Bir kedi meselesi

9 aylik hamileyim yeni bi siteye tasindik evcil hayvan beslemek yasak ona ragmen kizimi gizli sakli soktum eve azicik miyavlasa aman duyarlar sahiplendirmek zorunda kalirsak icim yanar diyorum. Kimi aman ver gitsin boyle evde oturmak icin ben coktan kapiya koymustum diyeni bile var..Umrumda degil evi sitesi o benim kizimin arkadasi olucak birlikte buyuyecekler.. Dunyanin en temiz hayvanidir kediler.. operseniz elini yuzunu 1 saat yalanirlar sizdeki tukuruge bile tahammulleri yoktur. Onlara pis diyenler halt ederler..

Oglum 4 aylik. Dogdugundan beri kediyle dipdibe ama cok sukur hic bir sorun olmadi. Dun bir mevlide gittik. Insanlardan uzak tutabildigim kadar tuttum. Buna ragmen hastalik kapti ve bu saat oldu hala basindayim.

Baska diyecegim yok...

Kedi köpek bayılıyorum öpüyorum ediyorum ama yemekten kılı çıktığında rahatsız oluyorum. İkisi ayrı şeyler bence.

Ben olsam ne yemek veririm ne de alırım. Onun dışında size söylenen bir şey yok, sizin de bir şey söylemenize gerek yok.

Ya ben bir şeyler alıp verme mevzusunu da sevmiyorum.Eski zamanlarda değiliz ki aaa dur kokmuştur vereyim canı çekmiştir işte durumları yok bilmem ne. Nedir yani ortalama her evde yemek pişer iyi kötü.Git fakire yaşlıya ver daha çok sevindirirsin makbule geçer yan komşuya veriyor gösteriş gibi.Saçma sapan adetler geliştirmek yerine yararlı hale getirsek süper olacak.Bundan sonra vermeyin yemek o verirse de almayın ve dediğimi diyin bence :)

Burası küçük bir şehir, komşuluklar ve bu tarz adetler devam ediyor. Açıkcası ben o tarz getirip götürmekten gocunmuyorum, sonuçta sevdiğim insansa atıyorum sevdiği yemeği yapmışsam bir tabak vereyim mesela. Nolcak.. Fakire de verirsin ikisi çok farklı şeyler bence. Benim bozulduğum kendisi bizim ona getirdiğimizden daha çok getirir hem verdiğimize öyle tepki göstermesi. Zorla değil ya.. Seviyoruz samimiyiz diye yapıyoruz sonuçta. Tuhaf insanlar.

geçen burada kedilerin pis olduğu söylenen bi konu dönüyodu ortalarda hem de upuzun bir konuydu, şimdi burdaki böyle yorumları görmek beni çok mutlu etti:KK200:

Hadi yaa :( Üzüldüm bak ama burda herkes kedici :)

Ya yanlış anlamayın nolur , hayvanlara asla zarar vermeyen uzaktan seven biçok insandan daha çok yardım eden biriyim.
Lakiiiin , nekadar aşılı olursa olsun nekadar bakımlı cins olursa olsun o kedilerin tüyleri illaki dökülüyor siz nekadar süpürürseniz süpürün.kedisi olan arkadaşım var okadar bakımlı kedi , arkadaşımda temiz.Ama bikere evine gittiğimde siyah giymiştim , eve bi geldim heryerimde tüy...illaki dökülüyor ve uçuşuyor.ki bulunduğum odaya sokmadı kesinlikle.ona rağmen.herkesin görüşü farklı olabilir lütfen yadırgamayın.bence bişeyde demeyin , arada verirsiniz bişiler dökersede döksün , komşuluğu iyi ise bence kırmaya değmez.komşu önemlidir...

Görüşü farklı olabilir, hiç sorun değil. Huylanabilir, ona pis gelebilir, korkar ... Her şey olabilir. Benim kızdığım nokta o şekilde bağırması. Evimden duyacağım kadar bağıracak ne var?.. Bana dese ya da yemek filan göndermese anlayacağım ama hem gönderiyor bir şeyler hem gelip gidiyor hemde öyle bağırıyor. Ayıp yani bana da :)

Konuya dini içerik yazmayalım lütfen.

mugehatun,
belki komşun yemek için dememiştir, bir anlık kızgınlıkla da tavır almamak lazım, kimi insanlar evde bakılan evcillerin gayet sağlıklı olduğunu, tüylerinden, ağızlarından mikrop kapılmayacağını açıklasanda ikna olmayabiliyor, benim kendi annem Papişe pek yaklaşmak istemez mesela, ki rahmetli babam acayip derecede bir hayvanseverdi, ben desen öyle ama annem huylanıyor, bizim sevgimizi aşırı buluyor, öte yandan kayınpederim bizim köpeği güzelim yavrum diye sever, dizine yatırır sever okşar.

