Bir kücük cocugun bana dedigi...

btxx

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
408
315
53
Bir anaokulunda calisiyorum, kücük bir kiz cocugunu fark ettim, davranislari diger cocuklara göre normal degildi, sinirli ve agresir davranislari vardi. Bana yavas yavas alisti, ve bir gün benimle resim cizerken „biliyor musun, benim babam annemi dövüyor“ dedi. Icim parcalandi, kim bilir o yavrucak neler gördü, neler yasadi. Bu olay aklimdan hic cikmadi. Isin garip tarifi da bunu söyledikten sonra hemen konuyu degistirdi bende üstüne gitmek istemedim. Bunu diger bir ögretmene söyledim fakat pek ciddiye almadi, ilk basta sasirdi, ben anaokulunda yeni basladigim icin. Bana demek ki seni cok sevdi de yasadigini seninle paylasti, simdiye kadar kimseyle bu konu hakkinda konusmadi dedi. Dedikleri bu kadar. Ben ne yapmayalim? Icim icimi yiyor, birsey yapmadan icim rahat etmeyecek.

Annesiyle tanisin ona bu yazdiklarinizi anlatin ve açıkca sorun cahilse ona yol gösterin razıysa yapacak bir sey yok..Çocugun uydurma ihtimali de yuksek..

Annesiyle tanisin ona bu yazdiklarinizi anlatin ve açıkca sorun cahilse ona yol gösterin razıysa yapacak bir sey yok..Çocugun uydurma ihtimali de yuksek..

Uydurmadi, ögretmen biz durumu biliyoruz dedi sadece. Zaten cocugun davranislardan bir sorunun oldugunu anladim

Offf neler yaşatıyorlar el kadar meleklere. Neler hissediyordur yavrum şimdi offf

Sosyal hizmetlere haber verseniz? Onlar pedagog vs gönderirler belki

Ailesiyle tanışmaya çalışıp duruma göre babayla iletişim kurabileceğinizi düşünürseniz, babaya çocuğun etkilendiğini davranışlarının babanın tavrından kaynaklandığını anlatabilirsiniz. Bir psikologla görüşmeniz de yol gösterici olacaktır.

Çok zor bir durum. Bence meseleyi çocuk üstünden deşelememekte fayda var. Size anlatırsa dinlersiniz, konuşursunuz. Ama o konuşmadan sormak doğru olmayabilir. Kendisine güven verirsiniz, sırdaş olabileceğinizi söyleyebilirsiniz. Bunları yaparken aile konusunda vurgu yapmamanız uygun olabilir. Babasının kişiliği hakkında detaylı bilgi edinirseniz belki babasıyla görüşebilirsiniz. Tabi çocuğun anlattığını söylemeden. Dışarıya karşı da sert ve kavgacı bir adamsa tek başınıza hareket etmeyin.

Bir anaokulunda calisiyorum, kücük bir kiz cocugunu fark ettim, davranislari diger cocuklara göre normal degildi, sinirli ve agresir davranislari vardi. Bana yavas yavas alisti, ve bir gün benimle resim cizerken „biliyor musun, benim babam annemi dövüyor“ dedi. Icim parcalandi, kim bilir o yavrucak neler gördü, neler yasadi. Bu olay aklimdan hic cikmadi. Isin garip tarifi da bunu söyledikten sonra hemen konuyu degistirdi bende üstüne gitmek istemedim. Bunu diger bir ögretmene söyledim fakat pek ciddiye almadi, ilk basta sasirdi, ben anaokulunda yeni basladigim icin. Bana demek ki seni cok sevdi de yasadigini seninle paylasti, simdiye kadar kimseyle bu konu hakkinda konusmadi dedi. Dedikleri bu kadar. Ben ne yapmayalim? Icim icimi yiyor, birsey yapmadan icim rahat etmeyecek.
Ne tavsiye verebilirim bilmiyorum ama çok üzüldüm ben olsaydım sanki benden bir umut yardım istiyor diye algılardım ve çok vicdan yapardım

Velisiyle görüşebilirsin. Bu konuyu dile getirmeden tabi ki.. Agresif davranışlarından bahsedebilir, evde aile ortamında nasıl bir çocuk olduğunu sorabilirsin. Aile ortamınız nasıl diye sorabilirsin, biraz bilgi edinebilirsin böylece.. Hemen çocuğun bir sözüne de güvenmemek lazım bazen..

