• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bır sen sahıddın rabbım,bır de ben.

Arkadaslar deliricemm..ayni odada oturmuyor.yatagada gelmiyor..konusmuyor.ben ne yaptimmmm.ne yaptim yaaa...sizcene yapmaliyimmm..of offf...

Arkadaslar deliricemm..ayni odada oturmuyor.yatagada gelmiyor..konusmuyor.ben ne yaptimmmm.ne yaptim yaaa...sizcene yapmaliyimmm..of offf...

bunlarn cogu aynı kalıptan cıkma galıba.hrsyı kendılerı yaparlar br de ınsana kndnı suclu hıssttırıler.hc alttan alma.bosver.esın bana kalrsa senı sevmıyor onemsemıyor cnku davranıslarının sna ne hıssettrcgnı dusunmuyor.bnm esm de bole.bn artk bnı sevmedgne ınandrdm kendmı.kac gundur ewe gelmıor.annesnın evnde kalıor bn de oglumla yalnızım.ama ınan hıc umrumda degl.cnku bnm br hatam yok.anlyrm kı bnm ne hssettgmn bnm ne oldgumun nasl oldgmn da br onemı yok.bn de bna vermedgı degerı ona vermyrm.egme basını dık dur.keske ıse gırseymssn neden ızın alma ıhtıyacı hssettn anlamıyrm.cıkıp gdeblrdn ble smdı..

Kusluk mu yapiyor hala esiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
evet.o gunden sonra..hic bir sey demedim.ve yargilamadim.sadece sustum.ve o kus......ama bu sefer alttan almiyacagim.gittigi yere kadar.....kizimsoruyor baba burda nie uyuyorsun die..oglum benimle uyuyor.her kez allak pullakk..huzursuzlugun anlamina bak...

içime öküz oturdu resmen. hayat bazılarına bu dünya için imtahan sanırım. Bazı adamlara çok çok kötü kalpli hanımlar lazım kesinlikle. eşinizin hiçbişey olmamış gibi yatak odasına çağırması da sinir bozucu olan tarafı ki bu sadece sizin kocanıza özgü bişey değil erkeklerin genelinde var malesef. Siz ii olun yine kimse bilmesede Allah biliyor ve görüyor. Eminim yaradan da gösterecektir kocanıza bazı şeyleri. Öpüyorum seni

bunlarn cogu aynı kalıptan cıkma galıba.hrsyı kendılerı yaparlar br de ınsana kndnı suclu hıssttırıler.hc alttan alma.bosver.esın bana kalrsa senı sevmıyor onemsemıyor cnku davranıslarının sna ne hıssettrcgnı dusunmuyor.bnm esm de bole.bn artk bnı sevmedgne ınandrdm kendmı.kac gundur ewe gelmıor.annesnın evnde kalıor bn de oglumla yalnızım.ama ınan hıc umrumda degl.cnku bnm br hatam yok.anlyrm kı bnm ne hssettgmn bnm ne oldgumun nasl oldgmn da br onemı yok.bn de bna vermedgı degerı ona vermyrm.egme basını dık dur.keske ıse gırseymssn neden ızın alma ıhtıyacı hssettn anlamıyrm.cıkıp gdeblrdn ble smdı..
Ayy cnmm....seninde durumunkotu..nasil birakir senle oglunu...ya biz mutsuz olmak icin mi evleniyoruz.bekarken ne guzelmis hayat.esime gelince seviyor beni...normalde hic bole degildiii...ama bazen beni mahvedecek davranislari var....amabunu affedemiyecegim.annemmmm.annem bilse ne kadar uzulur.mahvolurlar...bir gun esim geldi bi borcu vardi offf dedi.annemde ne oldu oglum.anne bole bole bi sikintim varr.yetistiremedim bende dedi..annemde ben veririm oglum dedi.ve bir milyari verdiii....dusun bir avuc peynir icin yaptigini annem bi duysa....
Bir sizler biliyorsunuz.nasil tepki verdiniz.bir de annemler bilse.