Evcil bakanların temizliğine gelirsekte siz titizlikten saniye başı evde temizlik yapsanız, evde evcil bakıyor deyip bu duruma soğuk bakan, önyargılı insanlar sizi asla yeteri kadar titiz bulmayacaktır.

Bizde bir pekinez var, tüy döküyor sonuçta ama hergün ev tepeden tırnağa temizleniyor, eminim evde köpek mi oh yooo diyen birçok insanı evin temizliğine ikna edemeyeceğim, o yüzden boşverdim böyle şeyleri.

Ben Papişimin ağzını burnunu öpüyorum, gıdısını yiyorum, hasta olmayız bakımlı aşılı olduktan sonra, köpeklerinde ağız salgıları yaraları iyileştirici özelliğe sahip, çok sevip ailenin bir ferdi gibi görünce bu bize garip gelmiyor ama başkalarının bunu yadırgamasını da anlayışla karşılıyorum, bence sende komşunuzu önce bir anlamaya çalış, belki istem dışı yapıyordur.

Kuzum aynen, huylanabilir korkabilir, sevmeyebilir. Sonuçta illa ki sevsin asla demem. Her insan bir olcak herkes kedi sevcek diye bir kaide yok tabi :) Benim bozulduğum nokta bize bir şeyler getirmeye devam edip böyle davranması. Çok bağırdı ve ben duydum yani. O kadar çığlık atcak kadar ne var? :) Döküyorsanda usulca dök gitsin. Çıldırmış gibi bağırdı. Manyak kadın :))

Ben kedileri hiç sevmem, korkuyorum gözlerinden
Yemin olsun şeytanı hatırlatıyorlar

Dokunmam onlara, görünce de kaldırımda falan karşı tarafa geçiyorum.
O yüzden bilemiyorum, mikrop falan değil tabi çekindiğim. Hayvanın doğasını sevmiyorum
Hastalık bulaşmak elbet de aşıları tamsa, e kedi sevmeyen ıyy diyen de vardır
Bunlardan biri de benim.

Bu arada kendim de köpek velisiyim.

Ya muhakkak sevmeyebilirsin, hoşlanmazsın, korkarsın hepsi okey ama komşuna bir şeyler götürüp götürüpte ondan bir şey gelince çığlık çığlığa bağırmazsın sen kuzum :)

Eki Görüntüle 1891444
Bu kedi şimdi nasıl pis olabilir hıı. Tüyleri dökülüyo yapcak bişe yok ama çok tatlı dimiii. Komşumun kedisi. Bi asil bi asilkii. O komşun taş yesin o taş

Oyy nasıl tatlı bir ponçik yaa :))

Yine kedi olan evde yemek yenmez mevzusuna dönüşecek konu ama sizin o komşu hatun yemesin yemeğinizi falan, çocuğunu da göndermesin size kedi için sürekli verin bunu diyecekse. Kendi hanesi bitti bir de sizinkine mi karışıyor, ayıp. Ben olsam yüzüne vururum.

Ya böyle korkuyorum ben verin ya gibi tatlı tatlı şakayla karışık söyleyince bir şey diyemiyorsun. Ciddi ciddi dese bende elbette sen kendi işine bak derim de :)

Oglum 4 aylik. Dogdugundan beri kediyle dipdibe ama cok sukur hic bir sorun olmadi. Dun bir mevlide gittik. Insanlardan uzak tutabildigim kadar tuttum. Buna ragmen hastalik kapti ve bu saat oldu hala basindayim.

Baska diyecegim yok...

