• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ortamda rezil olunca çok utanıyorum bundan

-stargirl-

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
172
69
13
25
Merhaba:KK1:

Ben lise 2'ye giden bir öğrenciyim. En büyük sorunlarımdan birisi sınıfta rezil olduğumda falan çok ama çok utanıyorum. İşin kötüsü hemen de unutamıyorum ve özellikle gece yatmadan önce aklıma geliyor sürekli, sanki o rezilliği tekrar ve tekrar yaşıyorum. Rezillik derken yani ne bileyim öyle aman aman şeyler de değil, ama herkesin o an içinden benim rezil olduğumu düşündüklerine yüzde yüz eminim. Tamam tabi unutup gidiyorlardır da yani en azından belli bir süre eminim ki diyorlardır rezil oldu diye. Eskiden biraz da kendi kendimle dalga geçen biriydim, ama bir de sınıfta benim dikkatimi çeken birisi var. Onun yanında rezil olmak da istemiyorum.

Sınavdan düşük aldığımda da yine mesela... Aslında biliyorum hangi sınavdan ortalama kaç alacağımı, ama yine de o notlar sınıfta bangır bangır okunduğunda düşük almışsam bir de benim notum okunduğunda herkes dönüp bakıyor ya:eek: Of ya. Yazarken bile stres oldum.

Çok alınganım galiba:63:
Yardımlarınızı bekliyorum..

Son düzenleme:
Kuzum okul bittikten sonra kim kimi görecek ki utanma ayol zayıf not bile alsan kendinle gurur duy bir daha ki sınava daha çok çalışır en iyi notu ben alırım de iddialı ol yani:KK39: kendini her zaman sev:KK200:benim lise biteli 10 yıldan fazladir en büyük pismanligim kendimi savunmamakti simdiki aklım olsa vallahi kendimi öğretmene bile ezdirmezdim sınıftaki ezik inekleri derlerimde gecer hava atardim

Rezillik dedigin çok baska bi sey bence zaten gercek reziller utanmiyor. Mesela yalan söylemissen ve ortaya çıkarsa bu gerçek rezilliktir ve utanmalisın ama sinav notu falan bunların rezil olmakla değil yeterince çalişmamakla ilgisi var :)

En iyi yaptiğım seylerden biri de kendimle dalga gecebilmektir çok eglenceli oluyor sen de denemelisin. Sonucta rezil olacak ne yapmıs olabiliriz ki hepimiz insaniz bilerek zarar vermedikten sonra sorun yok bence ...

Kuzum okul bittikten sonra kim kimi görecek ki utanma ayol zayıf not bile alsan kendinle gurur duy bir daha ki sınava daha çok çalışır en iyi notu ben alırım de iddialı ol yani:KK39: kendini her zaman sev:KK200:benim lise biteli 10 yıldan fazladir en büyük pismanligim kendimi savunmamakti simdiki aklım olsa vallahi kendimi öğretmene bile ezdirmezdim sınıftaki ezik inekleri derlerimde gecer hava atardim

:halay::halay: Teşekkürler mesajınız harika geldi:)

Rezillik dedigin çok baska bi sey bence zaten gercek reziller utanmiyor. Mesela yalan söylemissen ve ortaya çıkarsa bu gerçek rezilliktir ve utanmalisın ama sinav notu falan bunların rezil olmakla değil yeterince çalişmamakla ilgisi var :)

En iyi yaptiğım seylerden biri de kendimle dalga gecebilmektir çok eglenceli oluyor sen de denemelisin. Sonucta rezil olacak ne yapmıs olabiliriz ki hepimiz insaniz bilerek zarar vermedikten sonra sorun yok bence ...

Haklısınız
Çok ama çok teşekkür ederim
Ama bunu bilsem de uygulamaya koyamıyorum pek, maalesef :(

Haklısınız
Çok ama çok teşekkür ederim
Ama bunu bilsem de uygulamaya koyamıyorum pek, maalesef :KK43:
Uygulama için pratik yap hatandan ders al sonra da esprili bir yön bul. Ben bir ara arabayi surtmustüm hem de rent a car'dı ki iyi arac kullanirim ben ile dalga gectiler ama ben de çok guldüm kendime. Düz yolda asfalti aglatirım da dönüsler zorluyor falan diye ki cidden dar bir virajdı.

Yani olayi atlattiktan sonra icinde olayi kendince komik hale cevir. Bunu once kendi icinde yap eger hosuna giderse de paylasırsin. Ha ama şu da var bazi tuhaf tipler aşağilamak icin dalga geçer ya hani onlara asla izin verme. Benim bahsettigim iyi arkadaslarla yapilan muhabbetler...

