Bir kızla erkek sadece arkadaş olamaz mı?

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.234
19.989
498
Evet arkadaşlar sorum başlıktan da anlaşılabilecei üzere, yetişkin bir kızla erkeğin iyi arkadaş olup olamayacağı.

Elbette hepimizin erkek arkadaşları vardır okuldan, iş yerinden. Fakat hani olur ya, biriyle çok iyi anlaşırsınız. Mubabbeti çok sarar, zaman zaman konuşursunuz. Diğer erkek arkadaşlardan daha yakın olabilir bu kişi. Peki ya sizin bir sevgiliniz varsa ve o rahatsız oluyorsa? Ama rahatsız olma sebebi gördüğü yanlış veya ters birşey değil, ne sizden ne arkadaşınzıdan kaynaklanan birşey değil de sadece bir kızla bir erkeğin sadece arkadaş olabileceğine inanmamasıysa? O zaman o arkadaşınızla görüşmeyi bırakır mıydınız?

Evet arkadaşlar sorum başlıktan da anlaşılabilecei üzere, yetişkin bir kızla erkeğin iyi arkadaş olup olamayacağı.

Elbette hepimizin erkek arkadaşları vardır okuldan, iş yerinden. Fakat hani olur ya, biriyle çok iyi anlaşırsınız. Mubabbeti çok sarar, zaman zaman konuşursunuz. Diğer erkek arkadaşlardan daha yakın olabilir bu kişi. Peki ya sizin bir sevgiliniz varsa ve o rahatsız oluyorsa? Ama rahatsız olma sebebi gördüğü yanlış veya ters birşey değil, ne sizden ne arkadaşınzıdan kaynaklanan birşey değil de sadece bir kızla bir erkeğin sadece arkadaş olabileceğine inanmamasıysa? O zaman o arkadaşınızla görüşmeyi bırakır mıydınız?

Bırakın kanka ayaklarını

hmmm...kişiye gore değişir kimi normal arkadaslık kurabılır ama farklı nıyette de olabılırler..
ben olsam şöyle düşünürdüm herhalde ,erkek arkadasım normal arkadasımla arama mesafe koymama değecek bi karakterdeyse rahatsız olmaması acısından mesafe koyarım.

olur tabi olmaz olurmu hiç bnm var mesela üstelik evliyim yani eşimde tanır hele bitane var 7 yaşından beri arkadasz artık kardes gbi olduk eşimde çok sever evimize gelir kalır ben tek dsarı çıktığımda bile ararım onu yani başbaşa gder yemeğimizi yerz evime bırakır beni ne var bunda hatta ayın 23ünde kalmaya gelcek evimize yurtdısındaydı 23ünde dnüyo geldiği gbi bana gelcek tabi bnm haberm yok sanıyo eşmle plan yapmışlar ama bn öğrendim sevgilisnden :1::1:

cok samimi olmamak kosuluyla olur hani hergun goruselim gezelim tozalım muhabbetlerine bende gelemem arkadas ortamı olur kızlı erkekli okey ama basbasa takılmaya karsıyım en nihayetinde birinden birinde duygusal bir yakınlasma oluyor

Erkek arkadaşınızın eşinizin
Bir kızla o şekilde arkadaş olduğunu düşünün

Hatta eşiniz/sevgiliniz hakkında sizin bile bilmediklerinizi bildiğini
sizden çok onunla dolaştığını düşünün

Ben şahsen dayanamazdım bu duruma ki kaldı ki bir erkek dayansın

olur tabi neden olmasın ama her şey dozunda olduğu sürece sonuçta sevgiliniz rahatsız oluyorsa en azından biraz daha mesafe koyabilirsiniz araya...asıl olmayacak şey eski sevgiliden arkadaş meselesidir..ki sizde de böyle bi durum yoksa sevgiliniz yinede rahatsız oluyorsa önce ona izah edin içini rahatlatın baktınız olmuyo araya olması gereken en azından onun için olması gereken istediği mesafeyi koyun bence..

brc88

böyle bir arkadaşa sahip olman ne güzel...gerçekten insan karşısındakinden ve kendinden emin olduğu sürece cinsiyet farkı önemli değilmiş gibi geliyor bana.

erkek arkadaşımla 3,5 yıllık ciddi bir ilişkimiz var. seneye nişan düşünüyoruz kısmetse. yani birbirimize olan saygı ve sevgimizden şüphemiz yok. erkek arkadaşımın da kız arkadaşları var, hatta bir sürü kız arkadaşı var okuduğu bölümden dolayı ( dilci kendisi ve dil sınıfında kızlar çok olur.) hatta kardeşim dediği 8 yıllık bir kız arkadaşı var.liseden tanışıyorlar ve ben de üniversitede onların arasına katıldım. kızı ben de severim , benm de kardeşim gibi artık ve ben hiçbir zaman kıskançlık yapmadım. ne kardeşi vs demedim çnkü onları tanıyorum ve görüyorum.

