Bir Öğretmen Bunu Kabullenebilir Mi?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba.Şöyle kısaca anlatmaya başlayayım,ben dershaneye gidiyorum.Dershanede aynı sınıfta olduğumuz bir çocuk var ki inanılmaz saygısız bir çocuk.Bütün öğretmenlere,müdüre aklı estiğince hakaretler ediyor.Tabii onu hala orada tutmaları zaten başlı başına hata orası ayrı konu.Şöyle ki bizim bir sınıf rehber öğretmenimiz var.Bir ara bu çocuk durduk yere o öğretmene sardı.İşin ilginci liderlik özelliği de var.O çocuktan görerek sınıftaki diğer kişiler de o öğretmene saygısızlık yapmaya başladılar.Ama o çocuğun saygısızlıkları çok çok büyüktü.İnanır mısınız kadına ne hakaretler ediyordu neler yapıyordu.Onun yerine benim yüzüm kızarıyordu.Ve çok üzülüyordum öğretmenimin haline.Bütün sınıf öğretmenle konuşmazken ben dışlanmayı göze alarak konuştum öğretmenimle.Sık sık dertleşirdik,ben gider halini hatırını sorardım.Ona yapılanlara çok üzüldüğünü söylerdi bana.Neyse bu çocuk öğretmenle konuştuğum için bana da cephe aldı.Sonunda bu öğretmen bir şekilde o çocukla ve sınıftakilerle arasını düzeltti.Şimdi de bana hakaretler ediliyor.Ve beni en çok üzen kısım ise şu.Öğretmenime bana yapılanları anlattım,bildiğiniz duymamazlıktan geldi.Oysa beni en iyi anlayan o olmalı diye düşünmüştüm.Siz kendi aranızda halledin dedi.Oysa ben onun için ne kadar üzülmüştüm.O kadar üzülüyorum ki hele bir eğitimci tarafından yapılan haksızlığa hiç dayanamıyorum.Hatta ben dedim hocam dedim o kişi zamanında size neler yaptı dedim.O olaylar geçti gitti dedi.Anlamıyorum bir öğretmen nasıl sineye çekip unutabilir bu kadar büyük hakaretleri?Üstelik o çocukla ve sınıftakilerle hiçbir şey olmamış gibi gayet iyi.Benim aklım almadı. Üzülüyorum bu duruma.Sizin düşünceleriniz?

Merhaba.Şöyle kısaca anlatmaya başlayayım,ben dershaneye gidiyorum.Dershanede aynı sınıfta olduğumuz bir çocuk var ki inanılmaz saygısız bir çocuk.Bütün öğretmenlere,müdüre aklı estiğince hakaretler ediyor.Tabii onu hala orada tutmaları zaten başlı başına hata orası ayrı konu.Şöyle ki bizim bir sınıf rehber öğretmenimiz var.Bir ara bu çocuk durduk yere o öğretmene sardı.İşin ilginci liderlik özelliği de var.O çocuktan görerek sınıftaki diğer kişiler de o öğretmene saygısızlık yapmaya başladılar.Ama o çocuğun saygısızlıkları çok çok büyüktü.İnanır mısınız kadına ne hakaretler ediyordu neler yapıyordu.Onun yerine benim yüzüm kızarıyordu.Ve çok üzülüyordum öğretmenimin haline.Bütün sınıf öğretmenle konuşmazken ben dışlanmayı göze alarak konuştum öğretmenimle.Sık sık dertleşirdik,ben gider halini hatırını sorardım.Ona yapılanlara çok üzüldüğünü söylerdi bana.Neyse bu çocuk öğretmenle konuştuğum için bana da cephe aldı.Sonunda bu öğretmen bir şekilde o çocukla ve sınıftakilerle arasını düzeltti.Şimdi de bana hakaretler ediliyor.Ve beni en çok üzen kısım ise şu.Öğretmenime bana yapılanları anlattım,bildiğiniz duymamazlıktan geldi.Oysa beni en iyi anlayan o olmalı diye düşünmüştüm.Siz kendi aranızda halledin dedi.Oysa ben onun için ne kadar üzülmüştüm.O kadar üzülüyorum ki hele bir eğitimci tarafından yapılan haksızlığa hiç dayanamıyorum.Hatta ben dedim hocam dedim o kişi zamanında size neler yaptı dedim.O olaylar geçti gitti dedi.Anlamıyorum bir öğretmen nasıl sineye çekip unutabilir bu kadar büyük hakaretleri?Üstelik o çocukla ve sınıftakilerle hiçbir şey olmamış gibi gayet iyi.Benim aklım almadı. Üzülüyorum bu duruma.Sizin düşünceleriniz?
Onlar çocuk öğretmenin kin tutmasını bekleyemeyiz amacı topluma kazandırmak dışlamak değil sen bunun hesabını yapacak yere değilsin gerçekten bütün konularında yaptığın hareketler fazla gereksiz öğretmenine destek olabilirsin ama nedenini nasılını arkadaş edasında soramazsın biraz büyü lütfen dershane müdürleri için de önemli olan ne yazık ki öğrenciler ve parası kimse kaçırmak istemez öğrencinin terbiyesizliği yüzden azar işiten çok değerli hocalar var dershane ortamı böyle adaletsiz yeter ki öğrenci kalsın kaçmasın ayrıca sen zaten dershaneyi bırakıyorsun bunları kafana takma artık

