Merhaba Hanımlar
Dünya üzerindeki dertleri incelediğimde, benim derdim bir fındık kurdu kadar. Ama dert işte!
Derdim, fiziksel empati duygum ile ilgili. Ne zaman karşımda bayılan, fiziksel olarak acı çeken -karın ağrısı, mide ağrısı, elini kolunu bir yere çarpınca hissedilen ağrı- birini görsem, o acıyı kendimde de hissediyorum.
Karşımdaki kişi tanımadığım biri olsa da, aynı ağrı-acı hissini yaşıyorum. Bir de fiziksel acı eşiğim çok düşük. Bir yerim ağrıdığında bayılasım geliyor, e bir de başkasının da acısını istemsiz bir şekilde hissettiğimde o gün bitene kadar hafif titreme eşliğinde kasılmalar, bayılma hissi gibi durumlarla karşı karşıya kalıyorum.
Daha dün karşımda fiziksel acısı olan, yürümekte zorlanan biriyle karşılaştım. Hemen iki büklüm oldum, soğuk terler döktüm, adım atmakta zorlandım, başım döndü, bayılasım geldi. Gece uyuyana kadar da hafif hafif bu etkiler devam etti. İşin tuhaf tarafı, karşımdaki insan belki o an benim hissettiğim kadar acı çekmiyor yani...
Aramızda bu saçma durumu yaşayan, çözüm önerisi olan var mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum.