Bir sorum var

Valla ben bebekliyken su çay kahve vs içmeye hiç fırsat bulamadığım için pek wc gerekmezdi

Sadece bir kere wc de emanet ettim bebek arabasındayken , o kadın da telefonda annesi ile konuşurken çoçuğunun yemek yiyip yemediğini sordu o da bir anne diyerek emanet ediverdim

Hiç üşümedi hasta olmadı dimi? Zaten öyle olur sakınan göze çöp batar. Benim bebek arabasının portbebesi yok ana kucağı var ve büyüyünce kullanmak için normal hali var işte. Ana kucağında duramaz mı ilk aylarda bebek arabasında
Hic hasta olmadi cok sukur
Ana kucagi da olur ama portbebe hayat kurtariyor , hem rahat uyuyor hem xok rahat alt axiliyor portbebede
Artik ana kucagiyla idare edeceksiniz :)

Valla ben bebekliyken su çay kahve vs içmeye hiç fırsat bulamadığım için pek wc gerekmezdi

Sadece bir kere wc de emanet ettim bebek arabasındayken , o kadın da telefonda annesi ile konuşurken çoçuğunun yemek yiyip yemediğini sordu o da bir anne diyerek emanet ediverdim
O da güzelmiş Ne kadar ince eleyip sık dokunuyor dimi anne olunca. Sağlıkla büyüsünler inşallah.

Hic hasta olmadi cok sukur
Ana kucagi da olur ama portbebe hayat kurtariyor , hem rahat uyuyor hem xok rahat alt axiliyor portbebede
Artik ana kucagiyla idare edeceksiniz :)
Üzüldüm şimdi.... Herkes farklı bişey söylüyo işte maalesef o zaman da kafa karışıyor. Portbebe çok gereksiz en fazla iki kez kullanıcaksın ana kucağı çok gerekli hiç boşuna portbebeli falan alma dediler. Aldık artık napalım, en azından emzirme önlüğü bakmaya başlıyım teşekkür ederim.

Üzüldüm şimdi.... Herkes farklı bişey söylüyo işte maalesef o zaman da kafa karışıyor. Portbebe çok gereksiz en fazla iki kez kullanıcaksın ana kucağı çok gerekli hiç boşuna portbebeli falan alma dediler. Aldık artık napalım, en azından emzirme önlüğü bakmaya başlıyım teşekkür ederim.
ben ıkısınden de aldım ıkısınıde aynı sekılde kullandım tamamen senın kullanımınla alakalı

Merhaba, ben 7 aylık hamileyim bugün eşimle denize gittik ve sık sık tuvalete gittim tabiki. Sonra şunu düşündüm, ben bebeğim olunca tek başıma bebeğimi de alıp denize gidicem kısmetse peki tuvalet ihtiyacımı çocukla nasıl halledicem yani ben tuvalete girerken bebeğimi nereye bırakıcam tuvalete yanıma alamam ki o pis yere bırakamam. Siz nasıl hallediyorsunuz bunu?
Sık gitmesende yinede böyle bi ihtiyaç olacak tabi. Ama bende kendm için çözüm bulamadm yani tek başıma bebişim 4 aylıkken yolculuğa çıkıcam iki gün sürcek yurtdşndaym. Üç uçuş yapıcam aradaki bekleme süreler için burdan bi uçuşta eşim Türkiyedeki bi uçuş içinde kardeşim gelcek:) öyle çözüm buldum. Belli bi yaşa gelene kadar bende sokmam ama sizinkide baya sıkıntı kısa kalın belki wc'ye girmeniz gerekmez. Eve gitmeye yakın sıvı tüketebilrsin. Yani ben öyle yapardım aklıma anca böyle çözüm geldi

