Bir mühendis ne yapar? Boşuna mı okuyorum ben?!

Mühendislik okumak analitik, pratik düşünmeyi öğretir vizyonunuzu geliştirir.
Is hayatında karşılaştığınız her sorunda hımm bir dakika bunu okulda ogrenmistik cevabı şudur diyemezsin.
Bir muhendış gibi düşünmeyi ogrendiginde, karşılaştığın sorunlarda okuldan gelen teorik bilgi ile farketmeden pratiğe dokeceksin.
ben bir inşaat mühendisi olarak dusunduklerimi yazdım umarım yardimci olabilmisimdir.

Asagi yukari ayni sizin dediginiz gibi bir hocamdan daha duymustum. Cok mantikli. Ama kimi hocamiz gercekten sinav odakli calisin ileride isinize yaamaz diyo orda benim sarteller atiyo iste:)

Uzun uzun dusunup yazmissin benim icin tesekkur ederim.

Nerden baslasam bilemedim kafamda okadar cok sey varki. Ben end. Muh. Okumaya baslamadan mimarlik, ins. Muh. , cevre muh. Ve makine muh. Bolumlerinede kabul edildim. Aslina bakarsak mak. Muh. Haric elimden gelse hepsini okumak istiyodum. Ki bu hala oyle.

Ancak icine girdigimde teknk dersler okadar hosuma gittiki keske mak. Muh. Gecseymisim dedim. Bi kac ay oncesine kadarda bu hala oyleydi. Ama yatay gecis gibi bisey soz konusu dgilmis maalesef. Kafamda birsuru tilkiyle dolasirken bitaraftanda arastirdim. En sonunda kendime gore mantikli kararida verdim. Turkiyede prosedur nasil isliyo bilemiyorum ama burda yuksek lisansi mak. Muh. Uzerine yaparsam baslar baslamaz tum bir end. Muh. Gosterilmeyen ama mak. Mu icin zorunluluk olan dersleri aldiracaklar. Yani bi nevi hem end. Hem mak. Muh onlisansi yapmis olucam. Ayrica onumuzdeki somestirda secmeli derslerimiz olacak yavas yavas branslar belli olmaya baslicak. Bu sekildede teknik tarafa yonelip yuksek lisansa onhazirlik yapabilrim.

Ayrica temel dersler alindiktan sonra istedigimiz bolumden extra dersler alabiliyoruz. Yani mak. De olupta bizde olmayanlari yine tamamlayip kendimi gelistirme firsatim olabilir.

Bu sekilde ayni yollardan gecmis insanlarida tanidim. İmkansiz degil ama cogu kisi yapmadigindan az duyuluyo sanirim.

Sonradan baslamak gibi bi sansimda var evet zor olucak ama yaparim. Zaten bu bolumu okumasamda ileride zaten jeodezi yada matematik okumayi dusunuyorum. O bransta calisma gibi bi gayem yok sirf ogrenmek mutlu olmak icin okumak istiyorum. İsim ne kadar karisik degil mi:)

Herkonumda bana mantikli cvplar verdigin icin zaman harcayip cvap yazdigin icin tsk ederim asude:)

daha once herhangi bir konunuza yazdım mı bilmiyorum,
bu arada nickim athene noctua : ))
asudeye cevaben yazdıgınız mesajı alıntıladıgımdan karısıklık oldu sanırım, benden onceki emeklerinden rol çalmayayım : p

gayet detaylıca dusunmus arastırmıssınız, yapabileceginize inanıyorsanız neden olmasın :KK66:
once istemek lazım zaten, bu da sizde yeterince var.

fakat nacizane bir tavsiye olarak gorun,
bir mak muh bir jeodezi bir matematik diyorsunuz... bilginin yaşı da sınırı da olmaz elbette.
ancak yan dal gibi düsünmeyip kendinizi bu kadar dagitır ve ilgi alanlarınızı birbirinden bagımsız olarak kurgularsanız akademik olarak dusuncelerinize ulasmakta biraz daha zorlanırsınız.
kacıncı sınıfsınız bilmiyorum ama bir hocanızla ve diger bölümlerdeki en azından master ogrencileri ile konusmanızı tavsiye ederim.

