Bir Prim Meselesi

every

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
131
176
103
Herkese merhabalar, konuya girip olabildiğince özet geçiyorum.
Özel sektörde çalışıyorum satış ve pazarlama üzerine. Aylık satış hedeflerim oluyor ve bu hedefleri gerçekleştirdikçe prim alıyorum. Belirli aralıklarla çalıştığım nokta değişiyor. Ocak ayının başında çalıştığım nokta değişti. Geçtiğimiz ay verilen hedefi gerçekleştirdim ama hesabıma yatırılan prim çok komik bir rakamdı. Bir üst yöneticimle konuştum bu durumu, genelde bu konuları biz onlara söyleriz onlar muhasebeyle görüşüp çözerler. Bu ay çalıştığın nokta değiştiği için muhtemelen böyle bi karışıklık oldu bana durumla alakalı mail gönder çözelim dedi. Maili gönderdim herhangi bir düzeltme yapılmadı. Çok büyük ihtimalle umursamadı yöneticim. Az önce görüştüğümde de daha önce de böyle şeyler yaşadık düzeltmedikleri, eksik prim alan çok arkadaş oldu dedi. Ben direkt muhasebeyi arayıp durumu onlarla görüşsem çözülecek. (Daha önce benzer bi olayı bu şekilde çözdüm) ama şu var. Hamileyim ve doğumdan sonra anlaşarak haklarımla birlikte işten ayrılmak istiyorum bunun için az önce görüştüğüm yöneticinin bir üstüyle görüşeceğim. Şimdi ben muhasebeyi ararsam primle ilgili görüştüğüm kişiyi hiçe saymışım gibi bi durum olacak ve aralarında konuşacakları için işten ayrılmak için görüşeceğim kişinin tavrı bana karşı daha farklı olacak. Ne yapabilirim?

Zaten işten ayrılmayı düşünüyorsunuz, bunu ele alarak primlerimin peşini bırakmazdım.
Neticede hakkın olan için uğraşıyorsun.
Hepimiz öyleyiz.

Diğer konu, ne gibi tavrı farklı olur ayrılmanız konusunda?
O kısmı anlayamadım.
Sonuçta işten ayrılacaksanız belli başlı şartlar var, size ne gibi eksisi olabilir ki?

Özel sektörde ise girerken abartılı primlerden bahsedilir ama çalışınca yok o kesintisi yok kotayi arttırdım gibi bahaneler yaratılır. Birim müdürü ile konusun

Evet hakkım olanın peşine düşüyorum tabi ki en doğrusu muhasebeyle görüşmem. İşten ayrılma konusunda da bahsettiğim şu. Görüştüğüm kişinin bir üstüyle önümüzdeki ay konuşacağım doğumdan sonra ayrılmak istediğimi. İstifa etsem hiçbir problem yok ama haklarımı vererek işten çıkartmalarını rica edeceğim. O yüzden şuan muhasebeyi aramam prim konusunu konuştuğum kişiyi hiçe saymak gibi olacak ve işten çıkartmaları için konuştuğumda akıllara bu durum gelecek.

Ben olsam görüşür alırım. Sonuçta bu sizin en doğal hakkınız.
Hem neden size tavır alsınlar ki? Onlar müdahil olmuyorsa çözüme de karışmasınlar!

sıze bunun ıcın tavır alamazlar sız hakkınız olanı ıstıyorsunuz

Madem zaten ayrilacaksaniz, tavir alirsa da alsinlar. Direkt muhasebe ile konsuurdum.

Tavır alırlarsa istifadan sonra uğraştırırlar diye ters düşmek istemiyor konu sahibi anladığım kadarıyla. Peki istifa sonucu haklarınızı alacağınız kesin mi? Doğum sonrası istifa edeceğinizi öğrendiklerinde sizi başka bir sebep göstererek işten çıkartma durumları var mı? Yani bunların hepsi önemli sorular. Eğer zaten aksilik çıkartıcaklarsa bence priminizi bırakmayın orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…