- 8 Ocak 2018
- 365
- 810
- 18
- 32
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben boş bir kavanoz cikarmistim ogullarima alıştırma yapmak için şarkılarla türkülerle yapiyoduk oda onların ilgisini çekiyor ve yapiolardi ama eğer soylemiyorsa fazlada ustune gitme canım vakti gelince kendi bile soler fazla zorlama :)Benim oğlan 25 aylık tuvalet eğitimi vermek istiyorum ben de klozete oturmuyor cicili bicili adaptör de almıştık. Zorlamadim lazimlik aldım lazimliga da popis ciplakken oturmuyor üşüyor herhaldehala çişini etmedi hemen kalkıyor nasıl ogretecegimi bilemedim. Konuşmuyor da
bir kelimeyi öğrenince bir daha söylemiyor çiş dedirtmistim şimdi yokmuş gibi davranıyor analık ne zor ah
![]()
Beş sn bile dursun da dursun en azından diyorum yavaş yavaş. Bizimki bir de inatçı. Çok fena. İstemediği bir şeyi hayatta yapmaz. Parmağında oynatıyor ona ayak uyduruyoruz mecbur. Ama kavanoz mantıklıymis en azından çiş yaptığını görüp tanisin.Ben boş bir kavanoz cikarmistim ogullarima alıştırma yapmak için şarkılarla türkülerle yapiyoduk oda onların ilgisini çekiyor ve yapiolardi ama eğer soylemiyorsa fazlada ustune gitme canım vakti gelince kendi bile soler fazla zorlama :)
Evde alıştırma yapın. En temizi böyle. Küçücukler daha. Biz de böyle hallettik mecbur kaldıkça. İlk ogrettigim zamanlarda çok dışarı çıkamadık tabi. Erkek çocuğu olanlar şanslı. Pet şişe.Mesela ben bu yöntemi uygulayamadım.
Çünkü korktular,kesinlikle yapmadılar,boşlukta oldukları için,güvenemediler sanırım.
En güzeli bu aslında
Boyle yaptiginiz zaman klozete cis gelmiyor mu? Gozumde canlandiramadim bahsettiginiz pozisyonu sanirimAlafrangaya oturtmadan yaptıracaksınız havadan tutup. Nasıl tarif edeceğimi bilemiyorm. Biz hep öyle yaptık.
Boyle yaptiginiz zaman klozete cis gelmiyor mu? Gozumde canlandiramadim bahsettiginiz pozisyonu sanirim
Evde alıştırma yapın. En temizi böyle. Küçücukler daha. Biz de böyle hallettik mecbur kaldıkça. İlk ogrettigim zamanlarda çok dışarı çıkamadık tabi. Erkek çocuğu olanlar şanslı. Pet şişe.![]()
Bende o yuzden sordum phillyGeldiğinden eminim, çünkü o klozetlerde çok çiş gördüm ben, ya ayakta işeyenler yapıyorlar ya da böyle yapanlar. Ama bazıları o kadar temiz ki ! geri dönüp orayı silmeyi düşünmüyorlar, toplu yaşama saygı sıfır.
Benim kizim su an cok hevesli :) alistirma tuvaleti yerine direkt klozete oturtacagim. Evde alaturka tuvalet var onada alistiracagim. Yani dedigin dogru cocugu psikolojik olarak alistirmadan bu ise kalkismamak lazim kizmadan uzmeden sinirlenmeden rahat rahat sure taniyarak. Isimiz tabi ki zor ama illa ki ogrenecekler er yada gec :)Peki çocuğun tuvalet alışkanlığı kazanmaya hazır olduğu nasıl anlaşılır?
Uzmanlara göre her çocuk aynı zamanda öğrenmez. Biri 1 yaşında bile söylerken diğeri 3 yaşına kadar söylemez. Zorlamak yanlış zamanı beklenmeli.
İyi de zamanı nasıl anlaşılıyor?
Oğlum 20 aylık. Temmuz'da 24 olacak ve ben hava sıcakken öğrensin istiyorum ama büyük tuvaletini yaparken saklanması dışında rahatsızlık hissettiği yok..
Kizimi izledim canim hazir anini kolladim su an tam zamani cunku cok hevesli. Sizin de belki 9 aylik ogrenir annesine cektiyse niye olmasin :)ben 9 aylıkken öğrenmişim tuvaleti
kızım 4 aylık siz 30kusur ay diyince nasıl büyüdü gözümde anlatamam kızımdanda aynı performansı beklıyorum artık![]()
İnşallah diyeyimKizimi izledim canim hazir anini kolladim su an tam zamani cunku cok hevesli. Sizin de belki 9 aylik ogrenir annesine cektiyse niye olmasin :)
Evet kesinlikle :) bir de dezenfekte sprey de onerdiler onlarin hepsini almam lazim kizimin sagligi icin.İnşallah diyeyim
Suan için klozet örtüsü taşımak en mantıklısı
Ben hiç klozette o şekilde yaptirmadim. İllaki gelir doğru. Alaturkada yaptiriyordum hep.Boyle yaptiginiz zaman klozete cis gelmiyor mu? Gozumde canlandiramadim bahsettiginiz pozisyonu sanirim