Sık gitmesende yinede böyle bi ihtiyaç olacak tabi. Ama bende kendm için çözüm bulamadm yani tek başıma bebişim 4 aylıkken yolculuğa çıkıcam iki gün sürcek yurtdşndaym. Üç uçuş yapıcam aradaki bekleme süreler için burdan bi uçuşta eşim Türkiyedeki bi uçuş içinde kardeşim gelcek:) öyle çözüm buldum. Belli bi yaşa gelene kadar bende sokmam ama sizinkide baya sıkıntı kısa kalın belki wc'ye girmeniz gerekmez. Eve gitmeye yakın sıvı tüketebilrsin. Yani ben öyle yapardım aklıma anca böyle çözüm geldi
Ne kadar dürüstçe cevaplamışsınız. Bazıları tek başına niye çıkacaksın ki, yanında biri olsun falan demişler ve soruma şaşırmışlar ben de onların tepkilerine şaşırdım nasıl hep yanımızda birileri olsun ki. Bakın siz 4 aylık bebişinizle 3 uçak değiştirip yolculuk yapacaksınız. Sizin işiniz daha zormuş, çözümünüz de zor hem maddi hem manevi olarak. Allah yardımcınız olsun.

Ne kadar dürüstçe cevaplamışsınız. Bazıları tek başına niye çıkacaksın ki, yanında biri olsun falan demişler ve soruma şaşırmışlar ben de onların tepkilerine şaşırdım nasıl hep yanımızda birileri olsun ki. Bakın siz 4 aylık bebişinizle 3 uçak değiştirip yolculuk yapacaksınız. Sizin işiniz daha zormuş, çözümünüz de zor hem maddi hem manevi olarak. Allah yardımcınız olsun.
Ben bazı şeyleri önceden detaylı düşünürüm hep:) eşimde ben senin gibi düşünüp organize etsem şimdiye prof olurdum diyor:)) valla düşünmek lazım. Rahat edemem ben öyle:)) size de Rabbim kolaylık versin.

bebeğim üç aylık oldu havalar ısınana kadar koydum kanguruya pıtır pıtır gezdim çok şükür. avm ye de gittim arkadaş toplantılarınada 4 saatlik aktarmalı otobüs yolculuğunada. örttüm emzirme örtümü emzirdim. avmlerde emzirme odalarında emzirdim. eşim uzakta olduğu için pazara marketede gittim. maşallah bize çok iş becermişiz :D
öyle sık sık tuvalet ihtiyacım olmadı zaten eskidende dısarda gitmemek için tutardım :olamaz:
kucağa alıştırmadım o yüzden evde rahat rahat takılıyoruz ikimizde kafamıza göre. banyomu ya uyurken yapıyorum yada kısa süreliğine tv ile oyalanıyor(onun dısında asla tv karsısına koymuyorum) yada gece o uyuduğunda.
yani demem o ki tamamen senin annelik anlayışın ve bebeği alıştırmanla alakalı. inşallah kolik bir bebek olmaz. annelikten gözün korkmasın diye anlatıyorum bunları :D bu arada bu sıcaklarda süt kokusu kaçınılmaz :KK14:

bebeğim üç aylık oldu havalar ısınana kadar koydum kanguruya pıtır pıtır gezdim çok şükür. avm ye de gittim arkadaş toplantılarınada 4 saatlik aktarmalı otobüs yolculuğunada. örttüm emzirme örtümü emzirdim. avmlerde emzirme odalarında emzirdim. eşim uzakta olduğu için pazara marketede gittim. maşallah bize çok iş becermişiz :KK70:
öyle sık sık tuvalet ihtiyacım olmadı zaten eskidende dısarda gitmemek için tutardım :olamaz:
kucağa alıştırmadım o yüzden evde rahat rahat takılıyoruz ikimizde kafamıza göre. banyomu ya uyurken yapıyorum yada kısa süreliğine tv ile oyalanıyor(onun dısında asla tv karsısına koymuyorum) yada gece o uyuduğunda.
yani demem o ki tamamen senin annelik anlayışın ve bebeği alıştırmanla alakalı. inşallah kolik bir bebek olmaz. annelikten gözün korkmasın diye anlatıyorum bunları :KK70: bu arada bu sıcaklarda süt kokusu kaçınılmaz :KK14:
Ya tam umutsuzluğa kapıldığım anda böyle yorumlar almak mutlu etti beni. Çünkü hep yine gezemiyceksin, çocukla cıkamayacaksıncılardan artık yok olmuycak bu iş galiba demeye başlamıştım. Olanı da varmış demekki, inşallah düşündüğüm gibi olur. Size de maşallah gerçekten

