Bir oğlu asker, bir oğlu polis, bir oğlu YPG'li; sınırda cenazesini bekliyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Ayşe Aygün: Oğlum 18 yaşındaydı. Şimdi cenazesi bir tabutun içinde bekliyor ve bize teslim etmiyorlar. Bu nasıl bir insanlık?
page_bir-oglu-asker-bir-oglu-polis-bir-oglu-ypgli-sinirda-cenazesini-bekliyor_301808217.jpg

inPaylaşın
Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan geçişlerine izin verilmeyen cenazeler için ailelerin başlattığı nöbette yer alan, bir oğlu asker, bir oğlu polis olan ve bir oğlu da IŞİD’e karşı savaşta yaşamını yitiren Ayşe Aygün, “Bu nasıl bir insanlık” diye soruyor.

13 HPG, YPG ve YPJ’linin cenazesinin 10 gün boyunca Habur Sınır Kapısı’nda bekletildikten sonra ailelerine teslim edilmesinin ardından çeşitli tarihlerde IŞİD’le girdikleri çatışmalarda yaşamını yitiren 20 YPG/YPJ savaşçısının cenazeleri hâlâ ailelerine teslim edilmedi. DİHA’da yer alan habere göre, çocuklarının cenazelerini almak için nöbet eylemi başlatan aileler Kobanê sınırındaki Mehser Köyü’nde bekleyişlerini sürdürüyor.

30 Temmuz’da Sirrin kasabasında yaşamını yitiren YPG savaşçısıSalih Aygün’ün ailesinin durumu Türkiye gerçekliğini de gözler önüne seriyor. 10 erkek kardeşin 9’unun askerlik yaptığı ailede, çocuklardan biri şu an Tokat’ta asker, biri Van’da polis, 18 yaşındaki Salih Aygün ise IŞİD’le savaşta yaşamını yitirdi. Ve sınır kapısında bir tabutun içinde günlerdir doğduğu topraklarda gömülmeyi bekliyor.

'Bu nasıl bir insanlık?'
Bir haftadan bu yana oğlunun cenazesini alabilmek için bekleyen Anne Ayşe Aygün, “Bir oğlum asker, bir oğlum polis ve bir oğlum da DAİŞ’e karşı savaşta şehit. Asker oğlum Tokat’ta. Polis olan Van’da. Kardeşi kardeşe vurduruyorlar. Oğlumu öldürdüler, cenazesini vermiyorlar. Biz yatıp kalkıp barış diyoruz. Onlar cenazelerimize eziyet ediyorlar. Bana oğlumun cenazesini versinler. O henüz 18 yaşındaydı. Oğlumu büyük zorluklar içinde büyüttüm. Şimdi cenazesi bir tabutun içinde bekliyor ve bize teslim etmiyorlar. Bu nasıl bir insanlık” diyor

http://t24.com.tr/haber/bir-oglu-as...oglu-ypgli-sinirda-cenazesini-bekliyor,305839

YPG nin de DAİŞ den pek farkı yok terörist teröristtir. 18 yaşında çocuğu suriyelere giderken düşünmesi gerekirdi bunları. 18 yaşında çocuğun eli kalem tutmalı silah değil.bu yaşta çocuğun savaşla ne işi var rahat mı batmış Türkiye de bizimle aynı haklara zaten sahipler parti kurup vekil oluyorlar.İsteyen de diğer çocukları gibi asker polis olabiliyor. yanlış önce ailenin sonra çocugun . ailenin T.C. devletine oğlunun adını bildirip aranıp tutuklanması için talimat vermeliydi.

sen onu seleşuna söyle...
hem başlat ben çözümü bitirdim de sonra uykuda polislerimizi şehit et . şavaş istemiyoruz . yok ya. istiyoruz yok olana kadar istiyoruzzzzzzzzz

Arkadasim sen cildirdin mi? Sehit haberi duymaktan mutlu mu oluyorsun? Bu mudur yani ? Tuzun kuru tabi.. Hey Allahim yaa.

