bir sorum olacakti size??

eminent8787

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2015
153
187
37
şöyle ki hemen konuya girecegim. kayinvalidem Allah icin cok iyi bir insandir. ya ben safim ya da art niyetliyim cozemedim. daha nisanliyken ziyarete gittigimde ust kata mutfak yapacakmis ben onlara yemek hazirlayayim diye.uzakta oturuyoruz bu arada 1000 km var mesafe yani.ama her ziyarete geldiginde iste komsunun gelinleri gelirmis hep birlikte evi temizlerlermis bunu ornek veriyor sonrada iste ben yalnizimda sende uzaktasinda kizimda gelmiyorda tek basima temizleyemiyorumda falan filan.en sonda seneye findiga gidecekmisiz oyle demis.isten kacan bir insan degilimdir kesinlikle yaparim ancak dolayli yoldan boyle soylenmesi yok komsunun ornek vermesi falan boyle bir tuhaf oldum.dert degil kesinlikle bu ama ben mi art niyetliyim sizce

şöyle ki hemen konuya girecegim. kayinvalidem Allah icin cok iyi bir insandir. ya ben safim ya da art niyetliyim cozemedim. daha nisanliyken ziyarete gittigimde ust kata mutfak yapacakmis ben onlara yemek hazirlayayim diye.uzakta oturuyoruz bu arada 1000 km var mesafe yani.ama her ziyarete geldiginde iste komsunun gelinleri gelirmis hep birlikte evi temizlerlermis bunu ornek veriyor sonrada iste ben yalnizimda sende uzaktasinda kizimda gelmiyorda tek basima temizleyemiyorumda falan filan.en sonda seneye findiga gidecekmisiz oyle demis.isten kacan bir insan degilimdir kesinlikle yaparim ancak dolayli yoldan boyle soylenmesi yok komsunun ornek vermesi falan boyle bir tuhaf oldum.dert degil kesinlikle bu ama ben mi art niyetliyim sizce

herkesin kendini ifade etme şekli vardır, kimisi direk söyler kimisi dolaylı yollardan

bu k.validelerdeki ev temizletme tutkusunu anlamıyorum ya.Bizimkide ikide bir ima eder durur.Hayır eli ayağı tutuyor yaşlı olsa neyse

iste benimde hoslanmadigim kim olursa olsun dolayli yoldan bana birsey soylemesin direk soylesin. isten gocunan eden biri degilim gittigimde yaparimda.bu sekilde davraninca ister istemez bir soguma oluyor.

yeni evlendiğimiz de benim kayınvalidemde de vardı aynı merak.
evini bana temizletince başı göğe erecek sanıyordu.
açık açık söyledim.
anne bak bana gelen kadını sana yollayayım mis gibi yapsın her yanı ödemesini de ben yaparım dedim.
bir daha da temizlik konusu açılmadı.

Yapmak ağır gelmeyecekse gittikçe yapın, yapamam derseniz yardımcı kadın bulmayı teklif edin.

Benimki de sürekli ima ederdi, "Bu yaştan sonra ne temizliği anne bu kadar şikayetiniz arasında, anneme de söylüyorum hep, düzenli bir kadın şart ikinize de." dedim, yok mok dedi, imaları azalttı.

Al benimkini vur seninkine
Bizimde komşu gelini akraba gelini bitmez

evlendigimizde iste takilardan aldi biraz.kotu hic dusunmedim cunku o zaman gercekten ailecek cok sıkısmıslardı.ancak sonra bir ara(yaklasik 1 yil sonra durumlarida iyi hani) demesin mi sizin ceyreklerden iste suraya verdim sunu aldim diye yani ne diyecegimi bilemedim.kizsam mi netsem.cunku biz evlendik inanin evde dogru duzgun esyamiz yoktu arkadaslar hayirli olsuna gelecek misafir odamiz halimiz yok. borclari zaten guc bela odedik.birde bu arada her ay esimden harclik istiyor esi vermiyormus.calisan oglu var yaninda o da vermiyormus. yani ne bileyim ailemle her konusmamizda babam hep sorar birseye ihtiyaciniz var mi diye...

esimin odemesi yuklu bir borcu var onlarda bunu cok iyi bilitor. ama yinede oglum babana bir el at araba alsin. oglumm kardesine bir araba alsaniz.tamam esim okumus geliri iyi ama hic sormazki oglum borcun var para biriktirebiliyor musun diye.. kolunda var bir suru bilezik... ayyy boyle siralayinca icim sisti sanki... tekrar soruyorum ben art niyetli miyim.

nekadar ayp bu ev temizletme işi ya...kendi kızın vrsa ona söyle yada tut bir kadın o yapsın..
el ayaktan kesilir insan tamam zaten söylemeye gerek yok yapılır..ama insanın bırak içinden gelsin..hizmetçi mi alıyorsun eve..Allah ım yaaaaa.