içime öküz oturdu resmen. hayat bazılarına bu dünya için imtahan sanırım. Bazı adamlara çok çok kötü kalpli hanımlar lazım kesinlikle. eşinizin hiçbişey olmamış gibi yatak odasına çağırması da sinir bozucu olan tarafı ki bu sadece sizin kocanıza özgü bişey değil erkeklerin genelinde var malesef. Siz ii olun yine kimse bilmesede Allah biliyor ve görüyor. Eminim yaradan da gösterecektir kocanıza bazı şeyleri. Öpüyorum seni
Evet bende bilirim onun ailesine tavir almayi.az once namaz kildim ve agladim.rabbimm sen sahitsin hic bir duamda onun ailesini eksik etmedim.kendi aileme ederken onun ailesine de ettim.ama o..nie bole rabbimm
Ve bende artik onada bazi seyleri goster rabbim dedim.dusunuyorum.simdi kaynanamlara aynisini yapsam.ama onlarin ne sucu var...kayinpederim kaynanam ailemi beni cok seviyor.gorumcelerim asla hic bir seye karismazlar.ben nasil kotuluk eximm.allah hesap sormaz mi bana....gecen kayinpederim koye gidior.marketten biseyler aldim.k.v.allah razi olsun kizim cok sagolll.dedi..ne oldu gonderdigim iki kurusluk seyler karsisinda aldigim dua dunyaya bedel degil mi.simdi ben nasil yapim kotulukk...

Yok bence sen onun ailesine öyle davranıp onun seviyesine düşme. Ve bana kalırsa eşini alttan alma burda haklı olan sensin küslük yapan o bu nasıl iş

Ayy cnmm....seninde durumunkotu..nasil birakir senle oglunu...ya biz mutsuz olmak icin mi evleniyoruz.bekarken ne guzelmis hayat.esime gelince seviyor beni...normalde hic bole degildiii...ama bazen beni mahvedecek davranislari var....amabunu affedemiyecegim.annemmmm.annem bilse ne kadar uzulur.mahvolurlar...bir gun esim geldi bi borcu vardi offf dedi.annemde ne oldu oglum.anne bole bole bi sikintim varr.yetistiremedim bende dedi..annemde ben veririm oglum dedi.ve bir milyari verdiii....dusun bir avuc peynir icin yaptigini annem bi duysa....
Bir sizler biliyorsunuz.nasil tepki verdiniz.bir de annemler bilse.

aynen.cok haklısın.bekarlık gercekten sultanlık.bnm durumum uzun zamndr bole.daha neler neler duysan sasarsın ama en azndan snn esının aılesı ıyı ınsanlar.esın bencıllk edıyor.evlılkler hep bole.sorunlu sıkıntılı.cogu zmn da erkekler sıkıntı yaratyr kadnlr alttan alıyor.bn artk akısına bıraktm.hc ugrasmyrm..allah hayrlsnı nasıp etsın deyıp ceklyrm.

bence kayınv. ve kayınp. duysa oğullarının huyunun böyle olduğunu onlar bile konuşur onunla sanırım.

bence kayınv. ve kayınp. duysa oğullarının huyunun böyle olduğunu onlar bile konuşur onunla sanırım.
Kesinlikle.ama onun yaptigini baskasi ona bu dogru degil dedikten sonra fark etmesi umrumda degill.essek kadar adam.baska seylere gelinceee her seyi biliyorlar,dusunuyorlar...

Diger yorumlari okumadan yaziyorum. Onun ailesinede bisey yapma bundam sonra. Isterlersede oglunuz kendi aileme verdiklerim gozune batip bu evden disari bisey cikmiyxagini soyledi, sonucta sizde benim ailem sayilirsiniz, onlara yapamiyosam sizede yapamam kusura bakmayin oglunuza batiyo dicen. Olcak bitcek. Yada direk git kayinvalidene anlat durumu, hatta herseyi aynen bursa yazildigi gibi. Eger o oglunu haslayip dogduguna pisman etmezse oda insan degildir yani.

Diger yorumlari okumadan yaziyorum. Onun ailesinede bisey yapma bundam sonra. Isterlersede oglunuz kendi aileme verdiklerim gozune batip bu evden disari bisey cikmiyxagini soyledi, sonucta sizde benim ailem sayilirsiniz, onlara yapamiyosam sizede yapamam kusura bakmayin oglunuza batiyo dicen. Olcak bitcek. Yada direk git kayinvalidene anlat durumu, hatta herseyi aynen bursa yazildigi gibi. Eger o oglunu haslayip dogduguna pisman etmezse oda insan degildir yani.

