• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Sosyallik Meselesi...

Ben bekarım ama çok yoğun çalışıyorum. Bir günü evde ev işleri ile geçiriyorum. Zaten düzenli olduğum için ev dağılmıyor. Annemin evinde çok düzensizdim. Canım annem, az çekmedi dağınıklığımdan. :KK53:
Kitap okumaya daha fazla zaman ayırıyorum. :) Diğer gün mutlaka dışarda olmam lazım. Kışın sinema, tiyatro, arkadaşlarla kahvaltı. Yazın bol bol gez. Adaya git. v.s :) Bazen arkadaşlarım geliyor. Ben mutfağa özellikle hamur işlerine, yöresel yemeklere, dünya mutfaklarına çok meraklıyım ondan misafir ağırlamak konusunda zorluk çekmiyorum. Seviyorum da. Erkek arkadaşım der zaten hep. Hiç mi bitmez enerjin diye. :KK51:
Ne güzel canım. Hangi sıklıkta arkadaşlarınla bir araya geliyorsunuz mesela? Sık davet ediyor musun arkadaşlarını? Ben çok eksiğim bu konuda ya. İnsanlar teklif eder oldular artık bi gelelim sana diye :110:.

Normalde misafir agirlamayi sevdigim halde misafor oncesi temizlik yapma, ikramlik ayarlama gibi hazirliklara usendigimden istedigim gibi davet edemiyordum.
Ama son bir aydir misafirden BIK-TIM. Cunku 2 aylik bebegim var. Haftanin en az 3 gunu bebek gormeye gelen misafirlerim var.
Allah eksikliklerini gostermesin ama cook yoruldum.
Allah kolaylık versin canım ya. Akrabalar mı geliyor daha çok?

Bana bebek gormeye gelen arkadaslar da getirse keske ikramliklarini. O kadar yoruldum ki temizlik, pasta, borek islerinden.
bir tanıdığımızın eşinin dediği aklıma geldi, çok gülmüştüm bu kadınlar getirdikleri hediyenin iki katını yiyorlar:KK45:adam nasıl bıkmışsa artık alışveriş yapmaktan:KK51:

Benim 2 arkadaşım var 2si de bekar
onlar ayda 1-2 kere geliyolar
bazen akşam çay içmeye

evli arkadaşlarımız vardı ama çocukları olunca gelmez gitmez olduk

haftaya tiyatroya gideceğiz mesela :)
kışın pek evden çıkmıyoruz.
cumartesi günü gündüz alışverişe gidiyoruz evi temizliyoruz
pazar günü de bi gün önceki temizlik yüzünden deli gibi yorgun olduğumuzdan koltuktan kalkamıyoruz :D

ben evli değilim ama biz kuzenlerle buluşunca şöyle bir formül geliştirdik kime gidiyorsak her birimiz birşey yapıp götürüyor ev sahibinede salata ve çayı yapmak kalıyor sadece.Hem ev sahibi ne yapsam diye strese girmiyor hemde biz yük olmadık rahatlığı ile keyif alıyoruz ziyaretimizden
İyi düşünmüşsünüz.

Benim 2 arkadaşım var 2si de bekar
onlar ayda 1-2 kere geliyolar
bazen akşam çay içmeye

evli arkadaşlarımız vardı ama çocukları olunca gelmez gitmez olduk

haftaya tiyatroya gideceğiz mesela :)
kışın pek evden çıkmıyoruz.
cumartesi günü gündüz alışverişe gidiyoruz evi temizliyoruz
pazar günü de bi gün önceki temizlik yüzünden deli gibi yorgun olduğumuzdan koltuktan kalkamıyoruz :KK70:
Aynı biz :KK14:, memleketimizde olaydık gelenimiz gidenimiz olurdu.

Bekarım ama hayattan bezmiş yaşlı teyzeler gibiyim. Haftasonu tatil, haftaiçi de 17.30 paydostur. Yorucu bir işim de yok tüm gün oturuyorum fakat gelin görün ki eve gittiğimde uyuyakalmaktan bir şey yapamıyorum. Haftasonu da evde vakit geçirmek istiyorum çok fazla arkadaşlarımla görüşmüyorum. Haftaiçi zaten kimse gelmesin modundayım. Siz bir de evlisiniz ve yoğun çalıştığınızı söylüyorsunuz kendimden utandım yani.

Selam KK' nın güzide hanımları;
Hemen konuya girmek istiyorum. Eşimle ailelerimizden uzakta yaşıyoruz, iş gereği. Hafta içi yoğun bir şekilde çalışıyoruz zaten. Hafta sonları çoğu zaman evimizdeyiz. Hava güzel olursa AVM falan gezeriz, yada yakınlarda bir pastaneye gider bir şeyler yer içeriz. 15 günde bir arkadaşlarımızla görüşürüz ki, çokta arkadaşımız yok. eşli olarak görüştüğümüz iki üç aile diyelim. Bir komşum var belli aralıklarda görüştüğüm. Onun dışında çalıştığım için hafta içi geç geliyorum zaten. Binadaki hanımlarla gelip gitme şansım olmuyor. Birilerini evime davet etmeden önce yapmam gereken hazırlıklar stres yapıyor hal böyle olunca istediğim an davet edemiyorum insanları. Sizde durumlar nasıl?

