• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir toplanın ablalarım ya

Muhafazakar kesime değil de daha çok muhafazakar görünüp aslında öyle olmayan, muhafazakarlığı kullanan kişilere karşı bir tepki var.
Bakin soyle soyleyeyim benim kapali arkadaslarim var, cantalari vakkodur starbcks a da giderler en iyi markalari giyerler ama bu arkadaslar yıllık zekatlarini da verirler namazlarini da kilarlar. hassaiyetleri de var. yaptigi iyilikleri (maddi manevi) duyurmazlar. sosyal medyayi da muhafazakar kesim kullanamaz diye bi kural yok

Bakin soyle soyleyeyim benim kapali arkadaslarim var, cantalari vakkodur starbcks a da giderler en iyi markalari giyerler ama bu arkadaslar yıllık zekatlarini da verirler namazlarini da kilarlar. hassaiyetleri de var. yaptigi iyilikleri (maddi manevi) duyurmazlar. sosyal medyayi da muhafazakar kesim kullanamaz diye bi kural yok

Ne güzel, onlara zaten kimsenin bir şey dediği yok. Doğrusu zaten odur. Ancak arkadaşın yazdığı gibi olan kişiler de var ve sizin arkadaşlarınız gibi yaşam tarzını oluşturmuş insanların ismini lekeliyorlar. Ben bundan rahatsızım mesela sizi bilmem. Arkadaşın da demek istediği o zannediyorum. Sosyal medya için bu arkadaşa yönelik yazılmış o bence. Yani konu sahibi evlilik düşündüğü kişinin bilmem kimle fotoğrafı olmasına takarken kendisi burada fotoğrafını binlerce üyesi olan bir yerde yayınlıyorsa evlilik düşündüğü kişi de muhafazkar bir bakış açısındaysa o da bunu kabul etmeyebilir deniyor.

Umarım doğru bir şekilde anlatabilmişimdir kendimi :)

Son kez tam anlamıyla konuya nokta koymak için bir mesaj yazmanın vakti geldi,
Birincisi, alkol alıyor veya almış olabilir, bununla yargılayıp neden diye sormadım.
İkincisi namaz kılıyorsa iyidir demedim.
Diğer mesajlarda da belirttim, ben yanlış düşündüğümü kabul ettim ve, bu düşüncemden nasıl KURTULABİLİRİM? diye sordum size arkadaşlar.Soruyu okumadan yargılamak için cevaplar yazmayın.
Herkesin bir çevresi vardır, sorun alkol veya namaz değil, ben durumu anlatmak için bu verileri kullanmış olsam da.
Ben çok muhafazakar biriyim de demedim, ama her ailenin kendine has kriterleri vardır, kınadığı için değil,hayat tarzları sorunu için. Nasıl bir kişinin eşim çalışan bir kadın olsun ya da çalışmasın gibi bir tercihi olması gayet normalse, benim bu isteğimin de makul karşılanabileceğini düşünüyorum.
Ayrıca resim attığı için kıskandım da demedim, ama bu tarz bir hayatı varsa ve devam ederse tabii ki kıskanırım,bundan daha doğal birşey yok. Kıskanmam için illa bu kadınların açık olması şart değil.
Lütfen kimseye,hayat tarzına vs vs. önyargı ve eleştiri getirmediğimi bilin ve ona göre şahsıma ve yazdığım konumun altına yorumlar yapın. Teşekkürler.

Konunun kapatilmasindan ziyade banlanmasi gerekenler var. dini degerlerle dalga geciliyor.

Alkol alanlara her tür ahlaksızlığı yapabilir diyenler, alkol alanları öcü gibi görüp hakaret edenler ne oluyor tam olarak?
Herkesin hasasiyeti farklı.
Bu nedenle benzer hasasiyeti ben de sizlerden bekliyorum mesela.

Icki icenler dayak atar diyen arkadaslar ironi yapmis.

Celallenmeye gerek yok ben icki icenlerden dayak yemedim diye.

Zaten konuyu acan kizcagiz icki iciyor beni dover mi de dememis.

Ya da basortululerde bilmem ne yapiyor diye misillemeye de gerek yok.

Sakin olun ironi onlar ironi.

Bir insanin baskasina karismaya hakki yoktur ama kendi bakis acisinda biriyle evlenmek istemeye hakki vardir.

Buraya biri gelip ben icki icen bir insanin namaz kilan bir erkekle konusuyorum beni kisitlar mi diye sorarsa bu da gayet normal ve insani birseydir.

Tipki konu sahibinin sordugu gibi.

Bu kadar celallenmeyin ya hu.

Muhafazakar kesime butun kininizi kusmussunuz bu gonderi altinda.

Valla tepkim muhafazakar insanlara değil, kafası karışık insanlara. Toplum /mahalle/aile baskısıyla muhafazakarlık adı altında olmadıkları şekilde görünüp kafada başka hayat sürenlere. Muhafazakar geçinen kesimin %90ı bu şekilde olduğu için gerçek muhafazakar insan neye benzer sizin de fikriniz yok o yüzden hiç alınmadım! Tüm toplumun kafa karışık bu konuda bana sorarsanız ya neyse.

Son düzenleme:
Icki icenler dayak atar diyen arkadaslar ironi yapmis.

Celallenmeye gerek yok ben icki icenlerden dayak yemedim diye.

Zaten konuyu acan kizcagiz icki iciyor beni dover mi de dememis.

Ya da basortululerde bilmem ne yapiyor diye misillemeye de gerek yok.

Sakin olun ironi onlar ironi.

Bir insanin baskasina karismaya hakki yoktur ama kendi bakis acisinda biriyle evlenmek istemeye hakki vardir.

Buraya biri gelip ben icki icen bir insanin namaz kilan bir erkekle konusuyorum beni kisitlar mi diye sorarsa bu da gayet normal ve insani birseydir.

Tipki konu sahibinin sordugu gibi.

Bu kadar celallenmeyin ya hu.

Valla sephoranınkini anladım da ilki hiç ironi gibi değildi.
Eğer öyleyse kusura bakmasın evet cellalendim ve anlamadım da demek ki ironiyi.

Davul bile dengi dengine. Bunu bilir bunu söylerim. Kimse kimse için değişmesin, kimse kimseyi değiştirmesin, olmuyor zira.. Oldurulmuyor, insan iş işten geçtikten sonra ben yürek mi yedim diyor. Farklı yaşam tarzı olan insanlar yapamazlar. Bi yerde kopuyor ipler. İçki içene de namaz kılana da saygım var. Kimse yanlış anlamasın. hayatınızın bir döneminde Seninle yaşadığı bir pürüzde gidip tekrar alkole sarılmayacağını bilemezsin, aldatmayacağını bilemezsin. Sadece yapma diyorum başka bir şey demiyorum.

Alkol alanlara her tür ahlaksızlığı yapabilir diyenler, alkol alanları öcü gibi görüp hakaret edenler ne oluyor tam olarak?
Herkesin hasasiyeti farklı.
Bu nedenle benzer hasasiyeti ben de sizlerden bekliyorum mesela.
Yazilanlari tekrar okuyun bence! alkol alan ahlaksizlik yapiyor diye bir imada bulunulmus mu? ya da ben bulunmus muyum? veya ocu gibi goren olmus mu su gonderide? alkol alir barlardan cikmaz banane!bu o kisinin yasam tarzidir ve beni de alakadar ermez. olaya YAŞAM TARZI yonunden bakiliyor ve ben de oyle bakiyorum.

Back
X