Ben tamamen duygulara bakiyorum.ona annesi kizsa ne kizmasa ne.beni esimin boyle dusunmesi yikiyor.bunlari soylemesi....ve sucluymusum gibi..simdi salonda oturuyor.ayni odada bile oturmuyor.yatagini ayirmis.goren derki bu hatayi senmi yaptin...

Ise giril calisma imkanin varmi? Cocuklardan oturu yani, bakacak birivyada okul cagindamilar? Senin bi meslegin varmi? Bunlarin hicbiri olumlu degilse bile evden calisabilirsin, inci boncuk ceyiz cember vs isleri yapabilirsin evde bikac kurs sonrasi. Baslangic icinde o mahlukattan degilde annneden alirsin az bo moktar para, varsa eger, yoksa kayinvaliden, oda olmadi kendi isini yapmak isteyen hanimlara uygun krediler var diye biliyorum. Demem oki bi sekilde senin elinin ekmek tutmasi lazim ki adamin agzina lafi tikabilesin.

Cok uzuldum kardesime baktim konuyu okuyunca aglayasim geldi. Ben kardesimin bir sac teli icin dunyayi yakarim esim bir avuc peyniri cok gorecek ha. Icim acidi resmen.

Ise girme durumunuz var mi?
Gerci ise girseniz bile maas kartini size vermeyecek gibi bir hava var esinizde.

Cok uzuldum kardesime baktim konuyu okuyunca aglayasim geldi. Ben kardesimin bir sac teli icin dunyayi yakarim esim bir avuc peyniri cok gorecek ha. Icim acidi resmen.

Ise girme durumunuz var mi?
Gerci ise girseniz bile maas kartini size vermeyecek gibi bir hava var esinizde.
benim cok iyi bir meslegim vardi.staj gordugum banka beni memur olarak aliyordu.ama esim izin vermediii.calistirmam seni die...bende cahil.calisirsamm.kavga dogus.ve cocuklar buyudu simdide ben calisamiyorum.nadeni ise oglum hadi kisin okula gidiyor,ama yazin ne yapcam..annem yakin ama durmuyor..derdi basi bahcede oyun oynamak.annemlere gitmek istemiyor.annem her zaman gelemez babam evde kardesim.yani her kezin duzeni bozulacak.bende asiri evhamliyim.ya oglum kaybolursa diee...bir ise giremiyorum.evde gelinlik yapiyordummm...onunla bir sey yaptirdimmm diebile kavga etmisti....ailesine varana kadarher keze solemis tii...essek her zaman essekkk...bir gun bir arkadasim ona yardimci olayim die bir is teklifi yapti...dukkani vardi.bende esimle konustum.tmm.dedi.bende sakadan dedim kii ben o parayla cocklarimla gezicem tozucam.onlarla yapamadiklarimi yapcam.dedimmm.eee borclari kim oducek dedi.bende coc.ihtiyaclarini ben karsilicam daha ne istionn dedim...kalkti kustu gittiii..kostum actim kapiyyiii...kusme kusme sana vericem parayi.sen hiiiiiiiiic korkma......ya bu kadar yuzsuz...
Ama onceden kadin calismaz.gunah.kadinin parasi yenmezzz.derdi.

Ise giril calisma imkanin varmi? Cocuklardan oturu yani, bakacak birivyada okul cagindamilar? Senin bi meslegin varmi? Bunlarin hicbiri olumlu degilse bile evden calisabilirsin, inci boncuk ceyiz cember vs isleri yapabilirsin evde bikac kurs sonrasi. Baslangic icinde o mahlukattan degilde annneden alirsin az bo moktar para, varsa eger, yoksa kayinvaliden, oda olmadi kendi isini yapmak isteyen hanimlara uygun krediler var diye biliyorum. Demem oki bi sekilde senin elinin ekmek tutmasi lazim ki adamin agzina lafi tikabilesin.[/QUOTE

bir yukariya yazdim..is icin...orayi okuyun...benden gectiii.artik kendime guvenim bile yokkk..gidip calisincada sorunlar olacakkk....

Son düzenleme:
bu gun olan olayi en sonunda anlatacagim.once yasadiklarim.cocuklugumda cok fakirdik.catisi akan birev,ekmek hic yok.saguk oda aglayan anne ve kardesler.bir gun artik acliktan kusacaktim.anne komsudan ekmek istiyimmi dedim.o da anladiki cok kotuyum.git iste kizim dedi.komsumda kupkuruu tas olan ekmegi verdi.ve hemen biter mi ekmek.simdi iki gunde bitmiyor.