Bunu okadar cok insan soruyoki:) ne is olsa yapariz abi muh. Diyede geciyo literaturumuzde:)

Bide kuguya benzetiliyo, ne bir kus gibi ucabilir nede bir ordek gibi yuzebilir. Ama ikisindende cok guzeldir. İlk dersimizde hocamiz soylemisti:)
İnternetten araştırdım her kafadan bir ses çıkıyor :)) joker meslek grubu yazılmış hatta. Kriz anında acil müdahale ekibi gibi her an hazır ve sistemi denetleyici bir konum sanırım. Mezun olduktan sonra umduklarını bulabilirsin ve en önemlisi mesleğini seversin umarım :KK73:

daha once herhangi bir konunuza yazdım mı bilmiyorum,
bu arada nickim athenenoctua : ))
asudeye cevaben yazdıgınız mesajı alıntıladıgımdan karısıklık oldu sanırım, en onceki emeklerinden rol çalmayayım : p

gayet detaylıca dusunmus arastırmıssınız, yapabileceginize inanıyorsanız neden olmasın :KK66:
once istemek lazım zaten, bu da sizde yeterince var.

fakat nacizane bir tavsiye olarak gorun,
bir mak muh bir jeodezi bir matematik diyorsunuz... bilginin yaşı da sınırı da olmaz elbette.
ancak yan dal gibi düsünmeyip kendinizi bu kadar dagitır ve ilgi alanlarınızı birbirinden bagımsız olarak kurgularsanız akademik olarak dusuncelerinize ulasmakta biraz daha zorlanırsınız.
kacıncı sınıfsınız bilmiyorum ama bir hocanızla ve diger bölümlerdeki en azından master ogrencileri ile konusmanızı tavsiye ederim.

Cok pardon, ordan oraya nasil gecmisim anlamadim bende uyku sersemligi sanirim.

Evet o dediginizden bolca var bende, artik heves mi desem daldan dala ucmak mi desem bilemedim. Tek bildigim sey arastirmak, ogrenmek, bilmek beni mutlu ediyo. Cevremde farkinda sanirim ama annem evlenince cocugu olunca gecer diye pek ustelemiyo:)

Bir bucuk yil sonra onlisans bitecek, ama icten ice bitmesin istiyorum. Bilmiyorum sonum ne olacak:)

Cevabiniz icin onerileriniz, iltifatlariniz icin tekrar tesekkur ederim:)

İnternetten araştırdım her kafadan bir ses çıkıyor :)) joker meslek grubu yazılmış hatta. Kriz anında acil müdahale ekibi gibi her an hazır ve sistemi denetleyici bir konum sanırım. Mezun olduktan sonra umduklarını bulabilirsin ve en önemlisi mesleğini seversin umarım :KK73:
Aynen oyle, her telden ders var:) sonuna dogru brans secimi oluyo ama yinede cok secenekli kaliyo bir yerde. İcten dilekleriniz icin tesekkur ederim:)

Aynen oyle, her telden ders var:) sonuna dogru brans secimi oluyo ama yinede cok secenekli kaliyo bir yerde. İcten dilekleriniz icin tesekkur ederim:)
eğer iyi değerlendirebilirsen çok yönlü eğitimin faydasını görürsün. ama bazı mezunlarımız var ki maalesef her şeyden az az öğrenip sonuçta hiçbirini geliştirmeyip birkaç yıl sonra tamamen köreliyorlar. okul yıllarını iyi değerlendirmeye çalış, ingilizceyi çok akıcı konuşmak lazım mümkünse +1 dil daha güzel olur. uzmanlaşmak istediğin konuyu ya da sektörü belirlemek de ikinci en önemli konu. stajlar bu noktada önemli, sakın naylon staj yapma. mutlaka hem hizmet hem de üretimi gör. orada çalışanlarla iletişim kurup insanları yormadan sorular sorarak senin için hangisinin daha iyi olduğunu belirlemeye çalış.

Bunu okadar cok insan soruyoki:) ne is olsa yapariz abi muh. Diyede geciyo literaturumuzde:)

Bide kuguya benzetiliyo, ne bir kus gibi ucabilir nede bir ordek gibi yuzebilir. Ama ikisindende cok guzeldir. İlk dersimizde hocamiz soylemisti:)

Dost acı söylermiş, acı söyleyecegim o yüzden;

Sen daha okudugun bölümün ne oldugunu, ne işe yaradıgını ögrenememişsin bir de diger bölümlere göz dikiyorsun. Hocan da ayrı bir garipmiş, onun durumu daha beter çünkü adam ögrettigi şeyin ne işe yaradıgını kendisi ögrenememiş.

Eşim bilgisayar mühendisi herkesin bildiği bir firmada yazılımci. Okulun ona hic birsey katmadigini söyler hep. Küçüklüğünden beri uğraşıyormus zaten yazilimla. He işte Diploma var mı var... büyük Şirketler diplomaya da bakmıyor çoğu zaman bu arada 15 binlerde maaş alan ve hala üniversiteyi bitirememis muhendis adayi tanıdıklarım var...

Back
X