Ne biliyim sık sık arkadaşlarınızla bir araya gelir misiniz mesela? Yada neler yaparsınız? Günleriniz nasıl geçiyor?
bizde ailelerden uzaktayız ailece görüştüğümüz 5 aile falan var birisiyle samimiyetimiz daha ileride hafta bir mutlaka görüşüyoruz. Komşularım 1,5 senedir ilk defa hafta sonu evime gelecekler. Benimde stresim büyük şuan. Benim hiç vaktim yok haftanın 6 günü çalışıyorum 1 günü dershaneye gidiyorum. Hiç sosyal hayatım yok. 2 aydır eşimle bir yere gidip oturup konuşamadık bile düşün her işim koşuşturmayla. O yüzden hafta sonu akşamları biraz dost sohbeti iyi geliyor bana.

Bekarım ama hayattan bezmiş yaşlı teyzeler gibiyim. Haftasonu tatil, haftaiçi de 17.30 paydostur. Yorucu bir işim de yok tüm gün oturuyorum fakat gelin görün ki eve gittiğimde uyuyakalmaktan bir şey yapamıyorum. Haftasonu da evde vakit geçirmek istiyorum çok fazla arkadaşlarımla görüşmüyorum. Haftaiçi zaten kimse gelmesin modundayım. Siz bir de evlisiniz ve yoğun çalıştığınızı söylüyorsunuz kendimden utandım yani.
Napcaksın canım? Hayat şartları işte. Hepimiz yoruluyoruz.

Napcaksın canım? Hayat şartları işte. Hepimiz yoruluyoruz.

Öyle tabii.. Bir de kışın niyeyse havam olmuyor ya sanırım mevsim de çok etkiliyor. Bu arada eğer yapabilirseniz haftasonu börek,çörek,poğaça gibi bir şeyler hazırlayıp dolaba koyun misafir geldiğinde çok pratik oluyor.

Bilundugumuz sehirde hic akrabamiz yok canim. Esimin ve benim ogretmen arkadaslarimiz geliyor. Hatta velilerimiz bile geliyor oyle olunca da hic bitmeyecek gibi geliyor bana bu bebek gorme fasli.
Ne güzel işte, seveniniz çok demek ki. Birde bu açıdan bak. Yorgunluğunuza değiyor demek ki :KK56:...

Ben sevdim sizi valla :KK70:
Çalışınca hafta içi bişey yapası gelmiyor insanın, hafta sonuda misafir ağırlayacağım diye evde tıkılı kalırsam ben ne zaman hava alıcam? En güzeli yakın, samimi bulduğunuz, beraber eğlenebildiğiniz arkadaşla dışarda buluşmak zaten. Hem kimse yorulmuyor, hem de her iki taraf için de değişiklik olmuş oluyor.

Neyse ben bekarım bu arada...kafama göre takılıyorum işte.
Teşekkür ederim :KK36:

Tek istediğim, hafta sonu evimde uzanıp dinlenebilmek...Ama bırakmıyorlar:KK43:

Cumartesi günü öğlene kadar evi temizliyorum,öğlen eşim geliyor. Ya da biz eşimin işyerine gidiyoruz çünkü kızım evde durmak istemiyor; toplara gidelim,okula gidelim,parka gidelim,babanneye gidelim..Ya da arkadaşlarımın çocuklarının isimlerini sayıyor onlara gidelim diyor.Haftaiçi hep eve tıkıldığı için gidemeyiz de demek istemiyorum. Cumartesiyi evde geçirmişsek pazar günü mutlaka dışarıda oluruz,zaten o yüzden adam gibi birikim de yok :KK43: Çocuklara yönelik hiç bir aktiviteyi de kaçırmayız mesela ama bu iyi bir şey:)

Haftaiçi 2 gün eve 10da geliyoruz,eşimle dersaneye gittiğimiz için.Haftada 1 gün kızımı babannesine bırakıyoruz,iş çıkışı aldığımız için biz de oraya gitmiş oluyoruz.Sadece 2 gün 8de evde oluyoruz:KK43: Ayda 1-2 kez iş çıkışı arkadaşlarımla kızkıza buluşurduk yada kardeşimle dolaşırdık ama artık içimden gelmiyor. Haftasonu bile misafir gelsin istemiyorum,çağırıyorlar bahane uyduruyorum. Sık sık buluştuğumuz karı koca olan 4 arkadaşımız var,çocuk olduktan sonra çocuksuzlarla farkında olmadan mesafe koymuşuz. Siz de eğer çocuk yoksa ve sadece iş yoğunluğunuz varsa yapılacak o kadar güzel şeyler var ki... Bizim herşeyimiz kısıtlı bu sene. İnş.devlete atanırız da ilerde bize kalan kısıtlı zamana üzülmeyiz

