• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir şeyler yazmadan geçmeyin. deneyimli hanımlar.

Amin inşallah.. Nasıl davranacağını düşünmeden, içinden geldiği gibi davran olacaksa zaten olur.. Yanlış olarak ne yapıp söyleyebilirsin ki? Ayrıca hepimiz hatalar yapıyoruz.. Önemli olan hatalarınla da beraber başa çıkabileceğin doğru insanı bulabilmek. Sen sürekli hayatını kendini dizginleyerek yaşamaya başlarsan, kendin olmaktan çıkarsın. Doğrularınla, hatalarınla kendin ol, ztwn adam seni tek hatanda bırakıp gidecekse, bırak durmasın..

Ben başta çok hata yaptım ona karşı, ondan sakladım bazı şeyleri öğrendi tartıştık ama asla ayrılmaktan bahsetmedi. Bide çok seviyorum onu, yaptığım hataları tekrarlamadım tabi saolsun o da hiç açmadı eskiyi. Şimdi konuşacak konu bulamıyoruz kendimi kasıyorum o zaman saçmalıyorum. Karşımdaki o olunca konuşamıyorum bile şuan bile pek ifade edemedim kendimi kusura bakmayın.

Vallahi öyle, ben de kendimi evliliğe ikna edemedim hala. Onu ne yaacağım bilmiyorum. İş ciddiye bindi mi hemen bir mazeret uydurup koşarak uzaklaşıyorum:) Çevremde çok kısa sürede boşanan çok arkadaşım var, ondan mı etkilendim nedir.

ben de sizin gibiydim yaşadıklarımdan ötürü, hatta kendime sınır koymuştum, 30uma kadar evlilik yok diye
ama bi şekilde ikna oldum, ya da olmak zorunda bırakıldım :1:
çok şükür pişmanlığını yaşamadım, Allah da kimseye yaşatmasın..

Evlenmek istemiyormuş gibi davranın. Ben gerçekten de eşimle tanışmadan önce evliliği düşünmüyordum:1:. Bunu da ona söylemiştim. 24 yaşında evlendim. Zaten o insan sizin nasibiniz ise mutlaka oluyor evlilik.

İnşallah nasibim hayırlısıyla odur. Bende bu yaşıma kadar evlilik düşüncesi yoktu aklımda ama onu görünce tüm düşüncelerim değişti. Şimdi çok istiyorum evliliği onunla.

Sevgiliye neler sorulma yazmışsınız. Önce bi evlenmek istiyomu onu sorun :)
Sonra ona nasıl davranılması gerektiğni sormuşsunuz. Sultan süleyman karşınızdaymış gbi davranın :)
En büyük taktiğe sıra geldi : hamileyim evlenmemiz gerek diyin :1:
Bunun taktiği mi olur allah aşkına. Hiç bi şekilde evlenmek istediğnizi belli etmeyin. Niyeti varsa evlenir zaten yoksa zaten taklada atsanız ağzınızla kuş da tutsanız hiiiiç bişi olmaz yine bekar kalırsınız.:)

Hanımlar özellikle flörtü evliliğe götüren bayanlar taktikleriniz nelerdir. Sevgiliye nasıl davranılmalı, neler sorulmalı...

taktikleri genelde uygulamam ama en azından söleyim,

-çok fazla görüşürdük o yüzden yalandan "annem izin vermiyor anca gezip tozuosunuz ewde otur diyor çıkamıyorum ühüüü ühüü" yaptım neyse 2 hfta böyle yaptım olmadı dayanamadım görüşrüm =)) (bu işe yaramadı bunu da arkadaşım sölemişti)

-off yaaaa ne zaman ewlencez herkez ewlendi çoluk cocuğa karıştı biz hala yerimizde sayıoruz yoksa sewmiyor musun? (sewiyorum ama durumları biliyorsun dedi)

-ewlerine gittiğimde annesi iş yapardı bende iş yapmaz otururdum annesi de bu kız misafr gibi oturuyor demiş, nişanlımda bunu bana söylemişti bende "neden yapayım? bu zamana kadr yaptım da noldu? ben annenin gelini miyim yapmak zorunda mıyım tabi hep yapıodum yapmayınca gözünüze battı"... daha biçok şey tartışma vs...

