bir sorum vaar

algor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
738
2
96
Kırşehir
sezaryen ile doğuma karar veren doktorlar neden gerçek doğum tarihinden 1 hafta ya da 10 gün önce sezaryen ile doğurtuyorlar?yani neden zamanını beklemiyorlar?CADIARZU

bebek doğum kanalına girmeden alıyorlar bildiğim doğum kanalına girerse normal oluyor heralde

bebegın gelısımı 37.haftada tamamlanıyor. o zamandan sonra kuveze ıhtıyacı olmuyor. normal bı zamanda gerceklesen dogumlar bu yuzden 37-40 haftalar arası gerceklesıyor. o zamandan sonra bebek dogurtuldugunda anne karnında alıcagı kıloyu dogunca da alıcagı ıcın bekletmıyo doktorlar. bekledıkce bebegın kanala ınmesı,dogum sancılarıyla bırlıkle planlanan sezeryanın acıl bı amelıyata donusmesı olası cunku.

bebek doğum kanalına girerse sezeryan zor olur diye duymuştum

Bunların yanında da boşuna sancı çekme diye. Çünkü son hafta bebeğin her an gelmesi olası.

Bunların yanında da boşuna sancı çekme diye. Çünkü son hafta bebeğin her an gelmesi olası.

Sanada az kalmış bu arada.Allah kurtarsın...
Gelişimini tamamlamış olduğu için boşuna tutmak istemiyorlar sanırım içeride...

bende kızımda sezeryan oldum şimdide Allahım nasip ederse sezeryan olucam bana kalırsa son haftalarda komplikasyon cok olabiliyor o yüzden 10 gün önce alıyorlar kordon dolanması gibi falan mesela

Canım, bebek doğum kanalına girmeden sezeryan yapmak en uygun olanı. Yoksa sezeryanda problemler çıkabilirmiş. O nedenle erkenden sezeryana alınıyor diye biliyorum.

benim doktorum doğumuma 10 gün kala kızımı aldı. planlıydı. aslında son hafta alacaktı toplantısı var diye öyle aldı ama kızım 3.100 gr doğdu merak etmeyin 38. haftadan itibaren alınabilir ondan sonra kilo hem az alıyor hem de aldığı kilolar sadece şişiriyor ve doğum sonrası gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…