• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir servis meselesi

Son hafta öğretmenlerin çoğu gitmez mi?
Evet öğrenciler gelmeyebiliyor ama öğretmenler için böyle bir durum yok. Ders saati içinde okulda bulunmak zorunlu son güne kadar, hatta orada bulunulduğu halde öğrenci gelmediyse ek ders kesiliyor. Konu sahibine söylediklerinize hak vermekle birlikte bu yanlış bilgiyi düzeltmek istedim.
Acıkcası 100 okul seçsek, son hafta öğretmenlerin tamamı okula cogunda gitmiyordur. Ben eğitim öğretim hayatımda son haftada bi fiil tüm öğretmenleri görmedim ki devletten, özel okula gecmis bir öğrenciydim. İkisini de deneyimledim. Özel okulda bu oran tabi cok daha az olur, genelde gelirler.

Son hafta ögretmenlerin cogu gitmez, öğrencilerinde cogu gitmez. Son hafta ( ilkokul icin söylüyorum) ders olmaz hos lise de de olmuyordu .
Müfredattaki ders programı ztn bitmis olur.
Eğer pesin 4 haftalık verdiyseniz ve 3 hafta götürdüyse kalan 1 haftalık paranızı isteyin.
Ztn ders yokken inatla cocugu okula göndermenize gerek var mı?
Öğretmenimin gelmediğini görsem cimere şikayet ederdim. ( bu sebeple gelmese ) öğrenci devamsızlık halkını kullanıyor ama öğretmenin ay bosver gitmeyeyim deme şansı yok.

Ya bütün velilerden peşn alınmadı mı ücret? Nasıl karsılamıyor

Aradık konuştuk normal de 20 öğrencim vardı şimdi 6 yedi kişi geliyor.
Benzin mazot karşılamıyor
zarardayım dedi.

İyi de 20 kişinin parasını zaten önceden almış olmuyor mu? Sadece siz mi peşin verdiniz?

Ben paramı geri isterdim. Sırf bu tarz bir olay yüzünden 5. sınıfta dolmuşla okula gidip gelmeyi öğrenmiştim. Babam servisten almıştı, başka servis de yoktu, benimle beraber 10 öğrenci dolmuşu servis yapmıştık 🤣

Öğretmenimin gelmediğini görsem cimere şikayet ederdim. ( bu sebeple gelmese ) öğrenci devamsızlık halkını kullanıyor ama öğretmenin ay bosver gitmeyeyim deme şansı yok.
Amaannn cimer yaz bir bosluk bırak öğretmen gelir🤣 ben bunu asla tasvip etmiyorum ama Türkiye de yaşıyoruz. Gecen hafta bi arkadasımı
Bir devlet hastanesinde ultrasona sevk edildi. Usg cekecek dr kağıda aynen söyle yazmıştı “ bugün eeken cıktım, yarın gelin “ bunun üzerine bizi sevk eden dr a gittik he boşverin ozaman usg cektirmeyin dedi. Dedim ki ne dedin sen ? Bi taraftan elimdeki kağıdı almak istiyor. Cimer e sikayet edicem falan dedim. Kağıdı vermedim güvenlik vs geldi. Cimer e sikayet ettik hic bisey olmadı. Üstelik arkadasımın karnına dalıs esnasında bir demir türü bisey girmişti. Yani elzem olan konuda bile cimer sallamadı isin kısası.. çokta seapmamak lazım

Acıkcası 100 okul seçsek, son hafta öğretmenlerin tamamı okula cogunda gitmiyordur. Ben eğitim öğretim hayatımda son haftada bi fiil tüm öğretmenleri görmedim ki devletten, özel okula gecmis bir öğrenciydim. İkisini de deneyimledim. Özel okulda bu oran tabi cok daha az olur, genelde gelirler.
Öğrenci olarak değil, devlette bir öğretmen olarak bildiriyorum. ☺️ ne kendim yaşadım ne çevremde gördüm bu tarz zaten son hafta diye okula gitmeme durumunu ki Türkiye’nin çok çeşitli yerlerine dağılmış fazla sayıda öğretmen arkadaşım var.