-ya da şunu diodum bi bebek görsem sewsem o an ona "ayy ne tatlı yaaaa bende istiyorum anne olmak istiyorum ewlenelim artık noluuurrr" diodum.. (hoşuna da gidiodu tamam ewlencez sabret derdi :D)

-veya çok tartıştığımızz zamanlarda da ona şunu derdim "tabi tartışırız napalım ewlilik hazırlığı yapsak eşyadan ewden gelinlkten konuşururz.. ama hala sewgili olduğumuz için böle anca boş boş konuşup kawga ederiz" diyordum...

neysekii artık ewleniyoruz ama öle taktik falan yok aslında.. kiminde tutar kminde tutmaz.. içinden geldiği gibi davran gtsin =))

Hanımlar özellikle flörtü evliliğe götüren bayanlar taktikleriniz nelerdir. Sevgiliye nasıl davranılmalı, neler sorulmalı...

çok sevdim.öyle bitkisel bir sevgiydi.çünkü ona ihtiyacım vardı.sevilmeyi hakediyordu tertemizdi yani ahlaki yönden. benim için bu nokta çok önemliydi.hayran olmuştum.ten uyumu her şey vardı.adamı nerdeyse koklaya koklaya aldım diyebilirim.sesi güzeldi.begendim yani.

ve asıl önemlisi ben de hiç vazgeçmedim yılmadık yıkılmadım gurur yapmadım.

Son düzenleme:
çok sevdim.öyle bitkisel bir sevgiydi.çünkü ona ihtiyacım vardı.sevilmeyi hakediyordu tertemizdi yani ahlaki yönden. benim için bu nokta çok önemliydi.hayran olmuştum.ten uyumu her şey vardı.adamı nerdeyse koklaya koklaya aldım diyebilirim.sesi güzeldi.begendim yani.

ve asıl önemlisi ben de hiç vazgeçmedim yılmadık yıkılmadım gurur yapmadım.

Ben de senin gibi düşünüyorum sevilmeyi hakediyor ve asla gurur yapmıyorum.

Ya olduğun gibi görün,
Ya göründüğün gibi ol...

"Nerde nasıl davranman gerektiğini bildikten sonra hiç sorun yok; biz şahsen böyleyiz çok şükür"

6 yıldır birlikteliğim var ve hiç bir taktik uygulamadım. Tek yaptığımız birbirimize karşı her zaman dürüst olmak. Birlikteliği sağlam tutan en önemli unsurda SAYGI ve SEVGİ. Saygı biterse sevginin hiç bir önemi yoktur benim. O dakika bitiririm ilişkimi.

Eğer evlenmeyi düşünüyorsan da sana tek söyleyebileceğim, bir arkadaş tavsiyesi ilk olarak eş adayı olarak gördüğün kişi sana ne derece "Eş"lik edebilecek. Her anlamda bunu düşün tart. Gerçekten seni en kötü zamanında bile koruyup kollayacak ve varlığından isyan etmeyecekse karar ver. Biz kadınlar flört döneminde biraz fazla aşka kapılırız. Kısacası gözümüz kör olur. İş ciddiye biner birşeyleri görmeye başlarız. Kimisi için geç olur, kimisi katlanır, kimiside yol yakınken ayrılmayı seçer. :53:

İnşallah sende doğru insanı bulursun :34:

Canim seni seven kendi ister evlenmeyi .zorlamayla kafaya almakla evlenicegine hic evlenme sonra bosanirsin. Bir erkegin sevgisinden emin olman gerek evlenmek icin..

