Bir torun meselesi

8 kişi aynı evde yasıyorlar zaten ben bebegimi bırakıp gidip temizlik yapamam tutsunlar birini ama istemiyorlar xorla çöp ev diye belediye ye ihbar edip evi temizlettiremem ya evet olayın dısında durmam gerekiyor beni ilgilendiren konu o evin temizligi degil bebegimin saglıgı
akıl verıp yonlendırebılırsın dıyorum gıt temızlık yap demıyorum farkındamısın ?

Yazdıklarınızı okuyunca ilk düşündüğüm sizinde evladınız var... Ben utanırdım bu konuyu açmaya açıkçası. El insaf insan kırk yabancıya dayanamaz bu durumda yardımcı olmak ister. Ama unutmayın insan ne ekerse onu biçer, çünkü kader adalet eder.

Egosu tmin olsun 2 fotograf cekmek için bizi sürüklüyor benim kızdıgımda bu
birincisi sizde yaşlanacaksınız evladınızın size ayda yılda bayramdan bayrama uğramasını istiyorsanız bu sisteme devam edin...(çünkü o çocuk gördüğünü yaşayacak annesinin babasının evine doğru düzgün gitmeyen bir anne baba figürüyle yetişecek..)2sitemizlik mevzusunda haklısınız pis bir yere bende çocuğumu götüremem kaldı ki sekiz yetişkin erkek ve sözde para karşılığı iki günde bir temizliğe giden bir kız kardeşten bahsediyorsunuz..
kayınvalidenizin şizofren olduğunu ve evde kimseyi istemediğini düşünüyorsunuz...
benim size naçizane tavsiyem öncelikle ziyaretlerinizi biraz sıklaştırın ..yani bayramdan bayrama değilde bir ayda bir kere en azından sıkın dişinizi ,bunlar size nasipse geleceğin mükafatı olarak döner..
ikinci tavsiyemde siz eve karışmak zorunda değilsiniz yine sekiz yetişkin var onlar düşünsün banane yaaa yapacaksınız ama bir kadınla anlaşın,her ziyaret öncesi geleceğinizi bildirin evi temizlesin ..ayda bir kere giden temizlikçiden zarar gelmez..
not:o anne ve babaya çok üzüldüm evlatlar birbirinden hayırsız.

Kv evinde yabancı istemiyor gelene saldırıyormus o yüzden bu temizlik görevini görümcem aldı üstelik karşılığında para alıyor yetişemiyorsa ek birini bulsun benim görevim degil bunları düşünmek hayatımda 3-4 kere gittigim eve karışamam aklı başında 6 kardeş var aralarında anlaşsınlar temizlikmi yemek mi ne isterlerse yaptırsınlar paralarıda var ama istemiyorlar böyle memnunlar burda konu o evi kimin temizleyecegimde değil zaten bebegimi o ortama sokmak istemiyorum sadece onun saglıgı önemli
Bi kac seferdır temızlık gorevını gorumcem aldı ustelık karsılıgında para alıyormus dıyorsunuz da...
temızlık yapsında ısterse para alsın benım gorevım degıl deyıp boyle kenara cekılmek yerıne en azından bı gayretı var.

bız tanımadıgımız hıc bagımız olmayan kısıler bıle boyle durumdaysa yapabılecegımız ne var dıye dusunuruz suan da da yaptıgımız gıbı
ama benım gorevım degıl onlar naparsa yapsın onlar buna alısık dıyerek napmaya calıstıgınızı anlayamadım ben ?
ısterse 47842748 kardes olsunlar
sızofrenı hastasıyla ugrasmak hıc kolay degıl hıc aralarına gırıp tanık olmadıgınız ıcın bılmıyorsunuz emın olun hepsının psıkolojısı de bozulmustur

ben sızın yerınızden olsam taze bı kan olarak aslan gıbı aralarına gırer yapmasam bıle yonlendırır o evı cekıp cevırırım
buna ıhtıyacları var cunku

ne esım ıcın ne onlar ıcın ne kendım ıcın
allah rızası ıcın yapardım

kımse sıze bebegınızı bırakıp temızlık yapın demıyor
kayınvalıdeyı esınız oyalasın dısarı falan cıkarsın
gelsın temızlıkcı kadın evı temızlesın sızde basınızda durun veya o PARAYLA temızlık yapan gorumcenız gelsın basında dursun

Evet destek kabul etmiyorlar herşeyin en iyisini biz biliriz sen karışma diyorlar. Bebegimi alınca vermiyor kv haliyle bende müdahale edemiyorum aman dikkat orası pis yatırma, ayagında sallama, başına yastık koyma diye söyleyince benim annem 9 cocuk büyütmüş diye söyleniyor

Ama siz zaten evlendiginizden beri belki 5 defa görmedim diyorsunuz.
Ne buna mecbur tutuluyorsunuz, ne eşinizle problem yaşıyorsunuz.
Dolayısıyla böyle nadir zamanları tolere etmelisiniz.