Bebekle disari cikildiginda sadece arabaya binip evm ye gidiyosan portbebe gereksiz ama sokakta gezip parka plaja gideceksen portbebe cok sart
Neyse almissiniz artik yapacak bisey yok

Ben uzunca bir süre evde yalnızken tuvalete girmeyi beceremedim.biri gelse diye beklerdim:110:

Hayır 29 yaşındayım. Ben sadece abarttıklarını düşünüyodum. Çünkü hamilelik için de aynı şeyleri duydum, gördüm ama ben öyle geçirmiyorum hamileliğimi hamile olmadan önceki halimden hiç bir fark yok. Göbeğim ve içindeki kızım dışında yani bel ağrısı, bacak kırampları, kusmalar, yorulmalar, uyumalar, el ayak şişmeleri belki de son ay olacaktır bilemiyorum.
10-11 kilo aldım ben de. Gebeliğim çok rahattı. Son ay sadece birazcık bacak ağrım oldu karnımdaki ağırlıktan. Doğumdan önceki hafta da karın kasılmaların ve vajinal ağrılar başlamıştı. 39 da doğurdum zaten. GEbelik şekerin yoksa, fazla kilo almadıysan rahat geçer gebeliğin. Son iki ay hızlı kilo almaya meyilli oluyor beden ona birazcık dikkat edersen tamamdır.
İlk bir buçuk ay bebeğini kesinlikle denize sokmamalısın. Henüz bağışıklığı zayıf olacak. Evde bile ellerini sürekli yıkamalısın. Aşıları tamamlanmadan deniz işi hayal. O hassaslıkta bir beden tuzlu su ile kavrulur. Tercihen 6. Aydan sonra sokanlar var ama ben yapmayacağım. Ülke fazlaca göç alıyor, yabancı bakterilere karnındayken bağışıklığı oluşmamıştır. Rota virüs aşıları oluyor doktorun doğduktan sonra anlatacak sana, en azından onlar olduktan sonra 4-5 ay arası sokabilirsin denize ama o zaman da kış gelmiş olacak. Benim rota aşıları tamamlandı ama yine de sokmuyorum dediğim gibi. Bu arafa ilk zamanlar kucağında dik bir konumda durması için kafasını arkadan destekleyeceksin. Yani genelde yatar pozisyonda duracak kucağında. Bunun dışında bebek arabası ile yakın yerlere, park bahçeye gezintiler ywpabilirsin. Yanında emzirme önlüğün olsun, bir bankta oturur emzirirsin.o dönemlerde açık havada uyumaya meyilli oluyorlar. Temiz hava, Oksijen almak bebeğe ve sana iyi gelecek. Bu da tabii saatlerce olmaz. 1-2 saat gezer gelirsin. Ben dün 18 gibi site bahçesinde sling ile gezdirdim.
Bebek arabası ile minibüse binmek bir de yeni doğanı kucağında tutmak problem. Ben aktif olarak araba kullanıyorum ancak arkada pusette onu yalnız bırakıp araba sürmüyorum, endişeleniyorum güvenliği için. Araba koltukları kadar güvenli olmuyor pusetler, o yüzden yakın yerlere gitmeyeceksen her halukarda yanında biri olmalı. Biz eşimle bile bebek arabasının içine güneşliğine rağmen güneş girdiğinde ve bebek rahatsız olduğunda siper oluyoruz güneşe:) birimiz gölge yapıyor diğeri sürüyor arabayı.