6 yıldır birlikteliğim var ve hiç bir taktik uygulamadım. Tek yaptığımız birbirimize karşı her zaman dürüst olmak. Birlikteliği sağlam tutan en önemli unsurda SAYGI ve SEVGİ. Saygı biterse sevginin hiç bir önemi yoktur benim. O dakika bitiririm ilişkimi.

Eğer evlenmeyi düşünüyorsan da sana tek söyleyebileceğim, bir arkadaş tavsiyesi ilk olarak eş adayı olarak gördüğün kişi sana ne derece "Eş"lik edebilecek. Her anlamda bunu düşün tart. Gerçekten seni en kötü zamanında bile koruyup kollayacak ve varlığından isyan etmeyecekse karar ver. Biz kadınlar flört döneminde biraz fazla aşka kapılırız. Kısacası gözümüz kör olur. İş ciddiye biner birşeyleri görmeye başlarız. Kimisi için geç olur, kimisi katlanır, kimiside yol yakınken ayrılmayı seçer. :53:

İnşallah sende doğru insanı bulursun :34:

Ben onu ilk gördüğümde tam evlenilecek insan demiştim. Şimdide öyle
Temennilerin için çok teşekkür ederim inşallah Rabbim hayırlısını versin.

Sevgiliyi evliliğe götürmedim ama :1: Sizce böyle taktikler ne derece doğru? İnsan içinden geldiği gibi davranmalı, karşılıklı anlaşılırsa yola devam edilir zaten. Ayrıca çok genel bir soru sormuşsunuz kim ne desin ki size şimdi :26:

bu taktikle olacak iş değil sevdik birbirimizi ve evlendik bu kadar basit :34:

adamın içinde varsa evlenmek o iş yoluna girer .Yoksa zaten geçmiş olsun

Taktik kullanmadım. Sadece hiç vazgeçmedim.gurur hiç yapmadım. Kırıldım ama yınede gururumu ayaklar altına alıp vazgeçmedim.

Evliliğin taktiği de mi oluyor ki :26:
Vallahi benim kocam flörtümüzün 3. senesinde şartlar müsait olduğunda geldi istedi beni, 2 sene sonra da okulum bitince evlendik.. Ben gelsin beni istesin diye birşey yapmadım ya da bir şey söylemedim hiç, en başından beri evlenme niyetiyle yola çıkmıştı zaten benimle.. Bazı şeylerin yoluna girmesini bekledik sadece..

sevgiliniz sizi evliliğe ikna etmenin yollarını arasın, işte bu en doğru taktik... :34:

ark.katılıyorum,erkek evlenmek istemeli.. :9:
taktik falan gerek yok oluruna bırakkk ... :34:

ark.katılıyorum,erkek evlenmek istemeli.. :9:
taktik falan gerek yok oluruna bırakkk ... :34:

:) taktiğe gerek yok haklısın. Ama bazı kadınlarda taktikle sevgilisini elinde tutuyor bu bi gerçek. Kimi fiziğiyle kimi konusmalarıyla, haliyle tavrıyla. Ben sanırım ne demek istediğimi anlatamadım k. Bakmayın lütfen.

taktik konusunun işe yaramadığına inananlardanım, insan kendi olmalı, içinden geldigi gibi davranmalı bence.
Üzerinize alınmayın lütfen aşagıda yaptığım alıntıyı, buna benzer bir konu ve verilen zekice cevap hoşuma gittiği için paylaşmak istedim.
Sevgiler.
Zengin bir adamla evlenebilmek için ne yapmalıyım ? Dünyanın en büyük finans şirketlerinden J.P. Morgan'ın CEO'su James Dimon tarafından zengin koca avcısı kıza verildiği söylenen cevap
;Sizinle dürüst olacağım. Bu yıl 25 yaşına giriyorum. Çok güzelim, iyi bir stilim var ve kaliteli şeyleri severim. Yıllık geliri 500 bin dolar veya daha fazla olan bir adamla evlenmek istiyorum. Aç gözlü olduğumu düşünebilirsiniz fakat New York’ta yıllık geliri 1 milyon dolar olan insanlar orta sınıf sayılıyor.