bu bahsettiğim erkek arkadaşla ise biz bir kursta tanıştık. o kursa 6-7 ay kadar devam ettik. sadece onunla değil kurstaki pek çok arkadaşla görüşmeye devam ediyorum. güzel bir grup oluşturduk çnkü. 2 ayda bir falan toplanıyoruz, hatta bazen ayda bir. ve bu arkadaşla ben çok iyi anlaşıyorum, çok iyi ve kibar bir çocuk. çok esprili , ortamı sürekli eğlendiren tipler vardır ya. ama her zaman çok seviyelidir. eğer asılma gibi birşey hssetseydim arama mesafe koyardım ama öyle bir durum yok kesinlkle. onu asla başka gözle görmeme imkn yok ve inanıyorum ki onun da beni öyle. iyi bir arkadaş kazandığımı düşünüyorum.

ama arada bir bahsi geçince sevgilimin rahatsız olduunu hssettm. yapı olarka kıskanç birisidir çnkü pek çok erkek gibi. birden fazla adı geçince hemen kimmiş bu azğından düşürmüyorsun gibisinden bir laf etti. halbuki alakası yoktu, sadece yeri geldiğinde bahsetmiştim bir iki kez. sonra laf lafı açtı ve erkek arkadaşım kızla erkek arkadaş olamaz zaten dedi. ben onun arkadaşlarından ve özellikle kardeşim dediği kızdan dem vurup neden olmasın olmuyor mu işte dediğimde ise o başka bu başka diyor. onlarn dostluğunu ben blmiyor muymuşum. ayrıca çocukluktan gelen okul arkadaşları başkaymış, yetişknlkte tanışılan arkadaşlar başkaymış. bilmiyorum haklı olduğu yanlar da olabilir. ama ben de kendimi tanıyorum ve o erkek arkadaşımı da tanıdığımı düşünüyorum.

aslında belki bir araya gelseler tanışsalar problem olmayacak ama işte.sevgilim ön yargılı bir kere. kmblr kafasında neler kuruyor çocuğun bana yaklaşmak içn böyle davrandığını filan :) ama böyle birşey olmadığına gerçekten eminim.

peki sizce yetişkinlkte tanışılan bir erkekten arkadaş olmaz mı? kişiler kendini bildikçe, sınırlarını koydukça medeni bir ilşki yürümez mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yetişkin kadınla erkek arkadaş olacaklarsa ya her ikisinin de ayrı ayrı beraberliği ya da adam gay olacak...

Hiçbir erkek hele de ilişkisi yoksa (kadının ilişkisi olması durumu değiştirmez) kendisine çekici gelmeyen kadınla arkadaş olmaz, bunu bilim söylüyor. Burada "erkek sapkın düşünür" denmiyor, erkek bazen bunu bilinçsiz olarak hisseder, yani amacı muhakkak "dur şuna arkadaş olarak yaklaşayım, sonrasına bakarız" değildir. Onu size çeken şeyin bu eğilim olduğunu fark etmez bile... Bazı kadınlar "Medeni olun, kadınla erkek dost olabilir, siz beceremiyorsanız banane" tarzı söylemleri olabiliyor, haberdar olmadıkları bir durum var ki o "dost"u onunla ilgili sayısız hayal kuruyor, doğal olan da bu, bu nedenle iki farklı cins yaratıldı...

Etrafınıza bakın, güzel bulunmayan kızların sevgilisi olmadığı halde her istediklerinde dertleşebilecekleri, onların her sıkıntısına koşturan bir erkek yoktur. Elbette arkadaş grubunda lafladıkları erkekler olur ama sizin kastettiğiniz birlikte gülme, eğlenme, paylaşımda bulunma durumları olmaz, bu da yukarıdaki durumun örneğidir...

Sayısız kereler denenmiş ve görülmüştür ki (bazen gayet de masum duygularla) taraflardan biri arkadaşlığın ötesini ister fakat her iki taraf da görüşme sıklığı ve niteliğini makul düzeyde tutarlarsa küçük bir ihtimal de olsa karşı cins çekimi minimuma inebilir ve dostluk potansiyeli oluşturulabilir.

Benim çok yakın bir arkadaşım var ve erkek.
Nişanlımda tanıyor.Ve hiç sorun yaşamadım.
Çokta iyi anlaşıyorlar.
Erkekle kadının arkadaşlığı zordur.
Ama iki tarafta art niyetsiz olunca bazen gerçekten bir erkek bir kadından çok daha iyi dost olabiliyor.