Arkadasim sen cildirdin mi? Sehit haberi duymaktan mutlu mu oluyorsun? Bu mudur yani ? Tuzun kuru tabi.. Hey Allahim yaa.
Yanlış anlaşılmış sanırım arkadaş pkk kökü kuruyana kadar durmak yok vurmaya devam diyor...
Bir dönem devlet pkk masaya oturuyor diyerek çözüm sürecine karşı çıkanlara hayırdır ne oldu da, şimdi tekrar pkk masaya oturmasını arzuluyor!!..
t24 kime ait acaba?! Nasıl olur da Askerimin Polisimin katilleri için ''PKK'' demekten kaçınıp ''SAVAŞÇI'' kimliğini yakıştırır.:KK62::KK67::KK11:

İşte türkiye gerçeği kardeşin kardeşi öldürdüğü bir savaş istemiyoruz tayip duy sesimizi artık
O zaman bunun çözümü Tayipte değil,Dağlara evladını gönderen ailelerde. Siz yanlış adrese başvuruyorsunuz!!..
Erdoğan devletin bölünmez bütünlüğüne darbe vurmak isteyen eli kanlı katillere savaş açmış durumda

Yanlış anlaşılmış sanırım arkadaş pkk kökü kuruyana kadar durmak yok vurmaya devam diyor...
Bir dönem devlet pkk masaya oturuyor diyerek çözüm sürecine karşı çıkanlara hayırdır ne oldu da, şimdi tekrar pkk masaya oturmasını arzuluyor!!..
t24 kime ait acaba?! Nasıl olur da Askerimin Polisimin katilleri için ''PKK'' demekten kaçınıp ''SAVAŞÇI'' kimliğini yakıştırır.:KK62::KK67::KK11:

Valla canim evet pkk bitsin insallah ama su savasi gormuyor musun nice ocaklara ates düştü. O genclere de yazik gunah. Ailelerine de yazik. Baris olsun artik. Kimse ölmesin. Ben kendi evladimi kimsenin arzularina feda edemem. Kac eve ates düştü. Yaziktir gunahtir..

Valla canim evet pkk bitsin insallah ama su savasi gormuyor musun nice ocaklara ates düştü. O genclere de yazik gunah. Ailelerine de yazik. Baris olsun artik. Kimse ölmesin. Ben kendi evladimi kimsenin arzularina feda edemem. Kac eve ates düştü. Yaziktir gunahtir..
Ama zaten yıllardır çözüm süreci için çalışmalara vardı ve bizler bunun gerekliliği ne kadar anlatmaya çalışsakta muhalefet anlamadı anlamamazlıktan geldi. Yok efendim dağdan pkk davulla zurnayla gelmiş yok efendim neden bu kadar esnek davranılıyormuş mışta mış, Alın işte demekki bunu istiyormuşsunuz demek istiyorum o agzı olan konuşur mantıgını yürütenlere ama maalesef ''ŞEHİD''Lerimize bende üzülüyorum ama pkk istedi diye barış yapılamaz!!!

Millet savaşa gitmeye bayılıyordu zaten.
Adamlar sinsice haince askerimizi,polisimizi şehit ediyor.
barış istedikleri falan yok.amaç ülkeyi karıştırmak.nasıl barış olacak.
Kim ister şehit verelim.şu soysuzların ve destekçilerinin soyu kurusun inşaallah...

Millet savaşa gitmeye bayılıyordu zaten.
Adamlar sinsice haince askerimizi,polisimizi şehit ediyor.
barış istedikleri falan yok.amaç ülkeyi karıştırmak.nasıl barış olacak.
Kim ister şehit verelim.şu soysuzların ve destekçilerinin soyu kurusun inşaallah...

Pkk karakol basıyor,askerimizi,polisimizi şehit ediyor,ama tayyip seçim kazanmak için ortalığı karıştırmış oluyor.Pkk (hdp) haince pusu kurupta askerimizi öldürüp Akp.nin ekmeğine yağ sürmesin madem ! Bu kadar desteksiz ve saçma bir argüman olamaz.Şimdi gelen şehitlerin sebebi tayyip diyorlar.Şaşırdık mı şaşırmadık,bunlar ölüler üzerinden siyaset yapmaya bayılırlar çünkü alıştık,ama hiç bir zaman da taktikleri tutmaz.

