• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Bir küçük çiş mevzusu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
Hayirli bol günesli günler KK. 32 aylik kizima tuvalet eğitimi vereceğim bu ay içinde havalar biraz daha ısınsın diye bekliyorum.

Derdim şu ki kızıma tuvalet eğitimi verdim diyelim peki dısarıda nasıl olacak bu iş?

Malum avm restorant vs tuvaletleri %95 alafranga ve oldukça berbat haldeler. Wc ben kesinlikle kullanmiyorum dışarda ama küçük çocuğa da tuvaletini tut diyemem tutamaz da zaten deneyimli kadinlar size soruyorum bir el verin bana aklim cok karisik kizim hastalansın mikrop kapsın istemiyorum bunun için dısari cikinca kizimi bezlemem mi gerekiyor? Siz nasil hareket ettiniz bu gibi durumlarda bana bir yol gösterin.

Not: kızım buyuk tuvaletini cok guzel söylüyor. Küçük tuvaletini halen kavrayamadı bunun için ne yapmam lazım onun anlayacağı sekilde nasil öğretebilirim?

Mümkün olduğunca dışarı az çıkın bir süre.
Ben o dönemde dışarı çıkarken alıştırma külodu giydirdim.
Avm lerdeki wc lere elbet güven olmuyor ama mecbur kaldıkça gittik.
Ben önden,bol suyla,bol peçeteyle siler,ıslak mendille de silip öyle oturturdum.
Hiçbir yere dokunmayıp,dokundurmayıp tititzlikle halletmek zor oluyor biraz ama böyle yapardım.
Yine de temiz görünümlü wc leri tercih etmeye çalışın.
:KK43:

Benim ikiz kızlarımdan biri 31 aylıkken, diğeri 34 aylıkken öğrendi.
Aslında aynı zamanda başladım ama biri reddetti,reddedince uzatmadım birini bezler birini wc ye götürürdüm :)
34. Ayda kendisi söyledi hazır olduğunu:)

Geçen sene bu zamanlardı ;)

Kolaylıklar dilerim,zor bir dönem.

Alafrangaya oturtmadan yaptıracaksınız havadan tutup. Nasıl tarif edeceğimi bilemiyorm. Biz hep öyle yaptık.
Mesela ben bu yöntemi uygulayamadım.
Çünkü korktular,kesinlikle yapmadılar,boşlukta oldukları için,güvenemediler sanırım.

En güzeli bu aslında

Hayirli bol günesli günler KK. 32 aylik kizima tuvalet eğitimi vereceğim bu ay içinde havalar biraz daha ısınsın diye bekliyorum.

Derdim şu ki kızıma tuvalet eğitimi verdim diyelim peki dısarıda nasıl olacak bu iş?

Malum avm restorant vs tuvaletleri %95 alafranga ve oldukça berbat haldeler. Wc ben kesinlikle kullanmiyorum dışarda ama küçük çocuğa da tuvaletini tut diyemem tutamaz da zaten deneyimli kadinlar size soruyorum bir el verin bana aklim cok karisik kizim hastalansın mikrop kapsın istemiyorum bunun için dısari cikinca kizimi bezlemem mi gerekiyor? Siz nasil hareket ettiniz bu gibi durumlarda bana bir yol gösterin.

Not: kızım buyuk tuvaletini cok guzel söylüyor. Küçük tuvaletini halen kavrayamadı bunun için ne yapmam lazım onun anlayacağı sekilde nasil öğretebilirim?

oğlum olduğu için özellikle çiş mevzusunda çok rahatım dışarda. hem çişini pipisinden kendi yaptığını gördüğü için çok çabuk alıştı hem dışarda ayakta yapıyor olması hijyenik olarak çok sorun yaratmıyor.
dışarda kakası geldiğinde de artık alafranga tuvaleti iyice silip bol peçete koyup yaptırıyorum tutamaz çünkü.
bir kere bezi bırakınca bir daha tekrar bağlamayın. alışması daha zor olur.