Benim üniversite hayatım boyunca en yakın arkadaşım erkekti üniversite biiti hala da görüşürüz ve 4 yıllık da giden bir ilişkim var sevgilimde tanır bu arkadaşımı hatta. Bir kerede kötü niyetini ya da ters bir davranışını görmedim her zaman saygılı ve mesafeliyiz birbirimize karşı ve yıllardır da arkadaşız. Öyle yılışık bir arkadaşlığımız yok yani.

brc88

böyle bir arkadaşa sahip olman ne güzel...gerçekten insan karşısındakinden ve kendinden emin olduğu sürece cinsiyet farkı önemli değilmiş gibi geliyor bana.

erkek arkadaşımla 3,5 yıllık ciddi bir ilişkimiz var. seneye nişan düşünüyoruz kısmetse. yani birbirimize olan saygı ve sevgimizden şüphemiz yok. erkek arkadaşımın da kız arkadaşları var, hatta bir sürü kız arkadaşı var okuduğu bölümden dolayı ( dilci kendisi ve dil sınıfında kızlar çok olur.) hatta kardeşim dediği 8 yıllık bir kız arkadaşı var.liseden tanışıyorlar ve ben de üniversitede onların arasına katıldım. kızı ben de severim , benm de kardeşim gibi artık ve ben hiçbir zaman kıskançlık yapmadım. ne kardeşi vs demedim çnkü onları tanıyorum ve görüyorum.

bu bahsettiğim erkek arkadaşla ise biz bir kursta tanıştık. o kursa 6-7 ay kadar devam ettik. sadece onunla değil kurstaki pek çok arkadaşla görüşmeye devam ediyorum. güzel bir grup oluşturduk çnkü. 2 ayda bir falan toplanıyoruz, hatta bazen ayda bir. ve bu arkadaşla ben çok iyi anlaşıyorum, çok iyi ve kibar bir çocuk. çok esprili , ortamı sürekli eğlendiren tipler vardır ya. ama her zaman çok seviyelidir. eğer asılma gibi birşey hssetseydim arama mesafe koyardım ama öyle bir durum yok kesinlkle. onu asla başka gözle görmeme imkn yok ve inanıyorum ki onun da beni öyle. iyi bir arkadaş kazandığımı düşünüyorum.

ama arada bir bahsi geçince sevgilimin rahatsız olduunu hssettm. yapı olarka kıskanç birisidir çnkü pek çok erkek gibi. birden fazla adı geçince hemen kimmiş bu azğından düşürmüyorsun gibisinden bir laf etti. halbuki alakası yoktu, sadece yeri geldiğinde bahsetmiştim bir iki kez. sonra laf lafı açtı ve erkek arkadaşım kızla erkek arkadaş olamaz zaten dedi. ben onun arkadaşlarından ve özellikle kardeşim dediği kızdan dem vurup neden olmasın olmuyor mu işte dediğimde ise o başka bu başka diyor. onlarn dostluğunu ben blmiyor muymuşum. ayrıca çocukluktan gelen okul arkadaşları başkaymış, yetişknlkte tanışılan arkadaşlar başkaymış. bilmiyorum haklı olduğu yanlar da olabilir. ama ben de kendimi tanıyorum ve o erkek arkadaşımı da tanıdığımı düşünüyorum.

aslında belki bir araya gelseler tanışsalar problem olmayacak ama işte.sevgilim ön yargılı bir kere. kmblr kafasında neler kuruyor çocuğun bana yaklaşmak içn böyle davrandığını filan :) ama böyle birşey olmadığına gerçekten eminim.

peki sizce yetişkinlkte tanışılan bir erkekten arkadaş olmaz mı? kişiler kendini bildikçe, sınırlarını koydukça medeni bir ilşki yürümez mi?

bence bu çok normal bir durum, erkek arkadaşınızın kız arkadaşı olabiliyorsa sizin de erkek arkadaşınız olabilir bunda kötü bir durum yoktur. ikisini tanıştırın ve sevgilinizin o zaman karar vermesini sağlayın, tanımadan arkadaşlarınıza karışmasına izin vermeyin

benim erkek arkadaşımın çok yakın 2 kız arkadaşı var daha ortaokuldan beri arkadaşlar ikiside kardeşi gibidir.Onun dışında üniden arkadaşları falanda var tabii onlarlaa çok sıkı fıkı değil ama 2 kız arkadaşıyla çok görüşürler , benii sevmiyor üstelik bu kızlar ama hiçte rahatsız olmuyorum görüşmelerinden vallahii.:27:

bir kadın ve bir erkek normal arkadaş olabilir buna gönülden inanıyorum fakat niyetii farklı , arkadaş ayağına yatıp sevgili olmayı amaçlayanlarda var ki onlar yüzünden erkekle kadın arkadaş olamaz diye bir kural niteliğinde söyleyiş çıkmıştır ortaya.:24:

tüm yorumlar için çok teşekkürler.

