Bir küçük göç meselesi

payedar

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2024
5.085
5.913
118
Merhaba sevgili hanımlar. Şu ara eşimle bir dönüm noktasındayız. Sitede bilen bilir. 2 kere hamile kaldım ve ikisini de kaybettim. Çocuk meselesini uzun bir süreliğine rafa kaldırdık. Psikolojimiz artık bu süreci kaldırmıyor çünkü.

Eşimin 12 çalışanlık bir şirketi vardı. İyi de gidiyordu ama Türkiye ekonomisi malesef kapatmak zorunda kaldı. Zararımız yok ama beklenen karı kazanmadığı için riske girmek istemedik. Ben ise freelance çalışıyorum. Fakat günümüz ekonomisinde ev almak çok zorlaştı hayalini bile zor kuruyoruz. ay sonunu getirmek için uğraşmak rahat rahat tatile gidememek, gelecekte çocuklarımız olursa eğer onlara nasıl bir hayat sunacağınız düşünceleri bizi çok yıpratıyor. Ülkenin halinden haksızlık adaletsizlik cinayetler felan filan zaten konuya hiççç girmiyorum.
Tüm bu süreçler bizi hazır sıfır noktasındayken yurt dışına mı çıksak diye düşündürüyor. Almanya’da bir iş ayarladık ama vasıfsız bir iş çünkü dil bilmiyoruz. 2 yıl çalışma şartı var o sırada dil öğrenip başka işlere başvururuz yeter ki gidelim diye düşündük. Asgari ücret kazanıldığında dahi karı koca çalıştığında kira fatura mutfak Alışveriş yapıp kenara sosyalleşmek ve para biriktirmek için para kalıyor. Türkiye’de ise karı koca asgari ücretle çalışsa o paranın toplamı şu an bizim oturduğumuz dökülen evin kirasına eşit 🤦🏻‍♀️
Velhasıl kelam burada ki mesleklerimizi hayatımızı bırakıp böyle bir mecraya atılmak çok mu saçma yoksa denemeye değer mi?
Gittiğimizde burada ki arabamız yerine orada araba alacağız, evimizin eşyalarını taşıyacağız ve bir miktar nakit paramızda olacak bizi 1 yıl geçindirecek kadar.
Çocuk yokken ve henüz hala gençken böyle bir atılım yapsak pişman olur muyuz acaba diye insan düşünüyor. Almanya’da yaşayan da çok kişi var bu sitede. Öneri tavsiye her şeye açığım.
Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim 🫶🏻🫶🏻
Not: mesleklerimizin denkliği yok 😇

Dil bilmeden vasifsiz işi gitmeden nasil ayarladiniz evi nasil hallettiniz? Vasifsiz asgari ucretli işle nasil orada kalma hakkiniz olacak ve gideceksiniz bunlar kesin garanti mi?
Biz de göç ettik ama şartlar tamamen farkliydi. Acikcasi kaçak olarak baska ulkeye siginmaci gibi gitmezdim ben olsam ama detay vermemissiniz pek. Oraya gitmeden ev iş hazir olduguna emin misiniz sonra dolandirilmayin?

Dil bilmeden vasifsiz işi gitmeden nasil ayarladiniz evi nasil hallettiniz? Vasifsiz asgari ucretli işle nasil orada kalma hakkiniz olacak ve gideceksiniz bunlar kesin garanti mi?
Biz de göç ettik ama şartlar tamamen farkliydi. Acikcasi kaçak olarak baska ulkeye siginmaci gibi gitmezdim ben olsam ama detay vermemissiniz pek. Oraya gitmeden ev iş hazir olduguna emin misiniz sonra dolandirilmayin?
Kaçak olarak sığınmacı olarak diye yazmadım ki bunu nereden çıkarttınız? Tabi ki çalışma izinli oturum izni olarak gideceğiz. Burada birlikte çalıştığımız biri gitti çalıştığı yerle görüştü. Bu sayede işi ayarladık. Ev ayarlamadık. Yüzde yüz kesin hadi gidiyoruz demedik henüz. Bir sürü evrak kürek işleri var yılbaşına kadar onların tamamlanması gerekiyor. Evi kendimiz gidince bakarız ev işine girmedik henüz şu an bu fikiri enine boyuna düşünüyoruz