Geçmiş olsun kuzumm.. Nasıl oldunuz?

birsey demeyın
ama bır
Selam kızlar yine ben :)
Bu sefer acaba Müge ne saçmalamış diye açtınız konumu dimii :) Yoooook bu sefer mevzu başka :)
Ben boşandıktan sonra kedi sahiplendim, annem çok titiz bir kadın - temizlik hastası derecesinde- olmasına rağmen kabul etti.Sağolsun. Günde iki kere ev süpürge yapıyorum ama düşünün halimi.
Yan komşumuz,bir abla, samimi sayılırız, kızı kapıda kalmış bize geldi. Kendisi kediden çok korkuyor ve ne zaman gelse verin şu kediyi bir yerlere diye söylenir. Neyse kız bizdeyken biz tam yemege oturcaktıkki annesi geldi ve kız gitti. Giderken yanına yemekten verdim bir tabak koktu etti sonucta cocugun canı cekmıştır vs. Ki oda bize bizde ona sürekli bir şeyler alıp veririz.
Kız gittikten bir beş dk sonra kadın bir çığlık attı "hastalık bulaşıyo onlardan" diye. Ben oturduğum yerden zıpladım. O kadar canım sıkıldı ki. Ya verdiğim yemekten dolayı bağırdı ya kızı kediyle oynadım dedi ona bağırdı. Ama ben yemeği yeme filan dediğini düşünüyorum.
Kediler cidden pis hayvan değiller ama tamam insan huylanabilir. Bir şey diyemem de bu şekilde bağırması.. Resmen duydum ya :) Şimdi muhtemelen ne versek döküyor, maalesef başka türlüsünü düşünmüyorum.
Bende açık açık söylemeyi düşünüyorum, kediden dolayı pis olduğumuzu düşünüyorsan sana yemek filan göndermeyelim sende gönderme diye. Ki o sağolsun verdiğimizin üç katını getirir. Daha doğrusu o başlattı bu bir şeyler getirip götürme olayını.
Annemde ayıp olur evini dinliyormuşuz gibi olur boşver vermeyiz etmeyiz diyor da.. Bence bize duyurmaya çalışıyor gibiydi.
Napayım? Söyleyim buna dimi açık açık.?
Kediler pis hayvanlar değiller yaa.. Yapmayın böyle nolur.. ( Aramızdaki "ıyy kedi" cilere lafım :) )
birsey demeyın ama bırdaha da yemek vermeyın
kedıler pis değiller evet bizim de bir yavrumuz var
çoğu insandan ve cocugundan temız
ama siz ne dersenız deyın sığ beyınlı ınsanlar bunu anlamazlar

Burası küçük bir şehir, komşuluklar ve bu tarz adetler devam ediyor. Açıkcası ben o tarz getirip götürmekten gocunmuyorum, sonuçta sevdiğim insansa atıyorum sevdiği yemeği yapmışsam bir tabak vereyim mesela. Nolcak.. Fakire de verirsin ikisi çok farklı şeyler bence. Benim bozulduğum kendisi bizim ona getirdiğimizden daha çok getirir hem verdiğimize öyle tepki göstermesi. Zorla değil ya.. Seviyoruz samimiyiz diye yapıyoruz sonuçta. Tuhaf insanlar.
Ya ben tüm yazdıklarımı o kadına dedim eleştirim ona yani madem sizin yaptıklarınızı artık kedi var diye yemiyor kendi de size vereceğine yapamayana fakire versin kediye pis diyeceğine işte sevap kazansın.Bana hala gösteriş gibi geliyor yaptıklarından getirmesi bundan sonra ne siz alın ne de siz ona verin.

Hasta bunlar ya :( sinirlerim zıplıyor böylelerine. Ben senelerdir kedi kopegin içinde büyüdüm su yasıma geldim cok nadir hasta oluyorum o kadar sağlam bağışıklık sistemim var ki muhtemelen kedi kopegin katkısı büyük bunda.... zikkimin kökü gerçekten...

Ya ben tüm yazdıklarımı o kadına dedim eleştirim ona yani madem sizin yaptıklarınızı artık kedi var diye yemiyor kendi de size vereceğine yapamayana fakire versin kediye pis diyeceğine işte sevap kazansın.Bana hala gösteriş gibi geliyor yaptıklarından getirmesi bundan sonra ne siz alın ne de siz ona verin.

