• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir narsisten boşanmak?

Selamlar,
9 yıllık evlilik hayatım boyunca artık tükendim sürekli bir şeyleri idare etmekten yoruldum.
3 yıldır terapi ilaçlar derken hala bir karar verip boşanamıyorum.
5,5 yaşında oğlum var onun hayatını etkilemekten de korkuyorum.
Ama eşim beni çok yoruyor , sevgim de kalmadı artık.
Aşırı takıntılı biri, annem babam kardeşlerimle zaten görüşmüyor yıllardır herşeylerine takılıyor sevmiyor onu idare ediyorum kabullendik artık ailecek.
Bana olan ilişkisine bakıyorum yok ortak bir noktamız yok hiç bir şeyden keyif almadığı gibi tatile bile gitsek muhakkak kavga edip dönüyoruz.
kaç terapiste gittim hepside eşiniz narsist diyor, çok yoruldum artık. Ailem destekçim 3 yıl öncede boşanmak istedim yaşvardı düzelicem dedi ama her şey sanki daha kötü oluyor maksiumum 1-2 ay iyi sonra yine herşey aynıya sarıyor. Sürekli acaba ne hata yapıyorum neyi düzeltebilirim diye düşünmekten çok yoruldum. Maddi hiç bir sıkıntım yok iyi bir işim çocuğuma bakacak gücüm var. Ama yıllardır boşanamıyorum nedenini de bilemiyorum :((
Eşim boşanmaya asla yanaşmıyor bu arada seni ve oğlumu seviyorum boşanmak istemiyorum diyor ama asla beni önemsemiyor ben sustuğumda para kazanıp ev temizlik yemek ile uğraştığımda bir yere gidelim bir şeyler yapalım demediğim sürece zaten sorunumuz yok. Hayat geçiyor bir şekilde onun istediği şekilde yaşayınca. Ama bu artık beni boğuyor. İlk defa güçlü durup bende ailenin yanına gelmeyeceğim sen çocuğu al git dedim ve farklı bir şehirdeki ailesinin yanına gitti belki beni anlar her yere tek gidiyorum dedim ama o anlamak yerine saçma sapan hareketlerde bulundu. Bu adam asla bir şeyleri anlamayacak bunu artık net bir şekilde anladım ama nasıl bir adam atıcam hiç bilmiyorum :(
Aslında söylenmesi gerekeni siz kendiniz söylemişsiniz. “Hayat geçiyor bir şekilde ama onun istediği gibi yaşayınca” Evet, hayat geçiyor. Sizin de bir tane hayatınız var ve onu kendi istediğiniz gibi değil, eşinizin istediği gibi yaşıyorsunuz. Eşinize sevginiz bile kalmamışken neden hayatınızın akışını eşinizin insafına bırakıyorsunuz? Ya bir adım atıp hayatınızı geri alacak ve sizin istediğiniz gibi bir hayat yaşayacaksınız ya da bu böyle devam edecek. Bu yaşamak değil, zamanı harcamak. Sevgiler…

Mutsuz bir evlilikte çocuk büyütmek demek ileride psikolojik sorunları olan yeni bir birey büyütmek demek. Narsist kurban arar, siz de yıllardır kurbanı olarak görev almışsınız. Emin olun onun o kadar kendine güveni yok. O da güçsüzlüğünü farkında. O yüzden çok kolay çirkinleşip konudan konuya geçip esas konudan uzaklaştırıyor sizi. Ayrıldığınızda o kadar rahatlayacaksınız ki. Omuzlarınızdaki yükü atacaksınız. Bekara eş boşa demek kolay tabi siz bilirsiniz neticede. Ancak eski sevgilimden pay biçiyorum. Benzer sorunlar yaşanmıştı. Ben de sizin gibi her şeyi görüyor ama kopamıyordum çünkü kurbandım. Bir cesaret bitirdim. Hayata yeniden başladım diyebilirim. Umarım mutlu olursunuz.

Maddi hiç bir sıkıntım yok iyi bir işim çocuğuma bakacak gücüm var. Ama yıllardır boşanamıyorum nedenini de bilemiyorum :((

Sanırım sizin kilit noktanız burası. Nedeni bulabilirseniz ipin ucunu da yakalamış olacaksınız.

Selamlar,
9 yıllık evlilik hayatım boyunca artık tükendim sürekli bir şeyleri idare etmekten yoruldum.
3 yıldır terapi ilaçlar derken hala bir karar verip boşanamıyorum.
5,5 yaşında oğlum var onun hayatını etkilemekten de korkuyorum.
Ama eşim beni çok yoruyor , sevgim de kalmadı artık.
Aşırı takıntılı biri, annem babam kardeşlerimle zaten görüşmüyor yıllardır herşeylerine takılıyor sevmiyor onu idare ediyorum kabullendik artık ailecek.
Bana olan ilişkisine bakıyorum yok ortak bir noktamız yok hiç bir şeyden keyif almadığı gibi tatile bile gitsek muhakkak kavga edip dönüyoruz.
kaç terapiste gittim hepside eşiniz narsist diyor, çok yoruldum artık. Ailem destekçim 3 yıl öncede boşanmak istedim yaşvardı düzelicem dedi ama her şey sanki daha kötü oluyor maksiumum 1-2 ay iyi sonra yine herşey aynıya sarıyor. Sürekli acaba ne hata yapıyorum neyi düzeltebilirim diye düşünmekten çok yoruldum. Maddi hiç bir sıkıntım yok iyi bir işim çocuğuma bakacak gücüm var. Ama yıllardır boşanamıyorum nedenini de bilemiyorum :((
Eşim boşanmaya asla yanaşmıyor bu arada seni ve oğlumu seviyorum boşanmak istemiyorum diyor ama asla beni önemsemiyor ben sustuğumda para kazanıp ev temizlik yemek ile uğraştığımda bir yere gidelim bir şeyler yapalım demediğim sürece zaten sorunumuz yok. Hayat geçiyor bir şekilde onun istediği şekilde yaşayınca. Ama bu artık beni boğuyor. İlk defa güçlü durup bende ailenin yanına gelmeyeceğim sen çocuğu al git dedim ve farklı bir şehirdeki ailesinin yanına gitti belki beni anlar her yere tek gidiyorum dedim ama o anlamak yerine saçma sapan hareketlerde bulundu. Bu adam asla bir şeyleri anlamayacak bunu artık net bir şekilde anladım ama nasıl bir adam atıcam hiç bilmiyorum :(
Sonrası korkutuyor sizi ve bu çok normal. 9 yıl az değil. Maddi gücünüz de var. Giden yıllarınızdan ruh sağlığınızdan ve dolayısıyla oğlunuzun mutluluğundan gidiyor. Hayat çok kısa, bunu kendinize ve çocuğunuza yapmayın lütfen. Yaşamak bu değil. Ayrılın lütfen. İlk bir sene belki özleyeceksiniz acı çekeceksiniz ama sonra oh diyeceksiniz, keşke daha önce yapsaydım. Mutsuz olmak için gelmediniz dünyaya. Evlilik de bu değil. Lütfen iyi düşünün ve cesaretinizi toplayın

Aynı durumlari yasadım o boşanmak istemiyorum diyen adam ben boşanma davasi actigimda cevap dilekcesine oyle seyler yazmiski inanin bidaha okuyamadim.gecen okumak icin actigimda bile daha basinda kapattim.benimde bosanma sebebim ayni konular.Onun için kararınız netse bu sürece girin.yoksa daha fazla yipratmamak adina kendinizi çok fazla bu tarz konulara girmeyin.

Back
X