Ay öğretmen de tam buldumcuk tipmiş haa... Sen salla derslerine çalış yemin ederim lisedeki kadar boş beleş tipler bir daha hiç görmedim.

Onlar çocuk öğretmenin kin tutmasını bekleyemeyiz amacı topluma kazandırmak dışlamak değil sen bunun hesabını yapacak yere değilsin gerçekten bütün konularında yaptığın hareketler fazla gereksiz öğretmenine destek olabilirsin ama nedenini nasılını arkadaş edasında soramazsın biraz büyü lütfen dershane müdürleri için de önemli olan ne yazık ki öğrenciler ve parası kimse kaçırmak istemez öğrencinin terbiyesizliği yüzden azar işiten çok değerli hocalar var dershane ortamı böyle adaletsiz yeter ki öğrenci kalsın kaçmasın ayrıca sen zaten dershaneyi bırakıyorsun bunları kafana takma artık
Niye böyle sert tepki verdiniz anlamadım.Bir öğretmene para veriyorum diye hakaret etmek doğru mu sizce?Sindirilebilecek bir durum mu?Evet ben dershaneyi bırakıyor olabilirim ancak insanlığımı kaybetmedim.Hiçbir öğretmene bu şekilde hakaret edilmiş olmasını kabullenemiyorum.Siz de görseydiniz yapılanları,böyle konuşmazdınız.

Muhtemelen işini kaybetmemek için bu yolu seçiyor. Evet çok yanlış bir davranış, örnek olması gereken yerde bu şekilde davranması. Ama atanamamış evine ekmek götürme derdi olan, zor durumda bir öğretmen muhtemelen. Ailesinin terbiye edemedikleriyle uğraşmak zorunda kalmak, her şeyi maddiyat yüzünden bi şekilde yutmak zorunda kalmak ne kadar zordur kim bilir. Sistem leş, hayat çok zor.

Zabıta müdürünün tokat attığı, işini kaybetmemek için susmak zorunda kalmasından dolayı sinirinden bayılan zabıta geldi aklıma.

Öğretmeninle empati yapıp destek olman takdire şayan bence. Haddini aşan bir şey yapmamışsın sonuçta. Öyle yüzgöz olmamışsınız.

Şimdiki meseleye gelince, öğretmenden senin gibi arkadaşlarına karşı durmasını bekleyemezsin. Çünkü o senin ve diğer öğrencilerin akranı değil, öğretmeni. Tarafsız yaklaşmak durumunda. Zamanında kendine yapılanlardan dolayı belki de o öğrencileri günahı kadar bile sevmiyordur, ama bunu gösteremez. Göstermesi etik olmaz. Arkadaşlarınla kendin halletmen gerekir bence de. Aranıza girse bu sefer yine ona sarar dengesiz arkadaşların. Kadıncağız çekmiş çekeceği kadar.