Alafrangaya oturtmadan yaptıracaksınız havadan tutup. Nasıl tarif edeceğimi bilemiyorm. Biz hep öyle yaptık.
Yani bu toplu kkullaılan wc ler ne akla hizmet alafranga olmus anlamadim 20 wc var hepsi alafranga bari 3 5 tanesini alaturka yapsalar :( tarifinizi anladim ama suan hamile oldugum icin cok zor olacak :/

Benim ikiz kızlarımdan biri 31 aylıkken, diğeri 34 aylıkken öğrendi.
Aslında aynı zamanda başladım ama biri reddetti,reddedince uzatmadım birini bezler birini wc ye götürürdüm :)
34. Ayda kendisi söyledi hazır olduğunu:)

Geçen sene bu zamanlardı :KK66:

Kolaylıklar dilerim,zor bir dönem.
Ay su konu gozumde daglar kadar buyudu :) sabir dileye dileye bir sekilde ogrenecek de kizim cis yapalim diyince yuzume saskin saskin bakiyor kuzum ya valla cocuk isyan edecek en sonunda :D

Mesela ben bu yöntemi uygulayamadım.
Çünkü korktular,kesinlikle yapmadılar,boşlukta oldukları için,güvenemediler sanırım.

En güzeli bu aslında
Olabilir tabi öyle bi ihtimal de var. Bizimki korkmadı hiç. Yani çocuk hiçbi yere değmemiş oluyor. Alaturka tuvaletlerde de aynı şekilde tutuyordum zaten.

oğlum olduğu için özellikle çiş mevzusunda çok rahatım dışarda. hem çişini pipisinden kendi yaptığını gördüğü için çok çabuk alıştı hem dışarda ayakta yapıyor olması hijyenik olarak çok sorun yaratmıyor.
dışarda kakası geldiğinde de artık alafranga tuvaleti iyice silip bol peçete koyup yaptırıyorum tutamaz çünkü.
bir kere bezi bırakınca bir daha tekrar bağlamayın. alışması daha zor olur.
Evet haklisiniz bu konu da surekli bez isteyebilir kizim biraz inat cunku bu ara baya hevesli bezi birakacagi icin en iyisi tumden birakmak :)

kucağımda tutup yaptırdım başlarda..
biraz daha büyüyünce mecbur oturtuyorum.
ıslak mendille siler kurular bir de kağıt koyarım.
bazen büyük tuvaleti de gelebiliyor çünkü.
benim sırt çantamda bir rulo da tuvalet kağıdı oluyor.
burunları aktığında da tuvalet kağıdı kullanıyorum daha yumuşak olduğu için.

Klozet örtüleri var , ondan taşısan yanında. Benim de kızım 22 aylık. Henüz başlamadım ama takipteyim konunu

Yani bu toplu kkullaılan wc ler ne akla hizmet alafranga olmus anlamadim 20 wc var hepsi alafranga bari 3 5 tanesini alaturka yapsalar :KK43: tarifinizi anladim ama suan hamile oldugum icin cok zor olacak :/
Aa tabi. Sakın siz kaldırmayın çocuğu. Allah korusun. Zaten yüksek oluyor bi de alafrangalar. Kaldırması zor. Kız çocuğuysa mecburen sizle girmesi gerekiyor. Bence kapalı yerlere çocukla gitmeyin mümkün olduğu kadar sonuçta hamilelik geçici bi süre.

Benim oğlan 25 aylık tuvalet eğitimi vermek istiyorum ben de klozete oturmuyor cicili bicili adaptör de almıştık. Zorlamadim lazimlik aldım lazimliga da popis ciplakken oturmuyor üşüyor herhalde:KK48: hala çişini etmedi hemen kalkıyor nasıl ogretecegimi bilemedim. Konuşmuyor da :olamaz: bir kelimeyi öğrenince bir daha söylemiyor çiş dedirtmistim şimdi yokmuş gibi davranıyor analık ne zor ah:KK64:

Klozet adaptörleri var, onlardan yanımda taşıdım aylarca.
Bizimki hem içine poşet geçirip tek kullanılabiliyordu hem de adaptör olarak kullanılıyordu.

Bir de çanta şeklinde lazımlıklar var, onlar da dışarıda çok kullanışlı.

Erkek çocukları daha çabuk ogreniyolar iki oglumdanda hiç sıkıntı çekmedim şimdi 9 aylik kizim var nasıl yaparım bilmiyorum
Sana tavsiyem bezi bir kere cikardinmi bidaha takma alıştırma kilotlari var al 2 tane değiştirmeklik kullanirsin gecede uyumadan yaptir altına alez ser
Bir hafta içinde alışır bu süre içinde evden çıkmamaya çalış ki alissin

Back
X