• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir soru

• Konu Sahibi Konu Sahibi ASENK
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ASENK

kendimi durduracak değilimmm!!
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2013
1.668
2.309
448
kızlar ben mimarım.yarım dönem okul uzattım hem çalışıyorum hem okuyorum.çalıştığım ofiste part time mimarlık çizim aynı zamanda ofisin muhasebe takip sekreter ayağına bakıyorum.ofiste patronum ve ben vardık bulaşıkları falanda yıkıyordum bardağımı falan.şimdi yeni bir mimar başladı öğlen yemek yedik şuan mutfakta dağ gibi bulaşık var ve kız kendi tabağını yıkamadan bıraktı oraya.5 yıllık deneyimli bi mimar benden max 5 yaş büyüktür.beni ezsin istemiyorum ondan bi farkım yok çatır çatır tasarım yapıorum sabahtan beri.napsam yıkasammı onun tabağınıda yada bıraksammı hepsini karar veremedim nasıl bir tepki vermeliyim :(

kızlar ben mimarım.yarım dönem okul uzattım hem çalışıyorum hem okuyorum.çalıştığım ofiste part time mimarlık çizim aynı zamanda ofisin muhasebe takip sekreter ayağına bakıyorum.ofiste patronum ve ben vardık bulaşıkları falanda yıkıyordum bardağımı falan.şimdi yeni bir mimar başladı öğlen yemek yedik şuan mutfakta dağ gibi bulaşık var ve kız kendi tabağını yıkamadan bıraktı oraya.5 yıllık deneyimli bi mimar benden max 5 yaş büyüktür.beni ezsin istemiyorum ondan bi farkım yok çatır çatır tasarım yapıorum sabahtan beri.napsam yıkasammı onun tabağınıda yada bıraksammı hepsini karar veremedim nasıl bir tepki vermeliyim :KK43:
Ne sen ne de o mimar hanım bulaşık yıkamak zorunda değilsiniz,çünkü sizin göreviniz değil tepkinide mimara değil patronuna göstermen gerek.

Ne sen ne de o mimar hanım bulaşık yıkamak zorunda değilsiniz,çünkü sizin göreviniz değil tepkinide mimara değil patronuna göstermen gerek.

bunun farkındayım ama mezun olana kadar bu işe mecburum :( deneyim deneyim diye yırtan bi sisteme tabiyiz.ki burda sigortam bile yok ezik ezik çalışıyorum offfff.

patron bi bulaşık makinesi yada ofise yardımcı bi hanım alsın bi zahmet....

Tabiki de yıkama. Görev tanımının içinde yok sonuçta. Küçük bir şirketse kendi tabağını bardağını yıkarsın ama ne patronunun ne de başka birinin bulaşığını yıkamak durumunda değilsin.

bunun farkındayım ama mezun olana kadar bu işe mecburum :KK43: deneyim deneyim diye yırtan bi sisteme tabiyiz.ki burda sigortam bile yok ezik ezik çalışıyorum offfff.
Sigortası olmayan bir işte çalışmayın gerekirse şikayet edin ama sigortanızı yaptırın.

Patronun bu iş için ayrı birini tutması lazım.
Ama tutmuyorsa o hanıma kendi tabağını yıkadığını ve onun da kendi tabağını yıkaması gerektiğini söyleyebilirsin.

sigortasız çalışmamalısın ..

yardımcı bayan almasını söyleyin ..

başkası yapmayacaksa bu işi dönüşümlü yapın bence
bir gün siz yıkayın ertesi gün o yıkasın

kızlar ben mimarım.yarım dönem okul uzattım hem çalışıyorum hem okuyorum.çalıştığım ofiste part time mimarlık çizim aynı zamanda ofisin muhasebe takip sekreter ayağına bakıyorum.ofiste patronum ve ben vardık bulaşıkları falanda yıkıyordum bardağımı falan.şimdi yeni bir mimar başladı öğlen yemek yedik şuan mutfakta dağ gibi bulaşık var ve kız kendi tabağını yıkamadan bıraktı oraya.5 yıllık deneyimli bi mimar benden max 5 yaş büyüktür.beni ezsin istemiyorum ondan bi farkım yok çatır çatır tasarım yapıorum sabahtan beri.napsam yıkasammı onun tabağınıda yada bıraksammı hepsini karar veremedim nasıl bir tepki vermeliyim :KK43:
Normalde bulaşıkları bunun için görevli insan yıkar.Ama sen baştan bulaşık yıkama olayına da girdiysen onunkini ayıramazsın.Sen sonuçta henüz öğrencisin.5 yıllık bir mimarın deneyimini küçümsememelisin.Onunla kendini kıyaslamamalısın.Deneyim deyip geçme.

yani kendi tabağımı da sonra yıkarım diye orda bıraktım.keşke bırakmasaydım.şimdi başlasam kendikimi yıkayıp onunkini bıraksam gereksiz inatlaşma olur.çokta çekingen biriyim diyemem ona kalk yıka diye.bu sefer hepsini yıkıcam.ama bundan sonra kendi kullandğım şeyleri hemen yıkayıp akşam çıkarken ordakileri ona bırakıcam.