Aynen aynen. artık alışverişe son :) Kimle tabaklaşıyorsa tabaklaşsın :))

merhaba hazır bütün kedi severler bir aradayken bir soru sormak istiyorum benim 6 yaşındaki kızımda çok kedi istiyor bir yanım almak istiyor ama diger yanım korkuyor bende küçükken hayvanları çok severdim hatta sokakatan bir kedi getirip yatagımda saklamıştım ama şuan bir kedi almaya cesaret edemiyorum çünki okb rahatsızlıgı geçirdim şuan hastalık derecesinde olmasada hala çok titizligiim var özellikle bulaşma takıntısı çok temiz diyorsunuz ama illaki dışarı çıktıgında ayagından birşeyler gelecek yada tuvalet alışkanlıkları çok iyi olsa bile ben çocuklarıma bile kırk kere soruyorum tuvaletten çıktıklarında ellerini yıkadılarmı diye sonçta bir hayvan bu ne kadar temiz olabilir.birde küçükken bir arkadaşım vardı cigerine kedi kılı kaçmış ve amalıyat olmuştu bana çok kızardı kedileri seviyorum diye
bilmiyorum çok kararsızım yapabilirmiyim belki banada iyi gelecek belkide iyice titizlenecegim

Selam kızlar yine ben :)
Bu sefer acaba Müge ne saçmalamış diye açtınız konumu dimii :) Yoooook bu sefer mevzu başka :)
Ben boşandıktan sonra kedi sahiplendim, annem çok titiz bir kadın - temizlik hastası derecesinde- olmasına rağmen kabul etti.Sağolsun. Günde iki kere ev süpürge yapıyorum ama düşünün halimi.
Yan komşumuz,bir abla, samimi sayılırız, kızı kapıda kalmış bize geldi. Kendisi kediden çok korkuyor ve ne zaman gelse verin şu kediyi bir yerlere diye söylenir. Neyse kız bizdeyken biz tam yemege oturcaktıkki annesi geldi ve kız gitti. Giderken yanına yemekten verdim bir tabak koktu etti sonucta cocugun canı cekmıştır vs. Ki oda bize bizde ona sürekli bir şeyler alıp veririz.
Kız gittikten bir beş dk sonra kadın bir çığlık attı "hastalık bulaşıyo onlardan" diye. Ben oturduğum yerden zıpladım. O kadar canım sıkıldı ki. Ya verdiğim yemekten dolayı bağırdı ya kızı kediyle oynadım dedi ona bağırdı. Ama ben yemeği yeme filan dediğini düşünüyorum.
Kediler cidden pis hayvan değiller ama tamam insan huylanabilir. Bir şey diyemem de bu şekilde bağırması.. Resmen duydum ya :) Şimdi muhtemelen ne versek döküyor, maalesef başka türlüsünü düşünmüyorum.
Bende açık açık söylemeyi düşünüyorum, kediden dolayı pis olduğumuzu düşünüyorsan sana yemek filan göndermeyelim sende gönderme diye. Ki o sağolsun verdiğimizin üç katını getirir. Daha doğrusu o başlattı bu bir şeyler getirip götürme olayını.
Annemde ayıp olur evini dinliyormuşuz gibi olur boşver vermeyiz etmeyiz diyor da.. Bence bize duyurmaya çalışıyor gibiydi.
Napayım? Söyleyim buna dimi açık açık.?
Kediler pis hayvanlar değiller yaa.. Yapmayın böyle nolur.. ( Aramızdaki "ıyy kedi" cilere lafım :) )
hiç bi şey söylemeyin. siz pis değil deyince ikna mı olacak sanıyorsunuz.

daha çok büyür olay.
bence bi daha yemek vermezsiniz ve o da kızını bi daha kapıda bırakmaz çok size gelmesini istemiyorsa.
gereksiz muhabbete girişmeyin kedi meseleleriyle. sabit çünkü fikri

merhaba hazır bütün kedi severler bir aradayken bir soru sormak istiyorum benim 6 yaşındaki kızımda çok kedi istiyor bir yanım almak istiyor ama diger yanım korkuyor bende küçükken hayvanları çok severdim hatta sokakatan bir kedi getirip yatagımda saklamıştım ama şuan bir kedi almaya cesaret edemiyorum çünki okb rahatsızlıgı geçirdim şuan hastalık derecesinde olmasada hala çok titizligiim var özellikle bulaşma takıntısı çok temiz diyorsunuz ama illaki dışarı çıktıgında ayagından birşeyler gelecek yada tuvalet alışkanlıkları çok iyi olsa bile ben çocuklarıma bile kırk kere soruyorum tuvaletten çıktıklarında ellerini yıkadılarmı diye sonçta bir hayvan bu ne kadar temiz olabilir.birde küçükken bir arkadaşım vardı cigerine kedi kılı kaçmış ve amalıyat olmuştu bana çok kızardı kedileri seviyorum diye
bilmiyorum çok kararsızım yapabilirmiyim belki banada iyi gelecek belkide iyice titizlenecegim

