Kusura bakma o zaman benimde annem kardeşimle yaşıyor ama yanında yaşayan yapsın demem herkes kendinden ve vicdanından sorumlu.
Ayrıca bir saat gitmekle çocuk mikrop kapmaz. O kadar çok pis ve içiniz almıyorsa evlenmeseydiniz sürekli muhattap olmak ve gitmek zorunluğunuz olmazdı,bayramda mecbur gideceksiniz.
Anneannemde böyleydi pis evi topla bir sonraki gün yine aynıydı ama biz buna gitsek mikroptan ölürüz demedik.Teyzemler dayım yanında ama annemde gidince yardım eder. Pis diye yakınır ama pis bu gitmeyelim demez ayrıca oldukça çirkef ve kavgacıdır eli ayağı da tutuyor. Çok aşırı sevgimiz yok o da bizi sevmez ama saygı var ve yapmak zorundayız vicdanen,evine de gitmek zorundayız.
Bu vicdana bağlı yarın pis olacağını bilsende en azından ben bana düşeni yaptım diyor insan.
Yardım edin ya da etmeyin mecbur gideceksin hatta eşiniz bu akşam kalalım derse kalacaksınız da,kızgınlıkla bıkkınlıkla bir şey dese de ailesi onlar kalmak isteyedebilir.
Siz onun ailesine o sizin ailenize mecburen sevmese,gitmek istemese bile katlanmak zorunda eşe duyulan saygıdan.
Yani bayramda gideceksiniz ve bunda bir şey yok.
Size ekstra kötü bir şey demiyorum ama aileyse piste olsa tahammül etmek zorundayız.Bende bayılarak gitmiyorum anneannemlere mesela uyuyamıyorum bile en fazla bir gün kalıyorum. Ve aşırı pis. Ama yapacak bir şey olmuyor zorunda oluyorsun buna istinaden söylüyorum