İyi tek baslarina pislik icin de olsunler o zaman bu mu sizin istediginiz kadin zaten hasta olmasa yapardi temizligini ne bu bencilliginiz ya birde ici kalkmis vah vah sen hic yaslanmicaksin canm.hic hasta olmicaksin saglikli olcaksn hep Allah sizin gibilerin eline kimseyi dusurmesin
İşini yapamayacak aşamaya gelse ve titiz olsa zaten yardımcı alırdı. Demek ki pis insanlar normalde. Aksi halde yatalak olurlardı ve o Zaman konu sahibi zaten el atardı.
Tarzınıza dikkat edin karşınızda çocuk yok! Terbiyesiz ve saygısız bir kadınsınız o kadar işte!

benim merak ettiğim,siz bu aileye nişanlıyken hiç gitmediniz mi?bilmiyormuydunuz,pis olduklarını?
baştan kabul ettikten sonra,şimdi sorun çıkarmaya gerek yok.

temizliklerini yapmak zorunda değilsiniz,yardımcı kadın tutmak zorunda da değilsiniz.ama senede 2 bayram gidip,2 saat oturmak zorunda kalacağınızı baştan düşünmeliydiniz.yani eşinizin hatırı için,2 saat katlanacaksınız.

İyi geceler kısaca konuma geçeyim fikirlerinizi öğreneyim
Benim kp ve kv hastalar bize hiç gelmezler benim de onlara ziyaretim 5i geçmez. Eşim de ailesine çok düşkün degildir ayda bir zorlamam ile gider. Şimdi bizim 2 aylık bir kızımız var ramazan bayramın da hastalar diye bebekle ziyaret ettik. Ev çok pis tuvalet kapısı açık ev idrar kokuyor, yerde halılar yoktu ayakkabı ile geziyorlar, yataklar yastıklar kirden renk değiştirmiş gözünüzde yeterince canlanmıstır sanırım. Bu sebepler yüzünden ziyareti kısa kesmistim bebegim o zaman 22 günlük falandı mikrop kapmasını istemedim. Eşimde bir daha getirmem ev rezil gibi burda çocuk hasta olur diyince ben yorum yapmadım.
Önümüzde yine bayram var şimdi eşim bayram da götürelim diyor yine aynı tablo ile karşılaşacağımız aşikar. Benim bu konuda tavrım olumsuz olsa da sürekli ikna etmeye çalışıyor. Siz olsanız ne yapardınız

Not: Kv fiziksel bir sorunu yok şizofreni ve ilaçlarını düzenli kullanmıyor evde yabancı birini istemiyor küfür edip evden kovuyor(muş) Evde 6 bekar erkek var en küçüğü 18 en büyüğü 42 yaşında. Kız kardeşi 2 günde bir gidip temizlik ve yemek yapıyor ve bunun içinde para alıyor kısacası onlar hallerinden memnun benim karışmamı istemiyorlar. zaten
Merhaba ben boyle konularda cok yorum yapan biri deyilim ama bu konuda sessiz kalamiycam sizi anliyorum kinamak icinde yazmiyorum misafirliyinizi az tutarsaniz sanirim bir wey olmaz bir yardimci tutun onden temizlesin evleri oyle gidin yada kendiniz gidip temizleyin kizi gelip temizliyor dediniz yalandan temizlik herhaldeki evler oyle pis, ewinize hayret etdim insan ailesine nasil duyarsiz olur boyle, sizin anne babaniz boyle durumda olsaydi Allah korusun ne yapardiniz acaba merak etdim? Ha bide dersiniz ki konuwmak kolay buna benzer durumlar yawamiwliyim var tabi boyle pis olmasina imkan vermemiwtim ne diyim Allah yardimcilari olsun