Öğrenci olarak değil, devlette bir öğretmen olarak bildiriyorum. ☺️ ne kendim yaşadım ne çevremde gördüm bu tarz zaten son hafta diye okula gitmeme durumunu ki Türkiye’nin çok çeşitli yerlerine dağılmış fazla sayıda öğretmen arkadaşım var.
Ne mutlu bende öğretmenlik mezunuyum🫶 suanda da psikoloji bitirmek üzereyim. Dediğim gibi ben tam kadro gelen öğretmen devlette pek görmedim 😬 sevgiler

Bu okuldan okula değişiyor mu bilmiyorum ama biz hala full kadro okuldayız. Bazı sınıflarda öğrenci bile yoktu. Ama dersi olan tüm öğretmenler okuldaydı.
Biz de aynı şekilde hepimiz okuldayız. Değiştiğini zannetmiyorum ki mevzuat gereği de böyle bir şey yapılamaz zaten. Bugün koca okulda sadece bir öğrenci vardı, çocuk kapanın elinde kaldı 😅

Hayatımda ilk kez duyuyorum son hafta çocukların okula gitmediğini. Ne münasebet yani? Okulun da parasını ödemişim,servisin de ödemişim,isterse bir kişi olsun o serviste,götürmek görevi. Haklı bulan arkadaşlar da olmuş,şaşırdım. Bağlı oldukları bir yer yok mu bunların,böyle otopark mafyası gibi canı isteyince gidiyor istemeyince durabilme hakları var mı?

Ne mutlu bende öğretmenlik mezunuyum🫶 suanda da psikoloji bitirmek üzereyim. Dediğim gibi ben tam kadro gelen öğretmen devlette pek görmedim 😬 sevgiler
Çok güzel tebrik ederim 🌸 Yani öğretmenlik mezunu olmakla sektörün içinde olmak çok farklı bence. Bizim öğrencilik zamanımızdaki gibi de değil pek çok şey. Bağlı olduğumuz bir mevzuat ve çok ciddi yaptırımları var. Ben zaten son hafta diye okula gitmemeye cesaret edecek bir öğretmen olacağını zannetmiyorum. Varsa da cesaretine sağlık 🙃

Amaannn cimer yaz bir bosluk bırak öğretmen gelir🤣 ben bunu asla tasvip etmiyorum ama Türkiye de yaşıyoruz. Gecen hafta bi arkadasımı
Bir devlet hastanesinde ultrasona sevk edildi. Usg cekecek dr kağıda aynen söyle yazmıştı “ bugün eeken cıktım, yarın gelin “ bunun üzerine bizi sevk eden dr a gittik he boşverin ozaman usg cektirmeyin dedi. Dedim ki ne dedin sen ? Bi taraftan elimdeki kağıdı almak istiyor. Cimer e sikayet edicem falan dedim. Kağıdı vermedim güvenlik vs geldi. Cimer e sikayet ettik hic bisey olmadı. Üstelik arkadasımın karnına dalıs esnasında bir demir türü bisey girmişti. Yani elzem olan konuda bile cimer sallamadı isin kısası.. çokta seapmamak lazım
devlet memurlarını böyle küçük şeyler yüzünden işten atmalarını beklemiyorsunuz herhalde. Ama gerçek bir sikayetse gecerli sebep yoksa üstlerinden uyarı alıyorlar. Birden fazla kez şahit oldum.

Yani ilginç gerçekten ben 15 yıldır doğuda da batıda da görev yaptım.Son hafta okula gitmeyen ögretmen görmedim.Sonucta karne işlerimiz, okuldan sonra toplantılarımız oluyor.Devlet memuru olunca mazeretsiz gitmemeniz durumunda da cezası var.Siz bu kadar eminseniz bu olaydan benim bir 15 sene daha çalışmam gerekiyor demekki.

İyi de o 20 öğrenciden parayı peşin şekilde almadı mı bu arkadaş ?
O zaman kendisi uyanıklık yapıyor.
Diğer öğrenciler gelmiyorsa onlara uğramıyor işte ne güzel yolu kısalıyor zaten mazot daha az yakar.
Hastane işlerim var mecbur çocuğum okula gitmek zorunda deyin.

Back
X