- 1 Temmuz 2012
- 1.394
- 2.093
- 333
- Konu Sahibi izmirimizmir
Esimde ben de istanbulda ogretmeniz.su an il disi tayin donemi ve yarin son gun.Artik istanbul'dan gidelim istiyoruz.cocuklarimizi kucuk bir yerde onunde kucucuk de olsa bir bahcesi olan mustakil bir evde buyutmek istiyoruz.yaz aksamlari bahcemizde cayimizi icelim,sakinligin icinde kafamizi dinleyelim yeyi insanlar taniyalim yeni arkadaslar edinelim istiyoruz.balikesir erdek ve mugla dalaman dusunuyoruz.buraya kadar hersey guzel.yalniz soyle bir durum var.esim brans ben sinif ogretmeniyim.ogretmen olanlar bilirki sinif ogretnenlerine dogru duzgun hicbir yer acilmaz.oyle hop hadu bakalim ilce merkezine demiyor kimse.esime bu istedigimiz yerler acik.hem de cok guzel okullar.puani da gayet iyi.o tayin isteyecek ben de agustosta es durumundan isteyecegim.fakat es durumu da ilsa sinifcilara maslesef ilce merkezi olmuyor.es durumundan bulundugu ilde 90km ye kadar verebiliyorlar.dedigimiz yerlerdeki okullari esim tek tek aradi ama birakin ilceyi illerde bile pek sinif acigi yok.gecen yil dalamana bir astsubayin tayini cikmis.esi sinif ogretmeniymis.dalamanda acik yok diye esini fethiyeye vermisler mesela.beni de buyuk ihtimalle koylere verecekler.yanlus anlasilmasin koyde calismak asla sorun degil benim icin.hatta eglenceli bile olur.fakat ya ulasimi kisitli olan 50_60km otedeki vir koye verilirsem.oyke koyler var ki git gidebilirsen.daha once manisanin bir koyunde calistim.dersinizki manisa batida bir sehir.ne kadar kotu olabilirki koyu .ne ulasimi vardi ne baska birseyi.en yakinindaki koye sabahlari 8.30da servis vardi.ilceye ise haftada 2 kez belli saatlerde arac gidip geliyirdu.biz oraya bir ogretmenin arabasiyla gidip geliyorduk.bigun o ogretmenin isi cikti erken ayrildi okuldan.biz kaldik oyle sap gibi koyun ortasinda.allahtan koylunun biri ilceye gidiyordu tesadufen de bizi de aldi kamyonetininin arkasinda ineklerle beraber gittik ilceye.cocuklar olnasa yine gidip geleyim 2-3 saat yolu ama ya cocuklarla ilgili hastalik vs..acil bir durum olursa.ha deyince gelememki eve.arabayi ben alirum dedim.esim karda kista koy yollarinda 2 saat araba kullanmak kolaymi saniyon dedi.ama belkide kucuk bir ihtimalde olsa bunlarin hicbirisi olmayacak ve banada iyi bir yer acilacak.esim secimi bana birakiyor.yaz dersen yazicam dedi.ama sonradan oflayip poflayip yok nerden geldik yok okula gidemiyom dersen karismam beni ilgilendirmez okulumun yaninda evi de tutarim keyfime bakarim dedi.esim 10 yildir ilk defa ailesinden baska bir sehre tayin istemeyi kabul etti.annesi birgun bana ben istanbulda yasamak istemiyorum belki bir gun tayin isteriz dedigimde x bizi birakip seninle gelir mi saniyorsun hic demisti.icime islemisti o lafi.bir yandanda lafi yedirnek istiyom ona.ama bir yandan bunun icin tum bunlari goze almak?off kizlar ne yapayim bildigim yerde kalip garantide olmak mi yoksa risk alip hayallerinin pesinden gitmek mi?siz olsaniz ne yapardiniz?noktalama isaretleri icin simdiden ozur diliyorum