Dısarı cıkmasına izin vermeyin o halde. Zaten dısarı cıkması tehlikeli eğer sokakta buyumemişse. Benim kedilerim veteriner harici hiç cıkmadılar evden mesela.
Tuvalete gelince, kum çişini falan emiyor, ayaklarına değmiyor yani. Çıkar cıkmaz da poposunu ayaklarını yalayıp temizliyor.
Kıl meselesini kafanıza takmayın, zaten aşısını yaptıracaksanız.
Yalnız asırı titizseniz zor, çünkü tüy dökecek mecbur. Çok az tuy doken ırklardan tercih edeceksiniz ya da.

Dısarı cıkmasına izin vermeyin o halde. Zaten dısarı cıkması tehlikeli eğer sokakta buyumemişse. Benim kedilerim veteriner harici hiç cıkmadılar evden mesela.
Tuvalete gelince, kum çişini falan emiyor, ayaklarına değmiyor yani. Çıkar cıkmaz da poposunu ayaklarını yalayıp temizliyor.
Kıl meselesini kafanıza takmayın, zaten aşısını yaptıracaksanız.
Yalnız asırı titizseniz zor, çünkü tüy dökecek mecbur. Çok az tuy doken ırklardan tercih edeceksiniz ya da.
teşekkür ederim cevabınız için kedi mırıltısının insan psikolojisine çok iyi geldigini duydum almak yada edinmek istiyorum ama bir kedi sahiplenirsem onu kolay kolay bırakmak istemem o artık benden bir parça olmuştur o yüzden karar veremedim.bu arada kızım van kedisi istiyor tek göz olanlardan

teşekkür ederim cevabınız için kedi mırıltısının insan psikolojisine çok iyi geldigini duydum almak yada edinmek istiyorum ama bir kedi sahiplenirsem onu kolay kolay bırakmak istemem o artık benden bir parça olmuştur o yüzden karar veremedim.bu arada kızım van kedisi istiyor tek göz olanlardan

Van kedisi eğer her gun tararsanız, mevsim geçişleri dısında az tüy döker sanırım. Yine de az da olsa mutlaka dökecektir. Siz de bitiyor iş.

Anksiyeten için yararı mı olur zararı mı onu bence doktoruna danış.
Kedi çok güzel ama sorumlulukları var,tabi ki. Eğer onunla bir çocuğunuz gibi ilgilenemeyecekseniz, mamalarına özen gösteremeyecekseniz, veteriner ücretleri fazla gelecek, götürüp getirmek zor gelecekse, kum temizliğine özen gösteremeyecekseniz, yaramazlıklarına, kızgınlık dönemlerine, kılına tüyüne
sabredemem asla diyorsanız, sık seyahat ediyorsanız, sırf çocuğunuz istiyor diye almayın derim. Sokaklar ve barınaklar sırf çocuklar istedi diye alınıp terkedilmiş hayvanlarla dolu maalesef. Onlarda canlı ve inanın çok akıllılar :) Yazık olur.
İyi düşünün kısacası.

Van kedisi eğer her gun tararsanız, mevsim geçişleri dısında az tüy döker sanırım. Yine de az da olsa mutlaka dökecektir. Siz de bitiyor iş.
ya açıkçalı aşırı olmadıgı sürece tüyden çok çekincem yok daha çok tuvalet meselesi kafamı karıştırıtor peki van kedisi nerden bulabilirim pet shoplarda varmıdır

birde van kedileri dışarıyı seviyormuş bir seçenekte iş yerinde beslemek iş yerim şehir dışında bir tesis ve odamın bir kapısı hemen bahçeye açılıyor acaba buradamı beslesem kafam karışık

ya açıkçalı aşırı olmadıgı sürece tüyden çok çekincem yok daha çok tuvalet meselesi kafamı karıştırıtor peki van kedisi nerden bulabilirim pet shoplarda varmıdır
Vardir ama bence once iyice bir arastirin forumlardan vs disari atilmis van kedisi bulabilirsiniz belki. Satil almayin sahiplenin bence.

Valla bilemem nereden bulursunuz, belki barınaklarda vardır terkedilmiş. Petshoplara hiç bulaşmayın.

Back
X