- 30 Mart 2011
- 405
- 958
- 228
- 36
- Konu Sahibi Latinachica
-
hedef koy kendine oralarda vakit kaybı iyi yaşamak istiyorsan dersini çalış bence oralardan fayda gelmeyeceğini düşün program yap sabah erkekn kalk erken yat her sabah duş al zinde başla kahvaltını yapolmak istediğim ben'le şuanki ben o kadar farklı ki.sürekli ikisi arasında çatışma yaşıyorum.
öğrenciyim,yapmam gereken şeyler var çünkü bu sene mezun olucam ama ben napıyorum sürekli boş işlerle uğraşıyorum.
öncelikle acayip uyuyorum.uyku bağmlısıyım diyebilirim.günde 11-12 saate varan sürelere kadar uyuyabilirim.hatta bu yüzden derslerimi kaçırıyoru.öğünlerimi aksatıyorum,günümün yarısı uyuyarak geçiyor.
diğer taraftan en büyük sorunum internetbağımlıyım sanırım.ders çalışmak yerine ya da ne biliym iki sayfa bişey okumak yerine internette boş boş dolanıyorum.bikaç sözlük,forum var sürekli ordayım.hani nette girip faydalı bişey de yapmıyorum.üstüne sanal arkadaşlıklar kuruyorum sürekli bu tür arkadaşlıklar istemiyorum ama bi bakıyorum kendimi o formlardan tanıştığım birileriyle konuşurken buluyorum bilgisayardan girmesem telefon elimde netteyim.
seneye kpss ye hazırlanıcam da ben bu halde nasıl konsantre olucam.şimdiden düşünmeye başladım.böyle boş işlerle uğraşmaktan nasıl vazgeçirebilirim kendimi.çok iradesizim sanırım
hayatımı bi düzene sokmam lazım
biz eşimle sözlükten tanıştık hayırlara vesile olsun inşallah ne diyeyim :)
biz eşimle sözlükten tanıştık hayırlara vesile olsun inşallah ne diyeyim :)
ayy süpermiş yaaa :)
ayyy hayır yaDama Allah sizin mutlululuğunuzu daim eder inş. benim dilim çok yandı da huylu hyundan vazgeçmiyo işte:)
Şu uykunuzdan biraz da bana gönderseniz ne güzel olur??
Tam tersi bende uykusuzluk çekiyorum yıllardır..
Gündüz 1 saat uyuklasam gecem zehir oluyor.
Hiç uyumadan tüm gün gezdiğimi akşam yine gece 3-4 arası uyuduğumu bilirim.
Bir arkadaşım vardı yurtta, hayrandım ona ya, geliyordu okuldan öğlende bir yatıyordu akşam 8 gibi kalkıyor, yemek yiyoruz 11-12 gibi tekrar uykuya yatıyordu.
Benim amacım çok uyku değil, istediğim zaman uyuyup, tekrar rahatça istediğim zaman uyuyabileceğimi bilmek..
Gelmiyor ama nalet uykum :)
Bende aynı anlattığın gibiydim gündüz 1 de uyanır kalan saatlerde de nette dolanırdım.
Ta kii kpss gelip kapıma çatana kadar.Zorlanıyorsun başlarda ama şöyle düşünüyordum bu günler geçecek kpssye girdiğimde geçmişimden bana kar kalan sadece bilgilerim olacak diye kendimi motive ediyordum.
Sonuç olarak başlarda zorlasa da sonraları ders çalışmaya o kadar alıştım ki,ders çalışmadığımda boşluğunu hissediyor kendimi rahatsız hissediyordum.O kadar alışmıştım ders çalışmaya test çözmeye vs.
Tek mesele beyninin alışması.Kpss zorlu bi sınav bir senelik çalışma ile ancak iyi bi puan alabilirsin.Rakipelerin çoktan çalışmaya başkadı.Geç bile kalıyorsun bi an önce kitaplarını eline al kendini zorla.Zamanla alışacaksın.
Şu uykunuzdan biraz da bana gönderseniz ne güzel olur??
Tam tersi bende uykusuzluk çekiyorum yıllardır..
Gündüz 1 saat uyuklasam gecem zehir oluyor.
Hiç uyumadan tüm gün gezdiğimi akşam yine gece 3-4 arası uyuduğumu bilirim.
Bir arkadaşım vardı yurtta, hayrandım ona ya, geliyordu okuldan öğlende bir yatıyordu akşam 8 gibi kalkıyor, yemek yiyoruz 11-12 gibi tekrar uykuya yatıyordu.
Benim amacım çok uyku değil, istediğim zaman uyuyup, tekrar rahatça istediğim zaman uyuyabileceğimi bilmek..
Gelmiyor ama nalet uykum :)
Uyku hariç her şeye katılıyorum. Final haftam. önümde yığınla hukuk kitabı ve ezberlenecek yüzlerce sayfa var ama ben napıyorum ? Hep internet, hep internet
Hayatını programlamalısın, sabah saatini kur ve çaldığında mutlaka kalk, duş al. Ilık bir duş açar uykunu sonra bilgisayarına hiç dokunmadan ders çalışmak için zaman ayır ve o sürede bir iki mola ver, kalkıp bir fincan çay iç ya da evde bir şeyle uğraş sonra yine devam et çalışmaya. Günde 1 ya da 1,5 saat de internet izni ver kendine, bu şekilde akşam belli bir saatte yat ve sabah yine saat alarmıyla uyan, bir kaç gün sonra alışırsın programına.
ne güzel kurtulmuşsun.seneye de ben hazırlancam ama şuanki halime bakarsam hiç umudum yok.neti kaldırıym desem yani illaki lazım da oluyo.keşke senin gibi düşünüp halledebilsem
Öyle söyleme kendini iyi ye motive et,bugünler geçecek,boş boş oturduğun vaktin geleceğin adına hiç bir faydası yok.
Yavaş yavaş azalt sigara gibi,birden kesince ters tepiyor.günde 4 saatmı 3,30 yap yarımşaar saat belli aralıklarla düşür.
Yine aynı periyotla günde 1 saatle başladığın ders maratonunu yarımşar saat arttır.Sen bile farketmeyeceksin alışkanlıkların yer değiştirken.
Hep neti sil at demiyorum,bu şekilde kendini dizginlersen sonunda zamanını nasıl verimli olduğunu göreceksin.Yoksa çok geç olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?