Normalde bulaşıkları bunun için görevli insan yıkar.Ama sen baştan bulaşık yıkama olayına da girdiysen onunkini ayıramazsın.Sen sonuçta henüz öğrencisin.5 yıllık bir mimarın deneyimini küçümsememelisin.Onunla kendini kıyaslamamalısın.Deneyim deyip geçme.

aynı eğitimi alıyoruz.benden 5 yıl önce sektöre atıldığı için onun yemek yediği tabağı yıkamak ağrıma gidiyor.bi çizim yap der eyvallah ama bu başka bir şey.

Sigortasız çalıştırıyorsa şikayet etmelisin. Bulaşıklardan daha önemli bir konu bu.

• Beğen
Reactions: 2k1
aynı eğitimi alıyoruz.benden 5 yıl önce sektöre atıldığı için onun yemek yediği tabağı yıkamak ağrıma gidiyor.bi çizim yap der eyvallah ama bu başka bir şey.
Yine aynı şeyi söyleyeceğim.Bulaşık olayına nasıl girdin sen.Valla biz öğrenciyken stajdayken çay da demliyorduk bulaşıkta yıkıyorduk.Aynı eğitimi almak farklı,mezun olmuş ddiplomasını eline almış,5 yıllık mimar olmak farklı.Hee bu onun bulaşığını yıkıyacaksın anlamını taşımıyor,bu kısmı onu küçümsediğin seninle aynı ayarda gördüğün için söylüyorum.İşe ihtiyacın varsa bir tabak için işinden olma.Ama bence sigortasız bulaşık yıkatan bir işyterinde de çalışma.Eğer staj görüyorsan sabır göstereceksin.

Bugünlük yıka, ama yarından itibaren kendi kullandığını hemen yıkayıp kaldır. Laf arasında da söylersin işte, yardımcı abla olmayınca herkes kendi yıkıyor diye. Hiç ezdirme kendini, mecbur değilsin yıkamaya.

Bugünlük yıka, ama yarından itibaren kendi kullandığını hemen yıkayıp kaldır. Laf arasında da söylersin işte, yardımcı abla olmayınca herkes kendi yıkıyor diye. Hiç ezdirme kendini, mecbur değilsin yıkamaya.

çok teşekkür ederim ben de böyle düşündüm.yıkadım geldim bulaşığı.bundan sonra kendi kullandıklarımı yıkayıp bırakıcam.

çok teşekkür ederim ben de böyle düşündüm.yıkadım geldim bulaşığı.bundan sonra kendi kullandıklarımı yıkayıp bırakıcam.

Evet öyle yap, zaten senin yıkadığını görünce, o da yıkar, sana sormadan. Senin görevin olduğunu düşünmemiştir bence.

Canım staj dönemimde aynı sorunu yaşamış bunun yüzünden tartışma çıkarmıştım. Ben yokken herşeyi yapıyordu ordaki sekreter ben gelince her işi bana yıkmaya çalıştı. bende yapmak istemedim sonuçta aynı ortamı paylaşıyoruz. Aslında ikimizde yapmak zorunda değildik ama yapılması gerekiyordu.Dönüşümlü yapıyorduk bir gün o bir gün ben. Gelen kişi durumu bilmiyordur belki. Durumu ona anlat. Görev dağılımı yapın ya günlere bölün yada biriniz yıkayın biriniz durulayın ortak yol bulun. Önce onunla konuşun. bu düzene uymassa o zaman patrona taşıyın konuyu.

Sigortasi olmayan bi iste calisirsan baska bi ise girdiginde patronunu nasil inandiracaksin deneyim sahibi olduguna? Sonucta sigortali gun sayina bakar adam. Sigortasiz calisma canim.
Ayrica bu is icin isyerinin ayri bir temizlik elemani olmasi lazim.

Son düzenleme:
Back
X