Okula giderdim,yirtik ayakkabi ama tertemizdik.annem cok temizdi.montum hic olmadi.kirmizi hani onunde kurdela olan parlak ayakkabilar verdiya hep hayalettim.okula giderken her aksam yirtilan ayakkabimi dikmekten ayakkabim sandelede donmustu.

Her kez tenefuste simit kola yiyince icimden derdim ki allahim bir gun bende yiyebilicemmii...ama ben yesem annemler yiyebilir mi.okulda findikici dagitirlardi,her kez acar hemen yerdi.ben eve gotururdum.mahallede dugun olunca kurupasta dagitilirdi ben kardeslerime goturup kosa kosa tekrar dugune giderdim.
Bir gece acliktan uyuyorum annem kalk kizim makarna getirdi baban dedii.firladimm yerimden.her kez oglen yemeginde eve gider ve ne yedigini anlatirdibense hep ic cekerdim.arkadaslar biz etsiz yemek yemeyiz derdi.bizse annem peynir fazla gitmesin die icine margarin koyar ezer cokelek gibi yapardiyerdik.cunku yoktu.derslerim cok iyidi ama acliktan bazen dinliyemezdim

Evde belki bes senede bir tavuk alinirdi.onun derilerini yerdimki doyayim hemde annemler kardeslerim yesin.annemler derdi ki o cok sever.ama ben hic sevmedimm.ben yokluktan sevdim ,diyemedim.ve simdi agliyorum.

Bayramdan bayrama oldu giysilerimiz.o da bir sene borcunu oderdik.pazara gitmek hic yok.ve sonra cok duzeldi durumumuz...herseyimiz oldu.evlendim.esimle sikinti yasdik.her seyi al bastan....ama anlatamadim aileme.uzulmesinler diee.tam ise girmistim calisacaktim esim calistirmadi.izin vermedi.
Ve bir gun bir dua..rabbim sen sahitsinbir de ben.cok cektim ben.cok ac kaldim cok yokluk gordum.artik yeter rabbim.banada ev is ver dedim...ve bir sene icinde baska bir eve ciktik iki sene sonra ev aldik araaba.diger ev.herseyim var.yolda yururken cocuklarin ayakkabilarinda gozum.kimin yirtiksa aliyorum.kim fakirse yanindayim.komsular bir yardim toplayinca ona gidelim der.bilmezlercektigimiama verecegimi bilirler.

Ve asil konu.arefe gunu revani yaptim.esimede dedimki annem istedi bunu gotururmusun.
Annenemi....nie yapion.benim anneme yapiyonmu....
Durdum baktim.ve sana hic bir aciklama yapmiyacagim .sana layik bir sozum bile yok dedim vesustum.

Esimin ailesine her istediklerinde yapmisimdir.gecen sene kv.bayramda pasta yaptimbeni aradi kizim oyle dua ettimkii sana.allah razi olsunn.gelenler bayildiii..ve beni arayip tarif isteyenlerde oldu.gecen gorumcemin esi bir yere gidecekti aradibana o pastadan uctane yap malz.yolliyimdedim.olurmu ole yaparim dedim.ve yaptim esim goturdu.bu ne die sormadi.gecen kayinpederim koyden geldi gerigidecekti.babana harclik verseydin dedim.biletinialdim dedi.iyi yapmissin dedim.gune gireriz kayin v.asla gun parasini almam.ama ben veririm.her koye gittiklerinde market yParimesimelimden bile alir yerine koyar ne geregi var der.ben israr ederim.bunlar gercek arkadaslar.insanburaya yalan yazar mi?