Çok şey istemiyorum. Bu sitede yıllık geliri 500 bin dolar veya daha fazla olan biri var mı? Hepiniz evli misiniz? Sormak istiyorum, sizin gibi zengin insanlarla evlenmek için ne yapmam gerek?

Bugüne kadar birlikte olduğum erkekler arasında en zengini yılda 250 bin dolar kazanıyordu. Central Park’ın batı yakasında, yüksek bütçeli rezidanslarda yaşamak isteyen biri için yıllık 250 bin dolar yeterli değil. Size alçak gönüllülükle soruyorum:

1) Zengin bekarlar nerede takılır? (Lütfen bar, restaurant, spor salonu gibi mekanların isimlerini ve adreslerini yazın.)

2) Hangi yaş kategorisine odaklanmalıyım?

3) Çoğu zenginin eşleri neden ortalama güzellikte? Bir kaç kızla tanıştım; güzel veya ilgi çekici değiller ama zengin erkeklerle evlenebiliyorlar.

4) Kimin karınız, kimin yalnızca sevgiliniz olabileceğine nasıl karar veriyorsunuz? Benim hedefim evlenmek.

Bayan Güzel

CEVAP:

Sevgili Bayan Güzel,

Yazınızı büyük bir ilgiyle okudum. Tahmin ediyorum ki sizin gibi aynı soruları soran pek çok genç kız var. Lütfen profesyonel bir yatırımcı olarak durumunuzu analiz etmeme izin verin. Benim yıllık gelirim 500 bin doların üzerinde, sizin kriterlerinize uyuyor, bu sebeple okuyan kimsenin zamanını çalmadığımı ümit ediyorum.

Bir iş adamı gözünden bakarsak, sizinle evlenmek kötü bir fikir. Cevap çok basit, lütfen açıklamama izin verin. Detayları bir kenara bırakırsak, yapmaya çalıştığınız şey “güzellik” ile “para” ikilisini takas etmek: A kişisi güzelliği sağlar, B kişisi de bunun için ödeme yapar, gayet adil. Fakat burada ölümcül bir problem var; sizin güzelliğiniz kaybolacak ama benim param iyi bir sebep olmadıkça tükenmeyecek. Aslına bakarsanız, benim gelirim yıldan yıla artabilir, ancak siz yıldan yıla güzelleşemezsiniz. Bu sebeple, ekonomik açıdan bakarsak, ben değer kazanan bir varlıkken siz değer kaybeden bir varlıksınız. Hem de sıradan bir değer kaybı değil, katlanarak artan bir değer kaybı. Eğer güzellik sizin tek varlığınızsa, değeriniz 10 yıl sonra çok daha düşük olacak.

Wall Street’te kullandığımız bir terimden yola çıkarsak, sizin için “takas pozisyonu” diyebiliriz, “satın al ve bekle” değil. Sizi satın almak iyi bir fikir değil, bu sebeple kiralamayı tercih ederim. Çünkü alışveriş değeri düşen bir şeyi uzun süre elde tutmak hiç de iyi bir fikir değil. Aynı şey sizin istediğiniz evlilik için de geçerli.

Söylediklerim size zalimce geliyorsa şöyle düşünün; tüm paramı kaybetseydim, beni terk etmez miydiniz? Aynı şekilde güzelliğinizi kaybettiğinizde, benim de çıkış yolunu bulmam lazım.

Yıllık geliri 500 bin doların üstünde olan insanlar aptal değil; sizinle yalnızca çıkarız ama evlenmeyiz. Size, zengin bir adamla evlenme fikrini unutmanızı öneririm. Bu arada, yılda 500 bin dolar kazanan o zengin siz olabilirsiniz. Zira o kadar parayı kazanmak, zengin bir aptal bulabilme ihtimalinizden daha yüksek.

CEO J.P. Morgan

Back
X