Bir sene esten ayri yaşamak 👀

Bu durumda ne yapmalıyım?

• Türkiye ye dön evini arabanı yüksekt

OY: 2 10,5%
  • Saçmalama otur oturduğun yerde kocanla

OY: 9 47,4%
  • Zamanla alışırsın Türkiye ye dönme.

OY: 8 42,1%

• Ankete Katılan
    19
Herkesin düşüncesi ve hayata bakış açısı farklı gurbetin zorluğu baya bi zorlamaya başladı
haklısın ama inan bu ülke artık yaşanacak gibi değil hem şöyle düşün istediğiniz zaman gelebilme imkanınız var ama geldikten sonra tekrar gidebilme durumunuz alışabilmeniz zorlar. sabredin evladınız için daha iyi bir gelecek saglayacaksınız. keşke benim de böyle bir imkanım olsaydı. ayrıca türkiyenin neresine gelirseniz gelin kv sizin peşinizi bırakmaz.

Kizlar bugun gundemimize gelen bir konu var eşim baska bir ülkede sehre cok uzak bir santiye de calismak istiyor tanidigimiz insanlar da var bu arada bizde yurt dışında yaşıyoruz Türkiye de evim var arabam var ama bir yasinda bir de bebegim var 👀 burada aylik 60 bin birikim yapabiliyoruz tl bazında cok masrafımız yok, Türkiye de ki sehir merkezinde evim 2+1 arabamizda 500 bin bandinda bir arac sadece bebegimiz küçükken bir sene dişimizi siksak sana istediğin evi alacagim arabayi da yükseltiriz istersen dedi esim ama henüz düşünme asamasindayiz 👀 bu arada. Yaşadığımız yer avrupa ama esimin gideceği yer afrika bunu da belirteyim cok detay vermek istemiyorum formu kullanan tanıdıklarım da var esim bati afrikaya giderse dolar bazinda alacak yani bir sene de yarim ev parası yapıyor en azından bizim memlekette diğer evi de satar ustune koyar aliriz diyor. Asıl mesele su bebegim bir yasinda ve babaya düşkün esim afeikaya giderse dört ayda bir 15 gun izne gelecek 👀 esimin ailesiyle zaten son çok büyük tartisip gorusmeme karari almıştım esimde suan küs daha doğrusu esime hepsi küs konusmuyolar sebebi beni galiba onlarin lafina sözüne karsi boşamamasi ay oralar karisik girmek istemiyorum Türkiye ye dönmek istemiyorum esimin ailesi yüzünden ama bura da da ev almak hayal ötesi, 😒🥲 siz olsanız ne yapardınız iki sene oldu buraya da hala alışamadım bir de böyle sorunum var
Sanirim esin insaat mühendisi benimkide öyle. Ben hamileligimin 5. Ayindan beri ayrıyım eşimle. İşinden dolayı. 5. Aydan önce ve 1 sene yurtdısındaydık bizde….Doğum olcak birkaç ay görüp geri döncek…… bizimde türkiyede evimiz var orda kalcaz inş bebişle. Arabayıda almayı planlıyoruz henüz yok….

Sanirim esin insaat mühendisi benimkide öyle. Ben hamileligimin 5. Ayindan beri ayrıyım eşimle. İşinden dolayı. 5. Aydan önce ve 1 sene yurtdısındaydık bizde….Doğum olcak birkaç ay görüp geri döncek…… bizimde türkiyede evimiz var orda kalcaz inş bebişle. Arabayıda almayı planlıyoruz henüz yok….
Maden mühendisi eşim ama bir seneden fazla kalamaz hatta bir sene bile mucize çünkü daha önce gitti sekiz ay cok zordu bocekler sinekler vs birde gittigi yerde 15 Türkü yerliler öldürmüş suan asgari kamp gibi bir yer orasi askerler falan koruyor tek korkum kopar sogurmuyuz birde Türkiye ye döndüğümde pisman olur muyum kesin olurum gibi 🥲

haklısın ama inan bu ülke artık yaşanacak gibi değil hem şöyle düşün istediğiniz zaman gelebilme imkanınız var ama geldikten sonra tekrar gidebilme durumunuz alışabilmeniz zorlar. sabredin evladınız için daha iyi bir gelecek saglayacaksınız. keşke benim de böyle bir imkanım olsaydı. ayrıca türkiyenin neresine gelirseniz gelin kv sizin peşinizi bırakmaz.
Kayınvalide den cok benim. Buyuk görümcem var malesef 👀😒 ayy darlandim ben dönemiycem Türkiye ye falan yok hic düşünmeye de gerek yok bence artık icim daraldı