Son düzenleme:
asla böyle
İnşallah bunları notu okumadan once yazmışsınızdir. Konu sahibi duruma el atacak en son kisi bile diyemiyorum. Evde essek kadar 6 adam var çünkü. Insanliksa vicdansa konu onlar için geçerli yine. Kadın tabi bebeğini düşünecek. Geri kalan durumlar onu baglamaz. Hem tabiki para alıyor diyecek önemli bir ayrıntı. Çünkü alıyor ve o da yapmak zorunda degil ama madem para alıyor bi zahmet isini düzgün yapsin. Ha tabi o yapıyor da o 6 eşşek kadar adam evi kisa surede bu hale getiriyorlarsa ayri mesele. Konu sahibinin insanlığıni vicdanini sorgulayabilecegimiz bir olay yok burda.
asla böyle düşünmüyorum. bayan kendi bebğini düşünür ama kadın psikolojik olarak hastaymış zaten temizlik istememesi gayet normal tedaviye ihtiyacı var bu insanın onların annesi banane dediği an ben vicdanı sorgularım çünkü resmen banane demeye getiriyor bayan. ve üç lafınan biri 'para alıyor' ... birde bana buyrun siz yapın demiş kolayı seçmektense eşine ön ayak olup anasını babasını o durumdan kurtarsın...

Burada konu sahibi değil, adamlar sorumsuz.

Konu sahibi temizlik için uğraşamaz ki .. 40 yaşında insanlar var o evde. Onlar bilmiyor mu o evin temizlenmesi gerektiğini. Üstelik hepsi sağlıklı erkekler.

Öyle bir yazmışsınız ki , sanki anne baba tek yaşıyor o evde. Yorumlar çok empatiden uzak.

Konu sahibinin yapacağı tek şey, böyle özel günlerde biraz görmemezlikten gelmek.

Bebekler buldukları herseyi ağzına götürüyor. Zaten bagisikliklari güçlü. ( Doğuştan zayıf olanlar var elbet ) Bu yüzden bit kaç saat kalmak zarar vermez insaallah

Hastane kapısından içeriye girdiğimiz anda o mikroplardan yüzlerce alıyorlar zaten

asla böyle

asla böyle düşünmüyorum. bayan kendi bebğini düşünür ama kadın psikolojik olarak hastaymış zaten temizlik istememesi gayet normal tedaviye ihtiyacı var bu insanın onların annesi banane dediği an ben vicdanı sorgularım çünkü resmen banane demeye getiriyor bayan. ve üç lafınan biri 'para alıyor' ... birde bana buyrun siz yapın demiş kolayı seçmektense eşine ön ayak olup anasını babasını o durumdan kurtarsın...

O durumdan kurtarmak için o evde yaşayan diğer 6 adamı eğitmek gerekiyor. Bu imkansız.

Konu sahibinin kocasının görevi , onları arada gözetmek, varsa ihtiyaçları almak, hal hatirlarini sormak. Başka bir şey gelmez elinden.
Melo34 yalnızca yonlendirebilir.

İşini yapamayacak aşamaya gelse ve titiz olsa zaten yardımcı alırdı. Demek ki pis insanlar normalde. Aksi halde yatalak olurlardı ve o Zaman konu sahibi zaten el atardı.
Tarzınıza dikkat edin karşınızda çocuk yok! Terbiyesiz ve saygısız bir kadınsınız o kadar işte!
Uslubuna dikkat et sensin terbiyesiz karsimda cocuk degil de yetiskin bir cahil goruyorum

8 kişinin yaşadığı evi temizlemek bana düşmez isterlerse temizlikçi tutarlar benim tek sorunlulugum sadece kızım ve konuyuda onun için açtım
erkek kardeşler diyorsun ne kadar temzlik yapabilrlerki .. en basitnden benm eşim bi ew süpürüyor hiç süpürülmemiş gbi veya bulaşık yıkadm sanıyor ama tabaklar berbat halde oluyor :bicak: yüzüne vurmuyorm eşimn o ayrı mesele ama.. duracğnz 2 saat bebeğnz mikrop kapmaz merak etmeyin. sadece Allah rızası içn yapabilrsinz. üstün körü yapcağnz bi temzlik bile onlar içn büyük bşe . oğlundan hayr olmayan gelininden ne bekler dmi sende haklısın. umarm yaşlandğnzda szde ewlatlarınıza muhtaç kalmazsınz.

Yazık diyorum. Benim eşimin annesi de yalnız ve çok yaşlı.
Kadın her işini kendi yapıyor olsa da çok üzülür,iki günde bir arar,bayramlarda,izinlerde gidilir ve kışın orda zahmet çekmesin diye yanımıza getirir 1 ay. Ki yarın benim annem ya da annesi hasta olsa bırakamayız.

