Bir sorunum var esim

30 dk ise normal, adamdan korkuyor sanki, aman laf edecek aman sorun çıkacak diye. 3 aylık evlilik için büyük bir stres değil mi bu? Çok üzücü.
Evet tabi ki cicim aylar işveli cilveli geçsin de 30 dk ailemden biriyle konuştum diye de beni bir korku salmasin kocam- karım ne der diye. İki taraf için de geçerli sen konusabiliyorsan kocan da konuşabilmeli.

Ama adam kardeşine alan bırak anlamında "iyi niyet" için söylüyorsa yüzde yüz haklı.

Bence rahatsız olacak bir durum yok, aileyle telefonda konuşma sıklığıyla evliligin bir ilgisinin olmadığını düşünüyorum. Misal ben de her gün yarım saat kadar annemle görüşürüm (pek hoslanmadigim halde, annemlerle farklı sehirlerdeyiz telefonla görüşmek onu mutlu ediyor diye her gün ararım)
Eşim de her gün ailesiyle (annesi, babası, kardeşi) 30-40 dk konuşur. Bazen gündüzleri dışardayken de konuşmuş olur günde iki kere konuşur. Herhangi bir etkinlik yapıyorsak yani dizi film izleme gibi o sıralarda aramaz tabiki ama sürekli dolu dolu gecirmiyoruz neticede zamanı. Ne ben karisirim ne de o karışır

Merhabalar kafama bir şey takıldı. Üniversiteye yeni başlamış sosyal olarak akranlarina kıyasla geriliği olan, iletişim sorunları yaşayan bir kız kardeşim var. Ailemden uzakta okuyor şuan. Her gün görüşüyorum görüntülü ya da sesli olarak. Bu görüşmeler 15-30 dakika aralığında. Gündüz işte olduğumdan mecburen gece oluyor. Eşimle de yeni evliyiz. Henüz bir şey dillendirmedi fakat içten içe rahatsız mı oluyor bu kadar sık görüşmemden diye düşünüyorum. Sizce bı absurdluk var mı bu durumda. Daha öncesinde sal biraz kızı, her şeyini sorup öğrenmek istiyorsun bu şekilde alisamaz oraya falan demişti. Bilemiyorum sizce rahatsız oluyor mudur. Dediğim gibi her gün arıyorum kardesmi
15-30 dk ise bence sorun değil ama 2 saat fln olsa ve hergün olsa bende dillendirirdim. zaten zamanla alışır ortama sizi daha az arar ben ünide alıştıktan sonra annemleri bazen 5 günde bir arıyordum :D

Diğer aile fertlerimi çok nadir arıyorum evin içerisinde fakat kız kardeşim orada arkadassiz iletişim kuramıyor insanlarla o sebeple icim rahat etmiyor konusmadigim gunlerde
Üniversite öğrencisi olmuş artık, bırakın da başının çaresine bakmayı öğrensin. Siz böyle yaptıkça arkadaşsız kalmaya devam eder. Siz sağlıklı mı buluyorsunuz bu yaşta insanı her gün her gün aramayı? Üniversite dediğin insan ilişkileri arkadaşlık sosyallik demek. Kimse demiyor hemen birilerini bulsun açılsın atlasın diye ama bırakın da yolunu bulsun. İletişim kuramıyor ne demek, siz gidip arkadaş mı bulacaksınız kendisine? Kızcağızı rahat bırakın da kendine çevre edinsin. Ev-yurt arkadaşı, sınıf arkadaşı yok mu? Mutlaka birileriyle bir şekilde iletişime geçecektir. Bir yerlere davet edilecek okulda düzenlenen aktivitelere katılacaktır. Bu işler yavaş yavaş olur. Belki de sizinle konuşmaya mecbur hissediyordur kendini.

Kardeşinize iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Yine arayın konuşun ama arada bir, her akşam değil. İçim rahat etmiyor konuşmadığım günlerde diyorsunuz, bu bencillik değil mi? Belki kız da sizi kırmamak için ablama ayıp olmasın diye aramanıza bir şey diyemiyordur.

Back
X