Gittigi yer kus ucmaz kervan geçmez bir yer sevgiliyken de gitmişti biliyorum orayi da bilmiyorum ki Türkiye ye temelli dönmek yada dönmemek beni yipratan sey çünkü gelmek icin cok uğraştım esimin ailesinden de uzakta oluşumuz bize huzur veriyor her ne kadar beni de savunsa sürekli köy lafi gectiginden baygınlık geliyordu artık bana burada kirada oluşumuz canımı sıkıyor donsem sadece hayalimde ki gibi bir ev alip oturacağım diye bir artısi var baska türlü artısi yok konuyu da acan benim aslinda çünkü bu teklif bir ay önce gelmişti olmaz diyip hic ustunde durmadik ama orada ki kazanc buranin iki kati ha yasam kötu o ayrı
1 yıl çok uzun değil,4 ayda birde gekecekmiş,tek seferlik çocuğunuz için değer bence zaten eşle aranız çok da iyi değilmiş gitsin çalışsın bari belki özler ilişkinize de iyi gelir

Maden mühendisi eşim ama bir seneden fazla kalamaz hatta bir sene bile mucize çünkü daha önce gitti sekiz ay cok zordu bocekler sinekler vs birde gittigi yerde 15 Türkü yerliler öldürmüş suan asgari kamp gibi bir yer orasi askerler falan koruyor tek korkum kopar sogurmuyuz birde Türkiye ye döndüğümde pisman olur muyum kesin olurum gibi 🥲
Canim yazini okurken aynı yerde mi çalısıyorlar diye düşündüm dhdjxkkdkd çünkü benimkide afrikaya gidiyor. Ben de bebişle gidemeyeceğim için proje bitene kadar türkiyedeyim. Bir süre annemlerin yanında durucam bir süre kendi evimde. Sen de öyle yapabilirsin . Bebisle afrikaya gidilmez hastaligi vs Allah korusun. Biz sevgililik döneminde çok uzun süre ayrı da kaldığımız için bu uzaktan işine alıştık. Benimde tek düşüncem bebişi uzun süre görsün istiyorum…..ama zor maddiyatta önemli.

Bu arada evlenmeden hemen önce afrikadaydı eşim. Her afrika ülkesi aynı değil tam nereye gidiyor bilmiyorum ama

Kizlar bugun gundemimize gelen bir konu var eşim baska bir ülkede sehre cok uzak bir santiye de calismak istiyor tanidigimiz insanlar da var bu arada bizde yurt dışında yaşıyoruz Türkiye de evim var arabam var ama bir yasinda bir de bebegim var 👀 burada aylik 60 bin birikim yapabiliyoruz tl bazında cok masrafımız yok, Türkiye de ki sehir merkezinde evim 2+1 arabamizda 500 bin bandinda bir arac sadece bebegimiz küçükken bir sene dişimizi siksak sana istediğin evi alacagim arabayi da yükseltiriz istersen dedi esim ama henüz düşünme asamasindayiz 👀 bu arada. Yaşadığımız yer avrupa ama esimin gideceği yer afrika bunu da belirteyim cok detay vermek istemiyorum formu kullanan tanıdıklarım da var esim bati afrikaya giderse dolar bazinda alacak yani bir sene de yarim ev parası yapıyor en azından bizim memlekette diğer evi de satar ustune koyar aliriz diyor. Asıl mesele su bebegim bir yasinda ve babaya düşkün esim afeikaya giderse dört ayda bir 15 gun izne gelecek 👀 esimin ailesiyle zaten son çok büyük tartisip gorusmeme karari almıştım esimde suan küs daha doğrusu esime hepsi küs konusmuyolar sebebi beni galiba onlarin lafina sözüne karsi boşamamasi ay oralar karisik girmek istemiyorum Türkiye ye dönmek istemiyorum esimin ailesi yüzünden ama bura da da ev almak hayal ötesi, 😒🥲 siz olsanız ne yapardınız iki sene oldu buraya da hala alışamadım bir de böyle sorunum var

Böyle evliliklere biz “akademisyen evliliği” derdik, çevremde o kadar fazla vardı ki böyle birbirinden uzak yaşayan evliler, bu benim için çok normal bir şey :) Çiftlerden birinin yurt dışına 2-3 yıllığına doktora sonrası eğitime gitmesi, o dönünce diğerinin gitmesi, ortam bir yerde kadro bulunana kadar farklı illerde yürütülen evlilikler, sadece belirli şehirlerde doktora programları olan araştırma görevlilerinin 4-5 sene ayrı kalması, daha neler neler… Benim babam da yukarıdakilere aşağı yukarı benzeyen bir sebepten dolayı 4 sene kadar başka bir ildeydi, gerçi ben çok hatırlamıyorum, küçüktüm. İki tarafın da idare etmeye gönlü varsa yapılamayacak bir şey değil bana göre.

Bu senenin başında her şeyi arkada bırakıp ülkeden kaçmış bir insan olarak Türkiye’ye dönme istediğinizi biraz garipsemiyor değilim :) Yaşadığınız ülkede kiracı hakları çok mu kötü? Türkiye’de mal varlığınız varmış zaten, daha iyisi için bu kadar sıkıntıya değer mi?

İnsanlar cocuklarinin gelecegi icin yurt disina gitmeye calisiyor siz guzel bir ev icin Turkiyeye.Ben olsam bulundugum ulkede kalir kocami afrikaya gondermez ayda 60 bin kenera atmaya devam eder tr yede donmezdim

Back
X