kediyi bir yerlere diye söylenir. Neyse kız bizdeyken biz tam yemege oturcaktıkki annesi geldi ve kız gitti. Giderken yanına yemekten verdim bir tabak koktu etti sonucta cocugun canı cekmıştır vs. Ki oda bize bizde ona sürekli bir şeyler alıp veririz.
Kız gittikten bir beş dk sonra kadın bir çığlık attı "hastalık bulaşıyo onlardan" diye. Ben oturduğum yerden zıpladım. O kadar canım sıkıldı ki. Ya verdiğim yemekten dolayı bağırdı ya kızı kediyle oynadım dedi ona bağırdı. Ama ben yemeği yeme filan dediğini düşünüyorum.
Kediler cidden pis hayvan değiller ama tamam insan huylanabilir. Bir şey diyemem de bu şekilde bağırması.. Resmen duydum ya :) Şimdi muhtemelen ne versek döküyor, maalesef başka türlüsünü düşünmüyorum.
Bende açık açık söylemeyi düşünüyorum, kediden dolayı pis olduğumuzu düşünüyorsan sana yemek filan göndermeyelim sende gönderme diye. Ki o sağolsun verdiğimizin üç katını getirir. Daha doğrusu o başlattı bu bir şeyler getirip götürme olayını.
Annemde ayıp olur evini dinliyormuşuz gibi olur boşver vermeyiz etmeyiz diyor da.. Bence bize duyurmaya çalışıyor gibiydi.
Napayım? Söyleyim buna dimi açık açık.?
Kediler pis hayvanlar değiller yaa.. Yapmayın böyle nolur.. ( Aramızdaki "ıyy kedi" cilere lafım :) )

Kedi mevzusu varmis hemen geldim. Kadına o kedinin kendisinden temiz oldugunu basini sisirene kadar anlat ve kedinin sizin icin aileden biri oldugunu, bu konuyla ilgili daha fazla konusmamasi gerektiğini net ifade et. Sinir oluyorum ya. Bize de bazen atin artik o kedileri disari diyen oluyor yeminlen siddete karsi olmama rağmen cildiriyorum, dövmek istiyorum. Cok sert kapatıyorum cenelerini, bi daha soyleyemiyorlar.

Ben kedi sevmiyorum ama evde bakımı yapılan kediden tiksinmem.
Madem öyle bir daha birşey getirdiğinde tabağı boş verirken "canım kusura bakma boş veriyorum evde kedi olduğundan yemekleri yemek istememeni anlıyorum ama kedim çok bakımlıdır biz yiyoruz birşey olmuyor" dersin. :)

Benim de kedim var ve böyle temiz hayvan görmedim gerçekten. Evet insanların hassasiyeti olabiliyor, bizim gibi sevmeyebilirler de ama bu tavır itici. "Ha biz pisis yani canımızı da yolda bulduk, hastalığı da göze aldık ölücem bi kedi yoluna" diyesim geliyor yüzlerine.

Allahın gerizekalısı peygamber efendimiz kedinin içtiği tastan su içmiştir asıl hasta olan onlar kusura bakma ama ben olsam bir daha yemek falan göndermem yüzde yüz döktü yemeği, ayrıca öyle gönderin falan derse fena terslerim 4 kedim var , hiç katlanamıyorum böyle insanlara.

Evde, bahçede, sokakta her çeşit kediyi sıkıştırmaya and içmiş bir kedili kadın olarak bu zihniyetteki insanlardan bıktım artık. Kediler kadar temiz olsa keşke bazı insanlar. İkinci kez kumuna gitmeyen hayvanlardan bahsediyoruz.

Benim de evime usta girmemişti bir kere. Kapıda görüp "abla kedili eve girmem ben, hastalık taşıyor bunlar" diyip beni de mal gibi bırakıp gitmişti. Koruyor muydu neydi bilmiyorum ama.

Bence de bir şekilde söyleyebilirsiniz. Çokça denmiş tabağı boş yollayıp "yemezsiniz kediden dolayı diye düşündüm." gibi bir cümle kurulabilir.