Pkk karakol basıyor,askerimizi,polisimizi şehit ediyor,ama tayyip seçim kazanmak için ortalığı karıştırmış oluyor.Pkk (hdp) haince pusu kurupta askerimizi öldürüp Akp.nin ekmeğine yağ sürmesin madem ! Bu kadar desteksiz ve saçma bir argüman olamaz.Şimdi gelen şehitlerin sebebi tayyip diyorlar.Şaşırdık mı şaşırmadık,bunlar ölüler üzerinden siyaset yapmaya bayılırlar çünkü alıştık,ama hiç bir zaman da taktikleri tutmaz.
Ya her taşın altından Erdoğan çıkıyor zaten bilmiyormusun?şehit verilir Erdogan yapti.pkk ve diger it sürüsü teröristler ölür Erdogan yapti.Diyarbakırda Suruçta patlama oldu Erdogan yapti.
bir fantazidir gidiyor.kürtler eziliyormuş.simdimi geldi kürtlerin hakkini savunmak akliniza.kimsenin kürtleri kobaneyi dusundugu yok.sırf hukumete baş kaldirmak ortalik karissin diye yapiliyor bunlar.zaten Akp onlara çok hak verdi.
diger hukumetlerde hak hukuk yokken kimsenin çıtı çıkmıyordu.ama kendiletine hak tanindigi halde bazi nankörler devlete yine düsman.Allah onlarin oyunlarini kendine cevirecek insaallah.
Hatta kendini bilmezin teki çıktı ben oruc tutuyordum ama artik Erdogan yuzunden tutmuyorum dedi ahaha şaka gibi ya :KK70:
bir digeri de Erdogan ve akp yuzunden, islami biraktim din degistirdim dedi,şaka gibi bunlar ya.hişştt selam olsun size onlar kendilerini cok iyi bilir :KK53:
sizin oruc tutma isteginiz yoksa.dinden cikmak istiyorsaniz.feriştahi gelse engel olamazki.Artik Allah'ada şey biz tayyip ve tayfasını sevmiyorduk o yüzden orucu ve dinimizi biraktik derler.
hadi din istirmarcısı diyelim.benim arama Allah'la kimse giremezki icinizde yokmus demekki.Erdoganin ustune atin sucu.ya yine birakin ama sebep bu kisiydi demek cok komik.aklima geldikce gülüyorum.
Hersey bahane :KK66:
Çok dolmusum ya...

Off acısı yüzüne yansımış, Rabbim yardımcısı olsun çocuklarını korusun, anne olmak ne zor...

Ama zaten yıllardır çözüm süreci için çalışmalara vardı ve bizler bunun gerekliliği ne kadar anlatmaya çalışsakta muhalefet anlamadı anlamamazlıktan geldi. Yok efendim dağdan pkk davulla zurnayla gelmiş yok efendim neden bu kadar esnek davranılıyormuş mışta mış, Alın işte demekki bunu istiyormuşsunuz demek istiyorum o agzı olan konuşur mantıgını yürütenlere ama maalesef ''ŞEHİD''Lerimize bende üzülüyorum ama pkk istedi diye barış yapılamaz!!!

Pkknin suan bu denli güçlü olmasının sehirde bu denli yapilasmasini tek nedeni o cozum sureci dediginiz zirvalik

Bir de askerdeyken nobette arkadasini vurup intihar eden askerler trafik kazalari bicak gibi kesildi nedense.

Cozum surecindeyken de bu ulke sehit verdi neden ijtidar kaybedilince cozum sureci bitti?

Amac memleketin bilunmez butunlugu falan degil eger oyle olsaydi doguda yol kestiklerinde , kimlik kontrolu yaptiklarinda kendi mahkemelerini kurmaya yeltendiklerinde cozum sureci biterdi.

Simdi yapilanin adi kaos yaratip kendine mecbur birakmak.

Canım bunlarla

Canım teröristle barışırsan ilk arkanı döndüğünde vurur. Bunlar vatan haini ya sürgün edeceksin ya da savaşarak bitireceksin. Çözüm dedik de ne oldu 2.5 yıl dayandılar sonra 2 askerimizi uykuda şehit ettiler biz değil onlar barışa kurşun sıktılar. Sen savaşmassan senin çocukların torunların senin kadar özgür olmazlar silah altında namaz kılıp Türkçe konuştuğu için Irkçı derler. Çanakkale de bir kuşak şehit oldu. Ülke nüfusu 33.000 e düştü . Bu insanlar şehit olmasaydı biz şu an bu kadar rahat olamazdık her sokak başında israil İngiliz Ermeni devriye geziyor oldurdu. İnşallah bizim zamanımızda terörün kökü kurur da çocuklarımız torunlarımız kıyamete kadar rahat eder. Bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Kürtlerle kimsenin bir sorunu yok Kürtler sorunlu bir millet değil üç tarafımız denizle çevrili bu yüzden Kürtler üzerinden bu siyaseti yapıyor ermeniler. Kürtlerin bir lazdan çerkez çeçen göçmen de n hiç bir farklı YOK PKK terörünü kürtlere maal etmeyelim !!!! Öyle olsa dağla ölenlerin %90 ı sünnetsiz çıkmazdı.Lütfen bilinçlenelim artık .

gidenide ayni gelenide ayni , hicbirsey göründügü gibi degildir , pkk maalesef asla bitmicek ,merhum turgut özalin saibeli ölümü en iyi ispati......

X