Bir kuaför meselesi

Eşimin beni sevmediğini düşünüyorum. Oğlumuzun saçını kestirmeye taktı kafayı yine. Oğluma hiç yakışmadığı/ istemediğim halde yılda 3 kez kestiriyorum. En son benden habersiz kestirirsen boşanırız dedim. O da tamam oğlumun iyiliği icin yaparım dedi, kız gibi olmasından iyidir dedi. Sana bir kaç gün süre ya kısalt ya da müdehale edeceğim kız olsaydı sen ama erkek olduğu icin benim dediğim olacak dedi.
Saçı uzun değil yanlış anlaşılmasın kulaklarını kapataçak kadar.
Daha bir sürü sorun var onları sonra anlatırım belki.
Sorunlarınızın bahanesi gibi bu saç olayı????
Ben ogullarimin saçına hiç karismadim babası nasıl isterse öyle yaptı,çocuklar biraz büyüyünce zaten kararı kendileri veriyor .Kızımın saçına ise eşim hiç karismadi onada aklı yetene kadar ben karar verdim Başta dediğim gibi saç bir bahane ilişkiniz çok yıpranmış gibi yoksa normal evlilikte bu bir sorun olmamalı.

Oğlum 5 yaşında.
Geçen yıla kadar lüle lüle saçları vardı. Cokta tatlıydı bana kalırsa. Asla kestirmek istemedi bende istemedim kullandık öyle. Geçen yaz kuaförcülük oynayalım falan dedim oturdum biraz ben kestim. (Kızımın saçlarını kestirirken hep onu da götürdüm ama ikna olmamıştı hiç kestirmeye)
Sonra yine kızımı kuaföre götürünce kuaför sordu seninde saçını keselim mi diye,tamam dedi kestirdik.
Üstüne okul açıldıktan sonra yüzüne geldiği saçı çok terlettiği için yine ben götürdüm kestirdim kendi müsade etti tabi ki. Asla makine kullandırmadım hep makasla kestirdim korkmasın diye,makine kullanacak olsam evde de pekala keserim diyerek. Kuaföru yönlendire yönlendire çok da kısaltmadan güzel bir model kestirdim.
Oğlumu da kız sananlar oluyordu,umurumda da olmadı açıkçası.
Şimdi bu konu çocukla alakalı,hele 2.sınıfa giden bir çocuksa bu saçını sizin kararınızla,ısrarınızla uzatmamalı. Normali bu.
Yakışmıyor diye de ısrar etmeniz tuhaf.
Kızımında belinde muhteşem sapsarı saçları var,gür halat gibi. Onu da 6 yaşına kadar hic kestirmedim poposundan bile aşağıdaydı 6 yaşında iznini de alarak bel hizasına kadar kestirdim,sonra uzadıkça hep bel hizasında kalacak şekilde kestirdik 11 yaşında şu an sacları hep belde,geçen kahkül kestirmek istedi ben kullanması zor olur diye istemesemde götürdüm kestirecektim,neyseki kuaför ikna etti saçların çok güzel gel percem yapalım çok yakışır diye ondan bile pişman oldu anne bir daha bunu da istemiyorum diye. Ama kendi kararıydı yaşadı gördü. Kazıtmadığı,boyatmaya meyletmediği(onu da istedi izin vermedim,enseye bir kısmı mavi,pembe vb renklere boyatma modası vardı arkadaşlarında)sürece pişman olmayacağı şeyleri yapacak o da bir birey sonuçta.
Bu kadar büyüttüğünüze değer bir konu değil,kökü çocukta,uzuyor bir şekilde en nihayetinde yeter ki canı içinde olsun.

4 yaşında oğlum 2 ayda bir kesilir saçı. Geçen dedim biraz kestirmeyelim, uzasın, cok da güzel görünüyor. Öğretmeni çok terliyor sınıfta dedi, gittik kestirdik. Yani ilkokula giden çocuk için senede üç bana az geldi... Ayrıca cocugun kafasına da sana kısa saç yakışmıyor diye işleyip babasıyla düşman yapmayın bence...

Eşimin beni sevmediğini düşünüyorum. Oğlumuzun saçını kestirmeye taktı kafayı yine. Oğluma hiç yakışmadığı/ istemediğim halde yılda 3 kez kestiriyorum. En son benden habersiz kestirirsen boşanırız dedim. O da tamam oğlumun iyiliği icin yaparım dedi, kız gibi olmasından iyidir dedi. Sana bir kaç gün süre ya kısalt ya da müdehale edeceğim kız olsaydı sen ama erkek olduğu icin benim dediğim olacak dedi.
Eşiniz son ara popüler olan ‘cinsiyet atama, cinsiyet rolleri..’ mi deniyor? O konuda hassas sanırım. Hani cinsiyet ayrımı net olsun diye. Bu konuda bir algı yönetimi olduğu konusunda ciddi takık kimisi (bem sezmiyorum misal bunu). Yani böyle anladım ama bu konudan mı hassas eşiniz?

Eşinizin de karar verme halkı var diye düşünüyorum,siz çok beğeniyor olabilirsiniz o da beğenmiyor,illa sizin dediğiniz olacak yani yoksa boşanacaksınız

Bir babanın oğlunun saçını istediği gibi kestirmesinde hiçbir sakınca göremedim. Babası sonuçta, kimsenin değil onun fikri önemli, kendi kendinizden hamile kalamadığınıza göre 1 ayda eski haline dönecek şey için bu kadar kapışmak çok anlamsız. Görmemişlerin çocuğu olmuş, tutup saç kesimi için kapışmışlar, pes yani

Bizde de baba kızımın saçını kesmemizi istemiyor ama kızımla biz karar verip kesiyoruz, kimse de boşanmaya falan kalkmıyor. Saç bu yine uzayacak.

Açıkçası sıradan erkek saç modellerindense ben seviyorum erkek çocukta biraz uzun saçı. Çok da tatlı oluyor sıpalar. Ama bu konu nasıl boşanmaya gider aklım almıyor

Saçı uzun diye kız gibi olması ?? Zihniyete bak

Saçı uzun diye kız gibi olması ?? Zihniyete bak
Öyle düşündüğün gibi değil aslında, küçük yaşlarda cinsiyet ayrılamayabiliyor. Oğlum 4. Sınıfta uzatmıştı saçlarını, 5te tanımadıklarından öğretmenler kızım diye seslendiği için kestirdi. Küçük yaşta saç cinsiyet ayrımında ihtiyaç gibi oluyor okullarda

Screenshot_20231125_233501_Chrome.webp

E uzun oluyor iste
Kullanmasi zor ve daginik oluyor
Daha kisa ferah modeller mevcut
Bi ton model var
Esinizle inatlasmak istiyorsaniz baska konu bulun cocugu malzeme etmeyin 🤷‍♀️

İnsan çocuğun saçı yüzünden eşinden ayrılmaz ki ama. Herhalde başka şeyler falan birikti bu da patlama noktası oldu. Biraz sakin olun, böyle alakasız restlerin sonu saçma sapan yerlere varabiliyor.
Siz annesiyseniz o da babası; çocuğun saçı hakkında fikir de mi sunamayacak yani bu adam. Bu kadar abartmamak lazım.

Uzun saç çocukta gereksiz bir şey bence. Kavga edilecek bir durum yok. Bırak babasıyla berber keyfi yapsın çocuk yav. Baba oğul takılsınlar istedikleri gibi. Haklı bulamadım sizi. Bir çocuk her haliyle güzeldir ayrıca.

Back
X