Çocuklar doğal sohpet sırasında pek yalan söylemezler.zaten sizin tanımınıza göre agresif ve normal olmayan davranışlar olumsuz durumlar yaşadığının göstergesi.bence sınıf öğretmeni ile tekrar konuşmalısınız.eğer umursamazsa (ki bu çok saçma bir davranış olur bir öğretmen açısıdan) anneyle sohpet edebilirsiniz.direk sorarsanız kabul etmeme ihtimali yüksek. Belki sohpet sırasında anlardınız ya da size yakın hissedip sizinle paylaşabilir.eğer kendi söylerse yardım teklif edebilirdiniz.sadece çocuğun söylemi üzerinden birşey yapmaya çalışırsanız sonuç almanız zor olur. Ve baba olacak kişi duyarsa durum daha da kötüleşebilir.
Okulda pedagog ya da rehber öğretmen varsa onlara da danışabilirsiniz.onlar bu tür durumlarla mutlaka karşılaşmıştır.

Yavrum,şu an şiddetin şahidi,yarın mağduru ve göre göre de uygulayanı olma ihtimali çok acı.Anne ile iletişime geçseniz diyeceğim ama,vereceği tepkiyi kestiremiyorum. :KK43:

Bence anne ve babayı bir arada çağırıp konuşmanız gerekiyor ya da kreşteki psikolok o yoksa bir öğretmen
Bu şekilde bir durum yaşandı çocuk yaşadıklarının izlerini de üstünde taşıyor gibi
Onların profesyonel yardım almaları gerektiği konusunda ikna edilmesi gerekiyor

Çalıştığınız kurum özel mi devlete mi ait?

Bence ilk donemde ne yaparsaniz yapin babanin haberi olmasin. Ilk evrede anneyi okula cagirip agresif davraniyo ev ortami nasil vs diye sorabilirsiniz. Daha sonra yine anneyi cagirip evde bi sikintilar yasaniyo sanirim bana givenebilirsiniz cocugunuzun iyiligi icin anlatmalisiniz diyebilir hatta uygun bi dille cocugun dediklerinden bahsedebilirsiniz. Siz bunu soyledikten sonra zaten kabullenicektir. Cahilse korkulari varsa ona gore bi yol cizersiniz. Cahilse bilinclendirir. Korkulari varsa cozumler bulabilirsiniz. Ama babayla iletisime geçmeyin. Karisina veya cocuguna bilenmesin. Anneye sorun babasi ile konusmami ister misiniz konusursam daha kotu olur mu vs

Hic bir zaman gitmeyecek o cocugun gozunun onunden annesine yapilanlar. Ve ileride hic bir adama guvenemeyecek.

Uydurmadi, ögretmen biz durumu biliyoruz dedi sadece. Zaten cocugun davranislardan bir sorunun oldugunu anladim
Çok kötü çocuk için. Üstelik öğretmenine söyleyecek kadar ciddi bir durum ve sabrı taşmış çocuğun. Bu bir imdat çığlığı ve lütfen çocuğa yardım edin. Ben çocukken tacize uğradım ve bunu anneme söyleyemedim birinden yardım istemeliydim komşu teyzeye anlattım. O beni bu durumdan kurtardı. Sizde peşini bırakmayın lütfen o çocuğun kurtarıcısı olun.

Yanlış anlaşılmasın. Bazı kadınlara yardım etmeye çalışırsınız "size ne, benim kocam ve. " diye sizi dersler. Bu devir de yardım etmek gerçekten zor. Kızı bahanesiyle okula çağırıp konuşsanız belki anlatır. (Umarım öyle bir şey yoktur gerçekten üzücü çocuk için).

O yastaki cocuk yalan soylemez
O yastaki cocugun hayal gucu cok genis olsa bile bunu hayal edemez. Dolayisoyla kuvvetle muhtemel cocuk yasadigini paylasmis.
Ben ilk olarak ne yapilabilor diye bir uzmana danisilmasinin uygun olacagini dusunuyorum. Ondan sonra adim adim gidilebilir hem cocuk hem de anne icin. Bu arada calistiginiz kurumda pedagog ya da psikolojik danisman gibi biri var mi ya da bu konuda uzman biri?

Back
X