Kaçak olarak sığınmacı olarak diye yazmadım ki bunu nereden çıkarttınız? Tabi ki çalışma izinli oturum izni olarak gideceğiz. Burada birlikte çalıştığımız biri gitti çalıştığı yerle görüştü. Bu sayede işi ayarladık. Ev ayarlamadık. Yüzde yüz kesin hadi gidiyoruz demedik henüz. Bir sürü evrak kürek işleri var yılbaşına kadar onların tamamlanması gerekiyor. Evi kendimiz gidince bakarız ev işine girmedik henüz şu an bu fikiri enine boyuna düşünüyoruz

Anladim genelde vasifsiz iscinin gelmesi kolay bisey degil pek bilgim yok bazilari once kacak ya da turist vizesiyle filan gidiyor öyle diye dusunmustum. Ev konusu cook sikintili bulmak uzun bir surec ve iyi kontrat olmadan dil bilmeden ev bulmaniz cok zor. Biz Hollandadayiz.
Ben AB vatandasiyim eşimin de meslegi burada yapmaya uygundu öyle geldik yoksa sürünmeye gelmezdim acikcasi. TL ve euro karsilastiginda iyi maas olabilir ama uzun vadede yipratici isler olabilir kolay olsa sizi neden alsinlar kac milyonluk ülkede? Iyi dusunun yani emek verceeksiniz

Anladim genelde vasifsiz iscinin gelmesi kolay bisey degil pek bilgim yok bazilari once kacak ya da turist vizesiyle filan gidiyor öyle diye dusunmustum. Ev konusu cook sikintili bulmak uzun bir surec ve iyi kontrat olmadan dil bilmeden ev bulmaniz cok zor. Biz Hollandadayiz.
Ben AB vatandasiyim eşimin de meslegi burada yapmaya uygundu öyle geldik yoksa sürünmeye gelmezdim acikcasi. TL ve euro karsilastiginda iyi maas olabilir ama uzun vadede yipratici isler olabilir kolay olsa sizi neden alsinlar kac milyonluk ülkede? Iyi dusunun yani emek verceeksiniz
Tabi ki kolay değil ama işte geçiş aşaması bir basamak olarak görüyoruz. Dil öğrenip ülkeye adapte olana kadar. Sonrasında ömür boyu aynı işi yapmak tabi ki istemiyoruz. Üniversite mezunuyuz. Dil öğrenince başka işler bakarız çünkü dil olmadan bir şey olmuyor.
Şu an Türkiye’de de mükemmel değil hiçbir şey. Kiramız 40bin faturalar mutfak masrafı faturalar derken sıfır sosyal hayatla 55 bin gider oluyor. Benzin ve diğer kişisel ihtiyaçları hiç katmıyorum. Maaşlar bu kadar değil birikim yapmak imkansız.
Bir süredir araştırıyoruz asgari ücretle bile geçim çok mümkün görünüyor. Ve kafa rahat bir şekilde geçim mümkün görünüyor ayın sonunu nasıl getireceğim kaygısı olmadan. O yüzden risk almak mantıklı geliyor tabi ki süreç zorlayıcı

Ben sizi dolandırmalarından korktum açıkçası. Kim sponsor olacak size bu iş için? Sakın para vermeyin. Gitmek istiyorsanız firmanın sponsor olması gerekecek zaten sizin bir ödeme yapmanız gerekmiyor.

Eşinizi önden gönderin baksın bi gerçekten yapabilecegı bir iş mi . Suan patron olan birinin birden bire gidip taşımacılık yapabilmesi psikolojik olarak yorucu olabilir . pat die tüm düzeni bozup ne olacağınızı bilmeden elinizdeki 1 yıl idare edecek birikimdende olmayın .

Benim gözlemim şimdiye kadar
Türkiye’de düzeni oturmuş kişinin düzen bozup Avrupa’ya taşınmasına değmez
Ama düzen yok para yok asgari ücretli çalışıyorsan Türkiye’de evet bir şekilde yolunu bul taşın

Benim gözlemim şimdiye kadar
Türkiye’de düzeni oturmuş kişinin düzen bozup Avrupa’ya taşınmasına değmez
Ama düzen yok para yok asgari ücretli çalışıyorsan Türkiye’de evet bir şekilde yolunu bul taşın
Belgeli yolu tabi ki :)

Back
X