Bir sorunum var esim

mellykelly

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2018
310
104
103
28
Merhabalar kafama bir şey takıldı. Üniversiteye yeni başlamış sosyal olarak akranlarina kıyasla geriliği olan, iletişim sorunları yaşayan bir kız kardeşim var. Ailemden uzakta okuyor şuan. Her gün görüşüyorum görüntülü ya da sesli olarak. Bu görüşmeler 15-30 dakika aralığında. Gündüz işte olduğumdan mecburen gece oluyor. Eşimle de yeni evliyiz. Henüz bir şey dillendirmedi fakat içten içe rahatsız mı oluyor bu kadar sık görüşmemden diye düşünüyorum. Sizce bı absurdluk var mı bu durumda. Daha öncesinde sal biraz kızı, her şeyini sorup öğrenmek istiyorsun bu şekilde alisamaz oraya falan demişti. Bilemiyorum sizce rahatsız oluyor mudur. Dediğim gibi her gün arıyorum kardesmi

Sizce bı absurdluk var mı bu durumda. Daha öncesinde sal biraz kızı, her şeyini sorup öğrenmek istiyorsun bu şekilde alisamaz oraya falan demişti.
her gün yarım saat biraz fazla değil mi? Eşin haklı bende ailemden uzakta yaşıyorum en uzun konuşma max 10 dk oluyor. o da bazen 1 bazen 2 haftada bir. günlük konuşma max 2 dk.
Bilemiyorum sizce rahatsız oluyor
ailenle konuşmandan rahatsız değil bence kardeşini sıktığını düşünüyor gibi geldi.

Ne sorayım eşime, her gün kardesimle konuşuyorum ama bu seni rahatsız ediyo mu deyim
Konuşman bitince eşinin yanına gidip her gün bu şekilde konuşmam seni rahatsız ediyor mu? Diye sorabilirsin.
Malum çalışıyorsunuz gün içinde belirli saatiniz var ya hani, sormak absürt olmaz yani

her gün yarım saat biraz fazla değil mi? Eşin haklı bende ailemden uzakta yaşıyorum en uzun konuşma max 10 dk oluyor. o da bazen 1 bazen 2 haftada bir. günlük konuşma max 2 dk.

ailenle konuşmandan rahatsız değil bence kardeşini sıktığını düşünüyor gibi geldi.
Diğer aile fertlerimi çok nadir arıyorum evin içerisinde fakat kız kardeşim orada arkadassiz iletişim kuramıyor insanlarla o sebeple icim rahat etmiyor konusmadigim gunlerde

İşten saat kaçta çıkıyorsunuz?
8 gibi evde oluyorsanız her akşam her akşam 30 dk fazla
Ayrıca rutine bindirmeyin ki kardeşiniz de alışsın başkalarıyla iletişim kurmaya.
Kötü hissedersen beni arayabilirsin deyin. Ama her akşam fazla yavaş yavaş azaltın.

Ne münasebet rahatsız olması ya 15-20 dk konuşsan ne olmuş kardeşinle bazı şeylere de müdahale edilmeyiversin.. böyle düşünmeyin kişisel alan olmalı evlilikte eşimin erkek kardeşi yurtdışında yaşıyor onlar da konuşur arada görüntülü , her akşam konuşsa bile bisey demem konuşsunlar

İşten saat kaçta çıkıyorsunuz?
8 gibi evde oluyorsanız her akşam her akşam 30 dk fazla
Ayrıca rutine bindirmeyin ki kardeşiniz de alışsın başkalarıyla iletişim kurmaya.
Kötü hissedersen beni arayabilirsin deyin. Ama her akşam fazla yavaş yavaş azaltın.
Beş bucukta çıkış altıda evdeyiz ikimizde. Aslında baya azalttik konuşma sıklığını 15 dakika şuan ama işte icim rahat etmiyor konusmayinca

Aynen sorunuzu bu şekilde eşinize sorun? Eleştiri maksatlı söylemiyorum, karşılıklı duygularınızı ifade edebilmeniz, birbirinize açık olabilmeniz için söylüyorum...
Cevabı tahmin ediyorum. Olduğunu düşünüyorum kardeşimi aricam deyice ofluyor bazen:/ cevabı bildiğim için sormak istemiyorum sanirim

Kardeşiniz hassas noktanız anlayabiliyorum ama bir uzmanla görüşerek ve kardeşinizi görüştürerek neler olması gerektiğini neler yapılması gerektiğini öğrenebilirsiniz

Diğer aile fertlerimi çok nadir arıyorum evin içerisinde fakat kız kardeşim orada arkadassiz iletişim kuramıyor insanlarla o sebeple icim rahat etmiyor konusmadigim gunlerde
o zaman psikolojik yardım almalı. belkide içinin rahat etmemesini onada hissettiriyorsundur baskı oluşturuyordur.
yine konuş konuşma demiyorum ama napıyorsun nasılsın değil ara ara gün içinde molan varsa komik video at laf içinde şuan yemek yiyorum de ağzından öyle laf al

Merhabalar kafama bir şey takıldı. Üniversiteye yeni başlamış sosyal olarak akranlarina kıyasla geriliği olan, iletişim sorunları yaşayan bir kız kardeşim var. Ailemden uzakta okuyor şuan. Her gün görüşüyorum görüntülü ya da sesli olarak. Bu görüşmeler 15-30 dakika aralığında. Gündüz işte olduğumdan mecburen gece oluyor. Eşimle de yeni evliyiz. Henüz bir şey dillendirmedi fakat içten içe rahatsız mı oluyor bu kadar sık görüşmemden diye düşünüyorum. Sizce bı absurdluk var mı bu durumda. Daha öncesinde sal biraz kızı, her şeyini sorup öğrenmek istiyorsun bu şekilde alisamaz oraya falan demişti. Bilemiyorum sizce rahatsız oluyor mudur. Dediğim gibi her gün arıyorum kardesmi
Is dönüşü servis ya da toplu taşıma kullanıyor musunuz? O yolda konuşma şansınız var mı?

Esiniz alışacak kardeşinizi yalnız bırakacak haliniz yok ya.
Kardeşinizi gün içinde mutlaka ailenizde arasın bu arada.

Ben böyle şeyleri dillendirmiyorum rahatsız olup tepki verirse eşim düzgünce anlatıyorum bu olayı değiştiremeyiz diyorum ve istediği kadar kafada kursun kardeşimi aramayacak değilim alışacak

Eşiniz duygu ve düşüncelerini kendisi dile getirmediği takdirde yorumlayıp anlam çıkarmaya çalışmayın, bu sizi çok yorar. Bekleyin kendisi dile getirsin. Sıkıntılarını, beklentilerini kendisi söylesin. Anne karnı rahatlığı sağlamak sizi daha iyi bir insan yapmaz onun nazarında.. Bence siz ihtiyaç ve öncelik sıralaması yapın. Kardeşinizin size ihtiyacı varsa tabi ki ona zaman ayırmanız çok insani bir şey..

Back
X