Neyse ben kustum.ve tekrar konustuk.dun kardesim gelmisti bende onun sevdigi tulum peyniri vardi tam bir avucumuzun ici kadar dolu dolu yani.o kadar .verdim.gordu.ve sabah sordu o neydi verdin.tulumpeyniri.nie verdin bana sordun mu.sanami sorucam dedim.evet bana soracaksin dedi.sen dengesiz ve terbiyessizsin dedim odadan ciktim.agla agla.halen gozlerim sis.ucsaat sonra geldi ...sarildiii ne yapionn neye trip yapionn..hadi odaya gel sevslimm.dediii.ayaginida ustumeatmisti bende hip hizli ittirdim..sizlandi mizlandi.odadanciktim..on dak.sonra geldi ve bu evden bir igne bile cikmiyacak.benim haberim olmadancikmiyacak.bende kardesime diyicem geri yollazin bak gor ariycam solucemm.goreceksinn..ve defolup cikti..
Kizlar ailem bana olesine dort milyar para on sene once verdi...onbesmilyarda evalirken.halenparasinivermedi..yoklugumda ailem yanimdaydi.....bunlarida duymak bana aci veriyor...bir yakinima anlattim bu olayi direkk ben senin onun ailesi icin neler yaptigini biliyorumm.terbiyesiz dedi..dusununn....cok kotu.evliyim ama muhtacim.bu dunyada sahip oldugum hic bir syim yok.siginti oldugumu ogretti bana ya.allaha havale ediyorum.

ne zor günler geçirmişsin,eşin yüzünden de geçirmeye devam edeceksin gibi duruyor,dua et allahım eşime merhamet ver diye

bacım sen hatayı en baştan yapmışşın çalışacaksın küsse de boşansada çalışacaktın o kadar yokluk zorluk görmüşsün bunları aklına getirip çalışacaktın.

annem hep fakirin sofrası açık olur zenginin kapısı kapılı olur der. haklı kadın senin sofran gönlün açıkta eşin çok yanlış yapıyor. ama sen ver yinede sonuçta onlar senin ailen. o bu farkı göremesede ver

ben surundururum bu adami! ya essek sudan gelecek yada akli basina gelecek vakte kadar surundururum! ya ama kusuyosa kussun be bacim, ne hali varsa gorsun birak, ne kosuyosun pesinden :( annemlerde oyleymis, o annemle sebepsiz yere konusmazmis annem aralarini yumsatmaya muhabbet acmaya calisirmis. ahh nerdeyse ayni annemin hayati, tek fark o yoksullugu baba evinde degilde koca elinde gormus garibim:( ve hic unutmaz ki zaten boyle bi yasam unutlmaz, daha dun bile mevzusu gecti ve kadin 68 yasinda, dusun artik nekadar uzulmus icine islemis cektikleri. allahim babam ve esin gibi erkeklere evlilik nasip etmesin insallah! hem aldiklarinin hem dunyaya gelmesine sebep olduklarinin baslarini yakarlar! gerci sen suanda tam tersisin baba evinde yokluk cekmissin simdi cok sukur oyle bi durumun yok ama oyle bi durumunun olmamasini burnundan getirildigi bi hayatta bezdirir insani, varsin biseyim olmasin sevgim saygim huzurum olsun demeye baslar insan. ooooyyyyyyy allahim sana, senin durumunda olanlara ve beter durumda olan herkese herkese yardim etsin insallah su mubarek gunun hurmetine. kocan olacak yarattiginada insaf vicdan merhamet herkese karsi acik gonulluluk versin sana karsi anlayis saygi sevgi versin insallah.

bide diyosunya ailesine soyleyipde onlar konussa benim icin ne anlami kalicak, tamam biyerde haklisin, ama belki o ona gosterilmeden gorecek kapasiteye sahip degil, illaki soylemnesi gosterilmesi lazim, anlatilmasi lazimki dusunmeye baslayabilsin.

is konusunda, oglunu yazin krese falan verme imkanin olmazmi kazanacagin paranin bi miktariyla? hem annende musaitmis kendi evinde bakmak icin, cocuk gitmez desen bile bir iki haftaya alisir, annen bulur illaki onu oyalamanin yolunu. hem bellimi olur belki is yerinin calisanlarina kresi falan olur. ama kendini calisma konusuna kapatma. ve esin seni nekadar yildirmaya calissada yilma. biliyorum demesi cooook kolay. ama anne olmak zoru basarmak diilmi zaten? kizina guzel guclu tuttugunu koparan bi annesi oldugunu gostermek istemezmisin? ogluna kadinlarin calismasinda bi sorun olmadigini, herkesin ekmegini kendisinin kazanabilecegini daha bu yasindan asilamak istemezmisin? nebilim yaa uff:( keske elimizden bisey gelsede bi sekilde bi derdine care olabilsek :(

Back
X