Ben minnosumun agzini burnunu opuyorum halada hasta olmadim :KK51:
Artik bir sey vermezsiniz kadina. Birde verin şunu deyince kizsaniza onaneymis Allah Allah

Ayynen bende oyleyım :) Ya böyle espriyle karışık korkuyorum ben o yuzden imalarında söyleyince bir şey diyemiyorum, o da bizden artık alış filan diyip geçiriyorum da. Böyle hastalık bulaşır filan diye düşünmesi.. Ki ben aşılarını yaptırdığımı, nasıl baktığımı anlattım ettim yani.

Benim de kedim var ve böyle temiz hayvan görmedim gerçekten. Evet insanların hassasiyeti olabiliyor, bizim gibi sevmeyebilirler de ama bu tavır itici. "Ha biz pisis yani canımızı da yolda bulduk, hastalığı da göze aldık ölücem bi kedi yoluna" diyesim geliyor yüzlerine.

Ayneeen.. Annem bile kediyle yaşayınca nasıl temiz hayvanmış diye şaşırdı kadın. Bilmeyince pis zannediyorlar iyi de o zaman milyonlarca kedi sahibi var dimi herkes ölsün madem :)

Evde, bahçede, sokakta her çeşit kediyi sıkıştırmaya and içmiş bir kedili kadın olarak bu zihniyetteki insanlardan bıktım artık. Kediler kadar temiz olsa keşke bazı insanlar. İkinci kez kumuna gitmeyen hayvanlardan bahsediyoruz.

Benim de evime usta girmemişti bir kere. Kapıda görüp "abla kedili eve girmem ben, hastalık taşıyor bunlar" diyip beni de mal gibi bırakıp gitmişti. Koruyor muydu neydi bilmiyorum ama.

Bence de bir şekilde söyleyebilirsiniz. Çokça denmiş tabağı boş yollayıp "yemezsiniz kediden dolayı diye düşündüm." gibi bir cümle kurulabilir.

Öyle yapıcam artık, pusuya yattım tabak göndermesini bekliyorum :))

Ay bence syle canım bende kedılerı pıs sanırdım ama peygamberımızın de ev kedısı varmıs hatta bı kere abdest alacagı suyun ustunden kedısı ıcmıs peygamberımızın esi suyu degıstrmek ıstemıs peygamberımız kedı neçaset degıldır demıs ve o suyla abdest almıs dusun abdest alırken uc kere agız calkalanır bunu ogrendıkten snra dusuncem degıstı ancak hala sevdıkten snra ellerımı yıkıyrum :) bebısımız olmazsa ılerıde bızde alcaz kedı

Bilerek size duyurmak icin bagirdiysa ayip etmis.yemek alisverisi yapmayin siz en iyisi yemeyecekse bosuna yollamayin.ben de huylanirim kediden onu anlayabiliyorum ama kedi besleyen birine terbiyesizlik yapmaya gerek yok,herkesin kendi tercihi

Muge seni hakeden insalar henuz bulamadilar seni bunlar kiymetini anlamiyor sanki
Kedilerden toxoplazma bulasabilir ama bu ev kedilerinden gorulen bir durum degil sonucta eminim asilarini vs yaptiyorsunuzdur yani bosuna korkmuslar
Tatli bir dille sorabilirsin bizde kedi var yemeklerimizle ve mutfak esyalarimizla temasi yok endiseniz yoktur umarim bu konuda diye birsey ikram ederken

sokaktaki kedi kopekten bile tiksinmem ki evde bakılan kedi tertemizdir zaten ne hastalıgı bulasıyor Allahaskına hani bildikleri biseyde yok ama fikirleri cok sorsan kem kum yaparlar yada sacma sapan seyler soylerler

Evde kedim yok ,beslemeyi de düşünmüyorum ama kedilerden de kedili evlerden de iğrenmem .Sizin yerinizde olsam bir daha yemek göndermem onlardan da almam.

Size duyurmak için bağırmıştır kesinlikle, terbiyesiz işte kediye pis diyor birde kediler kadar temiz hayvan mı varmış. Bir daha ne yemek alın ne de yemek yollayın yazık çünkü verdiğiniz yemekleri döküyordur kesin.

Back
X