Gulcicek_

senin gibi düşünenler çoğunlukta. yani yetişkin bir kızla erkeğin arkadaşlığının nerdeyse imkansız olduğu, bir taraftan diğerinin mutlaka diğerine karşı farklı duygular besleyeceğine inanılır hep. ve kendileri farkında olmasa da birbirlerie karşı cinsel çekim hissettikleri için bir arada bulunmak istedkleri, aslında bir erkeğin eğer fiziksel bir beğenme veya çekim hssetmiyorsa bir kızla arkadaş bile olmak istemeyeceği şeklnde düşüncelere çok sık rastlanıyor.

fakat ben buna inanmak istemiyorum. elbette doğruluğu olabilir, ztn özellkle erkeğin doğası gereği güzel bulunan kızlarla bir arada olmak isteycekleri, kendisi bilinçli olarak farklı duygular beslemese veya sevgili olma amacı gğtmese bile belki de sırf egosundan dolayı böyle bir eğilim içinde olabileceğini ben de düşünüyorm. ama ben bunda zarar olduğunu düşünmüyorum. yani demek istediğim, bilinçli birşey olmadığı, aman ben arkdaş gibi yaklaşayım da sonra sevgli olur muyuz acaba umudu taşımadığı sürece bunda bir art nyet olduğuna inanmıyorum. sonuçta hepimiz insanız. aslında bence kız kıza arkadaşlıklarda bile belli bir seçme durumu var. yani çok güzel ve bakımlı bir kızın son derece paspal ve bakımsız gözüken bir kızla arkadaş olduğunu da görmedim ben. dolayısıyla bahsettiğin şeyin illa da cinsel çekimle alakalı olduğunu düşünmüyorum. bence hepimizde güzele, iyiye bir yönelim oluyor. kendi kafamızda kendmzce bazı değerler belirliyoruz ister istemez. ve ona uygun kişilerle arkadaşlık yapıyoruz. cinsiyetle fazla bağdaştırmamak gerek dye dşünüyorum.

bilmiyorum içinde yaşadııımız topluma göre çok mu açık fikirli veya olgun düşünüyorm. ama ben kişiler kendisini ve snırlarını bildikçe, karşısındaki erkek de falso yapmadıı sürece dostluk yapbilirlermş gibi geliyor. ama hassasiyet hçbr zaman kaybolmamalı ve taraflar hep açık olmalı.

kızla erkek asla arkadş olamaz diyen zihniyetlere çok acıyorum.. bir insan bu kadar cahil olmamalı. sen arkadaş kalamadın diye kimsenin arkadaş olamıcağını zannediyosun herhalde. 4 tane çocukluk arkadaşım var hepsi erkek ve hepsiyle de aşırı samimiyim onlar ailem gibi. hergün olmasa da 2-3 günde bir mutlaka konuşur görüşürüz 15 senedir.. hele bi tanesi canım ciğerimdir öl desen ölürüm onun için.. sevgilim de tanıyor hepsini, onlara olan sevgimin ne kadar büyük olduğunu biliyor. haa kıskanmıyor mu içten içe kıskanıyor tabi bazen hissediyorum ama asla konuşmama görüşmeme bişey demez hatta kendisi der git görüş arayı açma diye. diyeceksiniz ki ne kadar geniş sevgilin var; öyle değil. o bana hep şunu der: "ben onlarla görüşmeni yasaklasam veya mesafe koymanı istesem, sonra bir gün hayatından çıkıp gitsem o insanların yüzüne nasıl bakacaksın?"

Son düzenleme:
Bence bir kızla bir erkek arkadaşta olur, dostta... Şahsen ben bir kız olarak erkeklerle kurduğum kadar kızlarla kuramıyorum o arkadaşlığımı. Kız olarak dostlarımın sayısı 5 i geçmez ama erkek arkadaşım o kadar çok ki... Bence biz bayanlar olarak birbirimizi daha iyi anlayamıyoruz. Kendimi erkek arkadaşlarımın yanında daha rahat hissediyorum şahsen bir kere bile küslüğümüz olmamıştır, ama kızlar maleseff çok dedikoducu ve kıskanç -_-.

ben bırakmadım hiç bir arkadaşımı ve sevgilim hepsini bilir..

gerçekten bazıları her derde deva niteliğinde ,böyle bir kaç arkadaşım var erkek..:37:

Back
X