Ay ben de böyleyim. Uyumadan önce aklıma geliyor "of yaa" diye yüzüm kızarıyor kafamı yorganın altına sokuyorum :KK70:

En son telefonda konuşurken bana gideceğim yeri anlatan mühendisin suratına telefonu kapattım diye utandım hatta üstünden 2 gün geçti. "Taam hadi gürüşürüz" gibi bir şey dedim sanırım. Ama yani dikkatim dağılmıştı ve aradığım yeri bulmaya çalışıyordum. Adam da şaşırdı güldü iyi madem dedi. İyice yerin dibine girdim. Gece utandım tabi. Sonra uyuyunca geçti :KK70:
Görüşürüz de diyemedim gürüşürüz dedim ya. Neyse geçti geçti :KK70:
Üstünde durmamaya çalış. Sanki siz hiç rezil olmuyonuz mu ha diye düşün diğer insanlara bakıp:KK48: Herkesin başına geliyor aslında gülüp geçmek lazım.
Ben gülüp geçiyorum ama üstünden bir gün geçtikten sonra. O utanç gecesini yaşamam lazım :KK70:

Yaa siz öyle sınıf not diyince benim de aklıma lise anım geldi.normalde çok başarılı bir öğrenciydim.bir ara grip oldum iki üç hafta okula gidemedim.mat dersinden geri kaldım.e bir kısmı kaçırinca gerisini de çalışarak ben öğrenemedim.sınav günü geldi çattı.tabi ben bişey bilmiyorum.önümde oturan sınıfın tembel çocuğu bana kopya verdi.neyse efenim hoca notları açıklıyor.benim adımı söyledi ve 25:KK53:arkadaşlar tam bana döndü aaa:eek: derken benden bir sevinç "Allah im 0 almamışım oleyy" diye.yani diyeceğim siz kendinizi öyle görmeyin onzaman kimse de sizi rezil olmuş görmez

Düşük notun okunmasi rezillik mi? Benim rezilliklerimin yaninda bunu rezillik olarak goremiyorum. :D Ama ben cogunu sonradan katila katila gulerek hatirliyorum veya anlatiyorum. Niye dert ediyorsun ki herkes rezil olur bazilari cok rezil olur mesela ben ama komik bence gülmeyi dene sende rahatla

Merhaba:KK1:

Ben lise 3'e giden bir öğrenciyim. En büyük sorunlarımdan birisi sınıfta rezil olduğumda falan çok ama çok utanıyorum. İşin kötüsü hemen de unutamıyorum ve özellikle gece yatmadan önce aklıma geliyor sürekli, sanki o rezilliği tekrar ve tekrar yaşıyorum. Rezillik derken yani ne bileyim öyle aman aman şeyler de değil, ama herkesin o an içinden benim rezil olduğumu düşündüklerine yüzde yüz eminim. Tamam tabi unutup gidiyorlardır da yani en azından belli bir süre eminim ki diyorlardır rezil oldu diye. Eskiden biraz da kendi kendimle dalga geçen biriydim, ama bir de sınıfta benim dikkatimi çeken birisi var. Onun yanında rezil olmak da istemiyorum.

Sınavdan düşük aldığımda da yine mesela... Aslında biliyorum hangi sınavdan ortalama kaç alacağımı, ama yine de o notlar sınıfta bangır bangır okunduğunda düşük almışsam bir de benim notum okunduğunda herkes dönüp bakıyor ya:eek: Of ya. Yazarken bile stres oldum.

Çok alınganım galiba:63:
Yardımlarınızı bekliyorum..

Yaşin kucuk oldugu icin boylesin.. seni yasinda aynen boyleydim hatta daha fazlasi herseye yuzum kizarir gunlerce unutamazdim. Ama universite ve sonrasinda yavas yavas gecti bu durum.kendini onemse baskalarini degil.bir tek sen degilsin.herkes kendine baksin bosver

bir dur düsün herkes senin gibi insan yemek yiyen sonrada tuvalete giden

mükemmel olmak zorunda degilsin herkes le dalga geciliyor herkes düsük alabilir

Benim matematiğim çok iyiydi, en yüksek notu alırdım ve hiç de calismazdim. Bir olay oldu ,ondan sonra lisede matematik dersine bikaç sınav haricinde hiç girmedim .. sonra sırf gırgır olsun diye sınav sonucumu öğrenmek üzere derse girdiğimde ,hocam önce benimkini okuyun , nede olsa en yüksek olan notu ben aldım ,derdim ,sınıf olarak kahkahayi patlatirdik :) sınıfımızın not ortalaması da iyiydi .. sınav kağıdına resim çizen ben bide birkaç kişi hariç 70 altı not olmazdı .. hoca hem köprüyor hem de gülmemek için kendini zor tutarak ,en yüksek notu aldığın için senin kağıdını cerveletip duvara asicam, derdi :) bide sorardı ,notunu aciklamama gerek var mı diye :D benim gizlim saklim yok hocam ,arkadaşlarımdan birşey saklamam ,diyince ,sifiiiiirrr, derdi ,bütün sınıf ,oooooooooooo, diyip alkislardi :) hatta birlikte dalga geçerdik benimle :) yine hedefi tutturdun ,hadi iyisin ,derlerdi , bende kasıla kasıla ,şaşmaz, derdim :))) kime ne benim sifirimdan :) özgüven önemli ..kimseyi umursamamak da .. diğer derslerim de iyiydi 80 altı notum yoktu .matematik de nazarin olsun ,derlerdi bana :)))

Daima başın dik olsun , kimse senden üstün değil ..dönüp sana bakanlara sen de dik dik bak gözlerini hiç kaçırma .. bide bunlar hep anı olacak ,hatırlayıp güleceksin benim gibi ..
Yalnız çok çalış ,hedefin olsun ,benim matematikteki kararliligim gibi :)asla şaşmasin ..

Sen kendinle dalga geçsene..
Mesela soruyu bilemedin. Hay Allah ya fena rezil oldum de ver bas kahkahayı.
Herşeyde önce sen kendine de bunu.
Böylece kimse senin üstüne gelemez.

Back
X