• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir sobamız bile yok :(

toprakay

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
18
0
6
Antalya

MERhaba arkadaşlar
ben işin işinden cıkamaz oldum son care sizlersiniz.. ama yanlış anlamayın fikilere ihtiyacım var.

konuma gelınce eşimle ilgili şöyleki istediğim şeyi yapmaması bunu nasıl yapabılır durumda olur bı akıl werin bana..ilk tartışma cıkan konuyu anlatayım oturma odamızın perdesı zebra olan perdeden hiç içime sinmedi en başından beri şimdide öyle :( :(

gecen hafta değiştirelim perdeyi sıkıldım dedım biz ewleneli 18 ay oldu perde iyi ne degıstırmesi ne sıkılması diye sert bı tepki geldi

ewin içi görünüyor halıyle dışardakıler ne yaptıgımızı görüyor dedim bana kızdı ve buyuk bı tartışma başladı perdeler yıne aynı kaldı

bende bırdaha bu ewle ılgili tek bi laf etmıcem isterse duvarları patlasın laf demıcem dedim sustum..bu konu kapandı tastırmalarla tabı.

şimdi ewımızde odun sobamız yok :( :( klıma ve ufo ile ısınacagız bebegımız var ve hastalanıyor. :( eşime bi soyledım soba alsakmı diye dediği şu ben soba aldım aldıgı ufo ya dıyor :(

ve sızden yardım istedıgım konu ben soba alalım kuralım konusunu nasıl dile getireyım eşim buna nasıl ikna edeyım eşim karsı cıkıyor.

bebeğiniz ısınmıyorsa eğer bu izin alınacak yada ikna edilecek bir konu olmaktan çıkar .bebeğim ısınmıyorsa gidip sobayı alırım bir güzelde kurar ısıtırım evimi erkek ne karışır bu işlere anlamıyorum herşeyi ona sormaktan vazgeçin bence.nedir bu izin alma durumları ortaokuldamıyız hocamızdan izin alıyor gibi .evi kadın çekip çevirir .perde konusunu bilemem daha yeni evlisiniz ekonomik durumunuz müsait değildir belki.anlayamadım :ssz:

MERhaba arkadaşlar
ben işin işinden cıkamaz oldum son care sizlersiniz.. ama yanlış anlamayın fikilere ihtiyacım var.

konuma gelınce eşimle ilgili şöyleki istediğim şeyi yapmaması bunu nasıl yapabılır durumda olur bı akıl werin bana..ilk tartışma cıkan konuyu anlatayım oturma odamızın perdesı zebra olan perdeden hiç içime sinmedi en başından beri şimdide öyle :( :(

gecen hafta değiştirelim perdeyi sıkıldım dedım biz ewleneli 18 ay oldu perde iyi ne degıstırmesi ne sıkılması diye sert bı tepki geldi

ewin içi görünüyor halıyle dışardakıler ne yaptıgımızı görüyor dedim bana kızdı ve buyuk bı tartışma başladı perdeler yıne aynı kaldı

bende bırdaha bu ewle ılgili tek bi laf etmıcem isterse duvarları patlasın laf demıcem dedim sustum..bu konu kapandı tastırmalarla tabı.

şimdi ewımızde odun sobamız yok :( :( klıma ve ufo ile ısınacagız bebegımız var ve hastalanıyor. :( eşime bi soyledım soba alsakmı diye dediği şu ben soba aldım aldıgı ufo ya dıyor :(

ve sızden yardım istedıgım konu ben soba alalım kuralım konusunu nasıl dile getireyım eşim buna nasıl ikna edeyım eşim karsı cıkıyor.

istediğin perde değilse neden kabul ettin anlamadım,soba konusuna gelınce bebek hastalanıyor sürekli de klima ve ufa iyi ısıtmıyor de

MERhaba arkadaşlar

Perde konusunda eşiniz haklı eğer istemiyorsanız baştan söylemeniz gerekiyordu. Akşam gelince bebeğinizin hasta olduğundan ya da ateşlendiğinden bahsedin. Eşinize sizin fikrinizmiş gibi değil de acaba soba alsak nasıl olurdu? Öyle mi olsa falan diye sorun fikrini alın. İtiraz ederse sebebini sorarsın. İyi ısıtmadığından kapatınca hemen soğuduğundan bahsedin. Gece kalktığımda yavrumuzun elleri burnu buz gibi oluyor falan diyebilirsin.

Ayrıca sobası olmayan eve stor perde almak çok ilginçmiş. Benim bildiğim çok daha pahalı zebra perdeler. Öncelikle önemli ihtiyaçlarınıza yönelin.

Perde konusunda eşin haklı bence. Sobayı da sormana bile gerek yokmuş. Hatta biraz akıllı davranıp ufoyu hiç almasaydınız keşke. Sonuçta evde bebek var. İkna etmeye çalışman bile gereksiz.

perde konusunda haksızsın cnm.çunku bende senın gbı hata yaptım 1,5 yıllık evlıyım.salonın tul perdesını beğenmıyorum keşke onceden almasaymışım.fakat esıme değiştirelım demedım hıç.daha yenı evlıyım bunca borç içindeyken düşüncesızlık olur gıbıme geldı. baştan yanlış yaptık yanı...belkı ılerde ınş.tabı durumunuz ıyıyse orası ayrı
soba konusunda soba ıyı ısıtıyo ama dıkkat ıstıyo çok.aman dıyeyım kullanmasını ıyı bılıyosan kurdur.temızlığı ayrı dert tasası ayrı dert. bırde sadece oturdugun oda sıcak oluyo. ufo gbı yanı.ama bebeğiin ufoyla ısınamadıgını duşunuyosan eşine bunu kabul ettır. sonuçta bebeğinizin sağlığı herseyden onemlı

yazık bebeğinize.millet ona sahip olabilmek için neler yapıyor.böyle diyiverin eşinize

İnfrared ısıtıcılar (ufo ve türevi) bebek için zaten sakıncalı. Bebekli oda da asla kullanılmaması gerekiyor.