kayınvalideciğin cidden çok iyi niyetliymiş sendeki fesatlık düşman başına :KK70:

Canım kayınvalideler gelinlere bedava hizmetçi bedava destek bedava konfor diye bakar böyle bakmayanlara ztn kv demiyoruz anne diyoruz..

birde son olarak nisanda bir bilezik takmisti buyuktu sanirim kendisine aldigi yeni bir bilezikti.dugun gunu beni bir odaya cekip onceki bilezigin koluma buyuk geldigini yerine koluma uygun ince kucuk bir bilezik takmak istedigini tabi ben uygun gorursem. bende tamam dedim ve kimseye soylemedim ne bileyim. esim daha bilmez

evlendigimizde iste takilardan aldi biraz.kotu hic dusunmedim cunku o zaman gercekten ailecek cok sıkısmıslardı.ancak sonra bir ara(yaklasik 1 yil sonra durumlarida iyi hani) demesin mi sizin ceyreklerden iste suraya verdim sunu aldim diye yani ne diyecegimi bilemedim.kizsam mi netsem.cunku biz evlendik inanin evde dogru duzgun esyamiz yoktu arkadaslar hayirli olsuna gelecek misafir odamiz halimiz yok. borclari zaten guc bela odedik.birde bu arada her ay esimden harclik istiyor esi vermiyormus.calisan oglu var yaninda o da vermiyormus. yani ne bileyim ailemle her konusmamizda babam hep sorar birseye ihtiyaciniz var mi diye...

sizin kayınvalide ne derler eski kurtlardan

sizde deyin ki o komşuları överken ona bakarsan anne millette ne aileler var, durumları yokken bile çocuklarına kanım canım tabiki yapacağım deyip evlenirken herşeylerini yapıyor sizin gibi durumu olup da yapmayanlar çok çok az deyin...

ve lütfen sizi daha fazla kullanmasına izin vermeyin... en baştaki yazınız da her kaynananın ben böyle istiyorumu açıktan değil de çaktırmadan söylemesi diye düşündüm güldüm hatta ama bu yazdığınız gerçekten sizi kullandığı anlamına geliyor... insan çocuğu için hazırlık yapmaz mı ya... bir de para gönderimini engellemeye çalışın... eşiniz göndermek isterse sakın kavga etmeyin ama kaynananızın yaptığını yapın laf sokun... bizim oraya yeni komşu taşındı, kadının bir yüzsüz kaynanası var hem onlara yardım etmedi evlenirken borç ederken hem de hiç utanmadan para istiyor böylelerin yüzüne tükürsen Yarabbi şükür der değil mi anne diye gülün...

Bütün mesajlarınızı okudum. Boşuna içinizi şişiriyorsunuz.. Bunlar normal şeyler.
Sizi incitmiyor, fikrinizi alırken ince davranıyor v.s
Arada dokundurmaları olabilir, bu defa da siz alttan alacaksınız.

Burada kv.delerinden çok zulum görenler var. Kimisi bu anlattıklarınıza olumsuz bakar kimisi bakmaz.
Sormayın, sorgulamayın..Ne kadar çok kurcalarsanız o kadar mutsuz olursunuz.

Ayrıca direkt olarak söylemeye çekinmiştir laf dokundurmuştur. Size uygun değilse , " onlar ne hamaratmış öyle, sanırım ben yapamazdım " dersiniz. Uygunsa zaten ses çıkarmaz gidince elinizden geleni yaparsınız.

herkesn gorusunu belrtme sekli farklıdır cnm kimisi direk soyler suratna kimisi dolayli yollardn ornek vererek

dogru diyorsunuz elhamdulillah oyle cok sukur zulum gormuyorum. dedim ya dert degil ama hele su son zamanlar yok oglumu alacakmis onda duracakmis. cok sık dile getiriyor. şaka yolla olsa bile artik can sikmaya basladi..
kv ve kp in aylik 5bin civari gelirleri var .kendi evleri. baglari var bahceleri var.onlardan maddi anlamda inanin hic bir beklentim yok cok sukur. ancak esimin su borc meselesi geriyor beni zaten hic sevmem borcu. ustune yok araba al falan demesi olur olmaz sinir ediyor beni.

ne iyimiş kayınvaliden:)
banada örnekler veriyor o kadarda.. direk oğluna anlatir herşeyi... bana degil.. o konuda çok azicik olsada kızıyorum belli de etmiyorum...
hamileyim temizlik de yaptırmıyor...
gelip de evimi süpürebilse.. oda çok nadir galiba ben yaptırmıyorum..
annemde gelmiyor artık yardima. güya ben yardim edememişim. ona laf söledi istemedim bi dahadaa.. :cry:
ev perişan içinde hamile halde hiç bişey de yapamiyorum. geçenlerde kan tahil yaptırdım.
kanimda mikrop bulaşmiş biliyon mu ya bebegime bişey olduysaa..
ne yapıcam bilemiyorum...

X