Dersleri iyi dinle.
Iyi calis.
Kimseyle muhatap olma duyma gorme.
Dershane bitince zaten hicbirini bir dah gormeyeceksin sabret

Niye böyle sert tepki verdiniz anlamadım.Bir öğretmene para veriyorum diye hakaret etmek doğru mu sizce?Sindirilebilecek bir durum mu?Evet ben dershaneyi bırakıyor olabilirim ancak insanlığımı kaybetmedim.Hiçbir öğretmene bu şekilde hakaret edilmiş olmasını kabullenemiyorum.Siz de görseydiniz yapılanları,böyle konuşmazdınız.
Ben size sert çıkmıyorum hatta öğretmene destek çıkmamızı doğru buluyorum ama o kişi size zamanında neler yaptı cümlesini öğretmenine kullanmam boş gereksiz bunu öğretmenin de biliyor o senin geçtiğin yollardan çok önce geçti öğrenciler kötü de olsa kurtarılma topluma kazandırma ihtimali varsa değerlendirecek eğitimci olmak budur öğretmenlik gibi kutsal bir işi yapan biri neredeyse yarı yaşında öğrenciye zamanında yaptığı çocukluk için kin tutmaz siz bunları kafaya takmak yerine biraz lütfen okuduğunuzu anlayın ne yazık ki dershaneler de böyle dedim onayladığımı yazmadım dershane müdürleri çoğu zaman öğretmene öğrencilerin hadsiz davranışlarını göz ardı etmesi için baskı yapar bırak dershaneyi sınıf arkadaşım çok ünlü bir kolejde dil öğretmeni ve baskı görüyor çünkü öğrenci =para. Ben senin geçtiğin yerlerden geçeli yıllar oldu bizde dershane gördük hadsiz öğrenci gördük bu gözler birleşip öğretmen döven öğrenciler gördü ama bir ihtimal bile öğrenciyi kazanma şansı varsa eğitimci bunu değerlendirir siz bunu sorgulayacak son kişi bile değilsiniz

Yani yaptığınız her yorum şahane olmak zorunda mı?harfi harfine katılıyorum

Yine mi dershane konusu
Seneye başka dershaneye kayıt olun derim. O tayfayı görmeyin.. Bir de olanlara şaşırmayın. Öğretmenin onlara küsmesini mi beklediniz? Bu mümkün değil

Yine mi dershane konusu
Seneye başka dershaneye kayıt olun derim. O tayfayı görmeyin.. Bir de olanlara şaşırmayın. Öğretmenin onlara küsmesini mi beklediniz? Bu mümkün değil
Küsmesi değil elbette,ama kendisine yapılan hakaretleri sonradan gülerek anlatması çok garip geldi.

Ahahahah ne karaktersiz bir öğretmenmiş o. Beceriksiz de aynı zamanda. Öğretmen öğrenci ilişkisini geç, insansın en nihayetinde. Haddini bildireceksin! Gülerek anlatmak falan. Sınıfını değiştir yavrucuğum. O öğretmen bozuntusuyla da göz göze dahi gelme. Dersini dinle çık.

Ahahahah ne karaktersiz bir öğretmenmiş o. Beceriksiz de aynı zamanda. Öğretmen öğrenci ilişkisini geç, insansın en nihayetinde. Haddini bildireceksin! Gülerek anlatmak falan. Sınıfını değiştir yavrucuğum. O öğretmen bozuntusuyla da göz göze dahi gelme. Dersini dinle çık.
Dalga mı geçtiniz,anlamadım?

Çünkü malesef sistem böyle. Çünkü sistem öğretmenin elini kolunu bağladı. Çünkü öğrenci ne yaparsa yapsın okuldan atılmamalı :kızgın: çünkü artık böyle saygısız öğrenciler ve bunu yetiştiren veliler öğretmenin performansını değerlendirecek. Öğretmenin geleceği bunların elinde çünkü... öğretmenine kızma bitanem kabahat onun değil.

Öğretmeniniz için üzülmek dışında ne yaptınız? Oda size üzülüyor tamam evet ama ne yapsın ki? Tekrar bütün sınıfa cephe mi alsın? Öğretmenin görevi öğrencilere sırt dönmek değil, topluma kazandırmak. Ahlaki özellikleriyle de öğrencilerine örnek olmak.

Olayın birde ihtiyaç bölümü var. Kendine yapılan saygısızlığa bile susan, susmak zorunda olan bir öğretmenin geçerli sebepleri vardır diye düşünüyorum. Atılmaktan, tehditten, soruşturmadan vs. korkuyordur belkide. Mevzu hep öğretmene patlar çünkü.

Back
X