Hemen konuya girmek istiyorum. Eşimle ailelerimizden uzakta yaşıyoruz, iş gereği. Hafta içi yoğun bir şekilde çalışıyoruz zaten. Hafta sonları çoğu zaman evimizdeyiz. Hava güzel olursa AVM falan gezeriz, yada yakınlarda bir pastaneye gider bir şeyler yer içeriz. 15 günde bir arkadaşlarımızla görüşürüz ki, çokta arkadaşımız yok. eşli olarak görüştüğümüz iki üç aile diyelim. Bir komşum var belli aralıklarda görüştüğüm. Onun dışında çalıştığım için hafta içi geç geliyorum zaten. Binadaki hanımlarla gelip gitme şansım olmuyor. Birilerini evime davet etmeden önce yapmam gereken hazırlıklar stres yapıyor hal böyle olunca istediğim an davet edemiyorum insanları. Sizde durumlar nasıl?

Ne biliyim sık sık arkadaşlarınızla bir araya gelir misiniz mesela? Yada neler yaparsınız? Günleriniz nasıl geçiyor?
Valla sen iyne iyisin. Biz de ailelerden uzaktayız. Apartmanda 1 tane komşum var diğerleri hep işyeri büroları. O komşumda yaşlı bir çift gidiş geliş yok. Eşlerle görüştüğümüz 1 arkadaşımız var, benim bekar bir kaç arkadaşim var onlarla da 2 ayda bir ancak gorüşürüz. Ben şu anda çalışmıyorum. Hafta sonları sabah çıkar akşam geliriz. Evde bol bol ders çalıştım. Artık alışkanlık oldu gireceğim bir yazılı sınav olmasada ders çalışıyorum. Elimde puanım olsun belki gerekir düşuncesiyle. 3 tane de akrabamız var ayda bir görüşürüz.

Biz yeni evliyiz 6 aylık bir kere misafirim hiç bitmiyor ev görmeler bitmedi hala bu pazar yine var mesela:confused:Ayda 1 kere gezmeye çıkarız görmediğim bir yeri keşfetmeye:KK53: yine ayda 1 kere sinema yapmaya çalışırız bazen 2 kere kışın özellikle güzel oluyor. Ailelere değişik haftalarda gideriz kaynımlara 1 hafta yakın arkadaşlarımız var onlarla da 2 haftada 1 kere birbirimize gider geliriz genelde haftada 1 kere bir şey yapmış oluruz pek popomuzun üzerine oturmuyoruz şuanlık :-)cumartesileri temizlik günüm pazar ya misafir işleri ya gezmeler ama 2 kere falan evde kaldığım oluyor hafta içi aileleri görmeye gidiyoruz:KK70:Diğer boş kaldığımız her an evde tv karşısında film time cips çerez:KK73:

evli arkadaşlarımız bizden uzakta oturduğu ve bizim de arabamız olmadığı için pek görüşemiyoruz. bekar çok yakın bir iki arkadaşımız var arada onları ağırlıyoruz. ailelerimize çok uzak oturmuyoruz, hafta sonları ya benimkilrde ya onunkilerde oluyoruz. açıkçası ikimiz de çalıştığımız ve h.içi yorgun olduğumuz için h.sonu bir gün dışardaysak ikinci gün muhakkak evdeyiz. sinemaya alışverişe filan gidiyoruz o bir günde de. başkalarıyla değil de birbirimizle sosyalleşiyoruz daha çok =) o değil de, çocuksuz kafa evli çift arayışındayız aslında =)

Ben sevdim sizi valla :KK70:
Çalışınca hafta içi bişey yapası gelmiyor insanın, hafta sonuda misafir ağırlayacağım diye evde tıkılı kalırsam ben ne zaman hava alıcam? En güzeli yakın, samimi bulduğunuz, beraber eğlenebildiğiniz arkadaşla dışarda buluşmak zaten. Hem kimse yorulmuyor, hem de her iki taraf için de değişiklik olmuş oluyor.

Neyse ben bekarım bu arada...kafama göre takılıyorum işte.
ben evliyim ama herkese sory yani ,benim hayatım benim isteklerim modunda yaşadım hep.sayılı arkadaşım vardır,dışarda buluşurum o da hafta içi akşamları sohbet dedikodu sonra evcaazıma,pazar günüm de tamamen benimdir.

Canım benim annemin bir yöntemi var yani çokta güzel oluyo. Mesela tepsi tepsi so böreği çörek falan yapıyo onları buzluğa atıyo misafir gelince ısıtıp veriyo yeni yapılmış gibi oluyo

Back
X