Soba kuramıyorsanız bildiğiniz klasik elektrik sobası veya yağlı radyatör tercih edin.

Ufo tarzı ısıtıcı kullanıyorum aşırı ısıtıyor hatta rahatsız oluyorum ama bebek tabi daha çok düşünmek lazım .
Eğer maddi olarak zor oldugunuz bir dönemse sıkıldım diyerek ev eşyası değiştirmek perde de dahil külfete girer.
Odun sobası da is koku vs olarak bebeği rahatsız eder gibi geldi bana

PeRde konusunda eşiniz haklı daha 18 aylık evlisin sıkıldım diyerek 18 aylık perdeler degişmez heleki salon perdesinin masrafı çok oluyor,yeni evli oldugunuz içinde borcunuz harcınız vardır gereksiz harcamalarının yapılması doğru degildir.Soba konusunda haklısınız bizde yıllardır odun-kömür sobası kullanıyoruz yakmasını bildikten sonra odanın içinde kömür kokusu falan olmaz.Bebeginiz söz konusu madem gidin siz alın sobayı evinize getirin siz kurmasını bilmiyorsanız aldıgınız yer sobacılar kurar sobayı sizede yakmak düşer.

ilginc
evin bu tur ihtiyaclari kadin belirler
kaldiki isinmak zaten lüks degil
siz evin zaruri ihtiyaclari icin yalvaracaksaniz
ne anladim ben bu evlilikten

gidin alın sobayı ama ınat yapar gıbı değil. eşinize cok usudugunuzu bebegın hastalandığını soyleyın yarın soba bakacağım hayataım yazık bu çocuğa dersiniz.

bseylerı sormadan soylenek o fıkre alıştırmak en doğrusu herseyde kocaya sorulmaz. perde den öncede dusunecegınız seyler var zaruri ihtiyaçlarınızı gözden gecırın . ilk bebek ve bebegın sağlığı sonra sızın sağlığınız sonra ıkınız en son evın gorsellıgı.

cok dısardan evın ıcın gorunuyorsa oerde yaptırmak yerıne al bir guneslık tak perdnın arkasına canım. senı ıdare eder bıraz.

MERhaba arkadaşlar

vala durumunuz bilemiyorum ama perdeden önce eşinden bebğin için sağlıklı bir ısınma sistemi istemeliydin bencee. vde soban yokken perde değiştirmek ne bilim... bırak kım ne görüyorsa gördün ki görunmezde okadar bunca insan kullanıyor sonucta...

Son düzenleme:
Perde konusunda eşin haklı. Perdeler daha yeniymiş lüks harcama olarak görüyor olabilir.

Soba konusunda haklısın. Bebeğin üşüdüğünü ısınamadığınızı söylersin...

merhaba arkadaşlar
ben işin işinden cıkamaz oldum son care sizlersiniz.. Ama yanlış anlamayın fikilere ihtiyacım var.

Konuma gelınce eşimle ilgili şöyleki istediğim şeyi yapmaması bunu nasıl yapabılır durumda olur bı akıl werin bana..ilk tartışma cıkan konuyu anlatayım oturma odamızın perdesı zebra olan perdeden hiç içime sinmedi en başından beri şimdide öyle :( :(

kendin soguktada oturursun problem diil ama madem senin bir çocuçugun var sölersin ısınamıyoruz diye baktın tersliyor yine ondan neden bekliyorsun al sobayı kendin kur yapamayacagın bişi diil evladın soğuktamı klacak

sıze sunu soyleyım ufo kesınlıkle ısıtmıyor yakınca tamam ısı var ama söndurunce ev aynı dereceye donuyor soguyor yanı ayrıyetenn bebek ıcın ufo sakıncalı hattaa buyuk ınsan ıcınde ınsanın bogazı kuruyor cunku ufo havasız bırakıyor nem yok kuru hava adamı hasta edıyor ben gecen sene bı evde oturuyodum sahtekar ev sahıbı kalorıferı kısıyodu eşim ufo aldı bu arada ev buz gıbı oluyodu kucuk odaya gectık ufo yakmaya basladık onu yakınca ısı nıyodu kapatınca yıne buz gıbı oluyodu ozellıkle gecelerı ve bogazımız kuruyoodu hasta oluyoduk sonra eşimle konustuk baska kalorıfeerlı eve gctık ev cok ıyı yaa bıraz basta serın gıbıydı oda hava cok soguktuya ondanmıs su an ıyıı bence ne yap ett soba al ufoya vercegın elektrık parasını oduna kömüre ver mıs gıbı ısın

perdeler daha yenı 18 ay olmuş evlenelı bence eşınız haklı o konuda ne çabuk sıkıldınız :9:
Soba konusuna gelınce Ufolar bebekler ıçın sakıncalı değıl mıydı sankı bır yerde okudum dıye hatırlıyorum ama yalan olmasın şımdı.
Eşıme nasıl söylerım vs dıye düşünme bence ısınmak ıçın bu yanı şart bundan doğal bırşey olamaz kı evde küçük çocuk var

Bebeğiniz var , sobası olmayan bir evde önceliğiniz perde olmamalı bence ,esinize hak verdim çünkü yeni evlisiniz eskimemiştir bile perdeleriniz.
Soba konusunda da eşinizi bir şekilde ikna etmelisiniz.

Back
X