Konuya dini içerik yazmayalım lütfen.
mugehatun,
belki komşun yemek için dememiştir, bir anlık kızgınlıkla da tavır almamak lazım, kimi insanlar evde bakılan evcillerin gayet sağlıklı olduğunu, tüylerinden, ağızlarından mikrop kapılmayacağını açıklasanda ikna olmayabiliyor, benim kendi annem Papişe pek yaklaşmak istemez mesela, ki rahmetli babam acayip derecede bir hayvanseverdi, ben desen öyle ama annem huylanıyor, bizim sevgimizi aşırı buluyor, öte yandan kayınpederim bizim köpeği güzelim yavrum diye sever, dizine yatırır sever okşar.
Evcil bakanların temizliğine gelirsekte siz titizlikten saniye başı evde temizlik yapsanız, evde evcil bakıyor deyip bu duruma soğuk bakan, önyargılı insanlar sizi asla yeteri kadar titiz bulmayacaktır.
Bizde bir pekinez var, tüy döküyor sonuçta ama hergün ev tepeden tırnağa temizleniyor, eminim evde köpek mi oh yooo diyen birçok insanı evin temizliğine ikna edemeyeceğim, o yüzden boşverdim böyle şeyleri.
Ben Papişimin ağzını burnunu öpüyorum, gıdısını yiyorum, hasta olmayız bakımlı aşılı olduktan sonra, köpeklerinde ağız salgıları yaraları iyileştirici özelliğe sahip, çok sevip ailenin bir ferdi gibi görünce bu bize garip gelmiyor ama başkalarının bunu yadırgamasını da anlayışla karşılıyorum, bence sende komşunuzu önce bir anlamaya çalış, belki istem dışı yapıyordur.