Bir Küçük Empati Meselesi

seronima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2017
450
612
33
28
Merhaba Hanımlar

Dünya üzerindeki dertleri incelediğimde, benim derdim bir fındık kurdu kadar. Ama dert işte!
Derdim, fiziksel empati duygum ile ilgili. Ne zaman karşımda bayılan, fiziksel olarak acı çeken -karın ağrısı, mide ağrısı, elini kolunu bir yere çarpınca hissedilen ağrı- birini görsem, o acıyı kendimde de hissediyorum.

Karşımdaki kişi tanımadığım biri olsa da, aynı ağrı-acı hissini yaşıyorum. Bir de fiziksel acı eşiğim çok düşük. Bir yerim ağrıdığında bayılasım geliyor, e bir de başkasının da acısını istemsiz bir şekilde hissettiğimde o gün bitene kadar hafif titreme eşliğinde kasılmalar, bayılma hissi gibi durumlarla karşı karşıya kalıyorum.

Daha dün karşımda fiziksel acısı olan, yürümekte zorlanan biriyle karşılaştım. Hemen iki büklüm oldum, soğuk terler döktüm, adım atmakta zorlandım, başım döndü, bayılasım geldi. Gece uyuyana kadar da hafif hafif bu etkiler devam etti. İşin tuhaf tarafı, karşımdaki insan belki o an benim hissettiğim kadar acı çekmiyor yani...

Aramızda bu saçma durumu yaşayan, çözüm önerisi olan var mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum. :KK28:

Ya empati güzeldir de bana çok abartı geldi durumunuz.
Hani ne bileyim, zor yürüyen bir insanı görünce iki büklüm olmak falan normal değil sanki. Bence bir uzmandan destek alabilirsiniz.
Bir de sevdiğim bir sözü iliştireyim ‘ Dünya hassas kalpler için bir cehennemdir’

Ya empati güzeldir de bana çok abartı geldi durumunuz.
Hani ne bileyim, zor yürüyen bir insanı görünce iki büklüm olmak falan normal değil sanki. Bence bir uzmandan destek alabilirsiniz.
Bir de sevdiğim bir sözü iliştireyim ‘ Dünya hassas kalpler için bir cehennemdir’
İşin içinden çıkamadığım takdirde uzman desteği alacağım, haklısınız.
Ah, gerçekten de ne kadar doğru bir söz..

Bende ayni seyi yasiyorum
Annemin sirtina krem surerken kulunc denk geldi ve bayilmistim.
Hastahanede yatan kuzenime gittigimde bayilmistim
Esimle tanistigimda bi galeyana gelip kulaklarimi deldirdim. Bayildim tabiki :D
Bence caresi yok. Benimki brz duzeldi.kan veriyorum serum taktiriyorum Ama kesseler igne yaptiramam.

Hastalık hastasının=fiziksel empati yeni versiyonu gibi sanırım. bu konuda destek alman senin için çok iyi olucaktır.Normal bir durum değil yani birinin burnu tıkalıyken bende hapşuracak gibi olurum mesela yada sesi kısılmış birini görsem kesin gıcık tutar konuşamam boğazım gıdıklanır ama seninki baya dert yani en yakın doktora danış :)

Ben kan alinirken bile koluma bakmam aciyi hissetmek baska gorup birde kafanda buyutmek baska..elini kessen acisi baska kan gorunce baska...

Daha 1,5 aylik bebegime sondaj taktiklarinda baktigimda aglamaktan bi hal oldum.. mumkun olsaydida bakmasaydim.. ama hemsireler yanlis birsey yaparsa mudahale ederim dusuncesiyle baktim..

Seninkisi azicik abarti..

Merhaba Hanımlar

Dünya üzerindeki dertleri incelediğimde, benim derdim bir fındık kurdu kadar. Ama dert işte!
Derdim, fiziksel empati duygum ile ilgili. Ne zaman karşımda bayılan, fiziksel olarak acı çeken -karın ağrısı, mide ağrısı, elini kolunu bir yere çarpınca hissedilen ağrı- birini görsem, o acıyı kendimde de hissediyorum.

Karşımdaki kişi tanımadığım biri olsa da, aynı ağrı-acı hissini yaşıyorum. Bir de fiziksel acı eşiğim çok düşük. Bir yerim ağrıdığında bayılasım geliyor, e bir de başkasının da acısını istemsiz bir şekilde hissettiğimde o gün bitene kadar hafif titreme eşliğinde kasılmalar, bayılma hissi gibi durumlarla karşı karşıya kalıyorum.

Daha dün karşımda fiziksel acısı olan, yürümekte zorlanan biriyle karşılaştım. Hemen iki büklüm oldum, soğuk terler döktüm, adım atmakta zorlandım, başım döndü, bayılasım geldi. Gece uyuyana kadar da hafif hafif bu etkiler devam etti. İşin tuhaf tarafı, karşımdaki insan belki o an benim hissettiğim kadar acı çekmiyor yani...

Aramızda bu saçma durumu yaşayan, çözüm önerisi olan var mıdır? Yorumlarınızı bekliyorum. :KK28:
Bende baskasinin yarasina bakamam. Hemen benimde ayni yerim sizlar acir.

bu yasadiginiz empati degil.. empati duygu olarak hissetmektir yasamak degil.. bence beklemeden biran once bir uzmana basvurmalisiniz.. yolda yürüyemez olursunuz Allah korusun:110:

Back
X