O anne babaya üzüldüm,anne babam pis olursa olsun orda büyümüş o annenin hiç mi emeği yok ki eşin zorla gidiyor.

Onun yerine halı yoksa alın,pisse temizletin zor değil bunlar.
Diğer kardeşleri var diye sığınmayın yarın sizde yaşlanıcaksınız siz üstünüze düşeni yapın

asla böyle

Iyide bunu niye illa bayanlar yapmak zorunda ? Evde 6 adam var, evli olanlar 3 kisi. Konu sahibine düşen bir görev yok ki burda

Son düzenleme:
erkek kardeşler diyorsun ne kadar temzlik yapabilrlerki .. en basitnden benm eşim bi ew süpürüyor hiç süpürülmemiş gbi veya bulaşık yıkadm sanıyor ama tabaklar berbat halde oluyor :bicak: yüzüne vurmuyorm eşimn o ayrı mesele ama.. duracğnz 2 saat bebeğnz mikrop kapmaz merak etmeyin. sadece Allah rızası içn yapabilrsinz. üstün körü yapcağnz bi temzlik bile onlar içn büyük bşe . oğlundan hayr olmayan gelininden ne bekler dmi sende haklısın. umarm yaşlandğnzda szde ewlatlarınıza muhtaç kalmazsınz.

Valla yapamazlar diye birsey yok bence. Yapanlar nasil yapıyor? İşlerine gelmiyor.

Umarim muhtaç kalmazsiniz lafları dönüp duruyor bu konuda ama bu evdekilere soylenecek laf

İyi geceler kısaca konuma geçeyim fikirlerinizi öğreneyim
Benim kp ve kv hastalar bize hiç gelmezler benim de onlara ziyaretim 5i geçmez. Eşim de ailesine çok düşkün degildir ayda bir zorlamam ile gider. Şimdi bizim 2 aylık bir kızımız var ramazan bayramın da hastalar diye bebekle ziyaret ettik. Ev çok pis tuvalet kapısı açık ev idrar kokuyor, yerde halılar yoktu ayakkabı ile geziyorlar, yataklar yastıklar kirden renk değiştirmiş gözünüzde yeterince canlanmıstır sanırım. Bu sebepler yüzünden ziyareti kısa kesmistim bebegim o zaman 22 günlük falandı mikrop kapmasını istemedim. Eşimde bir daha getirmem ev rezil gibi burda çocuk hasta olur diyince ben yorum yapmadım.
Önümüzde yine bayram var şimdi eşim bayram da götürelim diyor yine aynı tablo ile karşılaşacağımız aşikar. Benim bu konuda tavrım olumsuz olsa da sürekli ikna etmeye çalışıyor. Siz olsanız ne yapardınız

Not: Kv fiziksel bir sorunu yok şizofreni ve ilaçlarını düzenli kullanmıyor evde yabancı birini istemiyor küfür edip evden kovuyor(muş) Evde 6 bekar erkek var en küçüğü 18 en büyüğü 42 yaşında. Kız kardeşi 2 günde bir gidip temizlik ve yemek yapıyor ve bunun içinde para alıyor kısacası onlar hallerinden memnun benim karışmamı istemiyorlar. zaten
Baştan aşağı temizlik yapılmalı oraya yardımcı olabilecek temizlikçi yani yardımcı bir kadın tutabilirsiniz bir günlüğüne baştan aşağı temizlesinn diye

Valla yapamazlar diye birsey yok bence. Yapanlar nasil yapıyor? İşlerine gelmiyor.

Umarim muhtaç kalmazsiniz lafları dönüp duruyor bu konuda ama bu evdekilere soylenecek laf
ya adamın 5 tane kızı olsa 5ide ewe uğramasa temzlik yapmasa bu onların vefasızlığı.. anlatmak istedğm kendine yakışanı yapsın içinden geliyorsa tabi.. kmseye bakmadan kmseden beklemeden sadece Allah rızası içn .. dip kıyı köşe temzlemese üstün körü bi temzlik yapmak sadece bi saatini alır.. onud geçtk gidip gtmeyim mi die kararsız kalmış. anne baba duasını alsn. 2 saat o adamı yetiştrp büyüten insanlara çok deil.
AYNI DURUMDA KONU SAHİBİNİN ANNE BABASI OLSAYDI kocasıda bebeğmz mikrop kapar deseydi tutumu ne olurdu acaba?? empati şart..

Back
X