Son düzenleme:
10-11 kilo aldım ben de. Gebeliğim çok rahattı. Son ay sadece birazcık bacak ağrım oldu karnımdaki ağırlıktan. Doğumdan önceki hafta da karın kasılmaların ve vajinal ağrılar başlamıştı. 39 da doğurdum zaten. GEbelik şekerin yoksa, fazla kilo almadıysan rahat geçer gebeliğin. Son iki ay hızlı kilo almaya meyilli oluyor beden ona birazcık dikkat edersen tamamdır.
İlk bir buçuk ay bebeğini kesinlikle denize sokmamalısın. Henüz bağışıklığı zayıf olacak. Evde bile ellerini sürekli yıkamalısın. Aşıları tamamlanmadan deniz işi hayal. O hassaslıkta bir beden tuzlu su ile kavrulur. Tercihen 6. Aydan sonra sokanlar var ama ben yapmayacağım. Ülke fazlaca göç alıyor, yabancı bakterilere karnındayken bağışıklığı oluşmamıştır. Rota virüs aşıları oluyor doktorun doğduktan sonra anlatacak sana, en azından onlar olduktan sonra 4-5 ay arası sokabilirsin denize ama o zaman da kış gelmiş olacak. Benim rota aşıları tamamlandı ama yine de sokmuyorum dediğim gibi. Bu arafa ilk zamanlar kucağında dik bir konumda durması için kafasını arkadan destekleyeceksin. Yani genelde yatar pozisyonda duracak kucağında. Bunun dışında bebek arabası ile yakın yerlere, park bahçeye gezintiler ywpabilirsin. Yanında emzirme önlüğün olsun, bir bankta oturur emzirirsin.o dönemlerde açık havada uyumaya meyilli oluyorlar. Temiz hava, Oksijen almak bebeğe ve sana iyi gelecek. Bu da tabii saatlerce olmaz. 1-2 saat gezer gelirsin. Ben dün 18 gibi site bahçesinde sling ile gezdirdim.
Bebek arabası ile minibüse binmek bir de yeni doğanı kucağında tutmak problem. Ben aktif olarak araba kullanıyorum ancak arkada pusette onu yalnız bırakıp araba sürmüyorum, endişeleniyorum güvenliği için. Araba koltukları kadar güvenli olmuyor pusetler, o yüzden yakın yerlere gitmeyeceksen her halukarda yanında biri olmalı. Biz eşimle bile bebek arabasının içine güneşliğine rağmen güneş girdiğinde ve bebek rahatsız olduğunda siper oluyoruz güneşe:) birimiz gölge yapıyor diğeri sürüyor arabayı.
Ne güzel tane tane anlatmışsınız, teşekkür ederim ve çok açıklayıcı olmuş. Evet bu sene denize sokmak hayal olacak, seneye inşallah. Ben de aktif araba kullanıyorum ona güveniyordum biraz ama korkar mıyım bilmiyorum evin yakınlarında park, bahçe yok çünkü illa arabayla gitmem gerek. Teşekkür ederim, sabırla cevapladığınız için.

Ya tam umutsuzluğa kapıldığım anda böyle yorumlar almak mutlu etti beni. Çünkü hep yine gezemiyceksin, çocukla cıkamayacaksıncılardan artık yok olmuycak bu iş galiba demeye başlamıştım. Olanı da varmış demekki, inşallah düşündüğüm gibi olur. Size de maşallah gerçekten

Kucağa alıştırma birde tamamen ağlamadan hoop diye koşmazsan ona alışıyor huysuzlaşmıyor evde işini gücünü rahat rahat yapıyorsun sende. Gün içinde anakucağına yatıyor ben yemek yapıyorum o bana bakıyor :D
Port bebeyle ilgili birşeyler yazmışsın galiba bende aldım ilk bir ay kullandım sadece sonra bebek ağırlaştığı için kullanılmıyor fakat araçla yolculukta içinde rahat yatıyor. 40ı çıktı yenidoğan aparatı kullanarak kanguruya koydum ama havalar ısındığı için artık biraz bunalıyor sıcağı sevmediği için. Şiimdi bende araba arayısındayım

Ben tek gidiyorum mecbur arkadaşlarım çalışıyor eşim de ve Anyalya o kadar sıcak ki bu sıcakta bunalmaktansa dibimdeki denize girerim diyo insan tek de olsa güzel oluyor. Önceden ben de gitmezdim ama sıcaklar pes ettirdi.
zaten gitsende en fzla 1 saat kalacagın bebekle..

Back
X